Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 25, 2024, 19:56:44
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Видеооператори
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Видеооператори (Прочетена 206450 пъти)
mariola85
Гост
Re:Видеооператори
«
Отговор #390 -:
май 13, 2013, 14:34:01 »
Делийски един съвет от мен ( все пак съм професионалист в сферата на customer service с повече от 5 години опит) намали броя на подобни съвети. Повечето бъдещи булки Google-Ват професионалистите преди да се свържат с тях, и естествено на първо място ще излезнат твоите писания по форума, аз лично не бих ти писала защото ще се притесна дали съм объркала нещо и дали ще ми харесаш мейла. Относно другите ти съвети за ясно написаните мейли, ами не само в България по целия свят хората пишат безумни мейли, аз за 5 години ако ти раскажа какви мейли сме получавали ти ще се хванеш за главата
пример Работех за рент а кар компания и получаваш мейл : "имате ли коли трябва ми за днес?" ( ами за къде ви трябва до кога ви трябва колко голяма да е ) и естествено ти професионално и търпеливо си отговаряш задавайки въпроси, поискваш телефонен номер да се обадиш на човека за да бъдеш по-полезен да бъдеш проактивен
да покажеш че е от значение:) така се продава! Аз така избрах моя видео оператор и фотограф! Две различни фирми но ми отговаряха на всички въпроси по е-мейли и ми звъняаха сами и не съм намерила един лош отзив нито във форума нито никаде другате в интернет, а отидох чак и на втора страница в google
само позитиви!
Активен
stoyanov
Професор
"Всяка случайност е скрита форма на необходимост!"
«
Отговор #391 -:
май 13, 2013, 15:43:22 »
Цитат на: Lillly в май 13, 2013, 14:05:50
Аз пък не разбирам какъв е проблема на колко човека изпращаме писма?
Че това е конкуренцията - състезание. Ако искам не на 15 ами на 150 човека ще пратя едно и също.
Надявам се това да не бъде счетено за заяждане, а за опит да се прекратят враждебните спорове.
Лили, здравей! Понеже се обръщаш към мен, та да отговоря. Няма никакви враждебни спорове. Никого не упреквам, че е проблем пращането на писма, а само го казвам като факт. С теб си писахме и мисля, че кореспонденцията ни беше културна. Упоменал съм също в поста, че клиентът има право на избор. Далеч съм от това да се заяждам или да твърдя разни неща.
Предлагам да не спорим повече, защото модераторите ще заключат темата.
Активен
Lillly
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #392 -:
май 13, 2013, 15:48:19 »
Да, така е.
Цитирала съм те, защото не успях да намеря точно какво от всичко да цитирам и на Делийски.
Не го приемай лично, мнението ми беше по принцип, не конкретно за теб
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1353
www.Deliysky.com
«
Отговор #393 -:
май 13, 2013, 17:34:25 »
От беглите ваши постове по-темата разбрах мъничко. Търсите оферти? ОК. Истинската фотография или видеозаснемане обаче не е магазин Метро. Ако търсите цена, ок упоменете го, но ако търсите нещо уникално ( както повечето от вас се изразяват) няма да стане с "moje li da mi izpratite cenova oferta za svatba? ". Последното е писмо от миналата седмица. Не е цитат, цялото съдържание на писмото е
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
www.Deliysky.com
«
Отговор #394 -:
май 13, 2013, 17:41:25 »
Цитат на: bbride в май 13, 2013, 13:51:05
И като говорим за кореспонденция се замисли над писмата, които ти изпращаш към бъдещите младоженци
Не те разбирам? Аз не изпращам писма, само отговарям ако има нужда. Ако имаш нещо конкретно може да ми пишеш на лични, приемам критика. Написал съм го и в поста си!
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #395 -:
май 13, 2013, 19:36:54 »
Lillly, твърде просташки звучи съвета ти към професионалистите относно компютърната грамотност. Ако вземаш под внимание някои твои местни фаворити - съжалявам, но истинските професионалисти работят с компютър денонощно. Да не забравяме, че и твоят филм ще бъде създаден с него, а не с чук и длето. Във форума има професионалисти работещи с компютър още когато ти не си била родена. Във форума има професионалисти със секретарка, с офис, със склад, с представителство в други населени места извън столицата.... Професионалистите много добре знаят как се пише оферта. Явно ти си имала сблъсък с някой местен самозванец, от ония, които са с една професия през седмицата, а в уикенда с друга. Обидно е да даваш тъпи съвети на хора, които могат да те превъзхождат по много критерии. Уважавай хората, за да те уважават ! Всеки професионалист след подобно твое изявление ще те отсвири веднага. Тук във форума има няколко случая описани.
Моята практика показва, че е абсолютна загуба на време комуникацията чрез имейл що се отнася до сватбения филм. Ако искате цена -получавате я, но сериозен диалог -не. Това е загуба на време в писане. Времето е пари да не забравяме.
Активен
liliette
Ентусиаст
Публикации: 109
«
Отговор #396 -:
май 13, 2013, 21:33:05 »
Аз също не съм привърженик на имейлите. Фотографът ни го избрах с едно обаждане и една среща, хем е от друг град. Цялата организация я правя по телефона, включително фотограф и оператор, но пък съм напълно съгласна с мнението на mariola. Мисля, че почти всеки, който се спре на определен професионалист минава през google. Аз също го правя. Ако видя толкова много писания във форуми, особено такива, които пораждат спор веднага ще се откажа.
Разбирам какво иска да каже Делийски, съгласна съм с част от написаното, но не ми харесва начинът, по който е написано, нито мястото, където е вмъкнато.
«
Последна редакция: май 13, 2013, 21:35:07 от liliette
»
Активен
helena31
Сватбар
Публикации: 270
«
Отговор #397 -:
май 13, 2013, 21:58:04 »
Цитат на: Deliysky в май 11, 2013, 19:25:28
Та конкретния въпрос е - нужно ли е да се изпраща един и същи мейл на 20 фирми?
Да, нужно е и е много полезно, особено като първи филтър за отношение и професионализъм. Особено нужно е това в условия, в които няма добри източници на инфоамрция и дори и сватбените форуми за доминирани от бизнес собственици.
Активен
Josephine®
Сватбен ГУРУ
Come Josephine in my flying machine
«
Отговор #398 -:
май 13, 2013, 22:10:24 »
Аз да разведря малко обстановката с една сладка случка с нашите видеооператори! От хотела ни уведомиха, че има възможност камерата да се върже към мултимедията и да излъчва "на живо" какво снима оператора. И аз речено-сторено, втълпих си че е супер идея. Захващам се днес и пиша два реда да попитам нашето студио - е, ли е възможно или не? Благодаря им от сърце за отговора! Смях се с глас и видях колко безумно е питането ми... След обяснение на техническата част, просто и ясно бяха добавили с усмивка: гостите са дошли да се забавляват с вас, "а не да гледат кино". Позволявам си да цитирам, защото почуствах за поред път професионалното им отношение към един леко казано "необмислен" въпрос.
И обратно към запитванията, които получавате... В никакъв случай не толерирам лошо оформените е-мейли, защото съм убедена, че това е първата стъпка към добри отношения в последствие. Но професионалисти, такива сме си ние, булките - малко безрасъдни на моменти. Не ни се сърдете!
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
www.Deliysky.com
«
Отговор #399 -:
май 14, 2013, 01:57:41 »
:offtopic:Здравейте, за пореден път провокирам, признавам, но не беше умишлено. Направих си съответните изводи, благодаря и за критиката! Останах с убеждение, че повечето то вас не са разбрали първия ми пост.Ще вмъкна няколко пояснения, за да оправдая целите на написаното
Никой не ви спира да пишете имейли, на колкото фирми искате. Дали ви харесва или не, добре е да знаете, че по тези имейли се правят съответните изводи за вас, така , както и вие си правите изводи от отговорите. Дали моите писания са лоша реклама или анти реклама не е важно, важното е , че аз единствено имам доблеста да споделя какви изводи си правят колегите за вас, докато други ви се слагат с "клиента винаги е прав". Клиента е прав точно толкова, колкото му позволяват правата му на клиент и нито процент повече. Този който ви повтаря, че винаги сте прави, не е искрен с вас, защото всъщност се интересува само от вашите пари и не му стиска да ви каже истината в лицето! Истината е много проста. Направете аналогия с подигравките относно обявите за работа, които се появиха след "кризата". Наводни се с обяви от типа - търсим млади, креативни, вишисти, на 25г., с 5г стаж по специалността, 5 чужди езика,.... и т.н. Накрая завършваме с Атрактивно заплащане, което се оказва ......лв? Ако все пак ви се е наложило да попаднете на такова интервю за работа, вас държа, че не сте подходили никак сериозно към офертата. Ако по някакви причини сте били принудени да приемете такава оферта, сигурен съм , че ще я приемете "много сериозно" и ще работите на принципа "ти ме лъжеш, че ти плащам, аз те лъжа, че работя". И докато работите, вместо да се съсредоточите в работата си,ще търсите по-изгодно предложение. Ако вие сте квалифициран кадър и държите на себе си, ще се присмеете тихо и ще подминете обявата. Нищо че "шефа винаги е прав", защото всъщност вие си знаете, че работника също има права и те са точно толкова, колкото успеете да си извоювате. Е това е истината. Така и с вашите сватби! В София има една фирма с цена 590лв Видео+фото, един ДЖ ни даде снимка как работят - седнали и четат вестник по време на сватбата
Когато избирате ДЖ, Видео, Фото се приема, че вие се интересувате освен от цената, и от това което се предлага. В този случай, трябва първо да направите избора си на база портфолио, да го сведете до 2-3 фирми и тогава да преминете към разговори. Когато разпратите 30 еднакви имейла, получилите ги бързо разбират, че тук се цели описаното в поста на Лили "състезание". Има 2 типа колеги - едните се трудят за да създадат продукт , който се продава от съдържанието си, а другите смятат как да обявят най-атрактивните условия, за да може цената да продаде стоката им. Пишейки първия си имейл, вие сами избирате при кого да попаднете. Тези от вас който целят създаването на "състезание", никога няма да се променят. За останалите бих дал съвет: - опишете още в първото (или второто) си писмо накратко какви са ви изискванията, КОЯ е датата на сватбата, в кой град е, какво ще се случи в този ден ( или как си го представяте, накратко), Споделете бюджета си ( в това няма нищо лошо!).Аз гарантирам, че ако подходите така, бързо ще разберете кой е сериозен и няма да са ви нужни повече от 2 писма. След това е нормално да проведете 1 разговор ( тел. или скайп) и вие почти сте направили избор. Такива хора между вас има много, редовно чета писма, който ме карат да уважавам автора им без да го познавам. След като стана дума за цени - в кастингите не участвам, но нека споделят, ако четат тук, колко потребители са си издействали отстъпки, защото са си ги заслужили! Безконечната кореспонденция и организирането на "кастинг", няма да създаде добро впечатление за вас. Сериозните ще се оттеглят, а другите просто ще ви вземат паричките и ще ви пуснат на пързалката. Това е действителността. Също като на улицата.
Едит - може би част от вас ще ми опонират, че това не е гаранция за получаването на качествена услуга или нужното внимание. Да , съгласен съм. Но тук вие имате съответните права да го изисквате, защото сте направили първата стъпка - подходили сте сериозно! Ако се окаже, че към вас няма адекватен подход, с право може да игнонирате още след 1вото писмо!
За
helena31
Не съм съгласен, че няма добри източници на информация! Интернет е само информация!
За
mariola
- Нямам нищо против и аз да се обадя по телефона и го правя! Но когато ми дадат възможност, по водосточната тръба не става
«
Последна редакция: май 14, 2013, 02:36:36 от Deliysky
»
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #400 -:
май 14, 2013, 05:26:24 »
Josephine® точният отговор на твоя въпрос е : Еднокамерното заснемане изисква честа смяна на гледни точки, планове и различен ракурс, което е свързано с корекции на картината, които няма как да се избегнат и се виждат от зрителя, а това е в противоречие с нормалното му разбиране за телевизия. Този факт не позволява нормалното отразяване "на живо" по кабел или безжичен път, просто излизаме от нормалните ежедневни възприятия за телевизия.
Отговорът на вашите оператори може да се приеме като тактичен или непрофесионален, зависи от ваша или наша гледна точка. Често предаването "на живо" е много полезно при богата артистична програма или мащабно и сложно от архитектурна гледна точка пространство, в което се забавлявате. Но и често управителите на заведения използват това с мотива лекичко да повдигнат цената или да го посочат като някакъв бонус.
В този ред на мисли лично за мен казаното от вашите оператори е непрофесионално, това подчертавам е лично мое мнение, което не цели да засегне вас или тях. Това няма и отношение към тяхната работа, те може и да се справят доста добре. Но термина " ние сме тук, за да се забавлявате или забавляваме" не съществува в отговор на професионалист, не може да има подобно оправдание.
Има много точна терминология , с която се борави. Тя разкрива в същност, кой-кой е, имаме ли работа изобщо с професионалисти или не. В имейл или диалог много явно може да разберем всичко. Лошото е, че това има и негативна страна, може да се използва да кажем за прекомерно висока цена дадена от професионалист на клиент с цел по-голяма печалба. Или казано с други думи усетя ли, че не разбирате и не сте информирани аз мога да си вдигна цената. Лично аз си позволявам това в друг бизнес, не в сватбения. Бизнесът има за цел печалбата, нека да не забравяме това. Но при сватбата имаме вече намесата на чисто човешките фактори. И считам, че повечето колеги толерират сватбата и младоженците и не се представят в своята истинска светлина на бизнесмени.
«
Последна редакция: май 14, 2013, 05:42:26 от Pachoran
»
Активен
kler
Новак
Публикации: 18
«
Отговор #401 -:
май 21, 2013, 16:30:22 »
За Варна кои са добрите фотографи и видеооператори ?!
Активен
Deliysky
Сватбен ШАМАН
www.Deliysky.com
«
Отговор #402 -:
юни 23, 2013, 02:06:10 »
Аз мисля, че знам за какво става въпрос. Нормалните снимки са с такава резолюция, каквато позволява техниката на фотографа ви, без допълнителна компресия , ако са снимани в Джипег (непрофесионалния похват). Ако са конвертирано от РОУ файлове - стандартната резолюция и настройки адекватни на използваната техника. Предполагам, че едва ли разбрахте нещо от обяснението затова накратко - Джипег файл без компресия от съвременен фотоапарат е от 12Мр нагоре и с тежина над 3Мб.Ако е 500Кб значи е ресайзвано изображението и не става за печат на хартия, само за интернет употреба. В процеса на работа определени кадри се налага да се кропнат (да се изреже част от изображението) и може да се отклоняват от другите по размер, но това не може да са всички кадри. Освен това кропнатите трябва да са пропорционални по размерите на останалите, а не с произволни размери - квадрат или други волни съчинения.
Фотографската тема не е заключена:
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,35122.0.html
«
Последна редакция: юни 23, 2013, 02:07:42 от Deliysky
»
Активен
aninini
Ентусиаст
Публикации: 62
«
Отговор #403 -:
юли 17, 2013, 10:29:52 »
Ще ми препоръчате ли добри видео оператори и фотографи във Варна
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204
«
Отговор #404 -:
юли 17, 2013, 11:24:20 »
Цитат на: stoyanov в юли 17, 2013, 10:50:00
Здравей, Ани! За едни младоженци даден професионалист е добър, за други не. Всичко е много относително. Зависи какво търсиш, как си го представяш, на каква цена и т.н. Просто пускаш търсене в Google, набелязваш си няколко имена, които са ти направили впечатление и си избираш. Успех в търсенето!
Добре де, не че искам да се заяждам, ама професионалистите ептен взехте булките за мезе. Наистина ли си мислите, че въпронсото момиче не е търсило. Сигурна съм, че иска препоръки от някой, който вече е доволен от въпросния професионалист, а не че не може да намери имена в гугъл!
Активен
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
30