Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

февруари 17, 2025, 04:00:43

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 17   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбата на V_e_S_i -17.09.2011г.  (Прочетена 68983 пъти)

V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
Публикации: 879

Моят сватбен албум

« Отговор #30 -: август 20, 2011, 17:48:28 »

echi_ , благодаря за пожеланията и за информацията give_rose

plesure,мила  heart,аз въобще не съм си го помисляла това, че не следиш темата. Ти също си ми от близките дружки и бях сигурна, че няма да ме пропуснеш  girl_wink yahoo Аз не, че бързам за фамилията, а просто се чудех, да не би да имам проблеми, ако не съм я сменила. ... *crazy*Но едва ли само седмица след сватбата  и то с 4 почивни дни, ще са успяли да сменят данните ми в системата. pardon

Monikamaria, благодаря ти за комплимента kiss2 Аз отначало мислех, че е доста дръзка роклята, но пробвах малко да пристегна отпред бюстието и се получи много добре според мен! И аз мисля, че ще бъде изненадан  милия   sarcastic и наистина ще взема да предупредя фотографа за този момент!

Днес кумата ми се обади, че е купила розов картон и листа за тейбълки, които обаче ще са само с номера на маси. Няма да има плейс-картички на всеки, защото имам чувството, че малко объркване ще стане така докато всеки си намери името на масата crazy
 Утре ще ходя до Илиенци да проверя за аксесоарите за коса и за ветрило  pleasantry евентуално, ако си харесам някакво. Решила съм да го включа в снимките, а и за всеки случай, ако стане горещо girl_wink
 Ходих до личната лекарка да я питам за медицинско, ама тя като започна да ми ги разтегля едни за психодиспансер, васерман, вътрешни болест.....дрън, дрън tease и всичко това струва около 25 лв, че можело и повече  Oh my ... angry Е, казвам ви - направо си тръгнах angry Реших, че и аз ще отида до Санус, но съвсем случайно разбрах, че баба ми има позната докторка, която ще ни ги напише за по 10 лв, общо 20 лв за двете danceg girl_wink Взех си само направление за очен лекар, че от една-две години го отлагам  pleasantry и сега вече съм решила да ходя. Може да ми препоръчате оптика или очен лекар за преглед и очила, който работи със здравната каса, ако имате такъв познат и сте с добри впечатления. give_rose

Отчетох се за сега! Целувки!
Активен
fabolous
Сватбар
Публикации: 166

Моят сватбен албум

« Отговор #31 -: август 20, 2011, 18:28:18 »

С малко оправдано закъснение да ти честитя темичката  yahoo Flower  *YAHOO*и да ти пожелая една спокойна и прекрасна финална подготовка ,както и последните ти момински дни. Всичко, което си купила е прекрасно и много нежно. Сега вече съм си вкъщи и мога пълноценно да се вълнувам и с теб ,а и като гледам сте доста напред с материала , браво на вас  Bravo
Активен
panteryx
Сватбен ГУРУ
Публикации: 518

Моят сватбен албум

« Отговор #32 -: август 20, 2011, 20:01:05 »

girl_wink Напоследък нямам много време да влизам във форума ,но с удоволствие ще следя какво се случва с теб  LOVING
Бъди много много щастлива последните дни преди сватбата ти .
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023

« Отговор #33 -: август 22, 2011, 09:52:02 »

И аз да си призная, следя снимките и сватбената ти тема. Постовете ти към булките, които ми са познати от нашата сватба, са много позитивни и мили и с удоволствие ще се присъединя сега към "сватовниците" ти във форума  smile. Пожелавам ти много радост до празника, всичко да ти се получава от първия път и да те слушат хората, от които зависи тържеството  Wink. Дължините на роклята ти са наистина атракция, представям си как леко се завърташ от положение гръб /гледаш през рамо любимия/ до положение лице.... yahoo.....Не съм мъж, но ми се струва, че първо ще си задържи дълго погледа в деколтето ти  *THUMBS*и вече към краката ще е сразен  Bravo. Ще разказваш!
Активен
mimi1809
Професор
Публикации: 481

Моят сватбен албум

« Отговор #34 -: август 22, 2011, 10:06:42 »

Веси справяш се чудесно с всичко а за роклята ти нямам думи прекрасна си и "мъжо" ще бъде очарован може би като те види да остане с отворени уста .А относно личинте карти и смяна на фамилията тук при нас ни казаха да изчакам 5-6 дена за да се обработи в системата и тогава да отида да си сменя фамилията.Успех в останалите неща по подготовката и остана малко време да си госпожица наслаждавай се.
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #35 -: август 22, 2011, 10:50:33 »

Здравейте милички  cap cap Днес имам доста работа, че едната колежка е отпуска и я замествам  girl_impossible По-късно ще ви дам отчет за покупките в неделя girl_wink

Svekarva, много ти благодаря за хубавите думи и за това, че и ти ще си част от моите сватбени вълнения. Чела съм много от постовете и много  от тях са ми били изключително полезни! give_rose Имам един въпрос,  на който може би ти най-добре можеш да ми отговориш, но всъщност и другите, ако имат мнение по въпроса - нека го изкажат, ще ми е от полза pleasantry Та, да ви питам, ако свекъра и свекървата трябва да купуват нещата за момичета, а сватовете за момчето, тогава какво трябва да включват тези покупки за момичето? Питам ви, защото моята свекърва вчера ме нервира  angry с разни изказвания, но кажете първо вие какво мислите и знаете по въпроса, че да не се окаже, че аз съм в грешка crazy
Активен
Миши
Професор
Публикации: 405

« Отговор #36 -: август 22, 2011, 11:05:16 »

Веси за чииза ли говориш? Или принципно. Аз знам, че твоята мама трябва да купи костиума за младоженеца, а свекървата за булката роклята. Но за посрещането в новата къща ( нали уж булката влиза в нов дом и свекървата я посреща) трябва да закупи домашни чехли, хавлия ( халат), нощница,... (може и да съм пропуснала нещо,но предимно неща, които да използваш в новия дом) ами аз това знам. Е, поне така ми е казвала майка ми или поне това е за моя край. Ама нека и другите да кажат.
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #37 -: август 22, 2011, 12:13:31 »

Миши, това за нощница, халат, чехли го знам. Само, че аз имам  предвид под "обличане" не булката какво се има предвид crazy Освен рокля.....обувки, аксесоари, грим, прическа, бижута....такива неща  vivasvat Girl_sing
Активен
mimi1809
Професор
Публикации: 481

Моят сватбен албум

« Отговор #38 -: август 22, 2011, 13:30:47 »

Веси тук по нашия край е различно но в повечето случай купуват страната на момчето всичко за булката от обувките до воала и аксесоарите по желание вече са другите неща и страната на момиче купуват на момчето по същия начин .Естествено че винаги булката излиза по скъпо така че няма спор ако имаш в предвид че изреченията са били от този сорт.
Активен
plesure
Професор
Публикации: 320

Моят сватбен албум

« Отговор #39 -: август 22, 2011, 13:50:31 »

Естествено че винаги булката излиза по скъпо така че няма спор ако имаш в предвид че изреченията са били от този сорт.
за съжаление не е съвсем така, при мен всичко ми излезе към 550 лв, а на любимият само костюма му беше 900, да не говорим за ризите, вратовръзки, обувките (те бяха точно 3 пъти по-скъпи от моите) и други. Както и моминското/ ергенското. Аз май съм по-пестеливата  Curtsey
Активен
once_upon_a_time
Професор
Публикации: 421

« Отговор #40 -: август 22, 2011, 14:18:41 »

При нас пък родителите не ни плащат облеклото - нямат финансовата възможност и изобщо не е ставало даже дума за това. Аз доскоро не знаех за тази традиция. Ние сами си поемаме разходите по сватбата, с общия ни бюджет. Това, което родителите ни направиха, беше неговите да платят моята халка, а моите - неговата. Считам, че е един много красив жест, защото халките са именно символа на брака и остават (дай Боже) за цял живот smile
Активен
plesure
Професор
Публикации: 320

Моят сватбен албум

« Отговор #41 -: август 22, 2011, 14:28:58 »

Така е най-правилно според мен. Живеем в такова време че имаме едва ли не повече възможности от родителите си. И ние всичко си платихме сами. Това което допринесоха родителите бе украсата от свекито и моите родители взеха част от алкохола. Плюс това така никой не ни се бърка в подготовката и не ни обременяваше с мнението и възгледите си. Малко бяха обидени от това че ще са само гости на сватбата, но го преглътнаха Wink
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023

« Отговор #42 -: август 22, 2011, 15:49:13 »

V_e_S_i, какво да ти кажа.....Всичко е въпрос на лично желание и финансова възможност. Хубаво са правели едно време, когато на годежа всяка страна е казвала какво ще купи, даде и плати за сватбата. Сега тези неща се изясняват почти в последния месец и винаги се създават неприятни настроения /така правят парите  blush/. Когато съобщиха, че ще се женят, децата бяха студенти. Ние, родителите, се договорихме всеки да си се грижи за детето и съответно да поеме част от общите разходи по сватбата в ресторанта, пропорционално на гостите си. Смятаме, че така е редно, защото всеки си знае възможностите и от къде може да спести за едно, а да даде повече за друго. Аз не съм обличала снахата, както и те не са купували нищо на зета. В деня на сватбата, когато отидохме в дома на булката, подарих семейни ценности от свекърва ми и от майка ми, като и пожелах след време и тя да ги подарява на снаха и дъщеря и една гривна с диамант, която да носи на диамантената си сватба. Гривната си остана на ръката и, бях я избирала да подхожда на роклята, халката и обеците. С две думи, моят принос към обличането е само една гривна. От друга страна, снаха ми си имаше прекрасна рокля, обувки и всичко останало по неин вкус, без да иска нашето съгласие за цената и без да ни притеснява. По негласни обичаи и традиции мъжката страна би трябвало да поеме основната част от разходите, но и да диктува правилата  Wink. И понеже никой не иска да е зависим от чужди разбирания, обичаите и традициите имат нов "прочит" - всеки си ги прави такива, че да са му удобни и да се чувства добре. Да сме живи и здрави и ние, и сватовете помагаме и ще помагаме колкото можем, защото разходите не свършват със сватбата.
Активен
Garfield
Ентусиаст
**
Публикации: 128

« Отговор #43 -: август 22, 2011, 22:47:33 »

При нас всичко е наполовина. Само за облеклата Моята свекърва искаше да ми плати всичко, но мама и тя си искаше, така че в крайна сметка моите родители ми купуват всичко, а свекървата си облече младоженеца.
Активен
lina_bs
Сватбар
Публикации: 210

Моят сватбен албум

« Отговор #44 -: август 23, 2011, 07:21:16 »

Веси и при нас всеки си облича детето. Майка ми изкочи с предложение, че когато те са се женили свекървата купувала дрехите на булката, а тъщата -на младожеца и сега трябвало така да стане. Но...... бързо и попарих мераците. Все пак едно е да пазарувам с майка ми и едно с друг човек(нищо против свекърва ми), пък и ако не се посдърпаме с майка ми, то пазаруване ли е? blum
А по отношение на останалите разходи- общите си ги делим ( фото, видео, ди джей, торта и т.н) и всеки си плаща за гостите. Така май е най-добре
Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 17   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: