Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
юни 10, 2025, 07:50:37
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
За нея
(Модератор:
miauka
) > Тема:
Булчински рокли - 20 -та част
Страници:
1
...
26
27
[
28
]
29
30
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Булчински рокли - 20 -та част (Прочетена 226407 пъти)
AliTia
Сватбен ГУРУ
Отг: Булчински рокли - 20 -та част
«
Отговор #405 -:
март 31, 2012, 14:33:40 »
Да, наистина има доста разлика. Да не говорим, че и скрояването е различно. При първата клоша е доста по- широк отколото при втората, а това променя цялостната визия на роклята. Дано след следващата проба си по доволна от резултата. Успех!
Активен
emetoem
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #406 -:
март 31, 2012, 18:18:56 »
Здравейте
Да се похваля и аз днес ходих да меря роклята вече с обувките, ще има малки корекции в дължината, добавяне на подплънки в бюстието и едно копче за шлейфа и....на 27.04 вече трябва да имам рокляяяяя
Активен
emetoem
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #407 -:
март 31, 2012, 18:28:57 »
Да допълня ,че си взех и воал, много хубав, по канта на воала има такива мъниста каквито има и по- роклята. Цената ми се стори доста висока 60лв, но ми хареса и стои много добре
Активен
formite
Професор
«
Отговор #408 -:
април 01, 2012, 12:13:06 »
До колкото мога да преценя от снимката,а и от твоето описание, проблемът е че се опитват да ти пробутат долната част за скроена на полусолей (полукръг) за такава скроена на пъленсолей. Обърни внимания следващия път дали като разгънеш полата в основата се получава окръжност с диаметър приблизителен на тази, която е в оригинал. На първата снимка много ясно си личи, че в основата си роклята е с доста по-голям диаметър.
http://www.youtube.com/watch?v=QUsqmFoF9q4
Извинявам се за това, че клипчето е за кукла, но не знам как е термина на английски за такъв тип пола.
На края на клипчето дамата показва как се крой полата, само че за твоя модел мисля, че трябва да се направи без премахването на 1/4 от окръжността, т.с. да си остане пъленсолей.
Активен
Medeia
Ентусиаст
«
Отговор #409 -:
април 01, 2012, 23:48:45 »
Само да вмъкна, че това, което си показала в клипчето, е клош.
Ето това е солей.
akcenti 13 ok-L.jpg
(15.71 KB, 226x417 - видяно 6567 пъти.)
Активен
emocia_wa
Професор
Публикации: 399
«
Отговор #410 -:
април 02, 2012, 09:14:09 »
dodo4
отиди с приятелка и снимката и бъди по-твърда, не отстъпвай
сега в тази криза никой не би рискувал да изпусне клиент
дори и да се нацупят ако настояваш ще се съобразят
...и надявам се, не си платила всичките 800 лв? защото така няма да имаш място за претенции...
Активен
yara
Сватбар
Публикации: 263
«
Отговор #411 -:
април 02, 2012, 09:44:54 »
Искам да споделя, че при мен имаше сходна ситуация и повече съм си обещала на себе си, никога, ама никога да не шия нещо. Мериш, харесваш се, вземаш го - не се харесваш, не го вземаш.
За съжаление точния модел го нямаха и го шиха по снимка, като обаче бях пробвала подобен модел и се имах на снимка и исках да стане като кройка и обем като на пробвания модел, а като платове и декорация на този от снимката.
На първата проба лошо ми стана, първо защото, когато избирах платовете ми бяха показани на размер 10-15см, а на цяло получих нещо средно между наелон и органза. Ужас - лъскаво, евтино... направо трагедия. Освен това изглеждах поне с 5кг отгоре и в бюста меко казано като дойна крава, а аз имам 92см бюст. Мериха ми талията над роклята, защото трудно ме закопчаха и излязоха с изявление, че съм напълняла с 4см. Това обърнато в кг е сигурно над 5 качени килограма.
После отидох вкъщи и се измерих, талията ми в сравнение с първоначалните мерки бе само с 0.5см повече, т.е останалите 3.5см идваха от самата рокля.
Да не говорим, че модела, който показах няма нито тюлове,нито обръчи, а те бяха сложили тюл колкото искаш.
Написах един лист А4 с корекции, които трябва да се направят, но два дни не можах да спя. Реших да си търся друга рокля... намерих си, обадих им се и им казах, че не искам роклята, а те казаха че роклята била почти готова и няма как да ми върнат капарото. Честно казано вече не ми пукаше, прежалих 300лв и си взех прекрасна рокля.
Но, при условие, че са булчински салон - поне заради името си можеха да предложат, ако евентуално я продадат да ми върнат поне част - НО НЕ!
Моят съвет, ако може да се спаси положението настоявай до край да я направят както е оригиналния модел. Ако не си искай възможно най-много от парите обратно.
Колкото и платове да ползват - средната им цена е под и около 20лв(най-скъпия сатен на складовете е макс 12-13лв), освен ако не е с дантела, така че и 10-15 метра да са ползвали себестойността им е макс 200-300лв, другото е труд и надценка.
П.С Медеа
, тази рокля от къде я намери - прекрасна е:) Ако се продава някъде прати ми линк.
«
Последна редакция: април 02, 2012, 09:54:43 от yara
»
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #412 -:
април 02, 2012, 10:08:44 »
Яра, не можем да те накараме, но би спестила много неприятности на други момичета, пък и иначе като си мълчим и като не се знае кои са, те ще си продължават да вредничат...
Активен
Amelie
Ентусиаст
Публикации: 72
«
Отговор #413 -:
април 02, 2012, 10:12:25 »
И аз съм на мнението на Яра. Шиенето е възможно най-несигурното нещо. До толкова разочарования води.
Решила съм просто да си намеря роклята готова.
Много съжалявам за проблемите на Додо..
Активен
rady17
Професор
«
Отговор #414 -:
април 02, 2012, 10:17:34 »
Реших да имам 2ра рокля за сватбата, но искам да съчетая така нещата, че да мога после да я облека пак. Какво мислите за такъв модел? Според мен модела не е сложен и се надявам да не ме "одерат".
Днес ще ида при една шивачка в квартала чувам добри отзиви за нея. Според вас дали тази рокля колко би струвала.
http://www.ebay.co.uk/itm/Pre-Order-NEW-Wedding-Bridesmaid-Formal-Partyl-Prom-Ball-Evening-Chiffon-Dress-/330628143540
Активен
sunset
Сватбен ГУРУ
Публикации: 821
«
Отговор #415 -:
април 02, 2012, 10:22:35 »
rady17
, роклята е много хубава. Чак се замислих дали да не си ушия и аз такава, но не за сватбата. Моделът изобщо не изглежда сложен, не мисля, че ще ти вземат много пари.
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #416 -:
април 02, 2012, 10:31:01 »
Ради, според мен не може да ти поиска повече от 60-70 лв макс.
А иначе мислила ли си да я търсиш готова, по моловете има подобни модели?
Активен
rady17
Професор
«
Отговор #417 -:
април 02, 2012, 10:40:48 »
Да мислих си, но не ми се обикаля
Истината е че не съм от жените дето обичат да обикалят мн мн. А сега покрай сватбата направо си взех дажбата за години напред
Да не говорим, че и време трябва, а това не ми е в повечко.
Активен
veseto_87
Публикации: 2189
«
Отговор #418 -:
април 02, 2012, 10:44:41 »
Аз исках подобна рокля за моминското парти. Ходих при две шивачки и двете ми искаха по 80 лв. само за шев.
Активен
yara
Сватбар
Публикации: 263
«
Отговор #419 -:
април 02, 2012, 11:02:26 »
Защо не я поръчаш?
Като гледам излиза към 80-90лв.
А иначе за салона - изказах се доста остро за една гримьорка и се почна голяма полемика.
Затова не искам да го огласявам на всички.
Всяко нещо има 2 гледни точки, така че и в техните очи може и аз да не съм права.
Активен
Страници:
1
...
26
27
[
28
]
29
30
...