Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 11:13:50

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Захранване на бебетата - 4 "  (Прочетена 170250 пъти)

prety
Сватбар
Публикации: 208

« Отговор #180 -: декември 12, 2011, 13:10:10 »

Искам да ви питам за сирената и кашкавалите кога се препоръчват?Аз съм давала обезсолено краве сирене.
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #181 -: декември 12, 2011, 13:51:28 »

Аз сирене въвеждам от днес. Ти като си давала вече, защо питаш за сиренето? smile

Кашкавал след годинката, така знам и така ще направя. На практика, той е най-малко полезен от всички млечни продукти. По-добре масло, извара, сирене, кисело мляко, но кашкавала... Хем е доста солен, хем е и мазен.

Да ви кажа, на нас нещо с попарата нещата не ни се получиха в първия ден. Предполагам е нормално, или поне се надявам blum Направих я с натрошен пълнозърнест хляб, от този, който с Миро ядем. Сложих обезсолено сиренце и малко масло. Залях с вода. Мислех да я направя с чай от шипки, но забравих да ги накисна по-отрано. Хапна малко, но като усети, че има парченца и обяви бойкот. Не плюеше, а просто стоеше с отворена уста, само и само за да не полепне по небцето и за да не гълта. Но по едно време явно й залепна някъде по-навътре някакво парченце и взе, че върна вече погълнатото до този момент. Отидоха ни усилията и на двете по дяволите blum Така че, засега ще спра с попарата, след седмица ще опитам пак.
Все пак й дадох сиренце, едно малко парче, за гризкане. Харесва й на вкус, хапна си. Не изяде всичко, защото вече беше доста гладна и избързах да й дам пълнозърнестата каша с банан. Явно след това беше и сита, та не го изяде всичкото, но й допадна сякаш вкуса, дъвчеше си го.
След сиренето, ще въведа и извара, в някое зеленчуково пюре може би. Или с намазана филийка.
И остава само жълтъка.
На този етап забелязвам, че обича да дъвче и гризе сухата храна, но когато е в пюре, или както днес на попара, не й допада като усещане в устата. Дали има нещо притеснително? Не мисля, че съм изпуснала момента с дъвченето, защото бисквитки и хляб си гризка, например. При някоя от вас случвало ли се е?
« Последна редакция: декември 12, 2011, 13:53:21 от sunray » Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 571

Моят сватбен албум

« Отговор #182 -: декември 12, 2011, 14:05:07 »

Виктор също ми отказа първият път когато му предложих попара.След седмица-две пробвах пак. 2- 3 лъжички хапна.Но дори и сега понякога може да я хапне всичката,а понякога само 2 лъжички.
Активен
prety
Сватбар
Публикации: 208

« Отговор #183 -: декември 12, 2011, 14:13:39 »

И при нас попарата не се хареса много,хапна малко и стисна устата след това.аз я правих с мляко, сухар и сирене. Относно дъвкането,сме както при вас,дъвче корички и бисквити,но ако трябва да дъвче цяла порция ядене не се получаваше до скоро.От няколко дни съм по настоятелна и си изяжда почти всичко и едро намачкано,и с хляб. Може би още не е готова да дъвче или се изморява, или не и харесва надробено?!
Относно кашкавалите и сирената ме интересува за Пармезан,Чедър,Крема сирене?
« Последна редакция: декември 12, 2011, 14:21:31 от prety » Активен
svetli
Баш Майстор
**
Публикации: 1959

Моят сватбен албум

« Отговор #184 -: декември 12, 2011, 14:39:17 »

У нас с попарата положението беше същото. И така и не я хареса. Старата школа казва първоначално да се сложи малко захар, но аз никога не съм слагала. Ако много държиш може да пробваш и с плодово пюре в нея и пасирана и т.н., но това е, при положение, че трябва да се даде на всяка цена.
Изварата върви много добре с плодове или плодово пюре. Давала съм така вместо каша.
Мен винаги кашкавалът ме е притеснявал заради солта, а и тук в БГ си мисля, че може и разни консерванти да му слагат. Рядко го давам.
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #185 -: декември 12, 2011, 15:15:04 »

Благодаря, момичета!

Светли, Елица не е фен на сладкото - плодовите пюрета и каши също си ги хапва, но далеч не с тази настървеност, както зеленчуковите и месните. Което ме радва, де! smile Затова и няма смисъл да слагам плодово пюре.
За кашкавала съм абсолютно съгласна с теб! А за захарта - твърдо не давам.

Prety, според мен е рано за тези по-овкусени сирена. Това е мое лично мнение, аз съм по-внимателна от самото начало. Предполагам и тях след годинка поне.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #186 -: декември 12, 2011, 15:31:25 »

Пармезанът е изключително солен и мазен,не мисля,че е подходящ за деца. nea
Попара давам от 3 дни всяка сутрин.Правя я със сухар,обезсолено сирене,масло и вода.Намачквам я,не я пасирам.Изяжда се всичко. good
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #187 -: декември 12, 2011, 15:56:11 »

Никола така и не я прояде таз попара, но пък кус-кус яде в големи количества  smile
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #188 -: декември 12, 2011, 16:11:54 »

Аз Пармезан слагам на всяка "солена" манджа, по половин чаена льжичка. В Италия се дава скоро след началото на захранванетои си е просто задьлжителен, а пьк Мартеницата нали е и италианка  Wink

От кашкавал ме е страх, има вьтре разни свинщини. Моцарела и стракино сьм й давала да опитва по трошичка.

В никакьв случай не би давала топено сирене (триьгьлничета) - френските ми дружки отдавна дават, но това сирене го правят като топят всички остатьци заедно и ги пресоват  bad

За чедьр и крема нямам мнение. Ние не ги употребяваме по принцип.
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #189 -: декември 12, 2011, 16:13:39 »

И Дара не хареса попарата-давала съм 2 пъти.Не смятам да предлагам скоро пак.
Вярно,че си е традиционно бългрска закуска,ама какво толкова би изпуснало едно дете от това,че не яде  намокрен хляб?!
Масло,сирене/извара могат да се дават по много начини.Хляб и зърнени култури,също.

На каква възраст се препоръчва да се въведе агнешко месо?
Искам да захраня с риба,но не от пюре,а да приготвя прясна.Кои черноморски видове са подходящи?
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 571

Моят сватбен албум

« Отговор #190 -: декември 12, 2011, 17:04:51 »

И аз имам питанка-от кога мога да давам и белтъка на яйцето?Досега го е ял само в застроена супичка.
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #191 -: декември 12, 2011, 17:22:41 »

И Дара не хареса попарата-давала съм 2 пъти.Не смятам да предлагам скоро пак.
Вярно,че си е традиционно бългрска закуска,ама какво толкова би изпуснало едно дете от това,че не яде  намокрен хляб?!
Масло,сирене/извара могат да се дават по много начини.Хляб и зърнени култури,също.

Така си е, аз затова и не съм се притеснила за попарата. Просто се замислих защо като са мокри парченцата храна, не й харесва. А сухи си ги гризе и дъвче.
Сирене може да се дава и в зеленчуково пюре, и така както си е smile Маслото в храната, а хляба - в ръката smile
За рибите не мога да помогна много. Сещам се за скумрията, сякаш не е от тежките, мазни риби, но пак казвам, че не съм сигурна. Иначе бялата риба е подходяща. Пак ти може да си я приготвиш вкъщи.
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #192 -: декември 12, 2011, 17:35:49 »

Момичета, имам питане. Нашата педиатърка каза след 20 дни, т.е. края на 5-тия месец да започнем с плодови пюрета. Да ги давам между храненията, без да замествам хранене с тях. В началото да започна с лъжичка, после 2 и т.н. И аз уж всичко разбрах, обаче се оказа че не съм разбрала най-важното. Кога точно между храненията да го давам това пюре? Дайте съвет моля, че ме е срам да и звъня да я питам. Тя 5 пъти ме пита дали всичко ми е ясно и аз: да,да. Ама накрая май не съм разбрала  blush И още нещо: тя каза да започна с ябълка, според вас това ок ли е?
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #193 -: декември 12, 2011, 17:44:37 »

Според мен е напълно ок ябълката.Леко сварена и пюрирана или чисто готово пюре.
Като за начало на захранването е добре да се започне преди обед,за да се следи за реакции през деня.След като въведеш плода,между обедното и следобедното хранене е добре за плодово пюре. good  give_rose
Аз започнах с банан,но давам и ябълка.  smile
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #194 -: декември 12, 2011, 17:48:37 »

Капризче, ябълка е ок, ако си решила да започнеш с плодове. Може също круша и банан. Не бих давала слива още, защото разхлабва, и по-дребните горски - малини, къпини и т.н. - за тях е рано, както и цитруси. 
Активен
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: