Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 17, 2025, 18:43:06
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Всичко за бебето и детето" 5
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Всичко за бебето и детето" 5 (Прочетена 152201 пъти)
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
Отг: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 5
«
Отговор #360 -:
октомври 17, 2011, 09:02:01 »
Цитат на: juji в октомври 16, 2011, 15:53:13
И ние сме така,само ,че от 1 месец става в 8 и заспива към 13,00
Общо-взето, и нашият режим е като при
Рени
и
juji
.
mimozka
, докато още спеше сутрин, следобед лягаше към 15 часа и спеше около час и половина. Като почнат да спят по веднъж на ден е много добре, но пък сега го виждам дребчо, че към 12 часа вече е уморен и кисел и му се спи, та излапваме обяда набързо, около 12,30 и към 13 часа го слагам. Хем вече може да кара със сън веднъж дневно, хем е малък още и раничко ляга за следобеден сън... Но поне е веднъж дневно, че с това лягай-ставай по два - три пъти на ден...
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #361 -:
октомври 17, 2011, 10:13:21 »
Цитат на: Поли в октомври 17, 2011, 07:05:30
На мен лично не ми тежи, не чувствам липса на сън и не го разбирайте като оплакване. Позволих си да задам въпроса, понеже много негативи отнесох относно тези нощни хранения-как съм натоварвала стомахчето на малкия, как вече бил голям и какво ли още не-та си викам-само ние ли сме така:)
Ако от тая гедна точка питаш, аз лично не вярвам в тая работа с натоварването и пр.
На мен ми е трудно истемното недоспиване, щото както казах няколко пьти го понасям добре, но над 10 пьти вече ми е много де факто не спя по цяла нощ
Мислех, че е от зьбите и ще мине... Ама ти казваш навик
Може и да си права. Честно, не знам.
Пьк иначе специалистката по психо-моторика ни каза, че парадоксално, колкото повече спят през деня, толкова по-добре спят нощем, беше обяснила и механизма, но не го запомних, за да ти го предам.
Активен
Поли
Професор
«
Отговор #362 -:
октомври 17, 2011, 10:30:57 »
Инка, наистина ти съчувствам относно недоспиването- 10 ставания не само си разбутват съня, а направо липсва....Пробвай вечер да даваш чайче от лайка.....Но наистина може би е навик-няма как да огладняват толкова бързо, а може би просто искат да усетят мама, чувството на близост, знам ли и аз....
Ето тук има една статия, точно за нощните кърмения.....
http://www.podkrepazakarmene.com/
кърмене-и-сън-нощно-кърмене-148.html
И за да не съм много
че тази дискусия май е за др тема....
Сега се сетих и за още нещо- към мамите използващи многократни пелени. От кога преминахте към тренировъчни гащички, знам че е хубаво да е лятото, когато е топло? И как разбрахте, че вече сте за тях- ние практикуваме ЕБХ почти от самото начало и сега сме на 1-2 многокр. пелени на ден.Когато сме вкъщи е лесно-1 ни стига , но за излизанията е по-трудно.
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #363 -:
октомври 17, 2011, 10:43:35 »
Поли
, според мен можеш да кърмиш веднъж нощем (около 3 часа например), а в другите случаи да използваш залъгалка. Ти беше писала, че не ти се иска, но аз не виждам някакъв проблем - така или иначе детето използва теб за залъгалка, не може да е гладен толкова пъти нощем, по-скоро търси гушкане и успокоение. Моето момче се будеше веднъж нощем за храна, докато ядяхме нощем - около 3 часа, после в 4 и т.н., винаги съм кърмила само тогава и после сутринта - около 5, после 6. Вода опитах веднъж да дам, но не пожела, никога не се е успокоявал особено от вода, чайове и сокове, аз и досега не давам чай и почти никога сок - просто не ми вършат особена работа.
Та според мен можеш да опиташ залъгалка и да разредиш нощните хранения, нощта е за сън - и за мама, и за бебе
.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #364 -:
октомври 17, 2011, 10:57:43 »
Розовка, аз давам зальгалка и то настоятелно. Бута ми рьката още преди да й я сложа, ако успея все пак я хвьрля, плюе я и ако не дам гьрда почва да плаче все по-силно и по-силно.
Аз не мисля, че е от глад, по-скоро сукането ги успокоява, защото при него се отделят ендорфини, а силиконьт не е толкова топьл и ароматен като гьрдата, та я разбирам. Аз затова мислех, че е от зьбите, щото преди си спеше, нямаше нужда от успокоение на всеки половин час
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #365 -:
октомври 17, 2011, 11:16:48 »
Инка
, до 5 - 6 месеца Бо не искаше залъгалка, така си и стояха. Нощем го люлеех и разнасях, ако вече е ял веднъж и ми се струва рано за още ядене. Взе да взима залъгалка към шестото месече. Може би е варинат да бутнеш залъгалката веднага след сукане, за да заспи с нея, и ако се събуди, да й е в устата и да се унесе пак с нея
. Аз не виждам нещо лошо в честото сукане за успокоение, но е много изтощително за майката, ако детето се буди често. Дори нощем да издържаш, на сутринта вече си парцал, а все пак и денят е пред вас.
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
Отг: "Всичко,което ни интересува за бебето
«
Отговор #366 -:
октомври 17, 2011, 11:20:42 »
Момичета, малко извън темата за съня, но да питам: какъв аспиратор ползвате за нослето? Ние имаме като помпичка, но май не върши много работа за съжаление...
Нашият е такъв:
А за залъгалките: и ние не ги искаме. Пробвах няколко, но нито една не иска...
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #367 -:
октомври 17, 2011, 11:25:24 »
Цитат на: rozovka в октомври 17, 2011, 11:16:48
Дори нощем да издържаш, на сутринта вече си парцал, а все пак и денят е пред вас.
Точно
Може би е варинат да бутнеш залъгалката веднага след сукане, за да заспи с нея, и ако се събуди, да й е в устата и да се унесе пак с нея
.
Така правя, но докато не сукне гьрда, не я приема.
Ели
, нашият аспиратор е такьв и сьм много доволна:
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #368 -:
октомври 17, 2011, 11:36:32 »
Ина, на батерии ли е този? В Бг тези са по около 60лв и се чудех за тях, защото не са никак евтини на фона на другите
Активен
Боги
I can't live in a world, where you don't exist...
«
Отговор #369 -:
октомври 17, 2011, 11:38:51 »
Ели, нашия е такъв и съм адски доволна.
В аптеката ми казаха, че го препоръчват от българската педиатрична асоциация, то и на него си пише. И накрая го взех, ползваме го вече 11 месеца, даже ни е втори, че успях да му загубя накрайника на първия
П.п. нашия е около 10 лв
aspirator_marimer.jpg
(71.63 KB, 320x240 - видяно 2818 пъти.)
«
Последна редакция: октомври 17, 2011, 11:53:53 от Боги
»
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #370 -:
октомври 17, 2011, 11:47:35 »
Не, не, не е на батерии.
Сьщия е като този на Боги, но друга марка. Струва кьм 6,5е (щото си го купих тук вьв Франция де). Лекарката ми го препорьча.
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #371 -:
октомври 17, 2011, 12:33:20 »
Инка
, до 5 - 6 месеца Бо не искаше залъгалка, така си и стояха. Взе да взима залъгалка към шестото месече.
И при нас беше така до към шестия месец.
За аспиратора - ние ползваме обикновения на Чико, но ми бяха похвалили този, който Боги е показал - на Маример. Купихме го, но нещо пропускам явно в начина на ползване, защото засмуквам и пак не става нищо, само глава ме заболява
Иначе, за по-големи бебета - след годинката например, почти всеки препоръчва Baby Vac и съм се снабдила с него.
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #372 -:
октомври 17, 2011, 12:34:16 »
Благодаря ви момичета! Изпратих помпата на Боги на Даниел и се надявам довечера да се сдобием с нея
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
«
Отговор #373 -:
октомври 17, 2011, 13:02:29 »
И ние сме с такъв като на Ина и Боги,даже този от Италия го хвърлих и в БГ си купих като на Боги много съм доволна от този тип аспиратори.Не са скъпи
Активен
Боги
I can't live in a world, where you don't exist...
«
Отговор #374 -:
октомври 17, 2011, 13:09:56 »
Цитат на: sunray в октомври 17, 2011, 12:33:20
Купихме го, но нещо пропускам явно в начина на ползване, защото засмуквам и пак не става нищо, само глава ме заболява
Ами не знам Дани, аз първо му капвам малко физиологичен разтвор в нослето и после като засмучеш много бързо излизат. При нас е цяло приключение, зашото с една ръка държа аспиратора и с уста, а с другата му държа главата, че като ме види с него и почва да се тегли и да се върти
Активен
Страници:
1
...
23
24
[
25
]
26
27
...