Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 17, 2025, 18:22:22

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Всичко за бебето и детето" 5  (Прочетена 152078 пъти)

leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #240 -: август 03, 2011, 14:36:38 »

Интересува ме кога спряхте да предлагате на децата сутрешното мляко (или спряхте първото сутрешно кърмене)? Кога минахте директно на закуска? Мамчета на по-големи дечица, кажете!
Аз още кърмя сутрин към 7- 7:30 ч. , и после в 9 имат закуска в яслата.
Както казва Данитка, зависи кога се буди детето  . Ако е след 8 , може направо да предлагаш закуска  smile
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1103

http://www.panoramio.com/user/3830585

Моят сватбен албум

« Отговор #241 -: август 04, 2011, 14:52:06 »

Розовка, ние сме по-малки, но да се включа като вече премахнали сутрешното мляко  pardon
Та махнахме го когато спрях да я кърмя (на 9м).Пробужда се към 5-6ч., но не от глад, а за да я вземем при нас на леглото.Така закуската се измести в 8:30ч. - попара.
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #242 -: август 09, 2011, 16:10:42 »

И ние все още се кърмим, сутрин са особено лакоми, искат си млякото. Децата сам си показват кога са готови за нещо. И двете започнаха сами да се будят към 7 сутрин и тогава кърмя (преди това се будеха към 6.00, после изместиха в 6.30).

Лени, да те попитам как се справяте с яслата вие? Вълнувам се, защото и моите госпожици на есен с песен ще тръгнат на ясла. Все още са мънички,но се налага, та в този ред на мисли да споделиш за по-малките какви неща се носят, освен памперси, биберони, шишета с вода и резервен чифт дрехи.

« Последна редакция: август 09, 2011, 16:14:04 от gostenka_82 » Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #243 -: август 09, 2011, 20:47:15 »

Валка, Бо се буди около 7... понякога и по-рано и му давам мляко, а попарата към 9,30. Не знам дали се буди от глад или просто си се буди, но млякото го успокоява и има малко спокойствие ние да подремнем още малко или по-скоро да почнем да се разсънваме. не съм пробвала просто да го взема при нас без да го храня... скоро ще пробвам де. 
Активен
leni_beni_

Моят сватбен албум

« Отговор #244 -: август 10, 2011, 13:27:04 »

Гостенче , при нас положението е много добре. Свикна много бързо, сега ходи с кеф, чак не иска да тръгва  pardon
Аз нося памперси, занесла съм му едно шише със сламка , от което той си пие , има резервни дрехи там, пантофи и пижама. И вссеки ден нося по едно бурканче, в което ми дават вечерята му като го взимам . Дано сладурките свикнат бързо, че е много гадно отначало особено. 
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #245 -: август 10, 2011, 15:36:19 »

За първи път чувам, че дават и вечеря  pardon. Вие кога тръгнахте на ясла?

Активен
leni_beni_

Моят сватбен албум

« Отговор #246 -: август 10, 2011, 16:01:48 »

Никола беше на 1г (и 20 дни )
Ами от кухнята дават супа, основно и десерт- супата или основното го яде на обяд, след сън десерта и другото ми го дават. Предполагам, че като поотрасне и започне да си изяжда и двете неща, тогава няма да ми дават нищо  pardon
« Последна редакция: август 10, 2011, 22:55:26 от leni_beni_ » Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1009

Моят сватбен албум

« Отговор #247 -: август 11, 2011, 18:29:07 »

както вече писах в друга тема ние започнахме захранването с катрофено пюре, на 4 ден от което Вики получи страшна диария и педиатърката предположи че е от пюрето, много и е чувствително стомахчето. каза да го спрем и след 10 дни пак да пробваме. но малката продължава  да пълни по 7-8 памперса с воднисто ако, ходихме до спешното една нощ, от там пъро искаха да ни вкарат в болница после като разбраха че сме само на кърма ни изписаха едни прахчета и ни пратиха вкъщи и че до днес -два ще се оправим. но аз не виждам промяна нито в количеството нито в качеството на пълния пампер. чудя се възможно ли е едно картофено пюре да даде такива последствия? иначе детето си е игриво, само дето по -малко количество кърма яде.
Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #248 -: август 11, 2011, 21:33:35 »

Ечи, възможно е да е от пюрето, може да е от жегите или от зъбче, което ви тормози, но още не е видно за теб. Ние като имахме този проблеми нашата педиатърка ни изписа лечебната храна на HUMANA или AL 110 преди кърменe. Аз намерих Хумана-та и нещата се оправиха на третото-четвъртото хранене. Дано скоро ви мине.
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699

пак съм се размечтала..

Моят сватбен албум

« Отговор #249 -: август 13, 2011, 11:17:01 »

Въпрос - предстои ми пътуване с бебето със самолет. Всичко много хубаво, обаче, като слезнем от самолета с бебето в ръце, какво ще правим?? Трябва да вземем някакъв превоз от летището до хотела и не знам как ще транспортираме бебето. Какво се случва в такава ситуация? Той вече не е за бебешка кошница, а за голяма седалка за кола sad
Активен
bejkite
Сватбар
Публикации: 252

Моят сватбен албум

« Отговор #250 -: август 13, 2011, 11:57:34 »

Момичета и аз имам два въпроса:

1. От кога започнахте да повдигате нивото на гръбчето на количката? Аз първоначално возих само в напълно хоризонтално положение, но откакто започна да разглежда го повдигам- не до седнало, но на средно положение.

2. Как поставяте коша за новородено в колата и изключвате ли airbag-а? На инструкцийте на нашият пише, че когато е в напълно хоризонтално положение, се слага по дължината на задните седалки, а когато е в седнало- с гръб към движението. Това, което ме притеснява, е airbag-а. Навсякъде пише, че е опасен за бебето. Колата ни отвсякъде е с airbag и не намираме начин за изключването им. Не знам дали изобщо е правилно да бъдат изключвани- нали все пак си имат предназначение  huhhuh.gif

Благодаря и хубав уикенд  butterfly
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #251 -: август 13, 2011, 12:10:21 »

Аз лично започнах да повдигам нивото на количката по-късно, може би към 5-ти месец blush И то от полулегнало положение, после средно. Все още не съм я повдигнала до седнало. Просто прецених, че е рано да натоварваме гръбчето и кръстчето още. А и бебето само си показва. Имам познати, чиито бебчета вече стоят седнали, но Ели все още има нужда поне от някоя и друга възглавница отляво и отдясно. Мисълта ми е, че при всяко бебе е различно времето. Все пак си мисля, че може да поизчакаш още поне месец, но това си е само мое мнение give_rose
По другия въпрос не мога да се изкажа, съжалявам sad
« Последна редакция: август 13, 2011, 12:11:53 от sunray » Активен
Капризче
Наблюдаващ
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #252 -: август 13, 2011, 17:41:31 »

2. Как поставяте коша за новородено в колата и изключвате ли airbag-а? На инструкцийте на нашият пише, че когато е в напълно хоризонтално положение, се слага по дължината на задните седалки, а когато е в седнало- с гръб към движението. Това, което ме притеснява, е airbag-а. Навсякъде пише, че е опасен за бебето. Колата ни отвсякъде е с airbag и не намираме начин за изключването им. Не знам дали изобщо е правилно да бъдат изключвани- нали все пак си имат предназначение  huhhuh.gif

Благодаря и хубав уикенд  butterfly

Някъде четох(не помня къде), че не трябва да има еърбег където е бебето, защото ако се включи може да изблъска кошчето и да причини повече вреди отколкото ползи. Пак казвам, не помня къде го четох за това не претендирам за 100% точност. Но и на мен ми се струва логично да не се ползва еърбег, където е бебето.
Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #253 -: август 13, 2011, 19:13:19 »

Столчетата за кола, за новородено се слагат по посока обратна на движението тъй като вратлето на детето не е заякнало и тека се предпазва.Седалката се слага на задната седалка, точно заради еърбеците.Има нови модели коли, в който могат да се изключат на определени места.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #254 -: август 13, 2011, 20:10:24 »

...не помня къде го четох ...

Абсолютно навсякьде го пише-на самото столче, вьтре в колите и пр.
Активен
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: