Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 28, 2024, 01:25:37
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
DJ за сватба
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: DJ за сватба (Прочетена 214557 пъти)
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
Ние можем и знаем как... !!!
Отг: DJ за сватба
«
Отговор #390 -:
юли 09, 2012, 12:19:32 »
Това с игрите е много относително и специфично за всяка сватба.
Важен момент за това дали да има повече игри или по-малко е - настроението на хората и това какво се случва на дансинга. Ако хората са весели, предразположени за купон и танци, със сигурност игрите трябва да се понамалят като бройка.
Ако гостите са по статични, тогава е добре да се включат игри и анимация за да компенсират ситуацията.
Предварително е хубаво да се обсъдят варианти за игри, но по време на партито да решите колко и кога да се правят.
Относно анимацията и игрите, нещата трабва да са гъвкави и съобразени със ситуацията.
Това е моят съвет, но всеки си има виждане и си решава лично!!!
«
Последна редакция: юли 09, 2012, 12:23:02 от DjNick Mc
»
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 758
«
Отговор #391 -:
юли 09, 2012, 16:48:39 »
Ние нямахме нито една игра, предварително бяхме обсъдили 2-3 варианта, но първо не ги харесваме (непонятно ми е защо трябва да се правят игри, викторини и тем подобни на подобно събитие
Не ми се връзва изобщо) и второ бяхме убедени, че няма да остане време, но ей така за всеки случай обсъдихме нещата. Сватбата ни беше такъв луд купон, че трябваше да е безумие от наша страна да го прекъснем, за да вдигаме обувки например. Ако хората бяха седнали - да, щеше да се наложи, но при нас нямаше нито един момент, в който дансингът да не е пълен, ама не просто да има хора, а наистина пълен, ние също не седнахме цялата вечер.
Затова аз съм "за" варианта - обсъждане на няколко игри, които да се вкарат само при нужда!
Активен
rady17
Професор
«
Отговор #392 -:
юли 10, 2012, 09:50:00 »
И при нас нямаше време за игри, даже и не сме обсъждали такива. Дори доста позакъсняхме с ритуалите покрай погачата, тортата, букет и жартиера.
Най добре е ако се усети лека скука, да се направят такива иначе категорично НЕ!!!
Активен
every_me
Ентусиаст
Сутрешна...
«
Отговор #393 -:
юли 10, 2012, 12:19:34 »
Имаме някакви предложения за игри от DJ, в интерес на истината не мисля обаче, че ще остане време за тях. Пък и такива, които се повтарят на всяка втора сватба не са ми по вкуса.
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #394 -:
юли 10, 2012, 15:19:08 »
На последната сватба, на която бях, нямаше да е никак лошо ако имаше някоя игра просто защото първия 1 час никой почти не ставаше да танцува, за което вина имаше и ди джея, който започна с чалга
...
Имаше моменти, в които младоженецът танцуваше сам на дансинга...
Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #395 -:
юли 10, 2012, 15:42:42 »
Мариелка,
От практиката мога да споделя, че не винаги за подобна ситуация вината е в Дж. Понякога уговорката с младоженците е такава, че музиката, която те са подбрали, савсем не е подходяща за удиторията, която присъства като гости на сватбата. Имало е ситуации в които са били забранявани всякакви известни песни и стилове, които в по-голямата си част съставляват хитове, които със сигурност биха се харесали на 70% от гостите и такива, които се знаят и възприемат от по-голамата част от присъстващите.. В същото време избраната музика се възприема и консумира от максимум 10-15 души от сватбата. В тази ситуация няма как Дж да каже на младоженците - Вие си гледайте работата с вашата плейлиста аз ще си пускам каквото се харесва на другите.
Лошото в тази ситуация е, че страничните наблюдатели (без да са наясно с предварителните уговорки) възприемат подобна пасивност на дансинга като грешка на Дж, а това никак не е в неговите правомощия да го промени.
И другия неприятен момент за Дж е, че наблюдавайки как на дансинга танцуват максимум 15% от присъстващите, потенциалните клиенти няма да останат впечатлени от Дж и това как той се справя с работата си и съответно той губи и евентуални други събития за които би могло да го наемат.
Нали разбирате, че няма как Дж да обяви по микрофона, че това което се случва е по вина на младоженците.
«
Последна редакция: юли 10, 2012, 15:46:23 от DjNick Mc
»
Активен
Мариелка
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #396 -:
юли 10, 2012, 17:27:51 »
DjNick Mc
, съгласна съм с вас, но в частния случай вината(силно казано) беше на ди джея. Е, след като мина през поп фолк, рап, че дори и два шлагера, пусна ретро и доста гости станаха.
Активен
djdimi
Професор
dimifoto.weebly.com
«
Отговор #397 -:
юли 10, 2012, 18:18:34 »
Цитат на: Мариелка в юли 10, 2012, 17:27:51
DjNick Mc
, съгласна съм с вас, но в частния случай вината(силно казано) беше на ди джея. Е, след като мина през поп фолк, рап, че дори и два шлагера, пусна ретро и доста гости станаха.
Не зная кой е колегата и колко музика и опит има, но обикновено се прави предварителен сценарий на тържеството и младоженците определят (вероятно знаят и познават вкусовете на близките си) предпочитаната и танцувална музика...нещо са пропуснали в организацията или е имало непредвидени обстоятелства...а може и "DJ-ят" да е причината
Активен
every_me
Ентусиаст
Сутрешна...
«
Отговор #398 -:
юли 11, 2012, 08:00:56 »
Не съм била на много сватби, но на всички до една, независимо каква е била музиката, в началото не е имало танцуващи.
Активен
yl
Професор
Публикации: 319
«
Отговор #399 -:
юли 11, 2012, 08:30:54 »
О при нас се започна от 1-вата минута след влизането. Минаха ритуалите, седнахме уж да си поемем дъх и веднага гледам гостите заиграли хора, та хайде и ние
Активен
every_me
Ентусиаст
Сутрешна...
«
Отговор #400 -:
юли 11, 2012, 08:43:43 »
Браво на гостите.
Наистина повечето танцуват точно хора в началото. То така се започва.
Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #401 -:
юли 11, 2012, 09:29:50 »
За съжаление не малко са случаите в които младоженците са на ясно с вкусовете на гостите в музикално отношение, но въпреки това предварителната плейлиста е съобразена изцяло с музиката която слушат младоженците и една малка групичка от най близките им приятели, с които най-вероятно са компания и често ходят заедно на купони. Тогава се получава точно такъв вакум на дансинга. Има и случаи в които хората също са в списъка с нежеланата музика. Има всякакви варианти и погледнато от страни изглежда че този Дж не става за тази работа а той просто е "ситснат за гушата" или са му "Извили ръцете".
И един много запомнящ се случай от сватба в която младоженците бяха избрали почти цялата музика за времето от 5-6 часа в стил - трашметъл, пънк и подобни разновидности (За протокола-нямам нищо против тези стилове). В тази плейлиста обаче, не влизаха хора, ръченица, Бг., италианска, латино, нови денс хитове, ретро денс хитове, евъргрийни. В същото време 80% от присъстващите 120-130 души бяха със средна възраст над 50 години а голяма част от тях – баби и дядовци от провинцията. Хора които въобще не разбираха и не са и чували най-вероятно музиката избрана от младоженците и кумовете. Стигна се до там, че младоженеца и баща му бяха на косъм да се хванат за гушите за това че свекъра искаше едно две хора за гостите. След страхотни скандали между баща и син, решението беше - едно хоро да се пусне и отново от избраната музика. До основното ястие, половината от гостите си бяха тръгнали поради факта, че не бяха уважени а са поканени да присъстват на сватбеното парти, а бяха пътували доста за да уважат младоженците.
Не оспорвам това, че в посочения случай, може и Дж да не е преценил правилно или просто това да са му възможностите?! Варианти всякакви.
Уважаеми младоженци, сватбата си е Ваша (за това спор няма) но и ВСИЧКИ присъстващи гости са Ваши ?!
Помислете върху това за да направите правилния избор в музикално отношение.
«
Последна редакция: юли 11, 2012, 09:50:23 от DjNick Mc
»
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 758
«
Отговор #402 -:
юли 11, 2012, 18:53:04 »
Цитат на: every_me в юли 11, 2012, 08:00:56
Не съм била на много сватби, но на всички до една, независимо каква е била музиката, в началото не е имало танцуващи.
При нас след имаше 1-2 песни преди първия танц за младоженците и тогава всички още се настаняваха, сервираха им салатите, после беше нашия танц и после станаха още от първата песен към 19 ч. и нещо и така до последната към 3 и половина сутринта. И наистина не преувеличавам като казвам, че на нито една песен дансингът не остана празен, а ние сме пропуснали максимум 3-4 парчета
Активен
cvetomirahristova
Новак
Публикации: 18
«
Отговор #403 -:
юли 14, 2012, 12:42:42 »
Здравейте!!!
Моята сватба мина и както обещах- ще дам отзиви за DJ! при първата ни среща бях нмого скептично настроена към него, защото никъде по форумите не бях чувала за него (много глупаво от моя страна,но факт). Както и да- наехме го. Името му е ВЕСЕЛИН НЕНЧЕВ. Този човек направи сватбата ни уникална. Усети духа на цялото парти, забавляваше гостите с коментари (които в никои момент не бяха натрапчиви или досадни), въпреки че в ресторанта не се пушеше, той съумяваше да не остави дансинга празен. Най- важното за една сватба е DJ_ няма какво да се лъжем. Веселин Ненчев е човекък за който съм сигурна, че ще направи дори и най- скучните гости да се забавляват и да танцуват непрекъснато. Ако сега трябваше да организирам сватбата си- бих се замислила за доста неща, но единствения човек който бих наела без колебания е именно той
Активен
mari_m
Сватбар
«
Отговор #404 -:
юли 14, 2012, 15:47:39 »
Цитат на: cvetomirahristova в юли 14, 2012, 12:42:42
Ако сега трябваше да организирам сватбата си- бих се замислила за доста неща,
ако нямаш нищо против би ли споделила кои са тези неща
а аз мога да докладвам, че току що се върнах от среща с водещата Ваня Лозанова и диджея Даниел Делчев, които са от Стара Загора и ми бяха препоръчани...сега се запознахме и съм много доволна и двамата много ми харесаха
Уточнихме или по скоро щрихирахме сценарий на по важните ритуали след което се разбрахме, че всичко е в техни ръце....лесно се комуникира с тях и съм много доволна! След сватбата ще споделя впечатления, тъй като до сега никой не се включи да даде отзив за тях
Активен
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
30