Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

февруари 19, 2025, 01:31:29

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Покупки за бебето и детето" 15  (Прочетена 167710 пъти)

prety
Сватбар
Публикации: 208

« Отговор #225 -: декември 30, 2011, 14:58:09 »

Мерси за инфото Sunray  give_rose. Права си, че с това компромиси не трябва да се правят.Аз също смятам че Britax са най-дбрите в тази област и са най-удобни май.Другите марки, който съм гледала са доста твърди седалките. Още не сме решили кое столче ще е,но със сигурност трябва да мое да се слага и в двете посоки и  да е меко ,понеже ние доста пътуваме и тя си поспива в столчето  pardon.
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #226 -: януари 02, 2012, 09:28:09 »

Попитах половинката, защото бях забравила дали нашият модел може и в двете посоки. Каза, че да. Просто в посока обратна на движението се ползват коланите. Нашето е с изофикс иначе.
Мекичко е определено.
Късмет! good
Активен
Слънце
Публикации: 2771

Усмихни се!

« Отговор #227 -: януари 02, 2012, 22:49:59 »

Благодаря на всички, които се отзоваха със съвети за колички и легълца  give_rose
bejkite, ние си купихме именно такова като вашето - с колелца и подвижна предна решетка good
И понеже и svetli, и Капризчето, споменаха колко е важен размера на кошчето на количката, исках да ви питам дали са нормални следните размери: Кош за новородено-39/80см; Седалка-36/80см? Гледах и една много хубава количка, но с широчина на седалката-32 см, което ми се струва страшно тясно  scratch one-s head Hmmm   
Активен
bejkite
Сватбар
Публикации: 252

Моят сватбен албум

« Отговор #228 -: януари 03, 2012, 20:23:29 »

Слънце, нашият кош за новородено е с размери 70/30см, а широчината на седалката е 32см.

Коша за новородено му отесня и на 6 месеца го преместихме в седалката. Въпреки, че може да се използва до 11кг, но му стана къс и тесен smile Вдигах мнооооооооого трудно накрая коша с бебето вътре  sad

Аз за тези размери преди не съм се замисляла  pardon В коша цялото бебе е вътре, докато в седалката е самo дупенцето, а ръчичките са отвън.

Аз се съобразявах със следното: размер на багажника на колата; напълно легнало и няколко нива на гръбчето на коша за новородено; няколко нива на гръбчето на седалката; помпащи се и големи гуми; седалката да се слага и с гръб и с лице към движението; сваляне на коша за новородено с един бутон; лесно сгъване и разгъване на самата количка; възможност за използване на коша и в колата.

Сега оценявам, че предимство е цялата дръжка на количката (можеш да буташ с една ръка без проблем); възможност за промяна на височината на дръжката (удобно е за хора с различна височина), хубава материя и лесно сваляне за пране.

Аз пропуснах едно нещо и за него съжалявам- купихме нов модел и за него не са направили все още покривала sad

Дано да изберете най- удобната количка за вас  heart

Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**
Публикации: 1505

Моят сватбен албум

« Отговор #229 -: януари 12, 2012, 22:23:41 »

Здравейте!  smile Може ли да помоля, ако някой мама си пази списъци с покупките, които трябва да се направят за бебето, поне първоначалните, да го постне!  give_rose
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #230 -: януари 12, 2012, 22:37:44 »

Моника, ето тук съм постнала моите списъци и след това момичетата са ги коментирали: http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,26409.msg462530.html#msg462530

Слънце, сега мерих матрачето на количката: 75*35 см е. Когато Ники е с домашни дрехи и го сложа вътре му е добре, но като сложим дебелото яке и грейката и се свива леко миличкия ми. Не му е дискомфортно, спи си вътре, играе си с играчките, но не е особено широко. Ако сега бяхме лято нямаше да имаме никакви проблеми да го ползваме поне още месец- два по-спокойно. Летния кош не мога да премеря с какви размери е, защото е прибран.
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #231 -: януари 14, 2012, 16:46:37 »

Капризче, благодаря ти много!  give_rose Вече мисля, че съм събрала доста списъци и няма нищо да съм пропуснала!
Аз прочетох почти всички теми за покупките. Сега съм на вълна количка. Или по-точно какви трябва да са ми критериите, когато я избирам. Съставила съм си списък с моите лични предпочитания. Може ли да споделите дали пропускам нещо важно и полезно като мами с опит.  smile Критериите са ми много и знам, че вероятно няма да ги покрия всичките, като се има предвид и че няма да купуваме много скъпа количка, но все пак е добре да знам кое е важно при избора й. Иначе това съм определила аз (не са подредени по важност):

-големи гуми, заради неравностите по улиците;
-лека, маневрена, стабилна;
-обръщаща се дръжка;
-не черна, най-малкото, за да не привлича слънцето;
-голям кош за багаж;
-да не пропуска вятър (и студ съответно);
-по-лесно почистване;
-да има стабилна спирачка;
-стабилизиращи механизми на сгъващите се места;
-да се побира в багажника на колата;
-да има ограничител отпред пред бебчето;

Това е! Моля, ако някой види пропуск да ме поправи!  smile
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #232 -: януари 15, 2012, 22:56:41 »

Мони, аз бих добавила широк и дълъг зимен кош, защото ако бебока е по-едричък може да му омалее много бързо.

А за пазаренето, не купувай много неща. Купи само най-необходимото, защото в даден момент може да се окаже, че половината неща няма да ти трябват smile На нас така ни седят обиколниците на леглото все още неизползвани...
Активен
Слънце
Публикации: 2771

Усмихни се!

« Отговор #233 -: януари 15, 2012, 23:24:18 »

Капризче и bejkite, благодаря!  give_rose Като гледам, размерите, които аз съм дала, са дори по-големи от вашите. При нас го има и факта, че пети-шести месец на бебчето ще се паднат през лятото и няма да има космонавти и дебели дрехи  smile
Monikamaria, и аз като Капризчето мисля, че не трябва да се прекалява с покупките. А ако има и приятели/роднини, които да дадат нещо, е още по-добре. Така е много по-щадящо за мястото вкъщи, за бюджета, а и много по-еко pardon Но пък ако сте първите с бебе във вашето обкръжение, може и да нямаш такава възможност. А и за някои мами пазаруването за бебчето е един от най-вълнуващоте моменти.
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати

« Отговор #234 -: януари 16, 2012, 14:39:46 »

Слънчице, аз съм чудесен пример за човек, който няма в обкръжението си много бебенца от които да получи нещо и човек, който пазарува за детето си с много умиление и желание, но не прекалява. Така че аз мисля, че е осъществимо.
Относно количката според мен трябва да си е по широка, защото като дойде зимата ще сте на годинка горе долу и тогава пак ще се ползва количката и детенцето ще е малко по-голямо и космонавт(одеяло) ще има така че това не е за подценяване.
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #235 -: януари 16, 2012, 15:55:00 »

Благодаря, момичета! smile И аз мисля да не купувам много неща, а когато седна да си направя окончателния списък, ще обсъдим с майка ми кое е излишно и кое-не. То пак няма да ми е много адекватен списъка, защото нямам още опит и ясна представа, знаете как е.
Относно количката, кошът за новородено и през зимата ли ще мога да го ползвам? Защото наблюдавам мамите, че се движат с обикновените колички и с чувалчета отпред. Моето бебче ще е около 7-9 месеца по това време.
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #236 -: януари 16, 2012, 15:58:45 »

Много вероятно е да не можеш след 7-8 месец да го ползваш, дори и да не върви едричко бебчето. Ще ти обясня защо според мен. Ели не върви едра, дори напротив, но след 6-7 месец вече просто не искаше в коша за новородено, защото искаше да е поне малко изправена и да има по-добра видимост. Е, при нас тогава вече беше и лято, де, така че без колебание преминахме към летния кош.
Принципно, кошовете за новородено се водят до 6-ти месец, включително. Дори и 1-2 месеца повече да го ползваш, пак няма да става сигурно за зимата. Моето лично мнение good
Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #237 -: януари 16, 2012, 15:59:01 »

Коша за новородено е до 6-тия месец на бебето, след това се сменя с другия кош.Колкото до покупките наистина е хубаво да не се улисвате.Вземете си най-необходимото, а от гости и приятели и ествествено от ентусиазирани баби ще има да получавате и дрехи и играчки.Моя племеник като се роди имаше мин. количество дрехи и нито една играчка.До месец майка му вече се чудеше къде да завре всички дрешки който и подариха и мнооогото играчни с който се сдобиха.
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #238 -: януари 16, 2012, 16:25:19 »

Имах и аз такива съмнения за коша. Дори питах една майка в парка дали е ОК с обикновената количка зимата. smile Значи ние вероятно ще го ползваме само за първите месеци, макар че ще са топли и после - край. Зимата - чувалчета, космонавтчета и т.н. Изясних си.  smile
Относно покупките съм се разбрала никой да не купува нищо без да се е консултирал с мен. За да кажа трябва ли ми или не и какво да е точно. А и предпочитам всичко сами да си купим. Е, относно по-дребните подаръци това няма как да стане, но при тях не е проблем.
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ
Публикации: 919

Мама на прекрасен син :)

« Отговор #239 -: януари 16, 2012, 18:30:31 »

Моникамариа нашата количка не е със зимен кош а с чувалче въпреки, че се роди септември и можеше да го ползвам но така реших да няма такава екстра, нашата количка си има пълно легнало положение и ми е достатъчно, аз съм я показа по-горе Chipolino Perfecta 2011 ако те интересува girl_wink

Не е от най-скъпите и е супер маневрена, с големи гуми, стабилна спирачка, сенника ни пада доста, голям кош за покупки и играчки...само дето коша се монтира в двете посоки а не дръжката. Върти се в кръг на едно място (ако ме разбирате какво искам да кажа), толкова лесна е за бутане и лека...

Отделно се купува столчето за кола но ние не го взехме защото си имаме друго...

Успех в избора girl_wink
Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: