Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 10:25:01

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 40   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Очаквани Бебета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ"  (Прочетена 208150 пъти)

V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
Публикации: 879

Моят сватбен албум

« Отговор #135 -: март 08, 2012, 16:00:42 »

Ивее, благодаря ти, миличка! give_rose С удоволствие бих се записала, ама термина ми е 11-12 октомври и още няма с кой да се запиша в следващата тема,та за това се "промъквам" тук blush
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**
Публикации: 1605

Моят сватбен албум

« Отговор #136 -: март 10, 2012, 12:54:44 »

Момичета, на този линк като зададете килограмите и височината си преди да забременеете ви изчислява за всяка седмица колко е нормално да качите. http://www.indiacurry.com/women/pregcalc.htm
Аз се движа в границите, но всичките ми приятели казват, че не качвам много и дори не си личи, че съм бременна примерно като сложа черна пола, пуловер и сако, корема не личи. А вече съм в 6-ти месец, не знам дали е нормално, но като гледам си качвам килограми нормално, по скоро си го обяснявам, че съм висока (1.75 см) и затова така. Притеснявах се за това, че навсякъде чета, че бременните трябва да приемат с поне 400 калории на ден отгоре, а аз не го правя. Просто се храня нормално като преди, не ми се тъпче, а и напоследък се засищам много по-бързо, мисля, че матката вече притиска стомаха доста и затова така.

Веси, леко бременеене ти пожелавам.  smile
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1096

« Отговор #137 -: март 10, 2012, 18:27:27 »

Мамчета може ли  да се запиша при вас като бъдеща мама с термин 20.09.2012?? give_rose
« Последна редакция: март 10, 2012, 18:48:51 от Bibsi8792 » Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850

Моят сватбен албум

« Отговор #138 -: март 10, 2012, 18:36:01 »

Добре дошла Bibsi8792 .Пожелавам ти леко бременеене,да бъде всичко наред с теб и бебчо. give_rose
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #139 -: март 10, 2012, 18:44:24 »

Добре дошла на Bibsi8792 и от мен и леко бременеене, разбира се.  smile

Момичета, за тези, които напредвате с бремеността открих, че продават специален колан за корема, който го поддържа и по този начин се намалява болката в кръста. Препоръчват го за последните 3 месеца.  Ето повече информация, за който се интересува. Аз смятам да си го купя вече, надявам се да помогне при болката. http://www.moetodete.bg/bremennost/kolan-za-bremenni.html
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #140 -: март 10, 2012, 18:53:51 »

Благодаря Ви момичета  give_rose
Аз май съм с най късен термин от всички в темата .... ще питам на воля тогава smile но ако задавам понякога  тъпи въпроси не ми се смейте много моля Ви  give_rose
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #141 -: март 11, 2012, 14:35:22 »

Благодаря Ви момичета  give_rose
Аз май съм с най късен термин от всички в темата .... ще питам на воля тогава smile но ако задавам понякога  тъпи въпроси не ми се смейте много моля Ви  give_rose

Разбира се, че няма да се смеем. Повярвай ми няма тъп въпрос по време на бременност, на какви ли не нови неща се натъкваш.  smile

Активен
kala
Сватбар
Публикации: 297

Моят сватбен албум

« Отговор #142 -: март 12, 2012, 09:04:47 »

Бибси8792, добре дошла мила, леко бременеене и ще се радвам да си споделяме емоцийте и опита покрай очакването на нашите бебенца  give_rose
Princess_of_the_Dawn,аз също си следя килограмите сравнявайки ги с тази табличка и съм в нормалните граници (аз също съм висока). Коремчето обаче си ми личи вече доста, понеже е изострено и щръкнало напред. Казват, че понеже чакам момченце е такова. Една моя приятелка, която е 2 седмици преди мен и е качила повечко на доста по малък ръст има много заоблен, не толкова издаден напред тумбак и чака момиченце  girl_wink
Според мен не е необходимо да хапваш повече, ако не изпитваш нужда. Важното е да хапваш полезни и разнообразни храни. Аз си хапвам доста, но и преди съм си била така, никога не съм се ограничавала.

Имам едно питане - аз от началото на бременността още усещам доста често пулсиране в главата/ушите, а на моменти е много силно. Две вечери подред се будих през ноща от това, придружено със силно сърцебиене и главоболие (слепоочията и вратът отзад ме боляха). Случва ли ви се на вас? Симтомите са като на високо кръвно, но моето уж е доста ниско, та се обърквам и не знам от какво е, нямам апарат да си го измеря в тези моменти.
« Последна редакция: март 12, 2012, 09:34:24 от kala » Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850

Моят сватбен албум

« Отговор #143 -: март 12, 2012, 10:21:30 »

Kala
Помоли в някоя аптека близо до вас да ти го премерят. Ако са разбрани жените, няма да откажат никога,два дни подред да ти го видят.  От ниско кръвно също може да боли глава, аз съм с такова и от време на време имам и световъртеж. моето беше 80:60 и въпреки бремеността не съм го качила. Доктора ми каза , че не е мн препоръчително да се пие кола и кафе, но в моя случай да пийвам от време на време,за да не ми прилошава.
Аз да ви питам за ходенете до тоалетна -вече през 10 мин ми се пикае. При вас така ли е?
Момичета виждали ли сте някъде в София, дънкови поли с ластик , някъде до коляното или над него.
Обиколих навсякъде и никъде не намерих.
Активен
kala
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #144 -: март 12, 2012, 10:35:23 »

Ели, аз в крайна сметка си поръчах апарат за кръвно, обикновен някакъв, но да имам под ръка. Беше ми станало зле посред нощ и нямаше къде да ходя да ми го мерят. Моето кръвно също е ниско по принцип. Солен айрян помага много повече от кола и кафе за вдигането му  good Казвали са ми го няколко доктора, а и самата аз съм се убедила.
Относно дънкова пола - в магазина за бременни Mia  на княз борис имаше такива миналата седмица като ходих.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #145 -: март 12, 2012, 12:51:50 »

Здарвейте мамчета smile
За ниското кръвно и аз се нареждам до Вас и kala в права ,че айрян с повечко сол помага много повече от колкотро кола и кафе ,а също така и сока на компот от череши или някакъв друг.Аз постоянно получавам световъртеж ,но вече до такава степен съм свикнала ,че не ми прави впечатление.Преди няколко месеца бях 2 седмици на легло  заради това ниско кръвно налягане - колко хапчета изпих не е истина.... huhhuh.gif

ellimink мила макар и аз да съм в най-малка седмица ходенето по малка нужда при мен е през
30 мин,вечерно време не ме питайте по колко пъти ставам , *crazy*аз затова се чудя защо постоянно ми се спинка и едвам издържам на работа до 5 часа .

Мамчета какво да правя  с това повръщане - преди гинеколожката ми да ми изпише Церокал против повръщане ,връщах след всяко ядене или миниум по 3-4 пъти на ден ,сега с Церокала пак ми става гадно от време на време и преди малко пак бях обгърнала тоалетната чиния - чудя се дали не ми се повдигна от дъвката ,която дъвчех  (Орбит светлосин ментол) - обшо взето основната ми храна заради повръщането ми е сухари със сирене или кашкавал.Опитвам се да ям и друго ама с голям страх...

Относно килограмите и таблицата и аз засега съм в нормите - ще се надявам да вървя и така занапред- пожелавам Ви го и на Вас мамчета .

С нетърпение чакам другия прегелд за да видим пола на бебчо може би и да видим колко е пораснал мъника.
Изследванията ми излязоха така като гледам всичко е в границите на нормите, но все пак доки ще каже...

Разбира се, че няма да се смеем. Повярвай ми няма тъп въпрос по време на бременност, на какви ли не нови неща се натъкваш.  smile

Така си е - всеки ден виждам по нещо ново в мен smile

Целувки от мен за Вас smile
« Последна редакция: март 12, 2012, 12:55:39 от Bibsi8792 » Активен
dorina79
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1476

Моят сватбен албум

« Отговор #146 -: март 12, 2012, 20:41:19 »

Bibsi8792, добре дошла и от мен! Лека бременност!
Миналата седмица си получих кръвните изследвания и всичко е в норма, но ме притеснява факта, че досега моята лекарка не ми е предписала никакви витамини освен фолиевата киселина. Няколко пъти съм я питала точно за това. Има ли и друга бъдеща мама, на която също да не са изписали допълнително витамини?
« Последна редакция: март 13, 2012, 07:05:22 от dorina79 » Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #147 -: март 12, 2012, 23:05:49 »

kala - Както ти писаха останалите момичета напълно нормално е да усещаш пулсиране, главоболие, световъртеж по време на бременност. Тук лекарят на мен ми каза повече течности и почивка. Добре си направила, че си си купила апарат за мерене на кръвното. Аз също си имам и като ми е лошо си го меря, за да знам какво да правя.
А с ходенетето до тоалетната и аз съм така. По принцип казват, че първия и третия триместър е най-често уринирането, но при мен си е нон-стоп. Вечер ставам минимум 5 пъти. А от миналата седмица с напредването на бремеността даже ме срязва корема, когато ми се ходи, защото матката вече притиска пикочния менур. Не е особено приятно и дори много пъти само имам чувството, че ми се ходи, а като отида нищо, но какво да се прави - малките неразположения на бремеността.  smile

dorina79 - Относно витамините и на мен не ми ги предписаха, освен фолиевата киселина. Когато отидох на преглед при джипито, питах дали трябва да вземам някакви витамини и той ми каза както желая и че не е задължително, ако приемам здравословна и богата на витамини храна. И аз си купих Pregnacare.

Bibsi8792 За гаденето не мога много да помогна, защото аз нямах такова. Но ето какво бях прочела и съм си запазила във файловете:
Cyтpeшнa нepaзпoлoжeнocт: Гaдeнeтo и пoвpъщaнeтo мoжe дa ce oблeĸчи, aĸo ядeтe xpaни c ниcĸo cъдъpжaниe нa мaзнини, ĸaĸтo и зaĸycĸи c виcoĸo cъдъpжaниe нa ĸapбoxидpaти ĸaтo cyx пpeпeчeн xляб, ĸpeĸepи, зъpнeни xpaни. Xpaни c виcoĸo cъдъpжaниe нa пpoтeини пoмaгaт cъщo. Hяĸoи жeни cи пoмaгaт и c джинджифилoв чaй и джинджифилoви биcĸвити. Haй-дoбpe e дa пpиeмaтe xpaнaтa нa мaлĸи дoзи, peдoвнo. Πpиeмaйтe тeчнocтитe мeждy xpaнeниятa, a нe пo вpeмe.
Активен
Bibsi8792
Сватбен ШАМАН
*

« Отговор #148 -: март 13, 2012, 10:15:40 »

Bibsi8792 За гаденето не мога много да помогна, защото аз нямах такова. Но ето какво бях прочела и съм си запазила във файловете:
Cyтpeшнa нepaзпoлoжeнocт: Гaдeнeтo и пoвpъщaнeтo мoжe дa ce oблeĸчи, aĸo ядeтe xpaни c ниcĸo cъдъpжaниe нa мaзнини, ĸaĸтo и зaĸycĸи c виcoĸo cъдъpжaниe нa ĸapбoxидpaти ĸaтo cyx пpeпeчeн xляб, ĸpeĸepи, зъpнeни xpaни. Xpaни c виcoĸo cъдъpжaниe нa пpoтeини пoмaгaт cъщo. Hяĸoи жeни cи пoмaгaт и c джинджифилoв чaй и джинджифилoви биcĸвити. Haй-дoбpe e дa пpиeмaтe xpaнaтa нa мaлĸи дoзи, peдoвнo. Πpиeмaйтe тeчнocтитe мeждy xpaнeниятa, a нe пo вpeмe.

Мила благодаря ти за инфото ,но толкова много съм чела по въпроса и нищо не помага.Относно мазната храна - аз 99% не поемам такава ,просто зашото не изпитвам нужда ,а и със сухарите ,сиренето и кашкавала едва ли поемам ,кой знай колко мазнини ..... надявам се че след определелно време ще премине- ще потрая smile финала си заслужава smile А миризмата на чай ме побърква  bad

dorina79 благодаря .Отнонсно витамините мен ми изписаха Prenаtal с съдържание на фолиева киселина .Аз съм на мнение ,че каквато и храна да приемаме ,не можем да набавим всички минерали и витамини чрез нея ,но след като лекуващият ти лекар е преценил ,че трябва да пиеш само фолиева киселина не се тревожи - предполагам, че другият път ще ти изпише и витамини
« Последна редакция: март 13, 2012, 11:07:23 от Bibsi8792 » Активен
kala
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #149 -: март 13, 2012, 11:04:46 »

Бибси, в повечето случаи гаденето отминава след 3я месец, както и доста други неразположения. На мен ми се гадеше единствено от витамините (Пренатал), така че ако ги поемаш, внимавай с тях - трябва да е по време (не преди или след) на хранене, поне при мен това помагаше, за да не ми се гади после. Като цяло с влизането в 4ти месец при мен отминаха умората, безсънието, много честото пишкане. Надявам се поне още месец да се задържи така положението. Сега само като се наведа/сгъна рязко се усещам че съм бременна, понеже тумбака ми пречи  girl_wink Е, усещам и бебчо като се размърда, ама това е най-страхотното нещо, много хубаво ми става, ако ще й да е посред нощ и да не мога на спя girl_in_love
Дорина, аз пиех фолиева киселина до към средата на 4 месец и после почнах с витамините (доки ми беше казала така), но след 2 седмици ги спрях. На последните ми изследвания се оказа, че калция ми е нисък и сега пия калциев глюконат, но доки каза, че няма нужда да вземам отново витамините. Така че не се тревожи, бебенцата така или иначе си набавят всичко необходимо за наша сметка, а на кръвните изследвания ще ти покаже, ако ти имаш нужда от допълнителни витамини и минерали за себе си  good
Ако решиш все пак, за витамините не ти трябва рецепта и няма да ти навредят - пият се 1 месец и после 1 месец почивка и така...

« Последна редакция: март 13, 2012, 11:11:01 от kala » Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 40   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: