Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 15, 2025, 20:41:58
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011 (Прочетена 178479 пъти)
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
Отг: Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 2011
«
Отговор #75 -:
февруари 03, 2011, 23:25:55 »
Аничка, това у вас ли е? Колко много сняг само
. Преди седмица бях на 2000 м надморска височина, толкова сняг не видях. По западна европа явно само студ без сняг.
Снимките са прекрасни иначе!
Можеш ли да споделиш малко повече за бейби партито? Много ми е интересно, нали все пак си е американска традиция, а аз обожавам този вид партита. Разбира се ако засега е тайна, не се колебай да кажеш.
И на мен ми дават зор тук, че било време да се организира моето, макар и лично да ми се вижда доста рано...
На всички болни момичета - скорошно оздравяване пожелавам.
Капризче, не им се връзвай много на тези лекари, които само се чудят с какво да те сплашат. Аз така се разделих с моя гинеколог още в началото на бремеността, когато и обяснявах по телефона, че според мен съм бременна и ме боли доста ниско долу, а първата и реакция беше "ами може да е извънматочна бременност". И всичко това става по телефона. Реших си, че няма за какво да си губя времето при такива хора, които за капак на всичко 90 евро на преглед взимат...подминавай ги просто с усмивка.
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #76 -:
февруари 04, 2011, 10:52:08 »
Капризче
и аз като теб горе-долу в 15-16 седмица бях се разболяла от някакъв грип и вдигах много висока температура 2-3 дни,но полежах малко на топличко у нас,пих няколко парацетамола и се оправих.И изобщо не се тревожи за бебчето,то си е добре на сигурно място.Както казва майка ми-то е по-защитено от теб!
*THUMBS*Не се параноясвай хич.А за това,което е казал лекарят-нямам думи.Добре,че не ти е постоянен
Много
на всички мами от тази темичка
Активен
Lina81
Ентусиаст
Публикации: 54
«
Отговор #77 -:
февруари 04, 2011, 19:16:53 »
Здравейте всички!И на мен грипа не ме подмина,аз по принцип с антибиотици боледувам дълго,а сега с чайове и плодове,вече трета седмица.Но слава богу взех да се оправям.Бях писала преди време ,че имам изписани 10 табл.фолиева.Само да изясня,че си пуснах едни генетични изследвания по настояване на доктора ми и се оказа,че имам нещо от което не усвоявам достатъчно фолиева киселина,затова продължавам да си я пия.(На доктор съм в понеделник ,та тогава ще ми обясни).Иначе незнам за вас,ама при положение че цял живот съм на диети,а сега закусвам,обядвам,вечерям и ..честно да кажа качила съм повечко килца.
Я кажете какви мазила ползвате за тяло,че шкембака ще почне да расте скоро.мерси:)))
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Baby Time
Отг: Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВР
«
Отговор #78 -:
февруари 04, 2011, 19:39:52 »
carlyangel благодаря за успокоението. Майка ти беше акушерка, нали? Мисля че в друга тема го беше писала това
За съжаление ми се наложи да пия антибиотик, надявам се да няма последици върху бебока. Една приятелка каза, че е пила и тя антибиотик докато е била бременна и после детето е било алергично към него. Гинекологът пък с цялата си тактичност ме осведоми че детето може да се роди кривогледо или със сърдечен порок в следствие на грипа, щом все пак е живо. Абе да не ви занимавам и психирам и вас...
Лина, спомням си че беше писала за фолиевата. Щом лекарят ти е казал, а и изследвания сте правили, значи си я пий без притеснения.
Анииии, страхотни снимки. Искам и аз при вас. Въпреки че мразя студа по принцип, много ме кефи такъв пухкав сняг
Само не знам автомобилите как се придвижват... А не го ли чистят от улиците поне? Това твое око какво му стана, че и продължава да създава проблеми? Лекарите казаха ли до кога ще е така? Дано ти намерят документите, за да не се налага да правиш всичко наново, а щом е и толкова скъпо...
Да ви похваля нашата свеки. Голям е образ, бях и забранила да пазарува каквото и да е за бебето, защото е рано и тя съвестно издържа до днес, когато и дадох картбланш да атакува магазините. Така се вълнува. Тя живее извън Бг и ни вижда много рядко, ще си дойде точно за раждането на бебето и много се вълнува милата. Засипа ме с инфо днес за всякакви неща, които иска да купи. Според мен има и някои, които не са съвсем как да кажа... Абе направо ще ви кажа какво е харесала: аларма за дишане, т.е. ако бебето спре да диша това започва да пищи... Не знам как бих го ползвала това, имам чувството че ще живея в постоянен страх да не се разпищи алармата. И другото анализатор на бебешки плач. Някакво устройство, което разпознава защо плаче бебето: от глад, за сън, защото е мокро и т.н. Това по бих го ползвала, но си мисля че е по-правилно да се опитам да опозная бебето и сама да разбирам кога за какво плаче, а не да разчитам на машини. Все пак съм му майка, би трябвало да си познавам детето, нали?! Вие какво мислите?
Да не решите сега че се оплаквам от свеки, не, дори напротив, радвам се че проявява инициатива и желание да помага и пазарува, просто някои от идеите и не ми се струват много добри
Хайде спирам да пиша, че се увлякох. Галки на коремчетата и до скоро!
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #79 -:
февруари 05, 2011, 06:50:27 »
Капризче, искрено ти съчувствам за изживените страхове...Колкото и да си силен и да мислиш логично и трезво, като доктор ти наговори тези глупости - не зная и аз щях да си вкарам не филми, ами ..
И аз не мисля, че бебето страда по някакъв начин. Те са доста защитени. И има антибиотици за бременни. За идеите на свекърва ти - познавам мами, които имат
уреда за засичане на движение
Честно на да ти кажа, на мен по-практичен ми се струва, отколкото машината за разпознаване на плач.
Да, имаме сняг - наваля за 1 ден. Снимките са правени 1 час след като спря да вали, затова и не е разчистено. Сега вече е нормално горе долу за каране - магистралите и главните пътища са сухи, по-малките разчистени, за съжаление доста от трeтоарите са затрупани и се ходи по пътя
Ако съм
за бебешкото парти, моля модератор да премести поста ми.
Minalina (честити сини гащи),
тук
съм обяснила накротко за празника:
Сега мога да ти разкажа какво уточнихме с приятелката ми.
Поканите ще бъдат в електронен вариант, през
този сайт
Ще имам 3 игри:
познай обиколката на корема на бременната - една жена минава с панделна/прежда/конец през всеки от гостите и те си отрязват колкото мислят, че е голям корема. След това бременната си измерва корема и сравнява с парчетата панделка на гостите. Печели този, който е най-точно отрязъл
Не казвай "бебе". При влизането се раздава по 1 щипка на всеки гост. Само бременната може да казва "бебе", и всеки път, ако гост чуе друг гост да казва забранената думичка му взима щипка. Печели този, който има най-много щипки след отварянето на подаръците.
В поканата ще има молба към гостите да донесат тяхна бебешка снимка. Всички сними се събират накуп и бъдещата мама трябва да познае кой кой е
За печелившите от игрите решихме да купим по 1 ароматна свещ.
Всеки от гостите щя получи подаръче за спомен. Моите ще бъдат кутийки с буквички по тях и във всяка кутийка ще има lindt бонбон
нещо подобно:
Тортата ще бъде кръгла на 2 етажа, като ако ще имам момиченце, долния блат ще бъде в светло розово и ще има пеперудки отгоре. Ако ще имам момченце - тортата ще бъде в бяло, светло синьо и зелено (точки или ленти) с буйки отгоре.
Съответно за декорацията решихме подобни цветове/теми - момиченце - пеперуди и пастелено розово, момченце кубчета с буквички и пастелено зелено + синьо.
Аз ще имам сигурно 10 дечица и за тях ще има отделни подаръци с лакомства. За игри за тях ще вземем пастели + единични листове за оцветяване.
Тук традицията е който организира празника да поеме храната, но аз не съм съгласна с това и след доста спорове решихме, че аз ще приготвя по-голямата част и ще помоля по-близките да помогнат - кой ще направи салатка, кой кекс
За съжаление днес получих малко кофти новини, че трябва да преместя заплануваната дата, но не е края на света - ще я преместя.
Lina81, има
темичка за козметика по време на бременността
- ако искаш погледни там какви съвети има.
Аз лично се мажа с крем, направен от моята приятелка:
Масло за превенция (срещу образуване) на стрии. Има омекотяващо и овлажняващо действие; успокоява зачервяванията, които се появяват с образуването на стриите. Използвайте само пресови базисни масла, а не дестилационни. На водна баня, желателно в стъклен или керамичен огнеупорен съд, смесете следните масла:
1 чаша кокосово масло
¼ чаша какаово масло
1/8 чаша кайсиева, бадемово или масло от гроздови семки
1/8 чаша масло от кукуи, шея или манго
Когато маслата се разтопят напълно, махнете съда от водната баня. Охладете за 15-20 минути и след това добавете етеричните масла:
10 – 20 капки санталово дърво (по възможност етично)
15 капки пачули
15 капки портокалово масло
Етеричните масла могат да бъдат заменени с розово, лавандулово, нероли или мандариново, по осмотрение на това кой аромат ви допада повече. Може да ги миксирате както желаете. Винаги имайте предвид обаче, че максималния брой капки на етеричните масла не трябва да надвишава 50 и е добре да смесите поне 2 вида!
Прехвърлете сместа докато е топла в бурканче с капачка, изчакайте да изстине напълно и тогава използвайте. С този крем може да си правите масажи на бедрата, гърдите (вече споменахме без зърната), корема и навсякъде, където имате нужда от подхранване и овлажняване.
«
Последна редакция: февруари 05, 2011, 07:25:03 от Anichka
»
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #80 -:
февруари 05, 2011, 10:10:57 »
Капризче
това за антибиотиците и за алергията е вероятно,но пък чак увреждания и най-вече кривогледо?! ахах спука ме от смях тоя гинеколог бе..те като не са на кеф и ги дрънкат врели-некипели
Не е много етично,но върви го разбери
и аз като теб съм паника за всичко друго,но специално за неща,в които съм сигурна,че не е така,няма начин да се вържа.Майка ми е акушерка и баща ми беше гинеколог.
Много ме заинтригува с този уред,който разпознавал детския плач.Относно алармата,не бих си я взела.Звучи ми много откачено
и аз като теб сигурно по цял ден/нощ ще се наслушвам за нея
То бебчето като е при вас през нощта,едва ли ще има нужда,а през деня пак ще ти е под око.Желая лека бременност на всички мами от тази темичка,аз си ви чета и навестявам,въпреки,че сме от различен калибър
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734
«
Отговор #81 -:
февруари 05, 2011, 11:58:57 »
Аничка, мерси за споделената информация.
Прекрасни неща сте замислили и съм сигурна, че всичко ще е чудесно!
Досега съм била/организирала само едно такова парти (на inaxastra) и се беше получило супер весело
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,26192.90.html
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,26192.msg440468.html#msg440468
Даже си мислех , че такава темичка във форума може да е приятно да имаме, но разбрах че в България засега не са разпространени.
То не че по френско са много, тепърва навлизат на мода, но пък като искаш да се забавляваш кой ли ще те спре.
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
«
Отговор #82 -:
февруари 07, 2011, 18:37:40 »
Ехооо, привет
Раздвижила се е темичката, много се радвам, за което
За мазилата
, аз за сега ползвам едно мляко за тяло на "Нивеа" - като свърши ще реша какво да взема
За пола на бебето
, надявам се скоро да ни го кажат - на ФМ - ако човечето позволи, де, т.е. застане в подходяща поза
За корема
, а зси имам вече заформено коремче, та майками чак не вярва в кой месец съм
За килограмите
, последно бях +1, на преглена на 17.01, сеха мисля към 20.02 да отида, дано не счушя кантара, че хич не ми се иска да съм "мама праска" С Коско качих 13 кг., от които половината останах в болницата, дано и сега не кача повече!
Все още си нося вички дрешки, само копчето на дъките не е закопчано, но това е разбираемо
За бебешките партита
, ина мен много ми харесва идеята, но около мен няма кой дами организира такова
За покупките
, вчера купих една шапка за бебето и една за Коско и така з апочнах с покупките - харесах и още няколко красоти, но тъй като все пак не сме на 100% сигурни з апола се въздържах от тези покупки, макар да бяха на много ниски цени!!! Нооооо, казахна мъж ми, че смед ФМ, ще го пратя да ги купи, само чакам док. да каже -
момичеееее
Искам да ви кажа, че в магазин "Вис Виталис" има много и хубави неща - всичко з абебето има, вчера бяхме там - препоръчвам го
За сега толкова от мен!
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #83 -:
февруари 15, 2011, 17:22:19 »
здравейте
аз бях на преглед миналия четвьртьк, но чак сега ми се пише за него. Рецепционистките леко ме разстроиха, но всичко минава.
Прегледьт ми беше рутинен - урина, крьв, крьвно, килограми, чухме сьрцето с доплер, поговорих с акушерка.
Сьрчицето на бебчето биеше сьс 140 удара в минута. Видимо се е вдигнала плацентата нагоре кьм пьпа. Беше 3 прьста под.
Килограмите са ми +0.5, което е около 1.5кг от началото на бременността.
Крьвното ми беше 108/70.
Следващият ми преглед е на 11.03 - така чакания видеозон.
Нямам тьрпение Булечка да открие сезона тези дни с потвьрждаване на пола.
Кьсмет на всички при прегледите
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
«
Отговор #84 -:
февруари 15, 2011, 17:28:08 »
Цитат на: Anichka в февруари 15, 2011, 17:22:19
Нямам тьрпение Булечка да открие сезона тези дни с потвьрждаване на пола.
Кьсмет на всички при прегледите
И аз нямам търпение да дойде петък и да видим какво ще ни позволи да видим бебето
Искам само док да каже, че всичко е префектно (както беше с Коско) и по възможност и пола д ани каже, че да си знаем вече!
На всички ви пожелавам само хубави емоции и новини!!!
Активен
van4ii
Професор
«
Отговор #85 -:
февруари 16, 2011, 09:16:28 »
Вчера бяхме на преглед, взимаха ми кръв за изследване за генетични увреждания и синдром на Даун, както и за анемия, че се съмняваме, понеже много ми се вие свят и ми причернява и чакам да ми излязат резултатите. Иначе лекарката каза, че всичко е точно за нея, половин час го гледа, но то не се показа между краката
, не спря да се върти, дупи и крие и не разбрахме. Нищо, другият път
Аз да ви питам кога според вас е добре да се отиде на 3D?
А иначе за коремче и аз вече си имам оформено, скоро ще се покажа
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #86 -:
февруари 16, 2011, 09:56:37 »
Здравейте дами! Аз вчера бях без компютър и се бях побъркала цял ден, толкова работа имах, а нищо не можах да свърша. Днес обаче всичко е наред
Аз съм на преглед утре, не знам дали ще ми правят видеозон... Дано, че ми е любопитно вече и на мен за пола. Иначе на 11.03 съм на фетална морфология и 3D и мисля че тогава вече би трябвало да се види какво ще е бебочето. После съм решила да направя един подробен списък за пазарене и да нападам магазините
Ани, с теб живот и здраве на една дата ще се гледаме на видеозон, дано и новини после можем да споделим
Момичета, вие какви бебчета искате? За Танчето знам, че е момичешка вълна, а другите?
Ванчи, на 3D според мен където и да е отидеш все ще ти го покажат бебето. От това което аз разбрах от нета и приятелки, по-важното е да отидеш при добър специалист по фетална морфология. От тези, с които аз говорих стана ясно, че самата ФМ се прави на 2D и накрая след цялостния преглед ти пускат да видиш бебето на 3D. От моето проучване 2-ма са добрите лекари в областта(говоря за София)- д-р Марков
http://www.mc-markovs.com/
и доц. Томова
http://www.docenttomova.bg/
И на двете места могат да ти направя ФМ на 3D, но не е необходимо.
Държа да подчертая, че това е моето разбиране по темата и не претендирам, че е най-правилното, ако някой има други наблюдения нека сподели
Активен
van4ii
Професор
«
Отговор #87 -:
февруари 16, 2011, 13:38:22 »
Да, да, аз зная че няма проблем да го видим, но въпросът е кога най-рано е добре, защото съм чувала, че не е хубаво в началото.
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #88 -:
февруари 16, 2011, 13:59:14 »
Ох, ти си писала
кога
, а прочетох
къде
и взех да ти обяснявам... Много съм разсеяна, извинявай. Ами аз ще ходя на началото на 21 седмица някъде. От доц. Томова разбрах че е добре да е най-рано в 20-та седмица.
Активен
van4ii
Професор
«
Отговор #89 -:
февруари 16, 2011, 16:02:25 »
Мерси, значи сигурно другият месец ще отидем, че ми е интересно, въпреки че моята докторка ми каза че нямало смисъл
Активен
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...