Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 28, 2024, 00:25:51

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 28 29 [30] 31 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Дреболийки - 13  (Прочетена 162757 пъти)

theone
Професор
Публикации: 482

« Отговор #435 -: декември 29, 2011, 11:21:01 »

цветето за ръка е много добра идея  give_rose
Активен
m0onlight
Баш Майстор
**
Публикации: 1638

Любовта е чудо– вярвай в чудесата !

Моят сватбен албум

« Отговор #436 -: декември 29, 2011, 14:02:23 »

theone,
аз бях направила бутониери за ръка за най-близките ми дами, които ги предпочетоха пред стандартните и да ти кажа на края на сватбата всички, които имаха такива изказаха добри отзиви и казаха, че са се задържали до края, докато по дансинга имаше няколко паднали от обикновените бутониери с карфица  Girl_hide
Понеже в момента няма от къде да кача снимка, пускам линк към албума ми, за да видиш моите: http://album.svatbata.bg/kkkolevi/bg/photos/241777.html
Активен
theone
Професор

« Отговор #437 -: декември 29, 2011, 14:30:27 »

супер сладки са, браво  Bravo Bravo Bravo  give_rose ще стоят страхотно на шаферките  danceg

сама ли ги направи?
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1083

Моят сватбен албум

« Отговор #438 -: декември 29, 2011, 16:10:56 »

аз бях направила бутониери за ръка за най-близките ми дами, които ги предпочетоха пред стандартните

И аз имам същото впечатление. Дамите на нашата сватба много се зарадваха и си отдъхнаха, че няма да ги карам да си слагат бутониери. Ето гривничката на моята кума, правена от флористката ми:

Активен
maianiki
Сватбар
Публикации: 199

Моят сватбен албум

« Отговор #439 -: декември 29, 2011, 19:42:10 »

Момичета,върти ми се из главата да имаме летящи хартиени фенери,на нашата сватба.Притеснява ме,че ресторантът е в близост до къщи и дали няма да полетят към тях и да направят пожар  huhhuh.gif
Иначе идеята ми е след като мине церемонията със мазането с торта да излезем отвън и със кумовете ,шаферите и няколко други двойки да пуснем няколко фенера във въздуха.

* fener.jpg (5.8 KB, 299x169 - видяно 2909 пъти.)
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1067

Моят сватбен албум

« Отговор #440 -: декември 29, 2011, 20:08:03 »

Идеята с фенерите и на мен ми харесваше...преди. Вече не си и помислям за тях. Просто се оказа, че въобще не е толкова лесно да се пускат, а и трябва да е на голямо открито място. Това са лично мои наблюдения. Нека някоя булка, която е имала фенери на сватбата си, да сподели.
Активен
theone
Професор

« Отговор #441 -: декември 29, 2011, 20:38:46 »

ние ще имаме такива фенери след тортата. продават се в ebay. не съм ги поръчала още, но възнамерявам да запаля един преди сватбата в присъствието на координаторите за да видим как става и те да могат да укажат адекватна помощ на гостите, ако някои има проблем с пускането.
наистина ти трябва пространство и може би не е добра идея, ако има построики около вас. все пак не можеш да контролираш вятъра... нашият хотел/ресторант е на по-отдалечено място заобиколен предимно от поляни...
ще ми е интересно някои, вече ползвал ги да разкаже
Активен
Violet
Професор
Публикации: 302

ръчно изработени сватбени покани www.violet-bg.com

« Отговор #442 -: декември 29, 2011, 21:45:49 »

Мога да споделя моя опит. За фенерите най-удачно е да се палят от 2-ма души- един който придържа обемната част, за да се изпълни хубаво с нагорещения въздух без да се подпали хартията и един човек, който да пали сухия спирт. Сухият спирт обикновено е едно кубче, което вие трябва сами да закрепите, конструкцията на фенерите е доста крехка и лека, все пак трябва да изгори някъде в атмосферата.
Докато летят фенерите, от сухия спирт пада пламтяща част понякога, така че е хубаво все пак да сте на по-безопасно място, просто за всеки случай. След като са във въздуха не са управляеми, зависят изцяло от наличието на вятър и неговата посока. Винаги има вероятност да не литнат директно нагоре, а настрани и така да се ударят в някоя тераса (с пране или саксии), прозорец или да се заплетат в клоните на дърво.
Много красиво действие, но е по-удачно за достатъчно свободно пространство наоколо.

Между другото фенерите се продават и в България, имат и различни форми и размери. Мисля че цена за брой е около 5 лв. има и плаващи на други цени.
« Последна редакция: декември 29, 2011, 21:49:09 от Violet » Активен
irena_popova
Професор
Публикации: 458

Моят сватбен албум

« Отговор #443 -: декември 30, 2011, 07:16:50 »

Ние бяхме решили да имаме фенери, много ни хареса идеята. След като капарирахме Панорамата на Парк хотел Москва отпадна идеята, по дазбираеми причини smile. Но за тях определено трябва да има място и да няма вятър, мисля че беше 5 кг/час. Наскоро пред НДК бяха организирали такова масово пускане, бяхме там и ние пуснахме. Ами като цяло не летят много високо, малко бяха фенерите, които литнаха много нагоре, другите бързо паднаха, други пък се бяха запалили и като се поогледахме, имаше по дърветата smile по колите отстрани на НДК... на следвашия ден след сбирката организаторите бяха направили оборка smile да си прибират остатъците ..
Бях гледала видео от една сватба в голф клуба в гр.Елин Пелин и там са пускали, но терена е голям и не пречат на никого smile
Активен
_Ava_
Ентусиаст
**
Публикации: 149

Моят сватбен албум

« Отговор #444 -: декември 30, 2011, 10:54:34 »

На нашата сватба също пускахме летящи фенери. За мен са важни няколко неща преди да ги пуснете:
- тъй кето вероятно ще има гости, които никога не са виждали такова нещо, е важно да сте се запознали с инструкциите за употреба, за да можете да им покажете как става - на нашата сватба бяхме изпуснали тази част и беше голяма импровизация - младоженеца чете на висок глас инстукциите, а аз показвам (точно като стюардесите в самолета...)
- освен да се запознаете как се "сглобяват" отделните елементи (много е лесно, стига да не е на сватбата, защото тогава вълнението си оказва думата), направо ви препоръчвам да си пуснете един фенер пробно, за да видите как лети - нашите ги купихме оттук и ми направи впечатление, че не летяха много (единия дори падна в басеина, в рамките на комплекса, а другите едва прехвърлиха дуварите)
- важно е да не е ветровито, да е на открито, наистина съм на мнение, че запалването от двама е оптималното-един трудно ще се оправи. но за мен няма такъв голям риск от пожар (нашите фенери  си угасваха в небето и падаха вече изгаснали надолу-затова е важно да няма силен вятър).
Определено е много красиво и ефектно и въпреки, че бягахме от традиционните неща, не можахме да устоим на фенерите и не съжаляваме, че ги включихме в сватбения ден, беше приказно smile

Активен
cherry_dream
Сватбар
Публикации: 280

Моят сватбен албум

« Отговор #445 -: декември 30, 2011, 15:54:54 »

И ние имахме фенери и изобщо не съжалявам. Поръчах ги от и-бей, 25 за около 40 лв. Пуснахме ги без проблеми и всички бяха очаровани, даже преди няколко дни получих пореден комплимент за тях от една бивша съученичка
Активен
bamce
Сватбен ГУРУ
Публикации: 967

dream on....

Моят сватбен албум

« Отговор #446 -: декември 30, 2011, 17:44:37 »

Напълно  съм  съгласна  с мнението  на  всички.Само ще  допълня,изчакайте  фенера  хубаво да  се  напълни с  топъл  въздух.Теченията  ,които  съществуват  ,сами  си  го поемат.Явно  зависи  и от  вида  на  фенера,нашите (на  мъжът ми)  литнаха много  на  високо и  на  далеко.Наистина  са много  красиви.Успех
Активен
theone
Професор

« Отговор #447 -: декември 30, 2011, 17:53:20 »

мислех да взема за всеки по един фенер, но като чета вероятно ще е по-добре един за двама, ако трудно се палят...
при вас за всеки ли имаше фенер или един за двама/повече души?
Активен
cherry_dream
Сватбар
Публикации: 280

Моят сватбен албум

« Отговор #448 -: декември 30, 2011, 18:08:19 »

При нас даже двама държат да не се запали хартията на фенера, а трети пали. По фенер на човек ми се вижда доста.
Активен
irena_popova
Професор
Публикации: 458

Моят сватбен албум

« Отговор #449 -: декември 30, 2011, 19:36:37 »

theone наистина помисли да бъде фенер на двойка, или двама човека, защото те са големи и според мен ще бъде трудно сам човек да го пусне  good
Активен
Страници: 1 ... 28 29 [30] 31 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: