Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 17, 2025, 09:57:23

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Всичко за бебето и детето" 5  (Прочетена 151809 пъти)

Lupercola
Гост
« Отговор #345 -: октомври 13, 2011, 10:56:38 »

До 2,5 години за децата естествен приоритет е да откриват света и пространството - от напьлно неподвижни, постепенно започват да пипат предмети, да ги хващат, да се обрьщат, да пьлзят, да сядат и да ходят. Т.е да са в непрекьснато движение. Когато вече са стабилно намерили своето място, идва ред на игрите, изискващи концентрация.

На 4 месеца за средно статистическото дете, да играе само (с майката до него, но без тя да го занимава) 10-15мин е максимума. Разбира се това време може да бьде малко повече или малко по-малко в зависимост от характера и темперамента на детето  good
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #346 -: октомври 13, 2011, 11:36:31 »

Аз съдя по моето дете-не се заиграва с нищо,а по-скоро както и Ина е казала,се заглежда в предметите наоколо или каквото изобщо и попадне в ръцете го съзерцава обръщайки го от всички страни,което за нея си е игра.Разбира се,и това е за съвсем кратко време,не е за часове.Не мисля,че трябва да седиш и да го занимаваш постоянно с дрънкалки и тем подобни,просто защото си е изморително и за теб и за него. good Още повече,че откакто откри въртенето,предпочита да се обръща,това си пак вид занимаване за нея.  Wink
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #347 -: октомври 13, 2011, 15:56:03 »

Съгласна съм с Ина, че при всяко дете е различно. Ели от 4-5 месечна обича и сама да си играе или да се занимава с нещо. Разбира се, типа игри се промениха с времето, но и сега, ако се наложи да не съм до нея, си намира занимавка и рядко мрънка в опити да ме повика. Часове едва ли има бебе, което да си играе само. Аз съм на принципа, че детето трябва да може и само да си се занимава, тоест да има личното си пространство, неангажирано от чуждо присъствие и внимание. Без това да означава, че трябва да се лиши от ласки smile
Явно бебенцето ти ще изисква повечко внимание. На нашият кум детето е така, да е живо и здраво! Най- е щастлив, когато всеки му обръща внимание blum А не са го учили така, просто характер. Опитвай да го оставяш и само да си играе, но не ударно, тоест изведнъж да изчезваш. Отдалечавай се, но да те чува или вижда. После за по-дълго и така....Ще свикне детенцето! good Но няма нужда да се травмирате на този етап.
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 750

Моят сватбен албум

« Отговор #348 -: октомври 14, 2011, 09:56:56 »

Мамчета, от кога дечицата ви започнаха да спят по веднъж на ден?

Знам, че за нас е още рано и ми с ще колкото се може по-дълго да сме на два съня, но май няма да стане моята сметка. Драмата при нас е, че Павел става към 7, 7:30 сутрин и съответно до 12:30, 13:00 не може да издържи без този сутришен сън. Става страшно раздразнителен, не иска да си играе, иска на ръце, а пак се дразни като го носиш, абе въобще става невъзможен, когато му се доспи. Та за това го слагам към 10:30, 10:45 и спи до към 11:45. До тук добре, но следобед не иска да заспи. Слагам го към 16:30-17:00, а той се върти в леглото по 20 мин., плачка понякога и не може да заспи. Ако заспи, което напоследък се случва рядко, спи за 30 мин.. Забравих да кажа, че вечер заспива кум 20:30.

Дайте съвет, да го мъча ли с един сън, защото като стане в 12 на обед и не спи до 20:30 нали се сещате какъв става  angry
Активен
Боги
Публикации: 2282

I can't live in a world, where you don't exist...

Моят сватбен албум

« Отговор #349 -: октомври 14, 2011, 10:20:44 »

Ооо мила, не го мъчи въобще според мен. Няма смисъл аз се отказах защото и той се мъчи и не ще да заспи втори път и аз също се изнервям.
Цецко спи по един път на ден от края на 9 месец, мъчих се да го пробвам към 16- 17 пак да спи, поне 30 мин, но не.
Сега става към 6.30 - 7, ако се е будил през нощта към 2-3 заради зъбите спим до 8.30. После играе в кошарата и му се доспива към 10.30 - 11 ч. Ако сме навън спи в парка, ако не в количката го слагам и си заспива сам. Тогава спи от 10.30 до към 14.30 или 15 ч. без да се буди, какъв е този сън pardon и така правим много големи паузи между закуска и обяд, но както и да е. После заспиваме вечер към 21.30, а ако се забавя до 22 с триста зора ядем. Ако по някаква причина се събуди по-рано от 14.30 - 15 ч. и направя опит да го приспя следобед, не иска и това е. Установих, че като му се спи и сам ще си заспи без да се гушкаме, люшкаме и мъчим взаимно. Успех и не се ядосвай smile
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #350 -: октомври 14, 2011, 10:56:15 »

Боги, ти имаш късмет, че спи толкова много. Ние спим по час, час и половина и като стане в 12:30 (вие пон ставате кум 14:30) какво да го права 8 часа, докато заспи в 20:30. За тяхната възраст 8 часа бодърстване ми се струва ужасно много! Еми...дано се пооправим някак. Инъче като сме в колата заспива като пич към 16часа, никаква музика не го смущава, нито ръчкане. Глезан такъв  blush
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

Моят сватбен албум

« Отговор #351 -: октомври 14, 2011, 11:47:03 »

mimozka, не го мъчи детето на едно спане все още, сутрин става доста раничко, пък и вечер рано лягате. Щом му се спинка до обяд, слагай го, то детето си показва. Иван към 1 година почна да спи по веднъж на ден, но сутрин ми става към 9:30-10:00 ч. и вечер ляга около 22 ч. Но ако се събуди към 8 ч. сутринта, пак имаме двуразово спане, въпреки че второто отива късно и като цяло ни измества и часа за лягане вечер. Някъде бях чела, че на тази възраст детето трябва да има общо около 12-14 часа сън в денонощието, а на колко спанета това е разпределено, няма такова значение.

Момичета, и аз тук с проблем да попитам на някой случвало ли му се е и как се оправихте. Моят хубостник от около седмица се научи да си плюе храната. Сядаме да ядем и още първата лъжица се изплюва директно. Опитвам втори и трети път от същата храна, преди да я сменя с друга, понякога спира на плюе и си я изяжда, понякога продължава, докато не дам нещо плодово или сладичко и него си го изяжда. А от 2-3 дни и десертите почна да ги плюе. Иначе си се храни сам с ръка - хляб, плодове, домати и краставици, обаче друго не иска. Готвя разнообразни храни, плюе и неща, които досега е ял с удоволствие, т.е. не мисля, че проблемът е, че не му харесва храната. По-скоро ми се струва, че ме пробва как реагирам. Аз естествено не съм особено въодушевена, но се стремя да запазя хладнокръвие, за да не го насърчавам допълнително, но честно казано вътрешно побеснявам. Плюене нямаше в началото поне като давам каша или плодови десерти, т.е. плюеше само месно-зеленчуковата храна, сега почна и сладките храни да плюе. Давам му и сам да се храни, и от нашата храна да яде, не става, плюе директно. Той като цяло не е много ящен и честичко сме се хранили с въртене на главата и бутане на лъжицата с ръка, или поне с някоя играчка да ни занимава и тогава ядем, ама сега почнах да се притеснявам дали изобщо си набавя необходимите вещества с това плюене.  diablo
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #352 -: октомври 14, 2011, 16:49:50 »

mimozka, докато минете на сън един път на ден, пробвай да ограничаваш сутрешния му сън до двайсетина минутки. При мен това се получи естествено, защото като излезем сутрин с количката, той задремваше по някое време и когато се приберем, се будеше самичък. Та известно време карахме с тази "дрямка", но тя е кратка и не му нарушаваше следобедния сън.
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #353 -: октомври 14, 2011, 19:27:40 »

И да искам не мога да го мъча с един сън на ден, няма просто как да стане.
Ще се опитам да огранича сутрешния сън до 30мин. поне. Rozovka, в този преходен период Бо кога го слагаше следобед да спи и по колко спинкаше?
Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #354 -: октомври 16, 2011, 12:09:22 »

Стилиян се събужда сутрин към 6-6.30ч. след около час заспива отново и се събужда към 9-9.30ч. и следващия му сън е към 14.00ч. до към 17.00ч. и след това към 21,00ч. вече си заспива за цяла нощ.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425

« Отговор #355 -: октомври 16, 2011, 15:53:13 »

Стилиян се събужда сутрин към 6-6.30ч. след около час заспива отново и се събужда към 9-9.30ч. и следващия му сън е към 14.00ч. до към 17.00ч. и след това към 21,00ч. вече си заспива за цяла нощ.
И ние сме така,само ,че от 1 месец става в 8 и заспива към 13,00
Активен
Поли
Професор
Публикации: 464

Моят сватбен албум

« Отговор #356 -: октомври 16, 2011, 16:24:44 »

Като се заговорихте за съня, да попитам и аз:) По-скоро въпроса ми е насочен към кърмещите и кърмилите майки, не заради друго, а защото в повечето случаи кърмените бебета се будят по-често нощно време. До кога вашите бебчета имаха нощни хранения и сами ли се отказаха или използвахте метода на залъгалката и/или вода? Никола кара 10-и месец и продължава да си се буди 3 пъти поне през нощта. Ляга към 9 вечерта и до 7 сутринта си спинка, но се буди често за да суче.През деня спи 3 пъти-задължително. Не ми се иска да използвам биберони; вода така или иначе почти не пие-както се казвам следвам желанията на детето и неговите нужди, но като гледам май ще откараме така доста време:)
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #357 -: октомври 16, 2011, 22:42:00 »

Поли, много е индивидуално, знаеш...Все пак - Ели спря да се буди сама, без вода или залъгалка, около 2-ия месец. Говоря за буденето в 3ч. В полунощ никога не се е будила. Дали пък не се буди за папане по навик pleasantry Или пък заради никнещи зъбки?

За спането - много се променят при нас режимите през месеците. Вечер ляга около 9 - 9 и нещо, по-точно заспива, докато си пие млякото и аз я пренасям в легълцето й. Сутрин се будеше, до преди месец и половина, около 6.30ч. После измести на 7 и нещо, а сега се събужда в 8 без нещо. Подозирам, че това по-късно събуждане е заради честите будения през нощта, които я изморяват и рано сутринта вече заспива дълбоко.
С 1 спане през деня никога не е била, просто защото не може да издържи физически. Буквално не може. Най-малко имаме по 2 съня през деня - около 9ч, който трае различно - между 40 мин и час и половина, и около 16ч - час - час и половина. Мислех си, че вече ще кара на двукратно спане през деня....допреди седмица-две, когато пък започна да подремва и по обяд - около 12.30-13ч. Отначало тази дрямка беше по време на разходката, в количката, но сега и вкъщи спи по това време, макар и не абсолютно всеки ден.
Та, Елица спи засега 3 пъти дневно, като понякога обедната дрямка я пропуска. Опитвам се да й се събират около 3 часа сън, но покрай зъбките има критични седмици, когато режимът се разбутва тотално. Слава Богу, след като изби първото зъбче, пак се върнаха по старому нещата. Сега обаче, явно я мъчи и втори зъб, защото пак имаме известни затруднения със самото приспиване.
Отделен е въпроса, че тя по принцип спи неспокойно, или все се преобръща спейки, отваря и затваря очи, дори понякога сяда, а аз я катурвам и я приспивам наново (това последното често се случва през деня). Не знам защо така бурно спи, ама непробуден сън не сме имали - тя, съответно и аз blum Казаха ми, че ако детето е впечатлително, може би си изразява емоциите през нощта...Знам ли и аз.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #358 -: октомври 16, 2011, 23:17:24 »

Поли, разбирам те и ти сьчувствам.

Марта заспива кьм 21:30 и се сьбужда кьм 9:30-10. Но... спи непробудно до кьм 2, а после се почва едно цокане на всеки 30 мин или в добрите нощи на всеки час.

Аз давам зальгалка, само дето тя я хвьрля и докато не дам гьрда плаче и ме дьрпа за сутиена. Пробвах да давам повече храна вечер-не помага.

Ако чуеш полезен сьвет и намериш изход, и мен ме интересува. Или поне как да намаля на 2-3 нощни, както преди  huhhuh.gif
Активен
Поли
Професор
Публикации: 464

Моят сватбен албум

« Отговор #359 -: октомври 17, 2011, 07:05:30 »

sunray, не е от зъбките-явно наистина си е навика. На нас в 8-и месец наведнъж ни избиха 4-те горни зъбчета-тогава ми се будеше около 5 пъти да си суче. Леко ги изкарахме  зъбките и го отдавам на кърменето- така той се успокояваше и не ми е мрънкал въобще.
Ето тази нощ например се събуди  в 12 (заспа в 20часа), след това в 2 и 4.30 и спа до 7.30 (отново 3 будения). Чудя се дали да се опитвам да махам храненето в 12 при положение, че той не иска залъгалка, както споменах и вода много много не пие.
Ина, и аз пробвах една нощ този метод- да дам залъгалка-отказва( вярно че и аз не бях много настоятелна, но не ми се ще да си насилвам детето само заради някакви си разбирания).И вечер давах повече храна-уви не:)
Съветът на педиатърката беше да оставя Никола да будува повече през деня, понеже той задължително спи 3 пъти, като единия е около 2 часа сън. Опитах това-но не-пак си се буди-цоква за 4-5 мин и пак заспива. На мен лично не ми тежи, не чувствам липса на сън и не го разбирайте като оплакване. Позволих си да задам въпроса, понеже много негативи отнесох относно тези нощни хранения-как съм натоварвала стомахчето на малкия, как вече бил голям и какво ли още не-та си викам-само ние ли сме така:)
« Последна редакция: октомври 17, 2011, 07:10:17 от Поли » Активен
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: