Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 15, 2025, 23:02:20
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Покупки за бебето и детето" 14
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Покупки за бебето и детето" 14 (Прочетена 176999 пъти)
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
Отг: "Покупки за бебето и детето" 14
«
Отговор #105 -:
април 13, 2011, 11:22:01 »
Едно време, като бяхме малки с брат ми, са ни постилали едно одеало на земята и айде играчките там и готово - общо взето кошарките за игра на мен ми се виждат излишна покупка, но в някои случаи може и да е по-добре - човек може да е по-спокоен, че игрите ще се ограничават само в една зона - макар че ако поиска да излезе сигурно все ще си намери начин, а пък играчките могат да се хвърлят и извън кошарата и после да следва реееев - ще кажеш, че не те са хвърлили играчката преди малко.
Но наистина си зависи от самото дете.
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #106 -:
април 13, 2011, 11:31:32 »
На нас ни е рано да мислим още за игрите, но един ден ще имаме или кошара за игра, или ще сложим прегради, защото жилището ни носи доста рискове за едно малко дете (стълби, прочие...). Всеки се съобразява с условията у дома си.
Бастет
, то е въпрос на възприятие - дали е затвор или не. По-важна е безопасността, а детето не вярвам да си мисли, че е като в затвор, така че ако съм на твое място ще заложа на сигурността и спокойствието си
Активен
monikabiri
Ентусиаст
Публикации: 134
«
Отговор #107 -:
април 13, 2011, 11:58:10 »
Ние не сме имали кошара за игра, на 6 месеца започна да се мъчи да пълзи и я сложихме на пода на гумен пъзел с одеало отгоре. Много й харесваше, на 7 месеца вече се катереше по мебелите и пълзеше из целия апартамент. Доста подхлъзвания и падания стават, но този период минава бързо и после се научава какво може и какво не. Само за майката според мен така е по-трудно, понеже трябва нон-стоп внимание.... В кошарата е стояла само докато спи.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #108 -:
април 13, 2011, 12:25:28 »
Цитат на: monikabiri в април 13, 2011, 11:58:10
Ние не сме имали кошара за игра, на 6 месеца започна да се мъчи да пълзи и я сложихме на пода на гумен пъзел с одеало отгоре.
Според нашата специалистка по психомоторика, това било най-доброто вьзможно за пьлноценното развитие на детето
За всички останали пособия като транзати, проходилки, кошара, макси кози, сьветва да се използват за кратко и в никакьв случай да не се преврьщат в начин за пазене на детето, докато мама свьрши друга работа или пьк да са единственото нещо, което детето познава
Активен
monikabiri
Ентусиаст
Публикации: 134
«
Отговор #109 -:
април 13, 2011, 12:46:58 »
Ами това всъщност беше и препоръката на педиатъра ни (да не се ползват кошари, проходилки и бънджита), а на мен ми хареса, защото означава повече място и по-малко разходи. С бъдещата втора беба пак така ще процедирам.
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #110 -:
април 13, 2011, 12:48:03 »
И ние не сме имали кошара.
Може да е безопасна, но така или иначе ще се ползва няколко месеца и после детето пак ще трябва да е извън нея, за да се научи да пълзи, да се изправя, да ходи. По- добре от сега да се помисли как да се обезопаси домът- ръбове, евентуално разместване на мебели, контакти, цветя и т.н. Все пак детето ще живее в тази среда- не може вечно да е в кошарата на сигурно. Един обособен детски кът/ъгъл с играчки е достатъчен за начало.
Активен
emili85
Професор
«
Отговор #111 -:
април 13, 2011, 12:52:16 »
Цитат на: monikabiri в април 13, 2011, 11:58:10
Ние не сме имали кошара за игра, на 6 месеца започна да се мъчи да пълзи и я сложихме на пода на гумен пъзел с одеало отгоре. Много й харесваше, на 7 месеца вече се катереше по мебелите и пълзеше из целия апартамент. Доста подхлъзвания и падания стават, но този период минава бързо и после се научава какво може и какво не. Само за майката според мен така е по-трудно, понеже трябва нон-стоп внимание.... В кошарата е стояла само докато спи.
И ние сме в момента така
Катерим се, падаме, ходим със синини, но вече знае каде може да се качи и се научи да си пада на дупето, а не както преди права назад
Моето мнение специално за проходилките е, че са повече в помощ на мама, отколкото на бебо, но всеки сам преценява как да си гледа детето
Активен
mgoranova
Ентусиаст
«
Отговор #112 -:
април 14, 2011, 11:34:51 »
Да изместя малко темата, Fieher Price имат -20% намаление в Toys"R"Us, разгледах им сайта и си харесах две неща. Някой да е ползвал или поръчвал нещо подобно?
http://www.toysrus.at/product/index.jsp?productId=4176791
http://www.toysrus.at/product/index.jsp?productId=4166571
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #113 -:
април 14, 2011, 12:42:43 »
Цитат на: mgoranova в април 14, 2011, 11:34:51
Да изместя малко темата, Fieher Price имат -20% намаление в Toys"R"Us, разгледах им сайта и си харесах две неща. Някой да е ползвал или поръчвал нещо подобно?
http://www.toysrus.at/product/index.jsp?productId=4176791
http://www.toysrus.at/product/index.jsp?productId=4166571
Ние ги имаме и 2те
.Какво точно те интересува ?
Активен
mgoranova
Ентусиаст
«
Отговор #114 -:
април 14, 2011, 12:47:15 »
matsinka, четох че на мобила, стойката не е много стабилна и постоянно пропадала надолу или на една страна. Какви са мелодиите на мобила? Играчките могат ли да се сменят? Същото ми е питането и за активната гимнастика.
Не питам дали децата проявяват интерес, защото знам, че всяко дете е различно и с купуването на играчки е малко като стрелба в тъмното, я уцелиш, я не. Но ако имаш препоръки за нещо по-добро или ефектимно също ще ми бъде полезно.
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #115 -:
април 14, 2011, 15:24:03 »
Цитат
четох че на мобила, стойката не е много стабилна и постоянно пропадала надолу или на една страна.
-има си нещо като дръжка във формата на пеперудка,която се издърпва и може да се сгъне на две,но както стои сама и да си клюмне не ми се е случвало.Аз съм доволна,но аз го ползвам най-вече когато искам да оставя малкия в кошетката,за да си направя кафе или нещо малко да свърша и той им се кефи,но като я копувах си мислех ,че ще има приспивна роля,а малкия никога не се е унасял от играчката,дори се раздивява
почвата да рита и да им говори.
Цитат
Какви са мелодиите на мобила? Играчките могат ли да се сменят?
-Има 2 или 3 мелодии,не са лоши,играчките се махат да се перат .Може от горе да свети и да прожектира катринки по тавана,но може и да се изключи тази функция.
Цитат
Същото ми е питането и за активната гимнастика.
-Гимнастиката също ни беше полезна,дори и сега го слагам там,но седнал и той вече по-малко,но все пак се заиграва.Но преди в къщи ни беше едно от основните забавления .Беше на около месец когато за първи път го сложихме там .И на гимнастиката се перат и килимчето и играчките.
Съветвам те да видиш в е-бау .Има доста изгодни,гимнастиката я взехме нова,пак с едно такова намаление,но този мобил е от е-бау за 10 тина евро мисля и според мен не си заслужава да се инвестират много пари в такава играчка.Може би ,защото не виждам конкретна полза от нея съм на това мнение-незнам.
Исках да кажа и за един друг саит пак немски
www.mytous.de
, като се регистрираш и получаваш често на е-маил код с 10 евро отстъпка при покупка.Аз имам кодове,незнам колко време са валидни,но ако някой нещо си е харесал от там ,да ми пише ,ако мога да помогна.
mgoranova
,регистрирай се и в Toys"R"Us , ние получаваме купончета за намаление на храни и памперси и играчки.
monikabiri
, ние имаме една люлка на Fiesher Price.Ако с нещо мога да ти помогна
«
Последна редакция: април 14, 2011, 15:25:49 от matsinka
»
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #116 -:
април 14, 2011, 21:53:48 »
Цитат на: Дидка в април 14, 2011, 21:41:21
matsinka
, много интересен сайт си дала но незнам защо немога да ти изпратя на лично съобщение
Пратила си ми ...даже 5 броя
, но ще пиша тук,за да не пиша на всеки по отделно.
Най-отдолу пише "Service- & Versandkosten" ,после кликвате на " Nähere Informationen zu Lieferservice, Lieferzeiten und Versandkosten bei Auslandslieferungen finden Sie
hier
." И пише за всяка страна колко струва доставката.Виждам ,че до Бг е 15,95 и доставка 8-13 дни. Аз до Бг не съм поръчвала и повече подробности незнам.Но аз някой иска да поръчва в по-дългосрочен план използвайте да се регистрирате ,защото пращат по е-маил намаления и ваучер за отстъпки.Но все пак не знам как са цените на фона на тези в Бг.Ако нещо друго мога да помогна
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #117 -:
април 15, 2011, 21:35:21 »
И аз да поизместя темичката, но да разпитам тези, които ползват чувалче за сън. Аз си харесах тожа :
http://direct.asda.com/george/baby-clothes/newborn-essentials/pramsuits-and-sleeping-bags/max-and-millie-sleeping-bag/G003371767,default,pd.html
и мисля да е за зимата и не знам може ли само с него да спи и слага ли се допълнително одеалце и да не стане пък мнго топло
Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #118 -:
април 15, 2011, 22:31:02 »
svetla_ety , аз ползвам чувалчета. Аз го завивам и с едно одеалце отгоре , но спим на хладно. Зависи и колко е дебело чувалчето. Ще прецениш като го видиш . И аз си бях харесала това
, но ми подариха и не си го поръчах
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #119 -:
април 16, 2011, 11:32:49 »
Аз имам точно такова чувалче от ASDA и съм много доволна. Много по-добре е направено от другото ми от Вис Виталис и още не съм го кърпила нито веднъж отникъде
. Друго не слагам - само чувал. Поръчах си и за следващия размер пак същото.
Активен
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...