Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 14:08:06

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Готвенето - част 14  (Прочетена 220368 пъти)
 
nadelina88
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 681



« Отговор #150 -: февруари 29, 2012, 18:23:28 »

Хора, аз преди ви се бях оплакала, че не ми стана много добре пудинга на Др. Йоткер, по-точно след изстиването стана странен на вид. Оказа се, че преди съм правила Крем-оле на доктора, а не пудинг. Сега купих един пудинг (и естествено видях, че са различни в магазина) и го направих. Облизах си пръстите от тенджерата.  sarcastic Сега ще го изчакам да изстине малко и ще го ядем от чашките. smile
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 4265



Моят сватбен албум

« Отговор #151 -: февруари 29, 2012, 18:31:00 »

леле Наделина, уби ме  bouncinggirl
аз този крем оле го ползвам за мързеливата ми торта- купувам един бял и един шоколадов, готови блатове, сиропирам ги с портокалов сок току що изстискан и лъжица ром, редя нарязани ягоди и кремче и оставям да си почине.става много вкусна.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #152 -: февруари 29, 2012, 19:28:08 »

Момичета минавам да ви се похваля с мариновата си риба.Стана невероятно.Страхотно мезенце за водката.
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #153 -: февруари 29, 2012, 22:23:50 »

Момичета минавам да ви се похваля с мариновата си риба.Стана невероятно.Страхотно мезенце за водката.

Кефал беше, нали? В какво го маринова? Не се ли разкашка като го маринова?

Аз питах мъжа ми за холандеца, за който споменахте и той каза, че го знае кой е - бил е готвач в едно от предаванията по холандската телевизия, но не много известен. Интересно ми е какво готви, щях да го прегледам със сигурност ако имах БГ телевизия.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #154 -: февруари 29, 2012, 22:33:33 »

Да Ариелче Кефал мариновах.Не се е разкашкал грам напротив.Ами кефала се разполовява почиства се от костите-средна и други малки костици.Реше се на парчета и се оставя за 12 часа в морска сол.После се измива и отново се слага за 12 часа в едра морска сол.Отново се измива и се накисва 1 час в оцет-аз ползвах 50/50 балсамико и обикновен оцет.След това се изплаква.Нарежда се в бурканче.Долива се олио да покрие рибата и се оставя 4-5 дена да престои.Става прекрасно мезе.
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
*
Пол: Жена
Публикации: 6458



Моят сватбен албум

« Отговор #155 -: февруари 29, 2012, 22:34:41 »

Рецептата:
3 яйца
200 гр захар
320 гр брашно
сока и кората на един лимон
1 пакетче бакпулвер
70 гр краве масло
1/2 с.лъжичка сол
По принцип оригиналната рецепта е без шоколадова глазура ,но този път импровизирах :)Другото ,което си позволих да добавя е маааалко канела.
Целта не е да се надигне много.Сладкиша е маслен и стои леко сбит ,но е удивително вкусен
Активен
Miravarna
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 949



Моят сватбен албум

« Отговор #156 -: март 01, 2012, 03:48:27 »

Здравейте кулинарни експертки! smile
Много вкусни неща показвате напоследък. И аз днес готвих ярешко със спанак и пресен лук за мъжа ми,а на мен си приготвих едни брускетки. Едната с печени червени,жълти сладки чушки,пресен домат,маслинки,чесън,копър,магданоз,зехтин,сол и лимонов сок и отгоре поръсих с пармезан. Втората е с тиквичка,печена на фурна,с чесън,копър и магданоз.Просто и доста пролетно-лятно,на напоследък само такива неща ми се хапват.
Ето и снимков материал :

Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #157 -: март 01, 2012, 09:49:13 »

МОМИЧЕТА,
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА ,ДА СТЕ ЗДРАВИ И ЗАСМЕНИ
Мира,страхотни брускетки
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #158 -: март 01, 2012, 10:19:49 »

Фийбс чак сега видях прекрасния ти лимонов сладкиш.
Мира прекрасни брускети.Толкова апетитни.
Честита баба Марта момичета.Да сте здрави,румени и засмени!
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 859


Моят сватбен албум

« Отговор #159 -: март 01, 2012, 10:53:26 »

Miravarna потекоха ми лигите !!!  1tongue
Честита баб марта на всички, здраве и радост тази година!!!
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1083



Моят сватбен албум

« Отговор #160 -: март 01, 2012, 15:19:10 »

Честита Баба Марта момичета!

gucci, записах си за маринатата, но искам да попитам - знаеш ли дали може тази марината да се използва и за друг вид риба и ако да за каква?
Мира, много апетитни! Даже ме накара да се замисля да си направя скоро! Рецептата за ярешкото специална ли е, лесна ли е? Как се получи?  smile
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #161 -: март 01, 2012, 15:40:09 »

Мисля че става за всякакъв вид риба.По принцип марината е за скумрия.Хубаво е обаче рибата да няма кости защото от тази марината те не се стопяват-ако ме разбра какво имам предвид.
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #162 -: март 01, 2012, 16:16:14 »

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА и от мен, много здраве, късмет и много вкусни ястия да готвим, с които да радваме близките ни.
 Гучи, аз много обичам риба и мисля да пробвам със скумрия.
 а може ли някой да ми каже как да си приготвя прясносолна скумрия, не знам дали така се казваше, едно време продаваха по магазините, а сега има само пушена, която не е същата. Знам че може да се осоли и в домашни условия, но как точно не знам.
Активен
irkaaa
Сватбар
***
Публикации: 214



« Отговор #163 -: март 01, 2012, 18:53:12 »

Здравейте, момичета! Отдавна ви чета, и май само плагиатствам от рецептите ви  blush
roumyana, аз я знам като солена риба.  А ето как я прави майка ми: изчиства скумрията, в дълбок съд слага морска сол на дъното, пълни вътрешността на рибата също със сол и поръсва отгоре, докато се покрие обилно цялата риба. Ами май това е. И така около 3-4 дни. След това вадиш рибата и я измиваш от солта, и си готова. Но задължително с едра(морска) сол  Wink
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
*****
Публикации: 908



Моят сватбен албум

« Отговор #164 -: март 01, 2012, 19:33:12 »

Момичета, здравейте! Честита Баба Марта , да сте засмени и здрави всички. Много хубави неща виждам напоследък. Поздрави за всички!
Аз само гледам готвя , но нямам време за снимки и гледам нещо набързо, че бебка ми е настинала и гледам да съм си около нея.
Аз също много обичам риба и морски деликатеси. Сега си взех пангасиус. Прилича ми на catfish. Някой знае ли каква риба е това, че съм чела няколко превода и не съм сигурна каква е точно, но понеже пангасиуса е малко мазна като нея и затова я харесвам. ??
Като се оправи детенце ще разглеждам по-подровбо.
Гуш за всички !!
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines