Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 21:05:01
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 3
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 3 (Прочетена 148025 пъти)
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
Re:Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 3
«
Отговор #120 -:
септември 28, 2012, 22:43:23 »
На нас в куверта ни влиза водка/ракия - съответно помолих да е водка и ще доплатим малко да е Финландия, а не Савой както е по куверт - така става около 4 л. водка, 2 бутилки Мартини Драй, ще поръчам 5 бутилки * 1л. Джони, защото колегите на мъжо ми основно това пият, татко е приготвил 25 годишна ракийка и с нея ще сме - около 10 л - 100% ще остане /дегустирах ракия от няколко поколения
/ , бяло вино съм предвидила 20 бутилки, червено 10 защото ще е зима. В интерес на истината няма да се изпие, но хубавото е че уискито и виното мога да ги върна, както и Мартинито, ако има неотворена бутилка. От както пиша във форума много много мнения смених в тая тема и за сега тези количества ми се струват добри, говорих вчера и с управителката и тя каза, че при условие че мога да върна уискито и виното всичко е ок. Бира, ако някой много държи ще поръча за наша сметка. Свободната консумация ще я поемем ние, като сложим лимит от 150 лв. Ако този лимит се изчерпи, управителката ще ни уведоми и ще попита дали продължаваме или консумацията ще се доплаща.
Активен
flyin
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #121 -:
септември 29, 2012, 17:56:41 »
InLove_Girl , това за колко души?
Сега забелязвам, че съм пропуснала да дам мнение за фирмата, от която поръчахме по-голямата част от алкохола - Меик 98. Обслужването е на много високо ниво, цените им са по-ниски от промоционалните цени на някои големи вериги (бях си направила отделна табличка за сравнение на цените от промоциите в Метро, Аванти, Карфур, Кауфланд, Била). При нас остана много голямо количество бира, както и бутилката водка, която бяхме взели за вс случай - върнаха ни всичко до стотинка. За целта отидохме до склада им, който се намира близо до зоопарка. Не изхвърляйте фактурата, която са ви дали при доставката, за да може след това да сравнят с нея върнатия алкохол и да изготвят кредитното известие.
Много сме доволни от тях и ги препоръчваме
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #122 -:
септември 30, 2012, 08:44:34 »
flyin за около 85 чов., повечето голеееем мъже, които си пият
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #123 -:
септември 30, 2012, 10:39:29 »
Цитат на: flyin в септември 29, 2012, 17:56:41
Сега забелязвам, че съм пропуснала да дам мнение за фирмата, от която поръчахме по-голямата част от алкохола - Меик 98. Обслужването е на много високо ниво, цените им са по-ниски от промоционалните цени на някои големи вериги (бях си направила отделна табличка за сравнение на цените от промоциите в Метро, Аванти, Карфур, Кауфланд, Била).
От тях съм купувала кошница за подарък. Останах много доволна , доставиха ми я още същият ден и нямах никакви забележки по нея
Активен
flyin
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #124 -:
септември 30, 2012, 11:02:45 »
Цитат на: InLove_Girl в септември 30, 2012, 08:44:34
flyin за около 85 чов., повечето голеееем мъже, които си пият
Както писах по-горе, младоженците най-добре си знаят гостите
Доколкото разбирам, ви се получава
4л водка
10л ракия
6л уиски
2бут Мартини
20бут. бяло и 10бут. червено
Значи вашите гости наблягат на виното и не чак толкова на твърдия алкохол.
Един съвет за бирата - интересувай се какви са цените на бирата в ресторанта щом няма да внасяте.
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #125 -:
септември 30, 2012, 18:18:54 »
Ами всички жени пият вино, няколко пият мартини и не пият изобщо друго, а мъжете са около 45 човека и мисля, че 20л. твърд алкохол ще им е ок. Почти никой не пие бира, а в ресторанта една голяма бира е 2,20 , така че не е голяма работа. Пък и до сега каквото съм прочела и когото съм питала по зимните сватби и мероприятия бирата не върви. Дори да дадем примерно 50лв за бири, на фона на всички разходи по сватбата,това е бял кахър. Надявам се да е добре алкохола. Замислям се за повече ракия, аз така или инъче съм приготвила 50 бутилки по 0,5, може и повече да напълним за всеки случай, ще помисля
Благодаря flyin
Активен
Sunny_83
Любопитен
Публикации: 49
«
Отговор #126 -:
октомври 07, 2012, 11:49:35 »
Моля ви тези от вас, които са купували алкохол За сватбата си да споделят долу горе каква сума за алкохол и безалкохолни напитки сте отделили. Бройката ни е 100 човека.....знам , че всичко е много индивидуално от избора на напитки, но все пак някаква идея да имаме, че сега с милото започваме да си правим примерен бюджет за сватбата. Мерсииии
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #127 -:
октомври 07, 2012, 11:56:02 »
Цитат на: Sunny_83 в октомври 07, 2012, 11:49:35
Моля ви тези от вас, които са купували алкохол За сватбата си да споделят долу горе каква сума за алкохол и безалкохолни напитки сте отделили. Бройката ни е 100 човека.....знам , че всичко е много индивидуално от избора на напитки, но все пак някаква идея да имаме, че сега с милото започваме да си правим примерен бюджет за сватбата. Мерсииии
Зависи дали си пийват доста гостите ти- при нас нямаше такива и останаха бутилки доста.Дадохме около 150 лв за 36 човека. Наскоро ми споделиха приятели, че за сватба 100 човека са дали 450 лв общо за алк. и безалк. Имай предвид и че нагоре много умно бе казала една съфорумка- каквото им занесеш, това ще пият.
Един вид, ако имате по-малък бюджет, може да се намали избора на видове алкохол и безалкохолни.
Активен
Sunny_83
Любопитен
«
Отговор #128 -:
октомври 07, 2012, 12:03:16 »
emmmmmy Благодаря
, сумата напълно ни устройва даже твърде малко ми се вижда:), но си абсолютно права, че каквото и колкото предложиш на гостите това ще пият...
Активен
emmmmmy
«
Отговор #129 -:
октомври 07, 2012, 12:14:46 »
Цитат на: Sunny_83 в октомври 07, 2012, 12:03:16
emmmmmy Благодаря
, сумата напълно ни устройва даже твърде малко ми се вижда:), но си абсолютно права, че каквото и колкото предложиш на гостите това ще пият...
забравих да добавя- сравнявах тогава цените на Метро/Лидл ( там пък соковете и безакохолните в кенчета са на мндобри цени) , с тези от складовете дето ми препоръчваха. Оказа се че в първите 2 магазина, винаги има промоция и купих кенчетата кола с по 40 стот печалба за мен на бройка
... Така че гледай промоциите по хипермаркетите, в складовете мн малко неща ги бият като цена.. В кауфланд не дават да се взимат безкрайно много бройки, но в Лидл ми казаха че ако нещо си е на редова цена, може да се вземат доста бройки.
Също така, като зимаш бира, взимай малки шишета/ кенчета, да не се разгазирва, един път отворена.
Активен
Sunny_83
Любопитен
«
Отговор #130 -:
октомври 07, 2012, 12:27:01 »
Кенчета кола??? Не се ли сервират безалкохолни от 250 мг в стъклени бутилки или не е задължително... Май не съм виждала такива в лидъл, кауфланд? За бирата ще го имаме в предвид.
Активен
emmmmmy
«
Отговор #131 -:
октомври 07, 2012, 12:42:01 »
Цитат на: Sunny_83 в октомври 07, 2012, 12:27:01
Кенчета кола??? Не се ли сервират безалкохолни от 250 мг в стъклени бутилки или не е задължително... Май не съм виждала такива в лидъл, кауфланд? За бирата ще го имаме в предвид.
Сервират ви каквото си донесете, при нас всичко което можеше бе в кенчета/кутийки. По-лесно беше. В кауфланд има кенчета с лимонада, кола и каквото се сетиш, просто са по към натуралните сокове разположени. В лидл за колата едва ли, но има хубави безалкохолни, не по -лоши от фанти, манти и спрайтове- просто са тяхна си марка и са на по -добри цени.
Активен
djdimi
Професор
dimifoto.weebly.com
«
Отговор #132 -:
октомври 07, 2012, 13:26:00 »
Цитат на: emmmmmy в октомври 07, 2012, 12:42:01
Сервират ви каквото си донесете, при нас всичко което можеше бе в кенчета/кутийки. По-лесно беше. В кауфланд има кенчета с лимонада, кола и каквото се сетиш, просто са по към натуралните сокове разположени. В лидл за колата едва ли, но има хубави безалкохолни, не по -лоши от фанти, манти и спрайтове- просто са тяхна си марка и са на по -добри цени.
От известно време Кауфланд спряха да работят с продукти на Кока-Кола, за съжаление, а на други фирми има избор и цените са добри.Метро работят с всички производители и има голям избор.
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #133 -:
октомври 07, 2012, 13:34:05 »
За безалкохолните аз пък въобще не препоръчвам да се купуват от вериги магазини тип Кауфланд, Карфур, Била- качеството е ужасно, когато са на промоция. За сватбата на сестра ми решихме да вземем от Била, но първо купихме само една кола(на промоционална цена), за да тестваме, беше ужасна и разгазирана. От Метро е друго, сравнявали сме качеството, много по-добро е.
В крайна сметка сестра ми поръчаха безалкохолното и бирата от склад, като се разбраха, каквото не се изпие да се върне и ще им върнат парите. За мен това е най-добрият вариант.
Активен
Mrs.™
«
Отговор #134 -:
октомври 07, 2012, 13:44:56 »
Ние купихме узото и водката от Аванти, продават алкохола по евтино от Метро и сие. Уискито и бирага ги взехме от познати дистрибутори. За 150 госта взехве 26 бут уиски, 120 кенчета бира, 5 бут узо и 3 водка, и платихме около 500лв. Безалкохолното беше от ресторанта. Имахме също вино и ракия домашно производство отделно.
Активен
Страници:
1
...
7
8
[
9
]
10
11
...