Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
февруари 19, 2025, 01:31:29
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Покупки за бебето и детето" 15
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Покупки за бебето и детето" 15 (Прочетена 167710 пъти)
prety
Сватбар
Публикации: 208
Отг: "Покупки за бебето и детето" 15
«
Отговор #225 -:
декември 30, 2011, 14:58:09 »
Мерси за инфото Sunray
. Права си, че с това компромиси не трябва да се правят.Аз също смятам че Britax са най-дбрите в тази област и са най-удобни май.Другите марки, който съм гледала са доста твърди седалките. Още не сме решили кое столче ще е,но със сигурност трябва да мое да се слага и в двете посоки и да е меко ,понеже ние доста пътуваме и тя си поспива в столчето
.
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #226 -:
януари 02, 2012, 09:28:09 »
Попитах половинката, защото бях забравила дали нашият модел може и в двете посоки. Каза, че да. Просто в посока обратна на движението се ползват коланите. Нашето е с изофикс иначе.
Мекичко е определено.
Късмет!
Активен
Слънце
Усмихни се!
«
Отговор #227 -:
януари 02, 2012, 22:49:59 »
Благодаря на всички, които се отзоваха със съвети за колички и легълца
bejkite
, ние си купихме именно такова като вашето - с колелца и подвижна предна решетка
И понеже и svetli, и Капризчето, споменаха колко е важен размера на кошчето на количката, исках да ви питам дали са нормални следните размери: Кош за новородено-39/80см; Седалка-36/80см? Гледах и една много хубава количка, но с широчина на седалката-32 см, което ми се струва страшно тясно
Активен
bejkite
Сватбар
Публикации: 252
«
Отговор #228 -:
януари 03, 2012, 20:23:29 »
Слънце
, нашият кош за новородено е с размери 70/30см, а широчината на седалката е 32см.
Коша за новородено му отесня и на 6 месеца го преместихме в седалката. Въпреки, че може да се използва до 11кг, но му стана къс и тесен
Вдигах мнооооооооого трудно накрая коша с бебето вътре
Аз за тези размери преди не съм се замисляла
В коша цялото бебе е вътре, докато в седалката е самo дупенцето, а ръчичките са отвън.
Аз се съобразявах със следното: размер на багажника на колата; напълно легнало и няколко нива на гръбчето на коша за новородено; няколко нива на гръбчето на седалката; помпащи се и големи гуми; седалката да се слага и с гръб и с лице към движението; сваляне на коша за новородено с един бутон; лесно сгъване и разгъване на самата количка; възможност за използване на коша и в колата.
Сега оценявам, че предимство е цялата дръжка на количката (можеш да буташ с една ръка без проблем); възможност за промяна на височината на дръжката (удобно е за хора с различна височина), хубава материя и лесно сваляне за пране.
Аз пропуснах едно нещо и за него съжалявам- купихме нов модел и за него не са направили все още покривала
Дано да изберете най- удобната количка за вас
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #229 -:
януари 12, 2012, 22:23:41 »
Здравейте!
Може ли да помоля, ако някой мама си пази списъци с покупките, които трябва да се направят за бебето, поне първоначалните, да го постне!
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #230 -:
януари 12, 2012, 22:37:44 »
Моника, ето тук съм постнала моите списъци и след това момичетата са ги коментирали:
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,26409.msg462530.html#msg462530
Слънце, сега мерих матрачето на количката: 75*35 см е. Когато Ники е с домашни дрехи и го сложа вътре му е добре, но като сложим дебелото яке и грейката и се свива леко миличкия ми. Не му е дискомфортно, спи си вътре, играе си с играчките, но не е особено широко. Ако сега бяхме лято нямаше да имаме никакви проблеми да го ползваме поне още месец- два по-спокойно. Летния кош не мога да премеря с какви размери е, защото е прибран.
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #231 -:
януари 14, 2012, 16:46:37 »
Капризче
, благодаря ти много!
Вече мисля, че съм събрала доста списъци и няма нищо да съм пропуснала!
Аз прочетох почти всички теми за покупките. Сега съм на вълна количка. Или по-точно какви трябва да са ми критериите, когато я избирам. Съставила съм си списък с моите лични предпочитания. Може ли да споделите дали пропускам нещо важно и полезно като мами с опит.
Критериите са ми много и знам, че вероятно няма да ги покрия всичките, като се има предвид и че няма да купуваме много скъпа количка, но все пак е добре да знам кое е важно при избора й. Иначе това съм определила аз (не са подредени по важност):
-големи гуми, заради неравностите по улиците;
-лека, маневрена, стабилна;
-обръщаща се дръжка;
-не черна, най-малкото, за да не привлича слънцето;
-голям кош за багаж;
-да не пропуска вятър (и студ съответно);
-по-лесно почистване;
-да има стабилна спирачка;
-стабилизиращи механизми на сгъващите се места;
-да се побира в багажника на колата;
-да има ограничител отпред пред бебчето;
Това е! Моля, ако някой види пропуск да ме поправи!
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #232 -:
януари 15, 2012, 22:56:41 »
Мони, аз бих добавила широк и дълъг зимен кош, защото ако бебока е по-едричък може да му омалее много бързо.
А за пазаренето, не купувай много неща. Купи само най-необходимото, защото в даден момент може да се окаже, че половината неща няма да ти трябват
На нас така ни седят обиколниците на леглото все още неизползвани...
Активен
Слънце
Усмихни се!
«
Отговор #233 -:
януари 15, 2012, 23:24:18 »
Капризче и bejkite, благодаря!
Като гледам, размерите, които аз съм дала, са дори по-големи от вашите. При нас го има и факта, че пети-шести месец на бебчето ще се паднат през лятото и няма да има космонавти и дебели дрехи
Monikamaria, и аз като Капризчето мисля, че не трябва да се прекалява с покупките. А ако има и приятели/роднини, които да дадат нещо, е още по-добре. Така е много по-щадящо за мястото вкъщи, за бюджета, а и много по-еко
Но пък ако сте първите с бебе във вашето обкръжение, може и да нямаш такава възможност. А и за някои мами пазаруването за бебчето е един от най-вълнуващоте моменти.
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати
«
Отговор #234 -:
януари 16, 2012, 14:39:46 »
Слънчице, аз съм чудесен пример за човек, който няма в обкръжението си много бебенца от които да получи нещо и човек, който пазарува за детето си с много умиление и желание, но не прекалява. Така че аз мисля, че е осъществимо.
Относно количката според мен трябва да си е по широка, защото като дойде зимата ще сте на годинка горе долу и тогава пак ще се ползва количката и детенцето ще е малко по-голямо и космонавт(одеяло) ще има така че това не е за подценяване.
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #235 -:
януари 16, 2012, 15:55:00 »
Благодаря, момичета!
И аз мисля да не купувам много неща, а когато седна да си направя окончателния списък, ще обсъдим с майка ми кое е излишно и кое-не. То пак няма да ми е много адекватен списъка, защото нямам още опит и ясна представа, знаете как е.
Относно количката, кошът за новородено и през зимата ли ще мога да го ползвам? Защото наблюдавам мамите, че се движат с обикновените колички и с чувалчета отпред. Моето бебче ще е около 7-9 месеца по това време.
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #236 -:
януари 16, 2012, 15:58:45 »
Много вероятно е да не можеш след 7-8 месец да го ползваш, дори и да не върви едричко бебчето. Ще ти обясня защо според мен. Ели не върви едра, дори напротив, но след 6-7 месец вече просто не искаше в коша за новородено, защото искаше да е поне малко изправена и да има по-добра видимост. Е, при нас тогава вече беше и лято, де, така че без колебание преминахме към летния кош.
Принципно, кошовете за новородено се водят до 6-ти месец, включително. Дори и 1-2 месеца повече да го ползваш, пак няма да става сигурно за зимата. Моето лично мнение
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #237 -:
януари 16, 2012, 15:59:01 »
Коша за новородено е до 6-тия месец на бебето, след това се сменя с другия кош.Колкото до покупките наистина е хубаво да не се улисвате.Вземете си най-необходимото, а от гости и приятели и ествествено от ентусиазирани баби ще има да получавате и дрехи и играчки.Моя племеник като се роди имаше мин. количество дрехи и нито една играчка.До месец майка му вече се чудеше къде да завре всички дрешки който и подариха и мнооогото играчни с който се сдобиха.
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #238 -:
януари 16, 2012, 16:25:19 »
Имах и аз такива съмнения за коша. Дори питах една майка в парка дали е ОК с обикновената количка зимата.
Значи ние вероятно ще го ползваме само за първите месеци, макар че ще са топли и после - край. Зимата - чувалчета, космонавтчета и т.н. Изясних си.
Относно покупките съм се разбрала никой да не купува нищо без да се е консултирал с мен. За да кажа трябва ли ми или не и какво да е точно. А и предпочитам всичко сами да си купим. Е, относно по-дребните подаръци това няма как да стане, но при тях не е проблем.
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ
Мама на прекрасен син :)
«
Отговор #239 -:
януари 16, 2012, 18:30:31 »
Моникамариа
нашата количка не е със зимен кош а с чувалче въпреки, че се роди септември и можеше да го ползвам но така реших да няма такава екстра, нашата количка си има пълно легнало положение и ми е достатъчно, аз съм я показа по-горе Chipolino Perfecta 2011 ако те интересува
Не е от най-скъпите и е супер маневрена, с големи гуми, стабилна спирачка, сенника ни пада доста, голям кош за покупки и играчки...само дето коша се монтира в двете посоки а не дръжката. Върти се в кръг на едно място (ако ме разбирате какво искам да кажа), толкова лесна е за бутане и лека...
Отделно се купува столчето за кола но ние не го взехме защото си имаме друго...
Успех в избора
Активен
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18