Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 25, 2024, 20:25:17
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Фотосесии за бременни и бебета
Страници: [
1
]
2
3
Всички
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Фотосесии за бременни и бебета (Прочетена 40961 пъти)
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
Фотосесии за бременни и бебета
«
-:
август 05, 2011, 10:38:52 »
Преди време бях гледала много яки бебешки професионални фотосесии, ама забравих на кого бяха и коя беше фотографката.
Иска ми се да направя една такава на моята сладуранка, че да й остане за цял живот...
Дайте идеи за добри бебешки фотографи с въображение!
«
Последна редакция: януари 04, 2014, 22:05:21 от fiibi_bg
»
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Отг: Фотосесия за бебе
«
Отговор #1 -:
август 05, 2011, 10:52:13 »
София,а и цяла България- Калина ме снима
http://www.flickr.com/photos/kalina_me_snima/
Пловдив и околностите - Елена Карагъозова
http://www.elena-karagyozova.com/
,тя мисля и в София снима,но студиото и е в Асеновград.
Дупница-Роси Павлова
http://www.facebook.com/pages/Focus-on-U-photography/172307666122374?sk=info
Варна - "Малена"
http://mamanamalena.com/
За мен фотографи с въображение и уникални снимки (а не такива по калъп) са Малена,Роси и Елена . Калина също прави страхотни снимки,но моят топ 3 за детски снимки са "Малена",Роси и Елена.
«
Последна редакция: август 05, 2011, 11:24:01 от miss™
»
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #2 -:
август 05, 2011, 11:20:56 »
Благодаря ти!
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #3 -:
август 05, 2011, 16:55:35 »
Калина Арсова е много добра. Направи ни фотосесия и после пратих много мои познати при нея. Всички сме много доволни. По света има нещо като стандарти за снимане на бебета и семейна фотография от поколения насам - малко като със сватбените снимки. Много добре звучи да е "арт", ама ако точно твоето дете стане прекалено "арт", а ти искаш колажи за детската стая примерно, малко става.. Примерно тази namalena на мен изобщо не ми допада как снима, защото според мен не умее да извади най-миловидното от децата. Но нейните поне са цветни и хващат окото. Другите са още по-зле за моите критерии и не ми покриват стандартите за качествена снимка откъм осветление. Модите се менят, "интересни" снимки можем и сами да си направим, ако разполагаме с полупрофесионален апарат, какъвто повечето татковци закупуват като една от първите покупки "за бебето", а нещо класическо не е изобщо толкова лесно да се снима. Трябва си професионализъм, отдаденост, да се чете много, да се гледа какво се прави по света, а не да се снимат и бебета между другите работи, защото сега се търси в БГ.. Аз поне търся комерсиални снимки като от списание. Който иска арт, там непринудени, или с ефекти от фотошопа.... то там си е абсолютно въпрос на личен вкус. На мен нищо не ми хареса и заложих на класиката.
Говоря толкова надуто, защото съм работила фоторетуш към много добро издание с много добър печат извън БГ и на мене номера със шаренкото просто не ми минава.
Моите лични впечатления от Калина не бяха отлични откъм "обслужване на клиенти", но в последствие разбрах, че е имало причини. Това по никакъв начин не се е отразило по снимките, обаче
Но също така е причина да не я хваля като "много симпатична" и "много готина", а като добър фотограф.
Активен
Mrs.™
«
Отговор #4 -:
август 05, 2011, 19:22:21 »
Ето и още една фотографка в София,която прави хубави снимки на мънички бебета ( и не само на тях)
http://www.flickr.com/photos/mucuna/sets/72157623493149708/
,http://www.facebook.com/pages/Nadya-Dzhambazova-Photography/350432249609 .
BASTET
,съгласна съм че снимките на Малена са доста цветни,но гледайки снимки на чужди фотографи в графа деца между 2-7г. -ами и техните са доста попнати . И не виждам нищо надуто в мнението ти,всеки има право да каже какво му харесва и какво би искал като снимка на детето му/сватбата му.
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #5 -:
август 08, 2011, 15:46:33 »
Аз пък не знам как точно попаднах в тази тема, но да си кажа и аз мнението въпреки че още нямам бебе за снимане
На мен поне Калина и Биляна (namalena) са ми любимки, следя работата им от 100 години в един друг форум (сещате се кой
, а за Биляна мога само да кажа, че винаги ме оставя без дъх с нейните снимки, особено тези на дъщеря й (Малена) - бебешките дневници на Малена са най-красивите и вдъхновени, които съм виждала изобщо. Не знам дали успява да хване най-миловидното в бебетата, нейните снимки са далеч от повечето захаросани, но определено фантазията й е безгранична и това мен лично най ме радва
Иначе и Калина Арсова ми е любимка, но Биляна ми обира винаги точките с щури идеи
Активен
maria_panairova
Любопитен
«
Отговор #6 -:
август 09, 2011, 16:56:21 »
На мен майка ми ми е казвала че дете докато спи не трябва да се снима,не ми обясни много ясно защо но такива били поверията.Но пък едно малко бебе кога можеш да го хванеш за снимка и да не спи
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #7 -:
август 09, 2011, 17:53:57 »
Ето и едно предложение от мен:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.278848616433.156586.278773366433&type=1
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150107157646434.287907.278773366433&type=1
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #8 -:
август 10, 2011, 22:26:31 »
Калина и Надя за мен са най-добрите за бебешка фотография.
Малена ми е шарена и натруфтена, Елена върви по нейния път, пък и бебета в пластмасови кофи не ми харесват. Въпрос на светоусещане.
Има 1 момиче в София, което снимаше безплатно, учеше се. Мн бързо дръпна напред.
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #9 -:
август 11, 2011, 09:24:21 »
Аз съвсем безплатно не искам. Досега от снимките, които разглеждах, на Калина май най-много ми допадат. Но май ще я правя фотосесията като се върнем от Трявна примерно началото на октомври месец, че да знам с какви пари ще разполагаме тогава.
Активен
Mrs.™
«
Отговор #10 -:
август 11, 2011, 13:58:47 »
Цитат на: posum в август 10, 2011, 22:26:31
Калина и Надя за мен са най-добрите за бебешка фотография.
Малена ми е шарена и натруфтена, Елена върви по нейния път, пък и бебета в пластмасови кофи не ми харесват. Въпрос на светоусещане.
Има 1 момиче в София, което снимаше безплатно, учеше се. Мн бързо дръпна напред.
Да нямаш предвид Витаминка
https://www.facebook.com/lili.petkova.photography
,тя също прави хубави портрети на деца,и съм съгласна че дръпна доста напред,тези дни и гледах суровите кадри на една фотосесия,ами добре се справя с фотошопа,а при бебета особено новородените, е ако не задължително,то препоръчително да имаш някаква представа от програмата.
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #11 -:
август 11, 2011, 18:37:59 »
аз още докато бях бременна исках да си направим фотосесия, но така и не успях. сега искам да направя на малката, но докато се спра на някой фотограф тя сигурно ще проходи
гледам разни добри ценово предложения от груповите оферти, но незнам доколко е добра идея.
Активен
Mrs.™
«
Отговор #12 -:
август 11, 2011, 21:15:28 »
Ечи не ви е късно,много фотографи препоръчват или бебето да е макс.до месец голямо или вече седящо/стоящо стабилно. Колкото до офертите,ако има сайт със снимки и си доволна не виждам защо да не вземеш ваучер. Вече толкова много фотографи снимат деца,че дори и "известните" пускат промо ваучери по празниците,а и през лятото.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
Re:Фотосесии за бременни и бебета
«
Отговор #13 -:
януари 05, 2014, 19:38:20 »
Много се радвам, че тази позабравена темичка може да се посъживи
Предполагам, че е малко рано, но се интересувам дали някой е правил проучване за фотографи, занимаващи се със снимане на бременни и новородени? Поразгледах няколко варианта и понеже нямам окончателен избор, ще съм благодарна за предложения
Имам голямото желание да открия човек, който снима както бременни, така и новородени и бебета, за да направим нещо като преход от момента преди раждането към този след него.
Благодаря предварително за отговорите и идеите
Активен
Snow_White
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1358
Re:Фотосесии за бременни и бебета
«
Отговор #14 -:
януари 05, 2014, 22:50:47 »
Мишелче, много добре си се ориентирала раничко, така ще имаш прекрасни проследяващи снимки на бебчето
Аз професионални бременни снимки нямам, но пък вече знам, че повечето фотографи, които снимат бебета, снимат и бременни.
Моят опит се свежда до Калина (Калина ме снима) - тогава Ема беше на 2 месеца, Тони (Moменти от Тонита) - правихме 4 сесии при нея и Fiibi_bg (Усмивки с Фийби). Ако искаш мога на лични да се разберем и да ти покажа всички снимки от сесиите, за да се ориентираш за себе си
Еmetoem, мисля, че си беше правила снимки като бременна при Снимки Ели Мише - можеш да я питаш за подробности.
«
Последна редакция: януари 05, 2014, 23:03:13 от Snow_White
»
Активен
Страници: [
1
]
2
3
Всички
Нагоре
Изпечатай