Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 07:44:53

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Песен за Първи Танц - трябва ми помощ!! - 4-та част  (Прочетена 202775 пъти)

JANET_1
Професор
Публикации: 314

Моят сватбен албум

« Отговор #225 -: март 03, 2012, 16:37:11 »

ето още едно предложение от мен
http://vbox7.com/play:b9de2cb5
Активен
flyin
Сватбен ГУРУ
Публикации: 602

Моят сватбен албум

« Отговор #226 -: март 03, 2012, 16:43:35 »

Още не сме взели окончателно решение за песента, но това са една част от любимите ми варианти:

Michael Bolton - Said I Loved You But I Lied
Extreme - More than words
Shanaia Twain - From this moment
Brian McKnight - Back at one
Nat 'King' Cole  - Unforgettable
Etta James - At Last
Joe Cocker - You Are So Beautiful
Michael Bublé - You And I
David Gray - This years love
Активен
emetoem
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1064

Моят сватбен албум

« Отговор #227 -: март 03, 2012, 23:11:51 »

Аз много харесвам  тази песен: http://www.youtube.com/watch?v=ouNJFKbNP50
Текста е уникален smile
Активен
Kalama
Сватбар
Публикации: 265

Моят сватбен албум

« Отговор #228 -: март 03, 2012, 23:36:18 »

http://www.youtube.com/watch?v=iAaNXfdMQH4
Активен
_perlichkata
Професор
Публикации: 459

Моят сватбен албум

« Отговор #229 -: март 04, 2012, 14:43:17 »

Нашата любима песен... smile smile smile
http://www.youtube.com/watch?v=WZHAvW7SzlA
« Последна редакция: март 04, 2012, 14:45:27 от cchernata_perlichka » Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
Публикации: 878

« Отговор #230 -: март 04, 2012, 18:24:20 »

Какво става тук в тази тема??? Някой въобще чете ли заглавието на дискусията??? Като изключим моментите когато песента е пряко свързана с общото минало на младоженците, в останалите случай, ако се колебаете и не може да изберете правилната песен - то тогава по-добре някоя поизтъркана балада, от която всички гости да настръхнат, отколкото някоя посредствена, неизвестна песен, на която част от гостите може въобще да не обърнат внимание и да мине между приказките. Като гледам някой от предложенията си представям видеозапис от сватба, на който двамата младоженци танцуват съсредоточено и влюбено в средата на дансинга а отстрани по масите хората си говорят и никой не им обръща внимание. nea nea nea
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 711

« Отговор #231 -: март 04, 2012, 18:32:54 »

Защо е по-добре стара и поизтъркана балада? Защото хората са я чували ли? Аз настръхвам от ужас, когато не само първият танц, но и цялата сватба се превърне в ретро парти, защото само това се знае.
Мисля, че е добре, че повече двойки се опитват за избягват от "подходящите" за първи танц песни, да не говорим колко подходящи  са наистина.
Мисля, че е добре, когато двойката си има своя песен, но пък ако се търси друга, защо да не е хубава песен с послание? Силно се съмнявам, че хората ще се отегчат, само защото песента не е супер известна, а и е малко самовлюбено да си мисля, че от 100 гости 100 ще гледат мен и мъжа ми в захлас и никой няма да си каже и думичка със съседите си по маса.
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
Публикации: 878

« Отговор #232 -: март 04, 2012, 18:48:42 »

Защо е по-добре стара и поизтъркана балада? Защото хората са я чували ли? Аз настръхвам от ужас, когато не само първият танц, но и цялата сватба се превърне в ретро парти, защото само това се знае.
Мисля, че е добре, че повече двойки се опитват за избягват от "подходящите" за първи танц песни, да не говорим колко подходящи  са наистина.
Мисля, че е добре, когато двойката си има своя песен, но пък ако се търси друга, защо да не е хубава песен с послание? Силно се съмнявам, че хората ще се отегчат, само защото песента не е супер известна, а и е малко самовлюбено да си мисля, че от 100 гости 100 ще гледат мен и мъжа ми в захлас и никой няма да си каже и думичка със съседите си по маса.
Ами и аз точно това се опитвам да кажа. Че песните нямат отношение към темата. Има и такива които са не просто стари балади, а направо са от времето на Баба ми. danceg
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ

« Отговор #233 -: март 04, 2012, 19:53:55 »

Момичето искаше предложения...

Ние все още се колебаем за песента за първия танц, имаме няколко идеи, които имат общо с нас, но не сме решили. Със сигурност искаме да не е "класика".
Активен
Kalama
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #234 -: март 04, 2012, 23:47:09 »

Песен за първи танц- вариантите са два-

1. Вашата песен, тази която е свързана с вашето минало, спомени и е знакова за вас;
2. Въздействаща песен, която ще накара всички гости да настръхнат и за да я запомнят.

И сега ще ви кажа, че в последните 10 години съм била на около 10- тина сватби. Помня първия танц само една- единствена сватба, която беше преди наистина 10 години. На всички друго сватби, включително от последната една година убийте ме не мога да си спомня песента за първи танц.

Ако някой му е интересно коя е песента, която съм запомнила и ми е въздействала най-силно, ето тази е:

http://www.youtube.com/watch?v=8QaI-M9sxW4
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ

« Отговор #235 -: март 05, 2012, 08:56:17 »

Ако ми позволиш да вметна само, Калама, тази песен е за раздяла и не намирам, че е подходяща за сватбен танц, макар че ми една от любимите.
Аз не държа гостите да си спомнят на коя песен сме танцували, надявам се да се радват на момента, но наистина няма да се обидя, ако не запомнят на коя песен е бил първият ни танц. За мен е важно песента да носи послание за любов и да я помним ние. На повечето песни, на които съм ходила първата песен е много позната и известна "класика".
Чудех се и аз дали няма да е грешка да избеерем не толкова позната песен, но в крайна сметка тя остава за нас, ако ние "настръхваме" от нея, мисля, че това е най-важното.
Засега основният ни избор пада върху:
http://www.youtube.com/watch?v=L5eP5OZiPME
Свързана е с нас и има страхотен текст.
Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
Публикации: 568

Ние можем и знаем как... !!!

« Отговор #236 -: март 05, 2012, 10:12:41 »

Защо по-голямата част от младоженците се опитват да открият някоя бавна, прочувствена, сантиментална, приспиваща балада, която ще съпътства техният първи танц?! От това никой няма да "настръхне", както някой се изказа малко по-преди с изключение на родителите ви.
В повечето случаи гостите ви аплодират като начало и след това губят интерес след първите 10 секунди и отново се "мятат" на салатите и предястията. Вие си танцувате, гледате се влюбено и страстно и така танцът минава доста безславно.
Не виждате ли какви са тенденциите и съвременните сватбени идеи за този танц ?!
Този танц на първо място трябва да даде старт на вашето сватбено парти. От него зависи как ще "Подгреете" аудиторията. Защо той трябва да е бавен и провлачен а не весел и темпераментен?!
В по-голямата си част първият сватбен танц трябва да е олицетворение на вашето настроение, желанието ви да заразите гостите с радостта си от събитието и да ги провокирате да продължат веселата вълна, която трябва да предизвикате с него.
Някои от младоженците ще кажат - "Аз няма да се правя на шут" или както е модерно - "Това ми идва малко в повече" но това въобще не е така!!!
Това че вашият танц няма да е бавен, а по бърз, дори съставен от няколко различни супер хита съпроводени с хореография от няколко различни танца може само да предизвика нарастващо внимание и настроение от страна на гостите ви.
Разгледайте с търпение и интерес, сватбения танц на голяма част от младоженците в ютуб и тогава преценете реално, кое ще предизвика фурор и страхотно начало на сватбеното ви парти.
От друга страна проблема с текстовете ще изчезне, защото веселите и ритмични песни нямат проблема на лиричните и тъжни бавни блусове.
Опитайте това и ще видите, че градусът на настроението ще е този за който сте си мечтали.
Ето един от многото примери за да потвърдя това за което се опитвам да ви подскажа.
В самото начало на танца, когато е бавната и банална част с една успиваща мелодия, гостите си говорят и въобще не са впечатлени нито от танца нито вашите погледи съсредоточени един в друг. Но какво става, когато ритъмът стане друг и вие вдигнете градусът на настроените?!?! Дали тези младоженци са "Циркаджии", дали са с "по-нисък социален статус от вас"  или "СЕ ВЕСЕЛЯТ НА СОБСТВЕНАТА СИ СВАТБА"?!?! Отговорете си сами………
http://www.youtube.com/watch?v=sm4AKCGrySk&feature=results_main&playnext=1&list=PL7AB9A48EE0D7DF54
« Последна редакция: март 05, 2012, 13:00:20 от DjNick Mc » Активен
ivelka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 618

Моят сватбен албум

« Отговор #237 -: март 05, 2012, 21:03:09 »

DjNick Mc, не съм съгласна с това, че първият сватбен танц се прави с цел развеселяване на гостите! 
Сигурна съм, че повечето булки тук ще подкрепят мнението ми, че Първият сватбен танц си е само и единствено за младоженците, за тяхната емоция и тяхното настроение. Няма нищо по-хубаво от това да танцуваш с любимия човек под звуците на Вашата песен (бавна или бърза, чалга или класическа...). Сватбеният танц не е за да донесе "слава" на младоженците пред гостите. Той символизира началото на съвместния живот между двама души и носи нежен и романтичен спомен за този така прекрасен и очакван ден.  heart
Това не означава, че не могат да си изберат и весел танц! Всичко зависи от желанието на МЛАДОЖЕНЦИТЕ.
smile
Активен
Kalama
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #238 -: март 05, 2012, 21:16:26 »

Има хора, които са по-артистични и танцувални и би им подхождало да направят такова шоу. Но все пак има и такива, които не само не биха могли, защото не им идва от вътре, но и не приемат идеята.
Активен
Mystique
Ентусиаст
**
Публикации: 103

Моят сватбен албум

« Отговор #239 -: март 05, 2012, 22:19:55 »

И на мен такива танци винаги са ми били комични. Не че имам против тях, просто за себе си не бих избрала този вариант.
« Последна редакция: март 05, 2012, 22:28:39 от Mystique » Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: