Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 16, 2025, 00:35:28
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 2011
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
18
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 2011 (Прочетена 69733 пъти)
savka
Сватбар
Отг: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 2011
«
Отговор #45 -:
април 05, 2011, 07:41:52 »
Здравейте момичета
на нас ни предстой тези дни преглед и ще видим колко сме пораснали .
Аз съм вече в осми месец и нямам все още подуване на краката ......надявам се поне с това да се размина . Килограмите ми са вече плюс 14 отгоре
rosit@
аз използвам някъде от четвъртия месец крема на Мустела -9 месеца и съм доволна .Незнам дали на него се дължи или просто на тип кожа, но засега нямам признаци за стрии
milish
много добре го е замислил мъжа ти браво на него
Вие май вече сте готови за посрещането на бебчо
Аз няма да приготвям багаж за болницата понеже в Селена не се изисква......само за изписването ще се погрижа . След Великден ще си купим количката и кошарата и ще сме готови, но дано госпожицата ни не бърза много да излиза
Кумовете ни се женят на 21 май -10 дена преди термина ми и дано да изчака до тогава . Много ми е трудно и за облеклото тогава -започнах да си шия рокля даже и всички ме бъзикат че може и да не я облека
Но аз ще водя преговори с бебчо да се смели над мен
Активен
milish
Ентусиаст
Публикации: 50
«
Отговор #46 -:
април 05, 2011, 10:15:06 »
Цитат на: rosit@ в април 04, 2011, 21:38:14
Момичета,извинете ме,че така нахлувам във вашата темичка,но понеже вие сте в по-напреднала бременност и искам да ви помоля за съвет относно кремовете за мазане против стрии...вие какви използвате?
Колкото по рано почнеш толкова по добре аз почнах от началото на 4 месец с мама донна на чико мажа се всяка вечер почти без пропуск вече съм в 9м и нямам нито една стрия е верно че съм само 12+ кг но то си е до кожа успех
Добре дошла питай когато и каквото поискаш
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #47 -:
април 05, 2011, 11:22:34 »
savka
и аз съм решила да раждам в "Селена".Ти вече ходиш ли на прегледи там?Очаквам да споделяш опита си
Активен
savka
Сватбар
«
Отговор #48 -:
април 05, 2011, 11:47:26 »
carlyangel
с удоволствие ще споделя опита си относно Селена
Ходя там още от самото начало и съм много доволна . Аз до 4 месец много повръщах и като утихна всичко се записах на курса им за бременни за което сега съм много доволна че го направих.
Едно че получих много информация за първи грижи и не само за бебето и за мен самата, но и се запознах с момичета с който и сега подържам контакти всекидневни дори .
Друго е като имаш някой познат в същото положение ,а и за разходките с бебешоците ще си правим компания
С лекцията в родилна зала някак си по -спокойна знаеш горе-долу какво те очаква или поне се чустваш така
защото никой незнае точно как ще протече раждането ти ....но като видиш екипа доктори и вниманието което ти обръщат -това ти дава спокойствие . Това е важното
Ако нещо конкретно те интересува питай ще се радвам да ти бъда от полза ,макар че все още не съм минала финалния етап
milish
много добре се движиш с килограмите
вярно е че и това има значение за стриите но понякога независи от нас
Активен
milish
Ентусиаст
«
Отговор #49 -:
април 05, 2011, 20:32:21 »
Цитат на: savka в април 05, 2011, 11:47:26
milish
много добре се движиш с килограмите
вярно е че и това има значение за стриите но понякога независи от нас
Да и аз мисля така благодаря още малко 22 дена и няма да сме две в едно
Аз докато схвана за тая клиника защо незнам нищо за нея еми тя в Пловдив голяма съм
Активен
bejkite
Сватбар
Публикации: 252
«
Отговор #50 -:
април 06, 2011, 15:10:19 »
Мilish
, малко остана
Страхотно е, че сте готови с приготовленията и може да си почиваш. Хубави и спокойни дни до срещата с бебчо
Savka
, дано роклята стане както я искаш и естествено, че ще я облечеш на сватбата! Да пишеш как е минал прегледа. И ние сме на еко след две седмици и нямам търпение на видя беб
Rosit@
, аз ползвам олиото на Weleda против стрии- натурално и с чудесен аромат.
Вчера бях на първият урок от курса за бременни. Поговорихме и гледахме един филм. Доволна съм и следващият понделник пак
Галки по пупите на всички
«
Последна редакция: април 06, 2011, 15:13:23 от bejkite
»
Активен
Bebe_chaka
Ентусиаст
«
Отговор #51 -:
април 07, 2011, 08:13:47 »
Здравейте момичета!
Имам спешна нужда от помощ! С таткото не сме от Варна, но се преместихме да живеем тук под наем. Ама по лична карта се водим - аз в София, а той във Добрич. Въпросът ми е трябва ли ми временна адресна регистрация за акта за раждане на бебс
Аз исках да си извадя, но за мой ужас в интернет пишеше, че освен договора за наем трябва да представя и копие от нотариален акт и съгласие на собственика да се регистрираме там
Е как да го направя като хазяина живее в Америка
И ако не ми трябва на чий адрес трябва да запишем бебоче като ние нямаме постоянен? Освен това аз не работя и не зная какви документи ще ми трябват за тази първоначална помощ при раждане и за детските?
Моля помогнете ми, че колкото повече се ровя толкова повече се обърквам!
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #52 -:
април 07, 2011, 09:05:11 »
Bebe_chaka
първо се успокой,звучиш ми много притеснено и те разбирам.Не ти трябва временна регистрация за акта за раждане!Аз съм родена в Пазарджик,а родителите ми са от Хасково и само са ме записали и до ден днешен в акта ми за раждане си пише родена в град Пазарджик.Така и при вас ще запишат в акта на бебчо родена във Варна и така.Адреса,на който ще го запишете е този,на който живеете.В болницата ще ти кажат.Няма да останете без адрес,спокойно!
За първоначалната помощ,доколкото знам,ще ти е нужен акта за раждане на бебчо и лична карта.За първоначалната помощ няма никакво значение дали се водиш на работа или не,тя ти се полага.Отиваш в социални грижи и представяш акта за раждане и личната карта
Това е!По-късно ще попитам майка ми за всеки случай дали изобщо бебчо има нужда от адрес,понеже тя работи в родилното.
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #53 -:
април 07, 2011, 11:35:03 »
Не бях влизала няколко дни и гледам, че бая сте изписали!
За фотосесиите - нямам намерение да си правя такава. Аз почти нямам снимки от бременността, но не ми се дават пари точно сега.
За плановете - и аз бях планирала вече всичко да е купено, но за съжаление ми позабавиха малко болничните и още не съм си получила болничния от втората част на февруари, да не говорим за март. Та заради това малко се отложиха нещата, но другата седмица вече всичко ще е купено и изпрано! Иначе и на мен само ми се подиграват, че планирам всичко и че сигурно и раждането ще го планирам (въпреки че искам нормално).
Доколкото разбирам milish вече има дата за секцио!
За килограмите - аз много трудно се движа там
Много малко ям. Напоследък почнах повечко да спя, но пак се чувствам толкова отпаднала, че нямам желание за нищо друго освен да родя.
За стриите - по едно време ми излезе една на корема и веднага се снабдих с маслото на Икаров - изчезна след няколко мазания! Ама вече може би около седмица не съм се мазала. Много съм несериозна.
За пролетното почистване - аз тази събота и неделя свърших почти всичко. Сега вече съм на вълна бебешки работи - вече съм изпрала количката, ама тоя матрак няма съхнене да му се не види. Трябва да хвана сешоара май!
Активен
milish
Ентусиаст
«
Отговор #54 -:
април 07, 2011, 21:41:35 »
Аз да се похваля днес бях на ехо бебка е 2500кг много е добре имам си достатъчно околоплодни води плацентата си озрява бебка не бърза да излиза това е добре да си дочака датичката за секциото.
Честит празник на цялата лекрска гилдия!!!
Активен
bejkite
Сватбар
Публикации: 252
«
Отговор #55 -:
април 07, 2011, 22:43:25 »
Браво
milish
, само такива новини да има в темичката
Активен
savka
Сватбар
«
Отговор #56 -:
април 08, 2011, 09:29:32 »
milish
браво на вашия бебчо
Аз вчера бях на преглед и и за първи път ми се случи да ми стане лошо докато ме преглеждаше
В момента в който легнах по гръб ми стана адски некомфортно ,взеха да ми става топло и да ме обливат едни топли вълни ,първите минути неказвах ,но доктора разбра и сам че не ми е добре
И дишането стана много трудно
Доктора каза че това е нормално бебето притискало матката и от там и други органи и било съвсем нормално
да ми става лошо като лежа по гръб. И вкъщи съм го усещала че не ми е добре по гръб ,но на момента
се извъртам на една страна ,а там трябваше да издържа докато свърши прегледа.
Бебчо е вече 1910 грама и за момента е обърната правилно ,но има още време да си сменя позата
Успя само да й чуе тоновете и сърцето и каза че няма да ме мъчи повече всичко е ок .
После ме хвана яд ,че така ми стана и нищо не разбрах от прегледа гледах в монитора, но нищо не виждах
На следващия преглед, който ще е след Великден вече ще говорим за раждането, ще ми пусни изследванията и ще ни остане само да си чакаме датичката
Активен
milish
Ентусиаст
«
Отговор #57 -:
април 08, 2011, 20:42:34 »
savka не се ядосвай че не си видяла нищо на мониора важното е че сте добре. А ще видиш след още някоя друга седмица колко по дискомфортно почва да става. Много бързо почва да ти натежава защото бебчо много бързо ще наддава и ще ти притиска диафрагмата и ще се задъхваш но всичко ще мине и скоро ще гушкаме бебенца ни
Активен
Nastiq
Ентусиаст
Бъдещо мамче :)
«
Отговор #58 -:
април 08, 2011, 20:47:42 »
milish
браво на бебка, все така да слуша
savka
аз от няколко месеца не мога да лежа по гръб, много ми е трудно на прегледите. А за спането да не говорим, случайно ако се завъртя в съня си по гръб и се събуждам от недостиг на въздух с изтръпнали ръце и крака, много е неприятно, ама няма какво да се прави...още малко остана
Да се запиша и аз за месеца - миналата седмица бяхме на консултация и при нас всичко е ОК. Бебка беше с главичката надолу, но има време да се върти още. Измериха ни и тоновете, а тя като се беше разритала в корема ми, сърчицето й все едно галопираше
Казах на доки, че ми се подуват ръцете и краката, а тя ми каза да намаля солта до минимум, ама аз не мога да седна да ям без сиренце и сега си го кисна и така...пусна ми и изследвания, но интересното е че до сега не ми е казвала колко тежи бебка
Та така с нас и сега сме на консултация чак на 3-ти май, тогава трябва да ми изкарат и 45 дневния болничен преди термина. Колкото до покупките ние още нищо не сме купили, само няколко дрешки, който не устоях да не купя
но след другия преглед сме решили да тръгваме на пазар. Поне съм си набелязала нещата и знам какво искам та мисля, че бързо ще се справим
Това е за сега от нас, целувки на всички ви
Активен
Little flower
Сватбар
«
Отговор #59 -:
април 08, 2011, 21:22:57 »
Настя, и на мен до сега не са ми казвали колко тежи бебо - пък то не остана.
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
18