Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 17, 2025, 17:08:22
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Всичко за бебето и детето" 5
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Всичко за бебето и детето" 5 (Прочетена 152000 пъти)
Vessi
Професор
Отг: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето" 5
«
Отговор #90 -:
юни 08, 2011, 15:44:06 »
Ей ме на и мен - на всяка манджа мерудия
Всеки познава себе си най добре , а и предполага се партньора си ....Родих Тиа със секцио и свекърва ми дойде да "помага" Не стига , че рябваше да се приспособявам към новата ситуация да бъда майка, не стига , че бях оперирана ами и разглезена бабичка трябваше да обслужвам. За това с Марти не дадох дума да се издума накои да идва да ми помага - и така с две деца и още едно секцио почивах и почивам повече от колкото с бебе и баба !
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663
«
Отговор #91 -:
юни 09, 2011, 07:53:48 »
Юле
, мъжът ти по закон има право на 14 дни (не съм сигурна дали не бяха 20, ама нещо ми се губи) бащинство. През тоав време ти ще кърмиш и ще се занимаваш с бебчето, той ще сготви и пооправи. Ще прецените от каква помощ точно имате нужда и ще говориш с вашите точно за това да ви помагат.
Аз ще те посъветвам да сте си увас, а помощниците да идват само за няколко часа до поизчистят, сготвят, напазаруват, пералня да пуснат (това точно и ти ще можеш да си го правиш) и да изгладят.
Доста често става така, че те искат да се занимават с бебето, а ти да чистиш, готвиш, пазаруваш и пр. Да не говорим, че всеки си дава своите съвети, дори непоискани.
Това ще рефлектира върху теб и бебето, а после и върху взаимоотношенията с мъжа ти. Но основно ти ще носиш негативите!!!!
Аз лично и до ден днешен не отказвам помощ, но в домакинството. Децата си ги гледам аз!!!!!
Активен
wanting
Професор
Публикации: 314
«
Отговор #92 -:
юни 09, 2011, 08:06:25 »
при мен в началото 10 дни седя майка ми, след това мъжа ми се взе 15-те дни бащински
майка основно вършеше домакинската работа, но и психически много ме подкрепяше
кърмата ми слезе много трудно, болезнено и бавно и ако нямах помощник не знам как щях да се справя
имам и едно въпросче за зъбите, че и ние се мъчим
действително като й дам панадол се успокоява и спи по цяла нощ (кризите ни са основно нощем)
но не е ли вредно всяка вечер да я тъпча с панадол, а и няма ли тя да привикне към него и да спре да действа ?
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #93 -:
юни 09, 2011, 08:25:11 »
При мен мъжът ми стоя една седмица вкъщи, а мама две седмици. И ние бяхме в неголямо жилище, но какво от това - тя спеше в хола на дивана, а ние с мъжа ми в спалнята, така или иначе в тези първи вашите лични удобства са на втори план. Много ми помагаше, главно в домакинството, както и с къпането и подреждането на нещата на дребчо.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #94 -:
юни 09, 2011, 11:52:17 »
И аз да кажа мнение, на мен ми помага свекървата и наистина, колкото ми помагаше физически, толкова ме и дразнеше с остарелите си съвети...там за подсладените водичкки, кърменето на три часа, колко съм напълняла, как да сготвя, къде ти е това, къде ти е онова и всеки път като и се опънех за нещо, чакай да ти дам някоя от дъщерите си да ти кажат
, че и те са правили таака...мисля, че бих се справила и без нея, но само ако таткото си е вкъщи...ако имате възможност да сте двамата, той ще ти е най-добрата помощ. По закон на бащата се полагат 2 седмици, но като си взимате бележкката от родилното, вижте коя дата са написали...на нас една доста некомпетентна служителка ни беше писала датата на раждане на малката, а то трябва да е записано дадата на изписване от отделението....
Активен
Jujito
Новак
waiting for my sunshine...
«
Отговор #95 -:
юни 09, 2011, 15:23:10 »
Здравейте, незнаех къде да попитам затова реших тук да е
Знаете ли дали е противопоказано да се прави почистване на зъбната плака с ултра звук по време на бременност?
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #96 -:
юни 09, 2011, 15:49:10 »
Мири
, Панадол е не само за температура, но и за болка и определено помага в кризисни моменти със зъбите. Аз понеже все гледам лекарствата да са минимално количество изчаквам максимално преди да го дам по този повод, но понякога се налага, за да не се мъчи детенцето, а и всички да поспят малко
Сега за помощта от близки и не чак толкова. Че не може човек да свърши всичко в домакинството, което е правил преди раждането си е неопровержима истина, но пък мен ако питате, не е и чак толкова наложително. У нас идваше вечер след работа майка ми да се порадва на дребо и да го изкъпят с мъжа ми, а аз ги гледах от страни и давах акъл
Не ме разбирайте погрешно, можех и аз да си го къпя и се е случвало, ако майка е заета, но бях решила, че няма да й отнемам това удоволствие. Иначе като дойдеше ми помагаше и с гладенето на дрешките му. Аз откровено мразя да гладя
Това за максимум два часа и после кой от къде е. Другото оставаше за мъжо - пазаруване, готвене, прахосмукачка... Миялната и пералнята аз си ги пусках. При все това си ходеше и на работа.
Като цяло има нужда от помощ за домакинството, но не и за бебето поне според мен. На мен си ми беше по-добре и по-спокойно сама.
И още нещо - според мен колкото и да е малко жилището - по-добре да си е в него бебето от първия ден. Като изключим голямото разнасяне на багажи, неминуемо ще възникне проблем при преместването един ден. Колкото да е малко или голямо бебето - на тях тези неща им се отразяват ужасно много.
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #97 -:
юни 09, 2011, 16:25:40 »
Цитат на: Jujito в юни 09, 2011, 15:23:10
Здравейте, незнаех къде да попитам затова реших тук да е
Знаете ли дали е противопоказано да се прави почистване на зъбната плака с ултра звук по време на бременност?
Противопоказно е доколкото при много жени хормоналните промени предизвикват кървене на венците. Мен лично си ме боли по всички методи, които съм опитвала и от стягане и напъване би ме било страх да не получа контракции. Иначе не би трябвало да има проблем.
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #98 -:
юни 09, 2011, 16:35:36 »
Аз си чистих зъбния камък докато бях бременна, но ми казаха да съм поне в 4-5 месец. Стоматоложката не използва ултразвук или упойка, а само по механичен начин. Спомням си, че много ме болеше, защото и без това венците ми се бяха надули и кървяха.
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #99 -:
юни 16, 2011, 11:20:33 »
Искам да ви попитам как процедирате с децата на плажа и в морето- голи, с бански, по памперс, памперс+бански, памперс за вода? По- големите деца, които са без памперс къде ходят по нужда?
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663
«
Отговор #100 -:
юни 16, 2011, 13:55:03 »
Ние ги топнахме голи, но само крачетата. Бяхме сега май месец, по празниците, нямаше изобщо хора във водата, т.е. беше чиста. Взела съм им бански тип гащички, за да не им дращи пясъка. Памперсът мноого запарва, а ако се намокри....смятай какво ще стане. Взимаш повече пампита, каот е във водата - голо или саом по бански, а като не на плажа, за да не пикае по цялото си тяло, може би ще е удачно памперс да слагаш.
На повечето плажове си има тоалетни, ако ли не - в заведение някое. Най-често мъниците, обаче, си пишкат във водата.
Активен
SvetletoS
Новак
Нашето цвете Раличка
«
Отговор #101 -:
юни 19, 2011, 10:09:10 »
Здравейте,мамчета.Искам да попитам кога тръгнаха зъбките на бебчетата ви.Ралица е на 4 месеца и явно я мъчат венците.То почнаха да я сърбят преди месец,постоянно си "яде" ръчичките.Но сега е нещо страшно.Вчера вдигна дори и температура.Лекарството подейства за няколко часа и през ноща температурата стигна 38.Предполагам,че е от венците защото хапе биберона и хленчи,а и съм и чувала,че при повечето деца никненето на зъбките е съпроводено с температура.Но не е ли малка за зъбки?
«
Последна редакция: юни 19, 2011, 10:11:26 от SvetletoS
»
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #102 -:
юни 19, 2011, 11:23:06 »
Цитат на: SvetletoS в юни 19, 2011, 10:09:10
Здравейте,мамчета.Искам да попитам кога тръгнаха зъбките на бебчетата ви.Ралица е на 4 месеца и явно я мъчат венците.То почнаха да я сърбят преди месец,постоянно си "яде" ръчичките.Но сега е нещо страшно.Вчера вдигна дори и температура.Лекарството подейства за няколко часа и през ноща температурата стигна 38.Предполагам,че е от венците защото хапе биберона и хленчи,а и съм и чувала,че при повечето деца никненето на зъбките е съпроводено с температура.Но не е ли малка за зъбки?
Това със зъбките май е строго индивидуално за всяко дете. Синът ми е на 6 месеца и половина и още не му е избило зъбче, а знам една мама при нас, на която детето й имаше зъбче на 50 дни. Така, че може зъбки да е. Вземи й Дентинокс на нас много ни помага.
Активен
SvetletoS
Новак
Нашето цвете Раличка
«
Отговор #103 -:
юни 19, 2011, 13:09:16 »
Това лекарство Дентинокс само за температура ли е или "универсално",за всичко.Аз й давах Нурофен и Ефералган свещички,но ефекта е кратък.А днеска е неделя и нашия доктор е извън града не си вдига и телефона.Ще видим как ще изкараме тази нощ пък утре най-вероятно ще посетим доки.
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #104 -:
юни 19, 2011, 13:46:41 »
Дентинокса е за венчетата да не я сърбят толкова, а специално за температурата давам Панадол бебе или Ефералган свещички.
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...