Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 25, 2024, 05:41:34

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: БУЛЧИНСКИЯ БУКЕТ!!!!! ЧАСТ 8  (Прочетена 235234 пъти)

cv
Ентусиаст
**
Публикации: 117

Моят сватбен албум

« Отговор #255 -: октомври 31, 2012, 10:11:07 »

snowy, много хубава новина, мерси smile
май окончателно ще е такъв, остава да го обсъдя и с цветаря smile
Активен
snowy
Сватбар
Публикации: 276

« Отговор #256 -: октомври 31, 2012, 10:13:46 »

cv, букета ми го има по-предните страници на темата smile
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #257 -: октомври 31, 2012, 10:15:39 »

Момича, аз май е крайно време да поръчам букета. За сега се спрях на рози(цвят екрю),еустома (бяла) и бели фрезии и кафеви жилки. За фрезиите още се колебаям, може да ги заменя с гипсофил. Нещо такова:

Направо се влюбих в еустомата, но не знам до колко е трайна. Имате ли някакви наблюдения?

сиви, аз определено бих махнала гипсофила, но това  е въпрос на вкус де. Мисля че колкото поизчистено, толкова по -съвременно и романтично звучене ще има . smile butterfly
Активен
cv
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #258 -: октомври 31, 2012, 10:30:53 »

да, може би наистина е по-добре без гипсофила. А на картинката има и фрезии и астромерия нали, аз сега видях, че цветето с кафевите жилки май не е фрезия  blush .
snowy, букета ти е разкошен, много.. пухкав smile
« Последна редакция: октомври 31, 2012, 10:37:32 от cv » Активен
Thea
Професор
Публикации: 323

« Отговор #259 -: октомври 31, 2012, 11:35:35 »

cv и аз ще потвърдя поста на snowy. И моят букет беше от лизиантуси /еустома/ и дребни рози и издържа без проблем. Цялата украса по масите ми беше от лизиантуси и гипсофила и с тях нямаше никакъв проблем, а в деня на сватбата /също на 7-ми септември/ беше към 30 градуса...
Това са ми любимите цветя. Не са от най-трайните, но издържат 1-2 дни преди да почнат да вехнат.  good
Активен
Alichka
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3214

« Отговор #260 -: октомври 31, 2012, 13:13:54 »

Аз пък харесвам гипсофил, но в умерени количества. Някакси ми изглежда по-нежно и завършено  pardon И другото, което харесвам, е берграс - тези тънки зелени лентички, които могат да се приплетат или да си останат стърчащи и ефирни heart

CV, астромерия е това бледорозовото и напръскано. Нали точно аз разпитвах за него тук във форума  blush Идеята ти за букет мнооого ми харесва. Кажи само каква форма си се насочила, ако не е тайна  Wink
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1003

« Отговор #261 -: октомври 31, 2012, 16:03:00 »

Gucci техниката се казва канзаши. .....Сега съм се заиграла с едно цвете на есенна тематика, скоро го качвам в майсторийките и ще потърся и линкове за техниките.

Обещаното цвете smile

Активен
Kanna
Ентусиаст
**
Публикации: 136

« Отговор #262 -: октомври 31, 2012, 16:11:07 »

Още един глас ЗА еустомата - много нежно и издържливо цветенце. give_rose
Активен
Josephine®
Сватбен ГУРУ
Публикации: 640

Come Josephine in my flying machine

« Отговор #263 -: октомври 31, 2012, 19:58:58 »

А знае ли някой как се казват мини розите. Страхотни са!  good
Активен
Kanna
Ентусиаст
**
Публикации: 136

« Отговор #264 -: октомври 31, 2012, 21:59:47 »

Не ли казват точно мини рози?! huhhuh.gif
Чувала съм и "патио" като наименование, но не знам дали това не е някакъв сорт мини роза. blush
Активен
cv
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #265 -: ноември 01, 2012, 08:19:50 »

Alichka, чудя се за формата, но най-вероятно ще е кръгъл букета, стандартен и не много голям. Аз не съм много висока и трябва нещо, което да не се губя зад него. Но си мислех да не е на микрофон, а директно с дръжките, вързани с пандела и като го хвана да се подават 5-6 -10 сантиметра под ръката, а над ръката ми да са макс 15-17 . Ама още не е окончателно
Като форма да е нещо като на първата картинка с чашата, малко зелени листа като основа и нагоре комбинация от изброените по-горе цветя
« Последна редакция: ноември 01, 2012, 08:23:51 от cv » Активен
emocia_wa
Професор
Публикации: 399

« Отговор #266 -: ноември 01, 2012, 17:26:26 »

Alichka, чудя се за формата, но най-вероятно ще е кръгъл букета, стандартен и не много голям. Аз не съм много висока и трябва нещо, което да не се губя зад него. Но си мислех да не е на микрофон, а директно с дръжките, вързани с пандела и като го хвана да се подават 5-6 -10 сантиметра под ръката, а над ръката ми да са макс 15-17 . Ама още не е окончателно
Като форма да е нещо като на първата картинка с чашата, малко зелени листа като основа и нагоре комбинация от изброените по-горе цветя

давай смело с лизиантуса  good много са издръжливи  smile и същевременно нежни  blush аз бих заложила на фрезиите - както казва emmmmmy, макар, че си права - с гипсофила има по-завършен вид. Това обаче зависи най-вече от флориста - може да се направи по много начини...
Ако решиш да е без микрофон а на естествена дръжка имай предвид, че ще е малко по-тежък. Хубаво е в ресторанта да ти осигурят къде да го натопиш веднага, защото цветята няма да имат никаква вода (в микрофона има гъба).
А ти с каква тема на сватбата си? Ще съчетаваш ли Букета с темата и цветовете?
Активен
Thea
Професор
Публикации: 323

« Отговор #267 -: ноември 01, 2012, 17:51:30 »

И аз първо се заглеждах по по-кръгли букети, съответно трябваше да са на микрофон, но в последствие се разубедих. Изглеждаха ми като футболна топка  pardon Аз също съм дребна и затова флористката ми направи по-малък/нормален букет /формата наподобява на показаните по-долу/, въобще не тежеше ! А тя дори ми беше го сложила в малко отрязано шише с вода и така са го държали в колата докато дойдат да ме вземят, но наистина в ресторанта задължително трябва да е във вода. Ние го сложихме на нашата маса и беше част от украсата.

Активен
cv
Ентусиаст
**

Моят сватбен албум

« Отговор #268 -: ноември 01, 2012, 19:05:34 »

Thea, първия букет е страхотен, веднага открадвам идеята. Много благодаря!
emocia_wa , относно темата на сватбата -  малко е сложно, има канела и екрю розички, така че смятам да вмъкна точно рози цвят шампанско и астромерия(ако има бяло с кафяво). Мисля, че ще се получи един много нежен букет. В събота ще ходя да говоря с флориста, стискайте палци smile

Активен
emocia_wa
Професор
Публикации: 399

« Отговор #269 -: ноември 06, 2012, 16:28:04 »

cv съвсем спокойно може да вмъкнеш и пръчици канела в букета  good ще се получи много нестандартно  Wink а розите ги има във всякакви нюанси (предимно от Холандия) - екрю, капучино...каквото ти душа иска  smile
Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: