Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 18:02:19

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Булото " - 3 част  (Прочетена 190839 пъти)

scilla
Сватбен ГУРУ
Публикации: 859

« Отговор #150 -: март 15, 2013, 13:02:00 »

Ако не стане така можеш да пробваш с ютия.....но не да гладиш директно, а да пускаш пАрата на ютията от разстояние и така плата се навлажнява Wink
Успех  good

Най-вероятно ще се наложи да пробвам така, благодаря, Mucka<3! smile
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

Моят сватбен албум

« Отговор #151 -: март 24, 2013, 16:27:41 »

Здравейте,
Имам въпрос за булото - булката стои ли забулена в църквата? Аз винаги си се представям забулена в църквата, но като гледах снимки на познати, никоя не е забулена, дори и да е дълго було. Ще се радвам ако ми помогнете smile
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #152 -: март 24, 2013, 16:31:40 »

добър въпрос, имам снимки от едно време на братовчедка ми, която е забулена в черквата. Но пък на която и сватба да съм била в последните години, включително и на нашата, не съм забелязала да са забулени булките. smile Така че явно е относително.
Активен
Sunny_83
Любопитен
*
Публикации: 49

« Отговор #153 -: март 24, 2013, 21:17:25 »

А в тази връзка аз да попитам - булката трябва ли да стои забулена през цялото време на ритуала в гражданското. И да открие лицето си едва кагато младоженика я целуне. Това би означавало, че на всички снимки лицето на булката няма да се вижда.  crazy.
Активен
ratatui
Баш Майстор
**
Публикации: 1980

Моят сватбен албум

« Отговор #154 -: март 24, 2013, 21:24:31 »

Аз до колкото знам той младоженецът я разбулва още щом я види, когато я взима от дома й и повече няма смисъл да се забулва. Но ако някой държи да е с було и в гражданското си е негово решение.
Активен
ma6ka_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1025

Моят сватбен албум

« Отговор #155 -: март 24, 2013, 21:42:12 »

В нашия край - Стара Загора smile - кумата забулва булката, когато я вземат, а я разбулва младоженецът след като ги обявят за съпруг и съпруга  pardon
Активен
ani_ogbg
Сватбен ГУРУ
Публикации: 647

Моят сватбен албум

« Отговор #156 -: март 25, 2013, 11:32:10 »

Момичета, да ви питам нещо за булото. Моето було беше от две части - едната дълга и другата, която покрива лицето. Булото е тип испанско, но аз исках да имам и предна част. Та моята шивачка ми направи предната част, но не с дантела в края, а с една телчица и набрано. Оверлог ли се казва, пике ли се казва.. ще ме извинявате, ама не знам Girl_hide Та, с големи мъки успях да се преборя и сега навсякъде булото ми е обкичено с дантела по краищата danceg Обаче при първия вариант имах т.нар. гребен за захващане на прическата между двете части, набрано и просто се закача (как го обяснявам само...), а сега е просто един дълъг плат, като шивачката каза, че фризьорът щял да си прецени къде да се захване и как да се захване. Ако фризьорът искал този гребен тя щяла да го направи, ама иначе няма нужда. Проблемът е, че тази седмица си взимам всичко и след това, ако се наложи да се прави наново.. Притеснявам се да не развали нещо..
От една страна се радвам, че в момента няма ограничител, защото предния път ми беше пуснала тюл, който ми беше до брадичката, въпреки че изрично й казах да е по-дълъг. Сега мога да си регулирам точната дължина пред лицето ми, но не знам колко ще е удобно за правенето на прическата и евентуално ако се отпусне по някое време в деня на сватбата ще е по-лесно да се закачи, ако си има гребенче, а не тепърва да го хващаме и събираме.. Какво ще кажете? Кой от двата варианта е по-добър за практичността на прическата?
Активен
emmmmmy

Моят сватбен албум

« Отговор #157 -: март 25, 2013, 15:11:23 »

ани, наистина фризьорката ти ще ти каже как и защо. аз нямах гребенче, а бяха пришили илици за самото було отвътре и в тях захващаха фуркетите.
вижте един странен, бохемски начин за използване на воала:

http://greenweddingshoes.com/bohemian-woodland-wedding-julie-bo/
Активен
emmmmmy

Моят сватбен албум

« Отговор #158 -: март 26, 2013, 18:20:22 »

още един красиво вързан було-аксесоар pleasantry
Активен
pandapanda
Баш Майстор
**
Публикации: 1848

Моят сватбен албум

« Отговор #159 -: март 26, 2013, 18:45:45 »

Последната снимка ме подсети за това видео. Тук показват как да си направим сами почти същото + още два варианта. На мен много ми допада, но по-скоро, както е сложено на по-предишната снимка smile

http://www.youtube.com/watch?v=FzoiWtLYdjQ&list=PLNfkY8Vo74JFq8NSb3X1lh4Mi98NTNBiP
Активен
Evriala
Сватбар
Публикации: 204

Моят сватбен албум

« Отговор #160 -: март 27, 2013, 10:04:28 »

Да ви питам - мисля да си поръчам от милано воал и съм си харесала един 300 на 200, обаче пише че не го изпращат с гребен. Та въпроса ми е как се закачат тези воали и след като няма да ми пратят въпросния гребен аз как ще разбера за коя част на воала ще трябва да сложа нещото за закачане? pardon
Активен
ma6ka_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1025

Моят сватбен албум

« Отговор #161 -: март 27, 2013, 10:17:29 »

Та въпроса ми е как се закачат тези воали и след като няма да ми пратят въпросния гребен аз как ще разбера за коя част на воала ще трябва да сложа нещото за закачане? pardon

Може да се закрепи с фуркети. Фризьорът със сигурност ще знае кое къде да сложи smile
Най-добре отиди с воала на пробната прическа и така ще намерите най=подходящото място за закрепване smile
Активен
Evriala
Сватбар
Публикации: 204

Моят сватбен албум

« Отговор #162 -: март 27, 2013, 10:57:05 »

Мерси ma6ka_, но като казваш с фуркети, означавали, че трябва да се надупчи воала?
Активен
ani_ogbg
Сватбен ГУРУ
Публикации: 647

Моят сватбен албум

« Отговор #163 -: март 27, 2013, 11:40:26 »

Еми, вече се поуспокоих за това було. Наистина фризьорът ще си каже мнението smile
И много ми харесва булото с аксесоара на лицето. Нежно и оригинално smile
Активен
casky
Баш Майстор
**
Публикации: 1557

« Отговор #164 -: март 27, 2013, 12:18:50 »

Мерси ma6ka_, но като казваш с фуркети, означавали, че трябва да се надупчи воала?
Ами стандартно са от тюл, така че не се дупчи, защото цялото е на дупки blush
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: