Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 28, 2024, 11:51:28

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбени фотографи част 2  (Прочетена 161435 пъти)

gost13
Новак
*
Публикации: 8

« Отговор #315 -: септември 11, 2012, 17:41:30 »

Ако под лице отправящо нападки, визирате мен, да аз не съм фотограф.Аз съм любител и бъдещ ползвател на услугата сватбена фотография.
Но нападки няма.Сподели се една цифра, видя ми се абсурдна и репликирах.Това не са нападки.
Активен
gost13
Новак
*
Публикации: 8

« Отговор #316 -: септември 11, 2012, 17:49:14 »

Или цитираш или мълчиш. Това е доблестната постъпка. Като си откровен карай доо край.
Аз после ще ти обясня дали има значение кога е спрян от производство един обектив ;-)

Можете да ми обясните г-н Чуков, но след това ще трябва да ми обясните и защо отхвърлихте мнението ми, че обективи може и се ползват повече от 5 години.Нарекохте го пълни глупости, даже мисля още по-категорично беше, не ми се връща.
Опитах да бъда коректив по Вашите напъни за показване на направените "инвестиции", неясно защо, аз изгода нямам, само се вкарах в излишни обяснения.....
Но след седмица като Ви питат да покажете светките, които сте закупили тази година, обективите закупени най-рано миналата година и последно поколение камера....да знаете, че са чели Вас тук, кой както си надроби Bravo
И както казвате Вие фотографите ;
На фокус  good
Активен
Pencho_Chukov
Любопитен
*
Публикации: 47

« Отговор #317 -: септември 11, 2012, 18:49:59 »

Удивително упорит сте в убежденията си, че говоря неверни неща.
Лишавате думите от смисъл.
Ами ако наистина съм вложил толкова, че и повече?
Просто ще ми се извините ли?

Ако на вас 5-7 хиляди ви се струват абсурдно ЧИСЛО (цифрите са от 0 до 9), значи хал-хабер си нямате за какво става дума

Не може да се дават мнения за хора, които дори не сте виждали на живо.

Приказките трябва да се мерят преди да се хвърлят на вятъра господин gost13 (удобно прикрит зад нищо не значещ ник)

В тоя ред на мисли посочете кои са тези известни фотографи, дето снимат с остаряла или техника от нисък клас?
Или просто хвърляте поредния фишек ?????

Или Ви е неудобно, понеже сте бъдещ ползвател и не смеете да назовете името си и да обвините директно хората?

Специално за Вас е този линк http://bg.wiktionary.org/wiki/%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D1%81%D1%82
« Последна редакция: септември 11, 2012, 18:55:51 от Pencho_Chukov » Активен
Maria681
Ентусиаст
**
Публикации: 69

« Отговор #318 -: септември 11, 2012, 19:11:50 »

Аз като бъдеща булка мога да кажа, че упорито чета темата и чакам този спор да свърши  smile
А понеже поискахте и мнението на булките за него - ще кажа моето. Мен лично ни най-малко не ме интересува колко често фотографите си сменят техниката и колко струват всички чаркове, които използват. Интересува ме крайния продукт, за който всъщност плащам. Ако платя 1000лв и снимките станат страхотни ще съм доволна, независимо какъв апарат е ползвал фотографа, в какъв формат е снимал и с каква програма е обработвал good
Проблема е ако платя 1000лв и получа снимки , като тези, които предлагат фотографите, които снимат за 200лв NO
Така че нека не гледаме на хората в паничките и да им смятаме печалбата. Единственото, което трябва правим като клиенти е да изискваме качеството, за което НИЕ сме преценили колко да платим give_rose
Активен
Peyu
Любопитен
*
Публикации: 30

« Отговор #319 -: септември 11, 2012, 19:46:44 »

Единственото, което трябва правим като клиенти е да изискваме качеството, за което НИЕ сме преценили колко да платим...
Много добре казано, клиентите си избират колко да платят. Ако имат отделени 200лв ще наемат фотограф за 200, а ако имат 1200 ще си вземат такъв за 1200.
Предлагам на колегите  и на тайните гости които няма какво да правят освен да си чешат езика по форумите, да прекратим спора.

Нека коментираме следното:
За или против сесия в различен ден от сватбения? Възможно ли е да го превърнем
в традиция или не?
(интересно ми е какво мислят булките по въпроса... give_rose)
Активен
estlar
Ентусиаст
**
Публикации: 133

« Отговор #320 -: септември 11, 2012, 20:37:23 »

Хващам се за тази възможност да отклоним темата. Като бъдеща булка - да, искам и ще имам следсватбена фотосесия. Истински късмет е, че кумът ни е професионален фотограф и ще пътуваме с него и кумата на сватбено пътешествие, та роклята в багажника и в лов на гледки и моменти. Ще бъде много интересно изживяване. Има много кадри, на които се възхищаваме и искаме да се видим в тях, но рядко си даваме сметка, че не са снимани в деня на сватбата. Няма как при час-два за снимки да се обиколят много места, да се хване залез, дива природа и т.н Но за да се превърне това в традиция, трябват следните неща:

- да се популяризира от самите фотографи. Много от снимките по сайтовете са от следсватбени фотосесии или предсватбени фотосесии, но това не се казва и сигурно има момичета, които се заблуждаваме, че същия кадър може да получим в деня на сватбата. Възможно е, ако извадим много късмет, сигурно. Не казвам, че е преднамерено, но тъй като обикновено това са най-красивите снимки (има повече време и спокойствие за композиране, издебване на правилния момент), лесно може да се популяризира идеята

- да се отървем от предразсъдъците, че сватбената рокля не се облича втори път. Четейки из форума, имаше мнения, че тази рокля не трябва да се облича и дори вижда пак една година, което автоматично изключва следсватбена фотосесия. И като цяло, да не ни пука дали ще я съсипем или не.

- Идеи и креативност и от двете страни. Ако аз нямам идеи, но фотографът ми ми предложи идеи за сесия, бих се съгласила, сигурно. Но като не знаем много много що е то следсватбена фотосесия, нямаме и идеи какви снимки искаме и стигаме до задънена улица. Ако се предразположат младоженците, може да споделят всякакви шантави идеи - трамваи, коне, водопади, залези, езера, подводни снимки с роклята, оттам нататък всичко е въпрос на логистика и преговори. Трудното е раждането на идеи за нещо, което не си виждал и чувал. Което ни връща в точка първа - популяризиране на идеята от самите фотографи.  give_rose give_rose
Активен
Pencho_Chukov
Любопитен
*
Публикации: 47

« Отговор #321 -: септември 11, 2012, 21:19:09 »

Поздравления за този начин на мислене   good
Активен
Andreina
Сватбар
Публикации: 166

« Отговор #322 -: септември 11, 2012, 22:58:05 »

Аз съм алчна, искам всичко!  smile Искам и сватбена и следсватбена фотосесия. Мисля, че духът на двете ще е различен и мисля, че и двете си заслужават. В сватбената улавяш емоциите от самия сватбен ден, а тази, заснета post factum има многото предимства, изброявани по-горе: време, спокойствие, креативност, възможности за вариране и т. н. И двата вида заснемане си имат чара и на мен лично ми е трудно да избера едното пред другото.
Активен
Peyu
Любопитен
*
Публикации: 30

« Отговор #323 -: септември 11, 2012, 23:24:54 »

Радвам се, че мислите така! Колко би било прекрасно примерно на самата сватба да се прожектират
снимки от годежната сесия, ако се връзва със самата сватба.. good На самия ден, вместо да караме
гостите да чакат и да се чудят какво да правят 1-2часа. Да направим едни спокойни снимки с тях и младоженците за спомен. А сесията да направим в ден различен от сватбения - примерно два дни след сватбата.. Това естествено е най-добрия вариант и за двете страни  Flower
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #324 -: септември 12, 2012, 01:01:57 »

Тази дискусия е по-интересна. Бих споделил впечатленията си и дългогодишните опити, извънсватбените фотосесии да се превърнат в нещо нормално и желано. Ние направихме първият си масов и сполучлив опит през 2009г. По това време обличането на роклята след сватбата у нас беше почти табу. Западноевропейците и руснаците се снимаха като луди на Майорка и на Малдивите, и то по няколко пъти . А ние имаме уникална и разнообразна  природа, но за съжаление , голямо съжаление, тогава, а и все още , българина не обича да се снима. Може би ще ми противоречите, да прави сте. През последните години, хората се убедиха, че на сватба за 1 час  е много трудно да се направи шедьовър. Факта , че се снимате не когато и където си искате го оставяме на страна. Процента на  извънсватбените фотосесии нарастна много , но на общия фон , все още има  хора , за който тази идея е неприемлива. Бих искал  да изтъкна предимствата и недостатъците на тези фотосесии. Предимства много -  избор на време, локация (или няколко), няма нерви , бързане, притеснение. Недостатъци -  почти няма, освен 1 - че на самата сватба у вас  има едно особено излъчване и настроение, което няма повече да бъде пресъздадено. Но е много вероятно да има и едно напрежение, което се вижда много лошо на снимките.Ще пусна  няколко линка  от 2009г ( умишлено ), както и една сватба от тази година, със сесия в деня на сватбата. Обърнете внимание на първите линкове, макар  стари и вече  демоде пози, какво спокойствие лъха от фотографиите. Реалната сватба ще пусна за да видите как се вижда реалната емоция, но наред с това обърнете особена внимание на всички фотосесийни кадри и ще забележите под какво огромно напрежение е булката и колко лошо се отразява това. Също така, тези от вас който четат повечко могат да обърнат внимание и на крайно неблагоприятните условия за снимане - силно слънце, между 13 и 15 часа, обяд, температура - 40градуса. Това по време на извънсватбените сесии ще бъде избегнато.
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.278810991433.156577.278773366433&type=3
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.278804846433.156576.278773366433&type=3
и реалната сватба
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151002130796434.428039.278773366433&type=3
« Последна редакция: септември 12, 2012, 01:13:58 от Deliysky » Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1353

www.Deliysky.com

« Отговор #325 -: септември 12, 2012, 01:42:02 »

Аз бих обобщил въпроса на колегата по следния начин:
1.Едва ли може да се превърне в традиция, всяко нещо има почитатели и противници.
2.Съветвам всички притеснителни двойки да си направят кратка предсватбена фотосесия, защото ще имат реален контакт със своя фотограф, и ще разберат , че "Не боли". Двойката Силвия и Николай от моя линк са потребители на този форум и благодарение на това  упражнение успяха да реализират един от най-успешните сватбени албуми за 2009г.
3.Съветвам всички който разполагат с време и богато въображение, да си направят следсватбена фотосесия, а защо не и няколко , в различно време и на различни места. Емоцията да облечеш сватбените дрехи още един път и да се потопиш в спомените е уникална.За тези който имат интерес може да надникнат в албума от моята сватба( в темата "сватбата на Делийски" има линк).В албума  повечето са извънсватбени и са правени в Търново.Разликата е огромна!
 :offtopic:По нагоре в темата беше посочено, че много колеги некоректно публикуват снимки от такива фотосесии и заблуждават момичетата.Това е сериозен проблем, много пъти съм писал - изисквайте цели сватби и не гледайте това което няма да се случи при вас. Ако не смятате да ходите до о-в Тасос, не гледайте сесии на Тасос. Ако вашата сватба няма да е на голф игрище, не гледайте това. В чужбина вървят и още  злоупотреби, но понеже българина е стиснат, у нас все още не са  популярни. Хората  избират супер място, взимат супер рокли под наем и плащат на супер модели. И се получава Уаууууу! Да ама не, защото после се оказва , че портфолиото не е покрито. У нас за съжаление има вече има цяла армия извънсватбени фотографи, който нямат на сайтовете си нито една сватбена снимка. Коректните се познават лесно, защото обикновено сесиите са отделени. На нашия сайт например, снимките който ви пуснах се намират в галерия с друго наименование, различно от сватба.
      Успех на всички и ще очаквам да прочета коментарите на бъдещите булки по темата. А за тези който наистина обичат предизвикателства, бих ги поканил на едно  ново мероприятие, което ще се проведе за пореден път в края на тази година.Инфо на линка:
http://www.facebook.com/events/240264582727903/
« Последна редакция: септември 12, 2012, 01:47:58 от Deliysky » Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #326 -: септември 12, 2012, 09:03:58 »

Аз да споделя моя личен опит и преживяване.
По-добри снимки и с по-малко напрежение, както отбелязвате тук, при нас се получиха непосредствено преди гражданското, у нас, тъй като не бях поканила гости. С фотографът спокойно снимахме роклята, детайл от обличането й и т.н. Никой не ни юркаше, бях го извикала по-рано.
По време на събитието , между гражданското и ресторанта, бях отделила час и нещо за фотосесия. Толкова бяхме смачкани от тоталната жега, че човекът просто ни остави да стоим на пейка. И с право решихме да оставим специалната фотосесия в отделен ден.
След като заминахме за Сопот, н отделихме един спокоен ден само за снимки ( денят преди венчавката). Емоцията поне при мен бе по-силна и по - позитивна, защото ги няма хората, които да знаеш че те чакат, избираш си сам момента ( като час ) в който да идеш да те снимат ( с фотографа разбира се ). Яли, неслънчасали се качихме и направихме 3 часа фотосесия. След което вечерта пак отделихме 2 часа преди залез. без бързане се раждат и още идеи! good
На следващия ден  беше венчавката и се повтори старият номер от  гражданския- поне аз не държа на жега, беше ми топло, бях напрегната, трябваше да мисля и за гостите - обедно време беше. Така че за мен лично следсватбената ( в нашия случай междусватбената  tease фотосесия), се оказа най- добрият избор. Дано да съм била полезна. blum
забравих да добавя че добра идея беше и снимането 1 седмица поне преди гражданския, на сватбените дреболийки/детайли, както им викаме тук в форума. Пак  без бързане, спокойно, изчаквайки подходящия момент като светлина според фотографа :
http://peters-photo.net/%D0%B0%D1%80%D1%85%D0%B8%D0%B2/
« Последна редакция: септември 12, 2012, 09:07:13 от emmmmmy » Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #327 -: септември 12, 2012, 10:01:41 »

Ето, аз съм от другата страна на бариерата  Wink Аз не искам следсватбена фотосесия. Не ми пука от суеверия (да не си обличам роклята и тн). Обаче за мен е много важна емоцията от деня. Ще ви кажа защо.
Аз нямам 3, 4 или 5 рокли. Аз имам една, която да си я нарека МОЯТА булчинска рокля. При нас подписването ще е в деня на сватбата, аз не одобрявам друг вариант. Дано не обидя някого! За мен е важно да кажа "Да" пред най-близките ми. Да споделя с тях тази емоция, независимо дали ще се паникьосам леко в деня или не.
На бала ми леко позакъсняхме с графика - накрая много бързо ме облякоха. Когато се видях готова в огледалото се поотпуснах малко. В ресторанта чак си пипнах ушите и разбрах, че са успели да ми сложат обеците даже (4 броя общо) blum Тогава вече ме владееше такава емоция, че не ми пукаше колко камери ще ми наврат в лицето е дали ще ме "хапят" фотоапаратите  tease
Мъжът ми например също е по-емоционален. Когато стана дума за взимането ми, той каза пред всички "Нали няма да ми се подигравате, ако пусна някоя сълзичка? Аз съм си такъв, че като я видя облечена и сигурно ще се разчуствам"
В момента, в който ми предложи брак, от емоция и щастие сърцето му биеше силно, а сълзите му бяха на очите. Когато гледам записа от камерата (бил той и непрофесионален запис с домашна камера), винаги се разплаквам от радост и умиление. Този момент не може да се повтори в друг ден или час.
Затова снимките за мен са важни да са в деня. А за отпускането - в момента, в който съм облечена и готова, моите приятели са около мен и чуя клаксоните, вълнението ще ми е толкова голямо, че ще забравя кой ме снима и ще искам да грабя с пълни шепи от този ден.
Варианта за следсватбена фотосесия не го омаловажавам. Той е добър за тези, които са по-свити и притеснителни, които по-трудно се отпускат или не обичат да се снимат.  good
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #328 -: септември 12, 2012, 10:15:15 »

Ами мисля че ние с Аличка предлагаме поглед върху 2те крайни точки, оттук нататък всеки да си взима решение кога да му е фотосесията и кой да му е фотограф, спрямо собствената си емоционалност и нагласа. Аз никога не бих избрала нейния вариант, тя никога не би избрала моя.  smile
Ако се познавате достатъчно добре, ще знаете дали сте притеснителни пред камера, дали ви дразни присъствието на роднините, дали сте емоционално непоказни  ( както е при мен и мъжа ми ) . Мисля че дискусията върви в много полезен план за тези които още не са избрали. good
Активен
dani_dilov
Любопитен
*
Публикации: 27

« Отговор #329 -: септември 12, 2012, 11:21:40 »

Да си признаем по голям е процентът на  снимки само в денят на сватбата -разбира се това са си уникалните моменти единствени и неповторими  и при попадение на добър фотограф  се случват неповторими неща
Разбира се отделете поне 1 час за снимки при фотосесията -тоест добре направете своето разписание 
Не избързвайте да резервирате църквата или вижте детайлно вариантите на ресторанта..Наемете фотограф  запазете часът на залата и заедно уточнете детайлите -леко грозно стои моментът когато излизате от залата а де факто вече е часът в църквата и става закъснения и презастъпване ....
Активен
Страници: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: