Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 17, 2025, 09:59:29

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Всичко за бебето и детето" 5  (Прочетена 151837 пъти)

valka27
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1103

http://www.panoramio.com/user/3830585

Моят сватбен албум

« Отговор #210 -: юли 23, 2011, 13:09:45 »

Капризче, момичетата са ти дали съвети относно козметиката за дупето.Аз бих искала да отбележа, че дупето се мие със сапун само при вечерната баня, през деня изплакваш само с водичка.Честото миене със сапун изсушава кожата.Друго, което много би ти помогнало е да оставяш дупето на въздух (без памперс).Когато е буден и плаче пробвай да му свалиш памперса, остави го така на повивалника 5-10 мин. пей му и си играйте.Предполагам вече си забелязала колко са щастливи бебетата без памперс.
Успех!
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #211 -: юли 23, 2011, 14:30:36 »

Капризче, момичетата са ти дали съвети относно козметиката за дупето.Аз бих искала да отбележа, че дупето се мие със сапун само при вечерната баня, през деня изплакваш само с водичка.Честото миене със сапун изсушава кожата.Друго, което много би ти помогнало е да оставяш дупето на въздух (без памперс).Когато е буден и плаче пробвай да му свалиш памперса, остави го така на повивалника 5-10 мин. пей му и си играйте.Предполагам вече си забелязала колко са щастливи бебетата без памперс.
Успех!

Вале, този сапун само се казва сапун smile Иначе няма сапун в него. Голямо обяснение... Но за всеки случай от вчера го пропускаме сапуна....

А за памперса: не е никак щастлив без него, както и без дрехи като цяло. Единственото време когато е щастлив е на гърдата и от време на време като се гушкаме. Днес го държах без памперс по време на обедното ядене и беше добре. Изобщо ако е буден основно плаче и се изнервя... Абе нещо не правим както трябва и за това не спи детето и се нерви, но какво ли е само той си знае...
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479

« Отговор #212 -: юли 23, 2011, 18:04:39 »

Дано не са колики,при нас беше кошмарно. Държах го в поза за кърмене, като едната ми гърда беше на коремчето му да го топли-само така се успокояваше.
Пука ли му коремчето като яде?
Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #213 -: юли 23, 2011, 18:46:30 »

Капризче на моя племенник коликите му почнаха на третия ден след изписването и никой не вярваше, че са колики.Успокояваше се само в кошчето за колата и заспиваше или сгънат под странен ъгъл с ръка върху стомаха, инач беше същотото както ти описваш.
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #214 -: юли 23, 2011, 18:57:53 »

Капризче на моя племенник коликите му почнаха на третия ден след изписването и никой не вярваше, че са колики.

Ние сме "рекордьори"...На втория ден, още в болницата бяхме с колики sad
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 750

Моят сватбен албум

« Отговор #215 -: юли 23, 2011, 20:26:00 »

И ние бяхме с колики от 2 ден та чак до 5-ти месец. Не знам дали са колики, но щом плаче има причина. Пробвай да го държиш върху теб по коремче. Лягаш и го слагаш с корем върху теб. При нас първите месеци само това помагаше да спи доре. Инъче все се събуждаше с рев, гърчешеше... Дано помогне и дано не са колики...
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Публикации: 3244

Baby Time

Моят сватбен албум

« Отговор #216 -: юли 24, 2011, 14:15:13 »

Педиатърката каза че било рано за колики. А и той не се свива, няма газове, не се гърчи... Просто не иска да спи явно, от вчера спря да плаче постоянно, гледа край себе си, ако е на ръце е доволен, иначе плаче... Ако му говориш се кротва. В количката заспива... Само че мен това нежелание за сън направо ми разказва играта, а в момента и майка ми и мъжа ми са вкъщи и не знам като ги няма как ще се оправяме... Знам, че е много грозно и грешно, че го мисля, обаче честно ви казвам ако можех бих се върнала на работа веднага, само да имаше кой да го гледа по цял ден... Май никаква майка не съм, обаче наистина го мисля sad
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #217 -: юли 24, 2011, 18:31:08 »

Примери много, че колики се появяват и в първите дни, или седмица...Така че педи-то ви, колкото и да е добра, малко не е в час nea
Не си мисли, че си лоша майка. За всяко дете неговата майка е най-добричката heart А това с нежеланието за сън...мисля, че е период. Тепърва ще минавате през хубави и не толкова спокойни периоди - бебетата се менят с дни. Нашата беше такава поспаланка, сега пък едвам й се събират 3-4 часа сън за деня, а определено виждам, че й се спи. Бебешка му работа - колкото повече им се спи, повече се вкисват и не могат да затворят очички. Така че, и това ще мине! Ще видиш good Само трябва търпение и се възползвай на макс от помощта покрай теб. После ще свикнеш и няма да усещаш как минават часовете и дните ви Wink Успех!
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479

« Отговор #218 -: юли 24, 2011, 18:40:32 »

Капризче спокойно. Аз бях много нервна-кървящи зърна,ревящо бебе,цедя,бучки и определено изнервях и него. Но се успокой-не е рано за колики,но дано не са. Другото-нали имат фази на растеж,период е,ще мине.
Преслав със съня е точно така-рев,върти се,спи му се и не му идва на акъла да затвори очи:)
За работата-и аз исках, същата седмица. Но като започна, отначало неволно,да се усмихва си седнах на дупето-никой няма да ми върне моментите. Както ми каза една приштелка-сега ти се спи,много ти се спи. После по-малко,ще свикнеш. И накрая ще се радваш колко тиха е нощта:)
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #219 -: юли 25, 2011, 10:04:30 »

Имам дилема, мами sad Елица започна все по-често да си смуче пръстите, основно палеца...Купих от тези кърпи с ъгълчета за дъвкане, които служат и за гушкане и приспиване - ефект никакъв, просто не им обръща внимание. Изцяло на кърма сме, от шише пие само водичка в големите жеги, но това е рядко. Пристрасти се и към гърдата и не иска да спи, освен на нея. Държа я достатъчно дълго, спира да суче и буквално спи, захапала зърното. Изчаквам хубаво да заспи и полекичка измъквам зърното, за да я сложа в леглото. Обаче веднага се усеща и почва да търси с отворена уста (и затворени очи), и докато не намери зърното, не се отказва. Пробвах да я притисна към гърдата, за успокоение, но не минава номера - търси си зърното! Като не го намери се разсънва или пък се сърди и се вкисва. Накрая се примирих и вече 2 пъти дадох биберон като я сваля от гърда. Ами, така заспива...Много ме е яд, защото почти половин година удържахме фронта (и по време на дългите колики дори), а сега се предадохме на биберона залъгалка angry Страх ме е, че ще свикне и ако я изпусне, докато спи, ще надав рев...Опитвам се да й я измъквам, като е заспала, ама не се получава, защото вакуумът е страшен pardon
Ще съм благодарна за всякакви мнения, съвети и трикове...

П.С. Педи-то не е фен на бибероните залъгалки и до последно и тя изчакваше да видим дали ще започне да смуче конкретен пръст. И това се случи. Снощи каза да даваме биба вече и ми даде примери за хора с деформирани пръсти и захапки и за такива, които вече студенти, още са си смучели пръста shok
« Последна редакция: юли 25, 2011, 10:06:35 от sunray » Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #220 -: юли 25, 2011, 13:32:33 »

Капризче, според мен не е рано за колики, ние също имахме колики от първите дни. Що пък да е рано... За умората - на мен това ми беше най-големият враг, скапвах се с това недоспиване, аз съм писала в темата за следродилната депресия. Излез за един час самичка, разсей се, на един маникюр отиди. Аз също бях готова да тичам на работа след първия месец с бебо lol).

sunray, не виждам нещо лошо да заспива с биберон, докато е малка. Ние също не сме ползвали залъгалка като малки, включително и при коликите, докато сега много я тачим smile. Давай я да мирува и да не търси гърдата, а след няколко месеца ще отвиквате, няма как. Така е при бебоците - свикваш го да спи предиобед, после да не спи предиобед, за да остане само следобеден сън, първо да пие от биберон, за да може малко вода поне да му дадеш, после да не пие от биберон, че е голямо... нон-стоп свиквате и отвиквате, и от залъгалката ще отвикнете. Давай я сега да има мира и да не смуче пръстите, пък ще отвикнете по-нататък  good.
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #221 -: юли 25, 2011, 13:45:42 »

Дани,давам мило и драго Дара да пожелае залъгалка.Научих я да заспива на гърда за да я отуча да заспива на ръце.Случвало се е да суче по 40мин активно преди да заспи и това не във възраст на новородено,а сега.
В повечето случаи суче 15-20мин и заспива,ама снощи ми разказа играта-измъкна ли зърното,започва да търси,ако не дам-реве и се разсънва и става една...След 5-я опит просто легнах до нея.Като се събудх след няколко часа,още си беше захапала гърдата.
И според мен залъгалката не е голям проблем-вече няма да ти навреди и на кърменето.
Не помогнах,ама да знаеш,че не си сама в подобна ситуация.
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #222 -: юли 25, 2011, 18:33:06 »

Благодаря ви, момичета! give_rose
Диде, ами тя буквално от 2-3 дни я захаресва... pardon Стана доста неочаквано. Не бях й я предлагала седмици наред....Реших на шега да пробвам, тя пък така я засмука. Първо го вади и поставя в устата си, оглежда го с интерес. После го засмука вече...
Днес вкъщи е рай, честно ви казвам. Спи си, с биберона заспива за 5 минути най-много. Спа 1 час след сутрешното хранене, после цели 3 часа!!!, след това още 50 минути и последно (преди яденето в 19ч) - 40 минути. Спокойна е, не е кисела преди заспиване. Вълшебство.
Четох само, че от биберона бебетата започвали да говорят по-късно, не били склонни да издават звуци и ставали по-мълчаливи. Не ми се иска да е вярно, така да обичам да й слушам пеенето, пискането и прочие heart
« Последна редакция: юли 25, 2011, 18:48:18 от sunray » Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #223 -: юли 25, 2011, 20:19:46 »

Днес вкъщи е рай, честно ви казвам. Спи си, с биберона заспива за 5 минути най-много.

Супер,ще взема и аз по-често да предлагам залъгалката.
Ако даваш биба да се приспива само,а не да "затапваш" устата,когато детето изразява емоции,не мисля че ще се отрази на проговарянето. good
Активен
plamik
Баш Майстор
**
Публикации: 1835

Моят сватбен албум

« Отговор #224 -: юли 25, 2011, 21:01:06 »

Четох само, че от биберона бебетата започвали да говорят по-късно, не били склонни да издават звуци и ставали по-мълчаливи. Не ми се иска да е вярно, така да обичам да й слушам пеенето, пискането и прочие heart
Аз пък с това няма да се съглася. Не мисля, че биберона е това, което пречи или помага за проговарянето на детето. Зависи от самото дете! Нашият бонбон от началото е с биберон и започна да си издава звуци когато трябваше, сега не й млъква устата. Но да отбележа аз предлагам биберон само когато ще се спи!!!! През другото време има толкова интересни неща за лапане и опознаване на света. И не мисля, че отучването е нещо много страшно, стига детето да не е нон стоп с биберона! На нас това ни предстои!
Така, че давай й бибата когато ще спи и се радвай на тишината!  give_rose
Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: