Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 15:33:46
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Покупки за бебето и детето" 16
Страници:
1
...
28
29
[
30
]
31
32
...
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Покупки за бебето и детето" 16 (Прочетена 215991 пъти)
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850
Re:"Покупки за бебето и детето" 16
«
Отговор #435 -:
септември 26, 2012, 22:35:46 »
Момичета, препоръчайте ми кенгуро. Мисля да взема защото нашият мъник понатежава и в моментите когато иска да го нося дълго време - не се издържа и мисля да пробвам с кенгуро пък да видим,дали ще мине номера.
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #436 -:
септември 26, 2012, 22:57:33 »
Елиминик
, аз лично не съм ползвала и малко ме е яд, но на съпруга ми първия братовчед беше страшно доволен от тяхното Чико. Здраво и удобно им било.
Сигурно и други марки са хубави, просто за това съм чувала добри отзиви аз
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #437 -:
септември 27, 2012, 00:03:52 »
Бих ти препорьчала да си вземеш ергономично тип Мандука или Ерго-бейби.
Предимствата му са, че бебето е разположено в естествена поза в него - седнало на дупето, сьс свити нагоре крака (както са алпинистите, които боядисват блоковете), сьответно може да остане дьлго време вьтре без да е вредно за него. В обикновените кенгура бебето виси прихванато през чатала и цялата му тежест се стриса вьрху грьбнака при всяка твоя крачка.
Плюс това те разпределят по-равномерно тежестта и са по-щадящи за майката.
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #438 -:
септември 27, 2012, 00:25:57 »
Аз също смятам това да ми е следващата покупка. А знаете ли дали има някаква препоръчителна възраст, от която да се ползват?
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #439 -:
септември 27, 2012, 01:08:31 »
Принцеса
, аз бих се консултирала с ортопеда си - най-сигурно е според мен.
Иначе, доколкото съм чела, след 3-ти месец е безопасно. Важното е да има опора за врата и да е ергономично, както Ина е споменала по-горе. Отначало се слага с лице към мама, а като стане по-любопитно - с лице към движението.
Слингът, си мисля, е по-добър вариант обаче. Само да се научи човек да го ползва. Нашият така си стои, но при второ дете определено ще отделя повече време да се науча бързо да го вързвам.
Активен
angel4e
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #440 -:
септември 27, 2012, 09:03:30 »
На кенгурата, които съм разглеждала пише "2 месеца-3кг". Мисля че за двумесечно вече става, но аз също съм заложила на придържането на крачетата до коляното.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #441 -:
септември 27, 2012, 10:33:53 »
Стандартните кенгура незнам от каква вьзраст са. Ергономичните са от раждането.
Да се носи бебето с лице кьм движението не е препорьчително дори и по-кьсно - от една страна се получава сврьхстимулация от друга то е в "беззащитна позиция", когато се умори и претовари, не може да се гушне в майката и да заспи. От тая гледна точка препорьчват, когато стане по-голямо да се носи на гьрба.
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #442 -:
септември 27, 2012, 16:36:42 »
Аз сложих малкия в кенгуру когато беше на около три месеца и въобще не му понесе. В момента на слагането започваше неистово пищене. Реших, че е нещо от самата поза, в която е, но не беше от това, защото като го сложех така без кенгуруто нямаше проблем. Говорих с педиатърката и тя каза, че има бебета, които не понасят натиска на плата и тялото на майката.
Затова си мисля, че преди да се инвестира в подобна покупка е по-добре да се пробва кенгуруто на някоя позната мама, за да се види как ще са нещата.
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #443 -:
октомври 03, 2012, 15:53:28 »
момичета, трябва ли според вас да купувам бебешки бутилки, стерилизтаор и помпа за кърма още от самото начало? Няколко мами ми казаха, че не се препоръчвало да се ползват бутилки, ако смятам да кърмя, понеже бебка може да свикне с бутилката и после да не иска да я кърмя. Аз мисля да кърмя и не знам сега трябва ли да ги взема тези неща? Какво мислите? От друга страна ако имам много кърма и бебка не успява да изяжда всичкото мляко, все пак ще трябва да го цедя за да не хвана мастит, нали така? Тогава ще ми трябва помпа
Другото което прочетох е, че бебето може да не хареса определена марка бутилка, да предизвиква газове примерно, и да предпочита друга марка. Няма точно определена марка която всяко бебе да харесва и затова ако се купуват бутилки, да се купували от няколко марки за да има шанс да хареса поне една от тях.
«
Последна редакция: октомври 03, 2012, 16:03:10 от Anita81
»
Активен
dodo23
«
Отговор #444 -:
октомври 03, 2012, 16:36:34 »
Аз не бях купила нито бутилки,нито помпа.Като ми затрябваха си купих-шишета има във всяка аптека,и в по-големите хипермаркети.Помпа взех от приятелка.
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #445 -:
октомври 03, 2012, 17:28:51 »
Anita81,
До колкото съм чела, ти ще си бъдеш в къщи с бебето.
Съгласна съм със съвета на Додо да си намериш помпа от приятелка.
Тъй като помпите не са евтини - визирам електрическите, намери си помпа, а си купи аксесоарите за нея - накрайници и тн. Ако си купиш помпа - повечето идват с едно шише и биберон.
Помпата се използва както за облекчаване при много мляко, така и за стимулация на повече лактация (цедене на празен ход, цедене през нощта) при липса на такова.
Според мен е хубаво да имаш едно шише (5oz) и след втората седмица на малката, мъжа ти (не ти, за да не се обърка, че мама храни с шише) да я храни веднъж през няколко дни. И ти си човек, и ти искаш да излезеш и е хубаво детето да знае да пие мляко и от шише според мен, за да можеш да го оставиш с друг. Също така, удобно е да вземеш бутилка изцедена кърма, когато излизаш навън, ако те притеснява да кърмиш където и да е (мен не ми пука вече, но в началото не беше така)
За марка шишета, аз използвах born free - стъклени.
Леа яде от тях 5 месеца през деня, докато аз бях на работа, не се отби и сега все още се кърмим.
Ако вече трябва да се храните само с шише, тогава гледай да има антиколикова система. Ако Ви потръгне кърменето, едва ли едно хранене през няколко дни с бутилка без колика система ще е проблем.
лично аз ти препоръчвам да си подготвиш чай за кърмачки, както и чай за колики, като ТИ ги пиеш и двете....
«
Последна редакция: октомври 03, 2012, 17:38:17 от Anichka
»
Активен
Anita81
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #446 -:
октомври 03, 2012, 18:02:43 »
Аничка
, да ще си бъда вкъщи с бебка. Мъжът ми ще си взима 2 седмици бащинство като се роди бебка и моите родители ще са тук също, така че има кой да ми помага, но ми се искаше аз да се занимавам с бебка колкото мога повече. ЗНам че ще ми е трудно да правя всичко сама, но не е никак невъзможно, поне така мисля, пък ще видя как ще потръгнат нещата. Иначе за бутилките мислех да взема тези на Авент, но четох че течали, не знам колко верно това. За помпа за кърма няма от кой да взема понеже не познавам много мами, които скоро да са имали бебета. Само една познавам и честно казано ми е неудобно от нея да искам помпа. Предпочитам да си купя.
От къде мога да си набавя чая за кърмачки и колики? Не съм чувала за такива и предполагам ги няма по обикновените магазини и аптеки.
Активен
malia
Ентусиаст
Публикации: 136
«
Отговор #447 -:
октомври 03, 2012, 18:23:49 »
Може ли някоя мама да сподели какви шишета използва и дали е доволна.Аз за момента съм се спряла на Нук или на Мам. Ще съм ви благодарна ако споделите още е ранично за нас но все пак ако ги видя намалени в някои сайт няма да мога да се сдържа и да не ги поръчам
Anita81 мила виждала съм такива чайчета на Хип в големите магазини сигурно ще ги има и в аптеките където продават бебешка храна.
И в някои сайтове ги има
http://www.pakostnik.com/bg/products.php?cat=185
«
Последна редакция: октомври 03, 2012, 18:30:33 от malia
»
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #448 -:
октомври 03, 2012, 18:33:37 »
За Авент зная, че не трябва много да се натяга врътката. Тоест нито хлабаво, нито отпуснато, за да не течали. И аз съм чувала, че много течат.
Борн Фрее течаха само, ако е време да се сменят бибите. Самите биби някакси не лепваха добре в другата част и течаха. Сменях биберона и всичко се оправяше.
Анита, към каква помпа си се насочила?
На мен ми дадоха Медела двойна електрическа, аз след това си купих и ръчната. Но за съжаление не бих ти ги препоръчала на 100%. Имат си минуси и двете.
Чувала съм добри отзиви за електрическата помпа на Лансинох. Но не съм ползвала лично аз такава.
За чайовете - майка ми ги изпрати от БГ по колет.
Това е лактонния:
http://bilec.net/product/79/laktogonen-chay-bilek-100-g.html
А за колики си правех чай от копър и анасон (отделни бяха и ги запарвах заедно)...Но неприятни...
за мен...Пиех по 2л на ден мин....
Прегледай и за превръзки за гърдите (nursing pads).
Все още използвам Лансинох. Медела не ми допаднаха много.
Тук от болницата като си поискаш ти дават крем за гърдите Лансинох - 2-3 малки тубички, които са ти достатъчни. Дават и превръзки за теб, превръзки за гърди, както и памперси за бебето, формула, но трябва да си кажеш, че искаш. Чувала съм, че след секцио и колан можели да ти дадат
«
Последна редакция: октомври 03, 2012, 18:38:42 от Anichka
»
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #449 -:
октомври 03, 2012, 18:40:03 »
И моето мнение е, че е добре да имаш предварително шишета и помпа, защото ако се наложи да ги ползваш най-малко ще ти е да илизаш да купуваш или да чакаш да ти ги доставят, но пък в крайна сметка можеш да ги поръчаш и в последния момент с експресна доставка примерно. Аз ползвах електрическата на Медела, в болницата също ползваха тази марка, нямах проблеми и си вършеше работата. Не съм ползвала друга марка, за да направя сравнение.
Иначе не е вярно, че свикнат ли с шишета, после не искат да се кърмят. Аз нямах избор и трябваше да изпомпвам от 4-тия ден, защото имах свръх производство и работата беше тръгнала към мастит, добре че навреме започнах. А си мислех преди това, че може да нямам нужда да цедя. И цял месец цедях, като й го давах веднага /предпочитах да не замразявам/. И също така както Anichka писа и на мен ми беше неудобно да кърмя в началото навън и предпочитах да изцеждам, сега вече не. После като спрях с шишетата, нямаше никакъв проблем да продължи да си се кърми малката.
А за марките шишета доколкото съм чела всеки в доволен от различна марка, даже някои са доволни от една марка, а други от същата - не. Аз ползвах на NUK и Томее Типи против коликите и съм нямала проблеми с тях.
За чайовете против колики, които можеш да пиеш примерно са с анасон и копър, предполагам във всяка билкова аптека ще има такива. Чай за кърмачки аз лично не съм пила, но съм чела добри отзиви за тези билкови капсули:
http://www.ebay.co.uk/itm/Fenugreek-seed-550mg-60-caps-breast-milk-booster-/200803893755?pt=UK_Health_Beauty_Vitamins_Supplements&hash=item2ec0d841fb#ht_1514wt_1037
Активен
Страници:
1
...
28
29
[
30
]
31
32
...