Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 17, 2025, 09:50:54
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Всичко за бебето и детето" 5
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Всичко за бебето и детето" 5 (Прочетена 151749 пъти)
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Отг: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 5
«
Отговор #225 -:
юли 25, 2011, 21:25:59 »
Цитат на: plamik в юли 25, 2011, 21:01:06
Аз пък с това няма да се съглася. Не мисля, че биберона е това, което пречи или помага за проговарянето на детето. Зависи от самото дете! Нашият бонбон от началото е с биберон и започна да си издава звуци когато трябваше, сега не й млъква устата. Но да отбележа аз предлагам биберон само когато ще се спи!!!! През другото време има толкова интересни неща за лапане и опознаване на света. И не мисля, че отучването е нещо много страшно,
стига детето да не е нон стоп с биберона
! На нас това ни предстои!
Toчно за тези деца психолозите пишат че са депресирани, затоврени в себе си и мълчаливи. Аз не знам колко и дали е вярно, но на мен самата картинка голямо дете нон стоп с биберон в устата не ми допада
Дияна слава богу се отучи съвсем лесно сама, нямаше кризи, просто беше с една хрема и започна сама да я маха, така ден, два и спрях дори да й предлагам биберон....
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #226 -:
юли 25, 2011, 21:35:39 »
Определено нямам намерение да й го давам, когато е будна
Дори и не винаги при заспиване, а когато е нервна и кисела и видя, че лапа палеца. Ето тази вечер, след банята, сама изплю зърното и я сложих в леглото й. Засега спи, без да си смуче палчето и без биба. Ще се въздържам при всяка възможност. Просто когато видя, че има нужда да смуче, ще й го предлагам и то само с цел заспиване
Активен
Данитка
«
Отговор #227 -:
юли 29, 2011, 11:59:11 »
Бибата е спокойствие за мама и за бебе !
Каката си я искаше дадох я още на първия ден,малката се мръщеше,но успях да я пробутам.Давам я винаги - ден,нощ няма значение.С каката реших махнах и готово.Драми винаги ще има за каквото и да е така,че ....все тая.Принципно с нея не съм имала,малко я търсееше,но казах,че вече я няма и така.
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
Отг: "Всичко,което ни интересува за бебето
«
Отговор #228 -:
юли 29, 2011, 13:36:40 »
Нас ни хванаха коликите от ден два. Днес и педиатърката потвърди и ни каза да взимаме Инфакол. Обаче нещо не ми се връзва... Тя каза да даваме 20 капки дневно, което е 1 капкомер, защото ако давам по 1 капкомер и действали като очистително и положението ставало по-лошо. А на упътването на капките пише по 1 капкомер преди всяко ядене. Някоя от вас ползвала ли ги е и как сте ги дозирали?
«
Последна редакция: юли 29, 2011, 13:56:26 от Капризче
»
Активен
dodo23
«
Отговор #229 -:
юли 29, 2011, 13:46:03 »
Давах Инфакол много често(въпреки съмненията ми,че нямаше колики).Не съм видяла признаци на действие като очистително.Дозата-1капкомер,понякога преди,понякога след ядене.Успокояваше я-може би заради това,че е сладко и различно от кърмата.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #230 -:
юли 29, 2011, 13:58:44 »
И аз не мога да се съглася с твърденията,че биберона има нещо общо с по-късното проговаряне.Аз съм жив пример-смукала съм си залъгалката и съм проговорила дори по-рано.Да не говорим,че сега не можеш устата да ми затвориш.
Според мен няма нищо нередно в това да се дава биберон за успокоение.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #231 -:
юли 29, 2011, 14:19:46 »
Капризче, на моя племенник, преди всяко ядене по един капкомер.Човека си имаше доста хубави колики, изявяващи се в реване с часове, като очестително не съм разбрала да действа, той беше на АМ и пълнеше памперсите веднъж дневно с аки.
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #232 -:
юли 29, 2011, 14:47:40 »
Данитка
, а ти махаш ли биберона, когато заспи бебето? Аз опитвам, но не ми се получава винаги, защото вакуумът е страхотен, а и се вижда, че си движи челюстите регулярно...Не ми се рискува да я събудя и раздразня.
Другото, което се чудя - като свикне наистина с бибата (защото засега аз я давам, тя не отказва, но няма навик още и често си играе с нея - плюе я, гризе пластмасата и прочие...) и я изпусне, докато спи, дали няма да реве и да чака да й я дам пак?
Това малко не ми се нрави, особено за през нощта
И, бибероните залъгалки нали също имат размери? Че сега Ели дъвче един, дето го купих преди да родя, ама гледам, че малко й се отпечатва пластмасата по бузките. Иначе е ортодонтски, каучуков, на НУК. За това не бих пестила средства, че захапката един ден не е за подценяване.
Абе, то най-добрия вариант е нито пръст, нито биберон в устата, ама късмет....Аз не съм лапала нито пръсти, нито пък съм дъвкала биба. Ако можеше да се предава генетично, щеше да е добре
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #233 -:
юли 29, 2011, 15:00:54 »
И на нашата и се отбелязва на бузата,но мисля че е от големия вакуум,който прави при смученето.Имат размери-има по-малки и по-големи.На нашата и взехме по-голям,че другия го изпущаше често.
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #234 -:
юли 29, 2011, 17:07:10 »
sunray
, спокойно
. Пробвай да я оставяш с биба и просто виж как ще върви. Ако спи продължително и спокойно, дори да я изплюе, ще продължи да си спи. Има вариант да се събуди, разбира се, и да трябва да станеш, но това не става по пет пъти на нощ. Може да си заспи и без биба, а може да си я вземе и сама (е това малко на по-късен етап). Освен това детето може да се събуди от нещо друго, не защото бибата я няма - топло, студено, сънища, ако на пелената, няма нужда да си внушаваш, че всеки път е заради бибата.
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479
«
Отговор #235 -:
юли 30, 2011, 11:01:14 »
Инфакола запича,заради симетикона. Не ти ли каза да даваш БиоГая или Линекс бейби,за да няма проблем с акането? Иначе давах по 1 капкомер преди всяко ядене,милото си чакаше дозата като наркоманче.
С две ръце мога да препоръчам хомеопатични Нукс Вомика 9 СН или сироп Нърс Харвис. Незнам защо тези педита се спускат веднага на другото,вместо да прочетат новостите.
Иначе сме пили Инфакол, Лефакс-и двете със симетикон, Колийф и Ентерокид. Мазахме и с "мехлемче за коремче", но Нукс Вомиката беше спасението. Ако почнеш със Инфакол и не си доволна, няма да има смисъл да го сменяш с другите,съдържащи Симетикон,като Саб Симплекс,Еспумизан. Всички имат 40мг.симетикон, само Лефакса е с около 2 грама повече, но няма ефект. Да бях знаела да почна първо с хомеопатията, ама ... Дано бързо ги минете пустите колики.
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #236 -:
август 03, 2011, 13:24:29 »
Цитат на: mwpo в юли 30, 2011, 11:01:14
Инфакола запича,заради симетикона. Не ти ли каза да даваш БиоГая или Линекс бейби,за да няма проблем с акането? Иначе давах по 1 капкомер преди всяко ядене,милото си чакаше дозата като наркоманче.
С две ръце мога да препоръчам хомеопатични Нукс Вомика 9 СН или сироп Нърс Харвис. Незнам защо тези педита се спускат веднага на другото,вместо да прочетат новостите.
Иначе сме пили Инфакол, Лефакс-и двете със симетикон, Колийф и Ентерокид. Мазахме и с "мехлемче за коремче", но Нукс Вомиката беше спасението. Ако почнеш със Инфакол и не си доволна, няма да има смисъл да го сменяш с другите,съдържащи Симетикон,като Саб Симплекс,Еспумизан. Всички имат 40мг.симетикон, само Лефакса е с около 2 грама повече, но няма ефект. Да бях знаела да почна първо с хомеопатията, ама ... Дано бързо ги минете пустите колики.
Ами ние проблем с акането нямаме
От 7 памперса, само 1-2 не са ни наакани и то винаги нощните, което предполагам се дължи на сухото мляко, което му давам на едното нощно хранене в 1ч. За сега спасяват положението капките, но много бързо вървят. 1 опаковка ще ни стигне за седмица, две май... Иначе педиатърката спомена за Биогая, обаче аз вече бях взела Инфакол и започнах с него. Надявам се скоро да ни пуснат коликите. Не ми се мисли ако наистина ни държат до 3-тия месец или до 6-тия, както пише на някои места...
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #237 -:
август 03, 2011, 13:38:20 »
Интересува ме кога спряхте да предлагате на децата сутрешното мляко (или спряхте първото сутрешно кърмене)? Кога минахте директно на закуска? Мамчета на по-големи дечица, кажете!
Активен
Данитка
«
Отговор #238 -:
август 03, 2011, 14:26:54 »
Цитат на: rozovka в август 03, 2011, 13:38:20
Интересува ме кога спряхте да предлагате на децата сутрешното мляко (или спряхте първото сутрешно кърмене)? Кога минахте директно на закуска? Мамчета на по-големи дечица, кажете!
Зависи от детето...ето днес на Яна и беше първата не млечна закуска - демек шише с мляко.Тя и от вчера ми прояде изобщо попара де.Ако стане рано м/у 6 и 7 ще давам мляко,че много ми се спи и е по лесно,ако си се бъди към 8 ще правя попара,сега тепърва ще пробвам да вкарвам и други закуски и ще се опитам да и приготвя зеленчукова супа - пасирана и домашно производство да видим ще има ли успех.Досега е била само на мляко,пюренца,пресни плодове.Йоаннка пиеше мляко сутрин до към 1,5г.,но се будеше много рано,после ест. закусваше де,но това около годинката.
Активен
Ani
Професор
«
Отговор #239 -:
август 03, 2011, 14:27:14 »
Капризче, препоръчвам Биогаята с двете си ръце-при нас коликите изобщо не се усетиха, освен за тях тези капки са благоприятни и изобщо за чревният тракт, също така засилват и имунната система.Лично аз съм Много доволна!
Розовка, при нас отказа от сутрешното мляко стана от самосебе си, преди месец Деа просто започна да не се буди рано, когато въпреки това й предлагах, тя отказваше и така преминахме направо на закуска в 10.30 часа.Напоследък наблюдавам,че започва да отказва и вечерното си мляко...Явно дечицата сами усещат, че вече са големи
Иначе за ориентир аз й давам 10.30-каша или попара, в 13.00 и 19.00- яде ядене от детската кухня, в 16.00 - й предлагам кис.мляко с бисквитки и преди лягане в 22.00 й давам АМ.
Активен
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...