Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 20:59:20

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 3  (Прочетена 148011 пъти)

ratatui
Баш Майстор
**
Публикации: 1980

Моят сватбен албум

« Отговор #405 -: юни 14, 2013, 20:06:00 »

Чергата е около 12-15лв. може и за около 10 да се намери от складове. минкови също са горе-долу този диапазон, като имаха различни видове. Аз харесвам и саукъл, те са около 8-10лв. Има много и различни, зависи от вашият вкус. До 20лв. имате голям избор.
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ
Публикации: 775

« Отговор #406 -: юни 14, 2013, 20:11:53 »

А вината на Мезек някой да познава?

Минкови сега ги огледах, че стоят по класациите, определено си струват май цената ми се струва, благодаря рататуи!
« Последна редакция: юни 14, 2013, 20:18:18 от Мрявка » Активен
yanitsa_d
Ентусиаст
**
Публикации: 65

« Отговор #407 -: юни 14, 2013, 20:14:10 »

Чергата е по-евтина, миналия месец проверявах за цени на алкохолите и беше: в Метро 8.40, в Карфур - 8.80, а в Карфур имаше и черги по 1.5 л. за 16.90 лв.
А от по-евтините червени вина на мен най много ми харесва Асеновград специална резерва, по около 7 лв. е бутликата, но винцето е по-тежичко.
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Публикации: 923

Моят сватбен албум

« Отговор #408 -: юни 14, 2013, 20:17:49 »

Аз съм пила Мезек и без да съм супер разбирач мисля, че е приятно вино smile На братя Минкови е Cycle, подобно на Мезек, приятно и непретенциозно вино.
Активен
ratatui
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #409 -: юни 14, 2013, 20:23:55 »

Да сайкъл е тяхно, но те имат и други вина в малко по-висок ценови клас. Наскоро пих едно червено и беше хубаво
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ

« Отговор #410 -: юни 14, 2013, 20:34:52 »

Цените на Минкови са супер, тези Мезек също имат добри цени, сега остава и да се добера някак до някоя и друга бутилка да ги изпробвам.
Аз не съм наясно твърде с цените на вината в БГ, обаче като гледам виното, което ни предлагат в нашия ресторант за 30лв crazy на бутилка, може да се намери по он-лайн шоповете за 10 Oh my ...! Като сложа таксата от 8 лева на бутилка за внесен алкохол, са си все още 10 лв по малко, което умножено по n бутилки си е добра сума. danceg
Активен
tsve4e
Професор
Публикации: 332

Моят сватбен албум

« Отговор #411 -: юни 14, 2013, 21:33:11 »

Наскоро пихме много хубаво вино на Ямантиев, Ивайловград. Честно толкова хубаво вино не бях била досега. Утре мисля да се разходя до Метро да проверя какви са цените и ще пиша. Разбрах само, че трудно се намира, но със сигурност в Метро има.
Мрявка, 30 лв. Oh my ..., че вино със златни частици ли ще ви предлагат  girl_impossible
Активен
Мрявка
Сватбен ГУРУ

« Отговор #412 -: юни 14, 2013, 21:41:52 »

Ами и аз това се чудя, нормално е да се превишават цените в заведения, и аз от там си извадих заключението, че едно добро вино ще бъде около 15-20лв, но ми се струва, че далеч по-изгодно българско добро вино може да се намери след мненията на момичеата по-горе. Проблема е че няма как да го пробвам, явно в последната секунда ще се пазарува виното. И аз мисля от метро да купим и вино, струва ми се, че цените там са доста добри.
Активен
DVKZ
Любопитен
*
Публикации: 33

« Отговор #413 -: юни 14, 2013, 21:49:28 »

Мрявка, за 20 лв ще намериш доста добро вино. Не казваш какво точно искаш, но Минкови, вината Тодороф като цяло са добри. В този ценови клас аз лично препоръчвам да пробваш вината на Мидалидаре , има страхотни попадения, но са в малки серии и не могат да бъдат намерени извън специализираните магазини
Активен
госпожица
Сватбен ГУРУ
Публикации: 923

Моят сватбен албум

« Отговор #414 -: юни 14, 2013, 21:52:30 »

Мое лично мнение е, че за да направи човек разлика между вино за 8 лева и такова за 28, трябва или много да разбира или да ги пие едно след друго. Естествено вината от по 100 лева са друга история, но за сватба около 10 на бутилка е съвсем нормално.
Помня, че някъде назад имаше булки много доволни от този сайт http://www.meik98wines.com/ .
Активен
djdimi
Професор
Публикации: 361

dimifoto.weebly.com

« Отговор #415 -: юни 14, 2013, 22:18:27 »

Мрявка, за 20 лв ще намериш доста добро вино. Не казваш какво точно искаш, но Минкови, вината Тодороф като цяло са добри. В този ценови клас аз лично препоръчвам да пробваш вината на Мидалидаре , има страхотни попадения, но са в малки серии и не могат да бъдат намерени извън специализираните магазини
От региона на Брестовица (до Пловдив) има няколко винарски изби, освен Тодороф, силно препоръчвам серията "Еригон" , тази изба има и други уникални вина. От Пловдив до Свиленград е винарски район и има много изби, гледайте етикетите. Мога да изброя много, но да не излезе, че им правя реклама. В Метро, Била, Пикадили, Триумф или дори в Кауфланд има богат избор на добро българско вино, а имат и доста вносни, но не превъзхождат нашите, освен по цена.
Активен
ma6ka_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1025

Моят сватбен албум

« Отговор #416 -: юни 22, 2013, 12:59:25 »

Според мен е най-добре да се посети избрана изба и да се дегустира на място. Моите родители имаха задачата да осигурят виното и ходиха до Поморие - харесват техните вина, а и не им беше далеч. На място са им предложили вина по-различни и по-добри от това, което те бяха опитвали. В крайна сметка имахме 70 л вино /40л бяло и 30л червено/ и още 15л отделен вид за уелкъм дринкс при 145 госта /135 възрастни/. От виното имаше останало 2 бутилки червено и 2 бутилки бяло вино. Очаквах на нашата сватба да се пие вино, но не и чак толкова много  pardon Но този резултат означава, че виното се е харесало на гостите smile
Мога да препоръчам и изба Старосел, там съм пробвала много добри вина на добри цени! Имат и видове, които не предлагат в търговската мрежа. От тях съм пробвала червено копажно вино Милезим /мисля, че така се казваше, дано не се бъркам/ - Уникално е!
Активен
mmmm87
Ентусиаст
**

« Отговор #417 -: юли 03, 2013, 09:49:59 »

а вие от къде взимате капачки за бутилките?
Активен
ratatui
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #418 -: юли 03, 2013, 09:55:48 »

Баща ми от тук взимаше тапите за бутилките http://www.zlatnatabachva.com/index.php?option=com_contact&view=contact&id=1&Itemid=53
Активен
mmmm87
Ентусиаст
**

« Отговор #419 -: юли 03, 2013, 12:22:53 »

Баща ми от тук взимаше тапите за бутилките http://www.zlatnatabachva.com/index.php?option=com_contact&view=contact&id=1&Itemid=53

мале мале всеки ден минавам покрай него и да не се сетя тази сватба ми е взела съвсем тока  pardon мерси много
Активен
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: