Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 27, 2024, 12:38:15
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Очаквани Бебета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ "
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
7
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Очаквани Бебета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ " (Прочетена 43256 пъти)
Ивето
Сватбен ГУРУ
Мама на прекрасен син :)
Отг: Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 2012
«
Отговор #45 -:
октомври 30, 2011, 19:50:41 »
irkaaa
като те чета сега се сещам аз когато бях на 4 Д-то и ми казаха пола на бебчо и толкова ясно се виждаше какво прави направо ми става едно мило...сигурно таткото ви е много щастлив нашия пък знаеше от самото начало че ще е момче и не беше изненадан а безкрайно щастлив, че се потвърди...
Много ви се радвам момичета и ви желая леки оставащи дни и накрая прекрасни здрави бебоци
«
Последна редакция: октомври 30, 2011, 19:52:22 от Ивето
»
Активен
shanny
Ентусиаст
Публикации: 125
«
Отговор #46 -:
октомври 31, 2011, 15:58:29 »
И нашия тати хич не се изненада като ни казаха, че е юнак. Той от момента, в който му казах, че съм бременна си знаеше какъв го е нарисувал
Ние в сряда сме на ЖК и вече нямам търпение, че не сме го гледали от един месец, а аз тогава толкова и го видях - слънцето блестеше не екрана и само таткото му се любуваше....
Сега се ориентираме и за 3ФМ, защото втора не сме правили, а и искаме на някой по-хубав ехограф и специалист да го видим бебо, Варненските мами може ли да ми препоръчат някой /освен Балев, за него всички знаят/.
Активен
irkaaa
Сватбар
Публикации: 214
«
Отговор #47 -:
октомври 31, 2011, 22:29:12 »
Еххх, нашия тати пък много искаше момиченце
, но... сега вече крои планове(живи и здрави) как от малък ще го прави футболен запалянко, как щели да си играят и пр.
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
Усмихни се!
«
Отговор #48 -:
октомври 31, 2011, 23:54:03 »
Сред толкова много юнаци, аз ще внеса малко разнообразие с нашата мадама
shanny
, аз правих първите две ФМ (третата е тази седмица) при Балев. Аз съм доволна. Иначе в клиника Темелков има и други лекари, които правят ФМ - д-р Цонев например. На 4Д пък ходих при Петинка Цветкова - там обаче отидох заради 4Д ехографа, а не заради лекарката. Но пък наистина ултразвука си го биваше
А и Цветкова отдели достатъчно време и обясни и показа доста неща. Така че и това може да е вариант. Иначе много лекари(обикновени АГ) във Варна правят ФМ, но аз знам, че сертифицираните за това диагностици са само 5 в града. Така че, ако имаш възможност, заложи на някой добър диагностик.
irkaaa
, честит
Активен
shanny
Ентусиаст
Отг: " Очаквани Бебета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ "
«
Отговор #49 -:
ноември 01, 2011, 10:25:47 »
Мерси, Слънце. Д-р Цветкова и други ми я казаха. Май ще отида при Балев другата седмица или по-другата, а по-късно и на 4Д. Колко струва 4Д при Цветкова?
Активен
Слънце
Усмихни се!
«
Отговор #50 -:
ноември 01, 2011, 13:55:49 »
4Д при Цветкова е 60 лв. Отделя доста време, записва ти диск с клипчета и снимки (те осигуряват диска). Има два монитора - единият е за нея, а другият е разположен точно срещу теб за по-голямо удобство. Имай предвид, че най-препоръчителното време за 4Д е до 24та седмица (въпреки,че някои ходят и доста по-късно).
Освен това някои хора използват посещението на 4Д, за да направят втората ФМ - така пестят време и пари. Аз обаче вече бях направила двете ФМ и на 4Д отидох повече за удоволствие
Ти имаш възможност да си ги съчетаеш.
За Балев записването става по телефона в клиниката - всеки петък записват за другата седмица. Прегледите са в понеделник и сряда.
Активен
shanny
Ентусиаст
«
Отговор #51 -:
ноември 01, 2011, 14:18:23 »
Мерси за подробното инфо
Аз пък си мислих, че 4Д се прави по нататък ... явно трябва да побързам. Утре ще питам аз моята докторка, че аз плащам абонамент при нея и той включваше нещо със запис на диск, което в еуфорията, че съм бременна не запомних какво беше
Активен
Слънце
Усмихни се!
«
Отговор #52 -:
ноември 01, 2011, 14:24:53 »
Ако си в Майчин Дом, там мисля че в абонамента ти влиза 4Д прегледа. Провери, за да се възползваш и да не търсиш други места.
Ако ще ходиш на третата ФМ при Балев, той препоръчва да се направи между 29-32 Г.С.
Активен
shanny
Ентусиаст
«
Отговор #53 -:
ноември 07, 2011, 16:37:14 »
Оказа се, че нямам включени 4Д прегледи, но си записах час при Цветкова за петък и тогава ще пиша колко растем. Че като гледам майка му колко расте, да има късмет малкия и той да не наддава
Вие ходите ли на лекции за бъдещи родители? Ние открихме сезона в петък и събота, в АГ и Гранд Мол Варна, всички други лекции за съжаление във Варна са през седмицата и докато не изляза в отпуска на други няма да мога да ходя. Много беше полезно за мен /и двете лекции бяха по въпроси за кърменето/, аз нали ще съм сефте мама и всичко ми е интересно и ново... В събота имаше толкова голям наплив, че нямаше къде да се сяда чак....
Активен
Слънце
Усмихни се!
«
Отговор #54 -:
ноември 07, 2011, 18:12:03 »
shanny
, аз ходя на всички лекции
Само тази събота пропуснах, но пък съм била на друга лекция за кърменето - пак организирана от сп. Моето Дете. Трябва да се видим някой път по тези мероприятия
Аз също ходя и на йога за бременни - съвсем отскоро, но съм много доволна.
Миналата седмица бяхме на третата ФМ - бебка е 1330 гр. според ехографа
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
«
Отговор #55 -:
ноември 08, 2011, 09:20:44 »
Здравейте
Ние с малкия мъж прекарахме няколко дни в Т.Киркова-патологията.Приеха ме с контракции,болки и кървене предизвикано от груб преглед за разкритие
Сложиха ме на системи,инжекции и лекарства.
Изписаха ни вчера следобяд на поддържаща домашна терапия.Малкия го гледа и доктор Стратиева на 3Д.Много добър и милспециалист.Безкрайно си разбира от работата.Оказахме се мънички.Всичко му е наред на бебко,но върви все така 2седмици назад.Ще ходя пак през 24 г.с.
Много ме натовари престоя в болницата.Моя доки ме изписа и сега основно ще лежа и ще си пазя коремчето.Дано устискаме с млакото ми момченце,че наистина е адски малко.216 грама е милото ми
Това от мен.Пазете се момичета-това е най-важното в момента
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #56 -:
ноември 08, 2011, 11:19:00 »
Много кофти преживяване си имала,Клео.
А защо се е наложил този преглед?Аз мисля,че би трябвало да се избягват подобни прегледи в начална бременност и то проблемна.
Дано се оправиш по-бързо.Стискам палци.
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ
Мама на прекрасен син :)
«
Отговор #57 -:
ноември 08, 2011, 11:32:18 »
Клео
не се притеснявай и ние вървяхме с седмица назад, наистина е много неприятно случилото се много се дразня на груби лекари как може да се държат така с бременна жена...това е недопустимо!!! Пожелавам ти да се оправяш бързо и си почивай
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
«
Отговор #58 -:
ноември 08, 2011, 16:56:00 »
carlyangel
когато отидох в спешния кабинет късно вечерта една стажантка ме прегледа понареждане на мързеливата докторка,която висеше и се подпираше.Налагало се за да се види има ли разкритие и не знам си какво си.Казаха ми,è съм за приемане,но ме върнаха понеже нямало места
благодаря ти
Иве
благодаря и на теб Дано никоя не преживява нищо подобно
Активен
Слънце
Усмихни се!
«
Отговор #59 -:
ноември 08, 2011, 17:01:32 »
Клео
, много гадно, че се е стигнало до престой в болницата
Аз също трябваше да лежа през повечето време, заради болки и контракции, но поне не е било толкова сериозно като при вас. Твоят цикъл да не би да е дълъг или нередовен - в тези случаи определянето на Г.С. и съотвестващото им тегло не е съвсемм акуратно. Почивай си много, лежи възможно най-много време! Стискам палци всичко да е наред занапред
carlyangel
, предполагам че прегледът за разкритие е заради контракциите. Прави се, за да се провери дали не е скъсена шийката и дали няма опасност от преждевременно раждане. Това, разбира се, не оправдава грубото отношение на лекарите
Внимание - нов отговор бе публикуван докато ти пишеше.
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
7
Нагоре