Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 23:19:00

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: " Всичко около кърменето - 3 "  (Прочетена 186497 пъти)

sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #105 -: юли 31, 2011, 18:30:55 »

Бастет, диетата е предписана от детски гастроентеролог, защото Ели има проблем със стомахчето и след няколкото изследвания на урина, кръв и изпражнения, остана една (макар и малка вероятност) за алергична настройка към белтъка...Не е голям шанса за това (защото е кърмаче и защото и двамата с баща й нямаме алергии), а и не е категорично заключение, но решихме, че е добре да се ограничавам за известно време в млечните продукти. Тя ми каза да наблегна на месата междувременно, а и аз с всичкия си акъл забравих да питам кои храни съдържат повечко калций huhhuh.gif
Намерих инфо из нета, че ядките, сушените плодове, тофу-то и зеленолистните съдържат доста калций, така че ще гледам да ям повече от тях.

А за витамините за бременни - на мен не ми повлияха те на теглото. Пиех ги от 3-4 месец на бременността, а наддадох основно в 7-8-9 месеци. Но наистина ще се замисля дали да ги почвам.
Благодаря ти, че се включи с мнение smile
« Последна редакция: юли 31, 2011, 18:41:53 от sunray » Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #106 -: юли 31, 2011, 18:51:16 »

Дани, храни богати на калций са:  бадемите, шам-фьстька, фурмите, магданоза, смокините, какаото, портокалите, боба, жьлтька, сусама и сусамовия тахан са особено богати сьщо (аз взимах по време на бременността точно с тая цел), броколите, спанака и тьмнозелените зеленчуци.

Още ли не се оправя проблема на Ели, горкичката...
Активен
♥ Тiama ♥
Сватбен ГУРУ
Публикации: 638

"Do you think that our love can create miracles?"

« Отговор #107 -: юли 31, 2011, 20:58:26 »

Момичета, това може би ще е полезно за някои от вас, затова го поствам тук. От 1 до 7 август ще се провеждат лекции за кърмене в няколко града в България. Ето и статията - http://www.az-jenata.bg/article/12316/Lektsii-za-karmene-i-karmacheski-sreshti-1-7-avgust-2011/
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

Моят сватбен албум

« Отговор #108 -: август 01, 2011, 00:16:11 »

sunray, както са ти казали момичетата липсата на калций си е единствено за сметка на твоя организъм, бебка си взима всичко от там. Няма да ти се промени състава на кърмата.
Но някъде бях чела, че след като приключи кърменето, всичкият калций бързо се възстановявал при балансирано хранене и не е чак толкова драматично положението, ако не приемаш тонове млечни продукти, те не са и необходими чак толкова при кърмене. Доколкото знам, една чаша мляко на ден си е достатъчна в комбинация с балансирано хранене. Подробно са ти казали и кои продукти съдържат калций, аз знам, че броколите съдържат много калций. А не ти ли каза лекарят дали евентуално можеш да хапваш козе сирене, защото проблемът е с белтъка на кравето мляко? Аз не обичам млечни и по принцип с други продукти замествам недостига на калций, но витамини не бих пила. Сега е лято и има такова разнообразие от плодове и зеленчуци на пазара, че не си заслужава витамини на хапчета да се вземат. Иначе и аз имам злощастен опит от бремеността с тях, един месец само ми се наложи да ги вземам, че бях с гнойна ангина и на антибиотик, и резултатът беше +5 кг точно този месец, а не съм променяла храненето.
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #109 -: август 01, 2011, 10:43:55 »

Малко е отминал разговора с коментарите за водата и жълтеницата, но да се изкажа и аз  pardon
Никола беше близо 3 месеца с жълтеница, но не съм давала нито вода нито глюкоза. Билирубина се изхвърля от организма чрез акото, а с пиенето на вода това няма как да стане. Кърма, кърма и пак кърма - това е решението.
За калция - може би  4 месеца след като родих избягвах всякакви млечни . В няколко статии бях чела (и друг път съм го казвала, извинете, че се повтарям  ) за връзката млечни храни-колики. Не знам дали се дължи на това, но Никола наистина нямаше колкики. Беше си едно кротко бебе  , което не плачеше  blum
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #110 -: август 01, 2011, 11:53:31 »

И аз знам, че прясното мляко предизвикво колики, затова не пия, откакто съм родила. За другите млечни продукти не съм сигурна.
Но при мен наистина витамините не се отразиха на кг, защото почти всичко, което качих беше 3-4 месеца, след като ги почнах. До тогава качих 3-4 кг някъде.
Благодаря на всички!  smile
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1009

Моят сватбен албум

« Отговор #111 -: август 26, 2011, 11:23:12 »

дайте идея какво мога да пия за болки в гърлото, което да не стига до кърмата. в тези жеги ме докараха до там та се прецаках най-вероятно с нещо студено.
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #112 -: август 26, 2011, 11:47:07 »

дайте идея какво мога да пия за болки в гърлото, което да не стига до кърмата. в тези жеги ме докараха до там та се прецаках най-вероятно с нещо студено.
Вземи си Прополки  good
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

Моят сватбен албум

« Отговор #113 -: август 29, 2011, 01:57:10 »

echy_,  един бабин лек ме е спасявал многократно и през бременността, и при кърменето. Разбиваш в хладка вода 1 чаена лъжица готварска сол и една чаена лъжица сода бикарбонат и правиш гаргара. Работи безотказно. Пия и топло прясно мляко с мед при леки настинки, без да прекалявам с млякото де.
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ
Публикации: 919

Мама на прекрасен син :)

« Отговор #114 -: август 30, 2011, 17:59:38 »

Момичета знам че ми е рано още но за мен е много важно да знам- какво АМ да давам на бебето ако не иска случайно да суче или нямам достатъчно кърма. Питам сега защото четох за едно което доста ми допадна а за НАН ми казаха доста негативи... аз четох за това Аптамил доста го хвалят

и ако може да споделите мнение или за някое друго ще се радвам, ние не сме взимали никакво за сега мисля до него да не стигам поне 4-5 месеца ама то божа работа та да си знам от сега. Благодаря предварително girl_wink
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1009

Моят сватбен албум

« Отговор #115 -: август 30, 2011, 18:08:00 »

Ивето, не мисли от сега за адаптирано мляко. бъди с нагласата че ще имаш достаъчно кърма и друго няма да ти е нужно. а ако случайно стигнеш до АМ, мисля че педиатъра ще ти каже какво да даваш, защото доколкото знам има значение дали даваш АМ за дохранване или само него.

Scarlett, Leni_beni, мерси за съвветите. те ме спасиха през уикенда, но нещата не вървяха на добре и ходих на лекар. та сега пия разни сиропи и се моля да не вдигна температура че имам изписан и антибиотик.
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ

« Отговор #116 -: август 30, 2011, 18:15:17 »

echy_ благодаря за бързия отговор, и аз се надявам да не стигам до АМ но исках само мнение а пък щом педиатъра ще ми каже значи ще го оставя за "ако се наложи"  girl_wink
Активен
rosit@
Публикации: 2042

Моят сватбен албум

« Отговор #117 -: август 30, 2011, 18:32:09 »

Момичета,извинявам се,ако въпроса ми не е за тук,но просто незнам в коя друга тема да го задам!
Та...трябва ли наистина да започна от сега с някакви обтривания и мазания по зърната,понеже моя близка позната ми препоръча да го започвам от сега,че после като почнем с бебо живот и здраве да се кърмим щяло да ме боли повече и да бъде по-лошо? huhhuh.gif
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479

« Отговор #118 -: август 30, 2011, 20:13:24 »

Ивето дано не ти се налага. Личен опит-Аптамила ни запече зверски, Лактаната  е тежка и гъста, Нутрилона след няма месец пиене ми го отказа. Сега е Хип Комбиотик-пие с охота,даже увеличи милилитрите. Давайки Хип,вече не давам Линекс или БиоГая,защото Хипа има про- и пребиотици. Много съм доволна.
rosit@ аз мазах предварително с Лансинох. Но не съм обтривала с кърпа,както каза една акушерка. Ефекта беше нулев-много грозни,кървящи рагади. Може би е трябвало да обтривам.
Активен
Ивето
Сватбен ГУРУ

« Отговор #119 -: август 30, 2011, 20:45:29 »

mwpo и аз това се моля но знам ли какво ще стане...та за Хип и аз чух за про и пребиотиците но не е чак толкова споменавано затова не попитах за него макар че след Аптамил него го харесах...ами това е ще питам педиатърката най-точно ще ми каже кое от всичките да давам ако се наложи. Благодаря ви за отговорите и съветите girl_wink
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: