Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 23, 2024, 07:10:58
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Захранване на бебетата - 4 "
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Захранване на бебетата - 4 " (Прочетена 169952 пъти)
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
Отг: " Захранване на бебетата - 4 "
«
Отговор #165 -:
декември 05, 2011, 20:24:58 »
Диди, виж тук:
http://www.zadecata.com/vkuhniata/Recepti/RB1g.htm
Има рецепти за деца до 1година.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #166 -:
декември 06, 2011, 23:06:08 »
Аз да се запиша при нас как се получи със захранването...започнах като навърши 6 месеца като давах 60 грама и останалото се кърмехме...и до днес Ралица ми изяжда не повече от 120 грамар но аз дробя с пълнозърнест хляб Мъчихме се два месеца защото изобщо не искаше да ги яде освен тиквата и на окколо 8 месеца си бяхме на село и баба ми беше правила баница със сирене и кекс и естесвено и дадоха без да ме питат Така и въведоха глутена а майка ми след това я нахрани със супа от пиле застроена с кисело мляко и цяло яйце От тогава тя просто ми отказа всякакви пюрета и минахме на готвено Супа от пилер телешко варена мусака чушки с кайма и ориз но тя обича най-вече супи Днес и правих лапад обича и фрикасе От 7-ми месец давам кисело мляко а днес си яде като голям човек Обича препечена филийка с масло и лютеница сандвич с кашкавал а вчера ми се нахвърли на бърканите яйца със сирене и си изяде цяла среда Обича и слата от варено цвекло и варена тиква мъча я с кремчета с мляко но за съжаление в тях няма месо и не ги яде Плодове не яде но от миналата седмица си пийва по 4-5 глътки от моя фреш подправен с мед Утре мисля да и предложа и прясно мляко Винаги когато беше по-малка с баща и като сядахме да ядем и я взимах в мен да пробва нашата храна Няма да забравя на 8 месеца как хвана едно парче печен суджук и се мъчеше да го яде Сега си и готвя със сол двете сме на едно меню
и единсвената подправка която ползвам е червен пипер Нищо не пържа и да си кажа когато и харесва си яде.
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
«
Отговор #167 -:
декември 07, 2011, 10:34:40 »
Мами, които сте на Бейби-лед - имам въпросче. Мoят хубостник си яде зеленчуците, само ако са топли. Съответно нали още не сме много чевръсти, та докато ги хванем и се наиграем с тях и най-накрая решим да ги сложим в устата, те повечето вече изстинали и на него като че ли не му се нравят. Вие претопляте ли зеленчуците в процеса на яденето? На котлон, на пара или на микровълнова (последното съм чувала, че не се препоръчва)?
Активен
leni_beni_
«
Отговор #168 -:
декември 07, 2011, 10:47:58 »
minalina
, Никола е точно наобратно - яде само студени неща.
Няма проблем да му затопляш храната . По-добре на котлона или на пара според мен
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #169 -:
декември 07, 2011, 16:39:01 »
Аз не сьм претопляла, но не виждам защо не. Но сьщо не бих използвала микровьлнова.
Може да не му се нравят не защото са студени (все пак са сьс стайна температура), а защото това е началото?!
Активен
dodo23
«
Отговор #170 -:
декември 07, 2011, 18:28:05 »
Цитат на: malinkata в декември 05, 2011, 09:54:04
dodo23, какво имаш в предвид под пюре? не искаш да е пасирано или? Аз също като готвих или варях зеленчуци и месо и си ги пасирах и това му давах да яде. Добавям масло, жълтък, лук и зелени пресни подправки (магданоз и лук май за сега) и такива неща. А също и съм готвила нещо и като го пасирам го давам. Малкия много обича пълнени чушки
Искам вече да я приучвам към непюрирана храна.До сега всичко,което съм й правила съм пасирала-месо,плодове,зеленчуци.
Вчера яде ориз със зеленчуци без да е пасиран.Дъвчеше си като голям човек и нимяхме никакви проблеми с храненето.Днес на обяд яде леща и смятам вече да предлагам всичко ситно нарязано.
Чудя се дали ще може да дъвче елда?
Ели,мерси за линкчето-видях рецептите,но не ги харесах.
Активен
prety
Сватбар
Публикации: 208
«
Отговор #171 -:
декември 08, 2011, 16:27:12 »
Имам въпрос, колко е дневната доза протеини? В една от книгите ми пише за месо,пилета и риба между 25-55г дневно? Аз и давам почти всеки ден едно ястие с месо,предимно пиле и пуйка, като месото е 30-40г.Много ли е,малко ли е? Какво ви съветват,вашите педиатри?
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479
«
Отговор #172 -:
декември 08, 2011, 18:56:02 »
Месо нали през ден се дава?
Ако ползваш купено меню, месото вътре е 8%-поне Хипските. Дори чистото месо на Плазмон е 40% месо.
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #173 -:
декември 08, 2011, 18:57:51 »
И аз така си знам - месо и зеленчуци се редуват, тоест дават се през ден.
За мен 30-40 г месо на тази възраст, дневно, са много, но това си е моя преценка.
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати
«
Отговор #174 -:
декември 09, 2011, 03:11:37 »
Додо, щом малката си хапва без проблем - супер. Махайте пюрираните неща. Аз за съжаление не мога да дам мнение за прехода, защото Влади е още на пюрирани храни само и вече се отчайвам, че няма да преминем никога на парченца.
Относно месото до годинката спазвах стриктно - месото през ден и около 25-30 гр. от пилешкото и малко по-малко от другото (това по моя преценка). Сега вече взимам храна от млечната кухня и там не се редува месото през ден, а повечето дни са месни, но смятам, че вече е достатъчно голям и не е много.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #175 -:
декември 09, 2011, 20:42:45 »
Цитат на: prety в декември 08, 2011, 16:27:12
Имам въпрос, колко е дневната доза протеини? В една от книгите ми пише за месо,пилета и риба между 25-55г дневно? Аз и давам почти всеки ден едно ястие с месо,предимно пиле и пуйка, като месото е 30-40г.Много ли е,малко ли е? Какво ви съветват,вашите педиатри?
В здравната книжка на Марта пише и това са официалните препорьки на Френското Министерство на Здравеопазването (сьответно сьобразени и сьс СЗО):
Месо:
6-9 мес - 10гр днвено
9-12 мес - 20г дневно
1 до 3 год - 30г дневно
Жьлтьк
6-9 мес - 1/4
9-12 мес - 1/3
1 до 3 год - 1/2
Месо се дава всеки ден на обяд, защото за вечеря е по-тежко като храна, ако по някой пьт дадеш вечер не е края на света разбира се, но за препорьчване на обяд.
Жьлтькьт вече по неофициална информация - 2 пьти седмично, в които разбира се не се дава И месо, а или-или.
«
Последна редакция: декември 09, 2011, 22:59:42 от inaxastra
»
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #176 -:
декември 09, 2011, 22:35:25 »
Цитат на: inaxastra в декември 07, 2011, 16:39:01
Може да не му се нравят не защото са студени (все пак са сьс стайна температура), а защото това е началото?!
Цък, същите зеленчуци стоплени се приемат с друг интерес от него (ставаше въпрос за броколи, моркови и карфьол).
Отделен е въпросът, че отгризва супер големи парчета, после ги плюе, а аз междувременно съм си загубила разума да го следя дали няма да се задави.
Преди малко смачках авокадо и предложих с лъжичка далеч от устата. А той зяпаше, хващаше ми ръката и я насочваше към устата си. Май и това за бейби-лед ще го броя
(шега, разбира се).
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #177 -:
декември 09, 2011, 23:02:10 »
Цитат на: minalina в декември 09, 2011, 22:35:25
Май и това за бейби-лед ще го броя
(шега, разбира се).
Що шега, то си е
Сетих се, че можеш да дьржиш зеленчуците в една купичка потопена в гореща вода и изстине ли един, вадиш друг
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #178 -:
декември 09, 2011, 23:40:17 »
Умно, Инче, ще влезе в приложение! Тенкю!
Активен
prety
Сватбар
Публикации: 208
«
Отговор #179 -:
декември 10, 2011, 08:52:05 »
mwpo,sunray,malinkata,inaxastra Благодаря Ви момичета за отговорите.Аз отново питах и Доктора и ми каза,същото както Inaxtra, месо може всеки ден или 5дни в седмицата,за грамажа не каза точно колко.Та ще си продължа с месо почти всеки ден,но ще намаля грамажа.Благодаря Ви
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...