Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 25, 2024, 11:28:01
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
Цветята-красиви и обичани! част 2
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...
37
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Цветята-красиви и обичани! част 2 (Прочетена 317267 пъти)
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
Re:Цветята-красиви и обичани! част 2
«
Отговор #270 -:
май 17, 2013, 08:40:25 »
Аз имам една такава ултра упорита, която прецъфтя след като я купих и втора година се "куми" и не цъфти. След като си им сменила почвата, най вероятно ще се захванат първо с образуване на корени и после на цвят, но не е гаранция дали не си попаднала и ти на инатливи
Изкарай ги на някоя тераса, но гледай да не са на пряко слънце, че ще им прегорят листата. От разликата в температурата - сутрин и през деня би трябвало да разберат, че е дошло време за цвят
И търпение... основната ми група орхита така ги лекувах на терасата есента до към октомври, през ноември дадоха първи знаци, че ще се цъфти - цветонос, пъпки.... През февруари нацъфтяха, но пък издържаха до сега, а отличничката още държи ( купувана отделно, явно друг сорт) . Друго важно е да не прекаляваш с тора, винаги слагай половината на указаната доза.
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023
«
Отговор #271 -:
май 17, 2013, 08:50:07 »
Kiwi
, много благодаря! Още днес ги изнасям на северозападна тераса, да им дойде на ума, че все пак имат някакво задължение. Иначе ти ги пращам за моя сметка. Едната е бяла с лилаво, другата е розова с лилаво. Има в горната снимка една мини, купена е за 1лв. заедно със саксийката си. Тя е моята отличничка - цъфти от януари.
IMG_0612.jpg
(40.42 KB, 461x346 - видяно 344 пъти.)
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #272 -:
май 17, 2013, 09:41:00 »
Аз скоро ще имам плантация, хехе! Ако знаеш колко народ ми е пратил орхидеите да им ги лекувам, да ги отглеждам или да им вливам акъл
Активен
Tonina
Професор
Публикации: 354
«
Отговор #273 -:
май 17, 2013, 11:20:26 »
Свекърва, най-накрая имам така исканото червено мушкато
Е, още е мъниче и е малко хилаво, но мисля че ще израсте добре. През март си купих две - едното го занесох на вилата, другото (малкото за което говоря) е на балкона в къщи. Като че ли "вилното" се развива по-добре, но да видим... Задължително ще снимам, когато станат "огнените кълбенца", които чакам с нетърпение
Активен
cherry_lady1984
Сватбар
Публикации: 278
28.07.2013 е датата на нашата лилава приказка
«
Отговор #274 -:
май 17, 2013, 11:42:37 »
аз първо да се похваля моята бяла орхидея пусна нови пъпки за 3ти път,цъфти непрестанно от зимата.иначе моите не са на толкова силна светлина.хола е със северозападно изложение,но пък имаме външен асансьор,който прави сериозна сянка.свекърва,пробвай да ги сложиш на по-сенчесто място.и моите са със сменена почва и това не им попречи да цъфтят.ако до прозореца светлината е по-силна пробвай да ги сложиш по-навътре в стаята.
браво нина за амарилиса,страхотен е!
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #275 -:
май 17, 2013, 21:37:28 »
Ама че красиви цветя се показват тука!
Нина, амарилисът ти е прекрасен! Моят е само листа и като гледам, май грудката се е размножила и вече са няколко, ама май есента ще ги разделям.
Нас ни нямаше 2 седмици вкъщи и очаквахме цветята да са оклюмали, но за наша радост всички бяха бодри, а орхидеите са нацъфтели с по 10ина цвята
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #276 -:
декември 14, 2013, 12:19:46 »
През лятото нямам време за нищо и затова сега реших да кача няколко от моите прекрасни рози и гладиоли в които съм влюбена. Малко цвят посред зима от мен.
«
Последна редакция: декември 14, 2013, 12:29:51 от Nina Style
»
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #277 -:
декември 14, 2013, 13:31:30 »
Ей, нямам думи......
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #278 -:
декември 20, 2013, 09:07:03 »
Нина, страхотни цветя!
Към гледащите орхидеи - една от моите реши да се размножава сама и си пусна коренчета и листа от върха (при цветовете) и едновременно с това да цъфне
Ако ги разделим и ги сложим в нови саксии, имат ли шанс за оцеляване или да чакаме до пролетта?
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #279 -:
декември 20, 2013, 23:23:49 »
Alleksia
благодаря! Ще чакаме да видим твоите орхидеи,защото аз нямам,но много ги харесвам. Мисля че много трудно се гледат и затова не рискувам да се пробвам.
Активен
Tonina
Професор
Публикации: 354
«
Отговор #280 -:
декември 21, 2013, 02:25:08 »
Нина
, поздравления!!
Прекрасни са... Личи с каква любов и старание са отглеждани.
Благодаря за цветната топлина през зимата, която стодели - наистина е наслада за окото!
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #281 -:
декември 21, 2013, 11:07:19 »
Не се гледат трудно, поне тези най-обикновените и най-разпространени, според мен най-трудното подрязването за поддържането на красив вид на растението.
Май ще ги пресадим още сега, пък какъвто им е късмета
Активен
Nina Style
Баш Майстор
www.ninabg.com
«
Отговор #282 -:
декември 21, 2013, 11:36:26 »
Tonina
благодаря
Ще чакам да споделите цветенца в саксии,защото аз нямам такива,просто защото нямам място в къщи. Има много красиви цветя стига човек да има желание да ги гледа. Аз пролетта съм си поръчала нови видове и вече нямам търпение да стане топло и да отида да си ги посадя. Ще кача и моите прекрасни лалета от миналата пролет и от снимките ще си мислим,че пролетта е дошла.
Активен
Alichka
«
Отговор #283 -:
март 04, 2015, 14:48:13 »
Хайде, да посъбудя темата от зимен сън!
Днес си присадих грудката зюмбюл от миналия 8-ми март. Традиция стана свекърът да ми подарява зюмбюлче и съм повече от щастлива, че това от миналата година е покарало
Старите ми останаха за отглеждане в тях.
Присадих си и едно цветолистно. Много му се радвам, въпреки че не е от цъфтящите цветя
Смених и корите на орхидеите ми. Едната е супер инатлива и не е цъфтяла скоро. Нещо не мога да й намеря място явно. Оказа се, че отгоре е супер засушала почвата, а отдолу като я разрових - повече от мокра и сплъстена. Другата орхидея ми е наследство - беше си в апартамента, като го купихме. И тя на нищо не прилича и се мъча да я съживя. Нещо много увехнали и нещастни са й листенцата. Сега се чудя да ги местя ли - на южен прозорец са.
Активен
Feli
Сватбен ГУРУ
Публикации: 614
«
Отговор #284 -:
март 06, 2015, 22:10:52 »
Орхидеите са ми любими
Имам две от сватбата (на близките казах, че искам цветя в саксия, за да мога да им се радвам повече време). В момента едната се е пощурила да цъфти - бледо розова с оранжево "езиче". Другата се съживява, растат й корени, стебла и листенце. Тя е бяла
В работата имам тъмно цикламена. Една лилава от милото я уморих
докато една колежка не ме научи да ги гледам. Хич не обичат да се местят. Тези вкъщи съм ги сложила на източен прозорец и се чувстват добре. Поливам ги веднъж седмично с къпане на листата
«
Последна редакция: март 06, 2015, 22:12:41 от Feli
»
Активен
Страници:
1
...
17
18
[
19
]