Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 17, 2025, 23:11:37
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Всичко за бебето и детето" 5
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Всичко за бебето и детето" 5 (Прочетена 152268 пъти)
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
Отг: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 5
«
Отговор #195 -:
юли 19, 2011, 08:13:10 »
Момичета, кажете кога трябва да се въведе четката за зъби? Ние имаме пет зъба и половина
и и се струва, че вече трябва да се мият, само че не мога точно да си представя как - нито мога да му изплакна устата, нито да му кажа да се изжабурка
. Само да прокарам четката по зъбите не ми се струва от голяма полза - малко отчитане на дейност ми се вижда.
Споделете...
Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #196 -:
юли 19, 2011, 08:30:00 »
rozovka, това е един чудесен въпрос
Аз също си го задавах. И Златомир е с толкова зъбчета.
Чела съм, че още с появата на първото зъбче е хубаво да се започне с почистването му, но и аз не зная как. Мисля, че има едни такива бебешки четки, които не са твърди, но те са май по скоро да си чешат венците.
Нека наистина мамите минали по този път да споделят
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #197 -:
юли 19, 2011, 09:10:56 »
Мая, аз съм взела паста nenedent-baby германска е и я водят от 0+ месеца, тя е комплект със силиконова четка напръсник, ако моа така да кажа. Слага се на твоя пръст и така търкаш зъбките. Ние сме в вече със седем зъба, но да си призная честно не се сещам много да му ги миявечер - за бой съм. Трябва да се стегна. Инъче тази паста не е нужно да се изплаква, защото е много вкусна и дефакто децата я ядат. Даносъм билаполезна
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #198 -:
юли 19, 2011, 09:19:00 »
Аа, ето ключ за палатката
. Аз не съм попадала на това. Ще потърся. Мерси много, Мира
.
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
http://www.panoramio.com/user/3830585
«
Отговор #199 -:
юли 20, 2011, 18:05:33 »
Розовка, ние започнахме с миенето на зъби от около 2 седмици.Много се чудих каква четка да избера, или пък онзи накрайник за пръста и в крайна сметка реших, че като ще е гарга да е рошава.Взех и четка.Стори ми се безмислено да я приучавам първо на едно, пък после на друго приспособление. Смея да твърдя, че се справяме добре и на Ива и харесва.Всяка вечер след веднага след млякото взимам четката със съвсем малко паста, потърквам 2 -3 пъти и я давам на Ива.И се почва велико и щастливо чесане и миене на зъби, дори понякога заспива с нея.
Дописвам, защото забравих за въпроса "КОГА".По книгите, по лекции... навсякъде се тръби още от първото зъбче.Ние започнахме с 6 налични зъба.
Пастата ни е на Чико с вкус на ябълка и банан, без изплакване, цена 4-5лв.
«
Последна редакция: юли 20, 2011, 18:10:31 от valka27
»
Активен
Вили
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #200 -:
юли 22, 2011, 15:39:28 »
Гледам за миене на зъби си говорите, та ми беше полезно, че и аз се чудя откъде да я подхващам
. Обаче на мен ми е друго терзанието - от вчера Ема вдига температура, като ту я сваля - ту пак вдига. Даже през нощта стигна до 39,6. Свалихме я с мокри кърпи и чорапки до 37, но на сутринта пак беше с 38,6. Заведохме я на лекар и той каза, след като и гледа в устата, че това е реакция от никненето на зъби. Гърдите и са чисти, коремът също слуша и там всичко е наред. Снощи имаше разстройство, но днес вече не. Досега никога не е вдигала Т при никнене на зъби, има вече 12 зъба, дори кътниците си излязоха без проблем. Венците и са доста подути при кучешките зъби, дори усещам, че на единия горен ми драска леко върха, но не е пробил все още. Докторът каза, че е в резултат на това, че растат няколко едновременно и при кучешките бил най-болезнен процесът на никнене. Направо вече се чудя какво да правя. Редувам Панадол и Нурофен за Т, мажа венците с Дентинокс, давам Суметролим на 8 часа (по предписание на лекаря). Имали ли сте такива проблеми и нормално ли е това според вас?
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
«
Отговор #201 -:
юли 22, 2011, 21:35:28 »
Момичета, ние имаме проблем.
От 2 дни сме с подсечено дупе. Даже отиде и към тестисите. Точно отдолу са ужасно зачервени. Мажем с крем Бочко или с мас с невен, обаче ефекта е никакъв
Дайте идея как да се справим с това ужасно подсичане. Четох, че е хубаво да се правят промивки със смрадлика. Чудя се дали пък Памперс не му понасят като марка памперси... И като цяло за колко време е нормално да мине подсичането? Дайте съвет, моля
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #202 -:
юли 22, 2011, 21:42:34 »
Капризче вземете Судокрем знам че той е при по-големи проблеми и помага.Сестра ми поне с него маже Стефан ако има проблем.
Активен
bejkite
Сватбар
Публикации: 252
«
Отговор #203 -:
юли 22, 2011, 21:57:11 »
Опитай с крем Здраве. Дано помогне
Активен
dodo23
«
Отговор #204 -:
юли 22, 2011, 22:00:43 »
Капризче
,Судокрем!
Невероятни резултати дава и Лансиноха-мисля че го имаш.
Препоръчвали са ми и цинкова маз,но на нас не помогна.
На 2-я ден у дома и аз бях подсякла Дара и от тогава ползвам крема на всяка смяна и повече не се подсичала.Скоро й се появиха пъпчици и този път третирах с Лансиноха.
Нормално е за 2-3 дни да отшуми,зависи колко е сериозно.
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
«
Отговор #205 -:
юли 22, 2011, 22:51:03 »
На нас помага Еryplast, ако изобщо се продава в БГ. Иначе е на цинкова основа и според свекърва ми има такива кремове за бебета на БГ пазара.
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #206 -:
юли 23, 2011, 00:00:58 »
Капризче, аз ползвам Судокрем-а от раждането като го редувах с Бочко. Сега в горещото ползвам пудра Хамол при всяка смяна на памперса и досега не съм имала проблеми. Може да е реакция към самия памперс. Опитай да ползваш друга марка, на която гел-а да няма аромат или да е с вата. При нас се получи подобен проблем от гела и като се върнах към Пуфис-а отшумя за една нощ. Преди Стилиян да започне да си държи главата изправена имах проблем с подсичане на вралето веднъж-два пъти и този крем
много бързо оправи нещата.
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479
«
Отговор #207 -:
юли 23, 2011, 06:23:10 »
Капризче на някой деца не им понася алоето. Пробвай с Хъджис,малко са по-скъпи, но са памучни и нямат аромати. Пак да кажа и тук- за подсичане освен Судокрема и Джинджира Алба. Пръска се, лесно се отмива, и е уникален продукт. Смрадликата изсушава кожата,не е лоша, но няма да реши проблема изцяло. Преслав е с Джинджира откакто се е родил-никога не ми се е подсичал. Но аз си мажа.
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #208 -:
юли 23, 2011, 11:20:06 »
Благодаря за отговорите.
До сега третирахме д-то така: мием на мивката със сапуна на Себамед и после мажем д-то и гънките и крема за под памперси на Себамед. Няколко дни нямахме проблем, но точно в горещия ден тази седмица се получи подсичането. От тогава мажа с Бочко и мас с невен, обаче нищо. Не се задълбочава проблема, но и не минава. Днес ще пробвам отвара от смрадлика и Лансинох. И ако и това не даде резултат отивам да купя Судокрема. Ще пробвам да сменим и памперсите. Макар че от първия ден е на Памперс и не е имал проблеми в болницата или първите дни вкъщи.
И така и така съм започнала да се оплаквам... От вчера малкият почти отказва да спи. Хапва си, но не се успива, а започва да гледа наляво на дясно и след малко се почва рев... И така по 2 часа, гушкане, люлеене, пеене и нищо. Плачем си и това е... Случи се вчера преди обяд, вечерта, днес сутринта отново... Спа си добре само следобяда. През ноща се пробуждаше на около час да си помрънка и да като го погаля по гръбчето и заспиваше. Някакви идеи на какво се дължи?
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #209 -:
юли 23, 2011, 12:50:45 »
Една причина може да са колики
Дано греша все пак, но горе долу по това време се появяват.
Друга - да иска да суче повечко и по-често.
Трета - да му е топло.
Това са поне моите предположения.
След като от самото начало е на тези памперси, по-скоро не е в тях проблема. Ние откакто сме изписани сме с крема против подсичане на Веледа и не сме се подсичали досега (пу пу), но излиза по-скъпичък
Иначе и аз знам, че Судокрем-а помага при възникнало вече подсичане
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16