Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 07:04:13
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
За и против секциото.
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: За и против секциото. (Прочетена 194115 пъти)
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
Отг: За и против естественото раждане
«
Отговор #165 -:
май 10, 2008, 15:07:24 »
Твоят гинеколог ще прецени дали да те прати на специалист и тогава ще стане ясно дали е препоръчително да се направи секцио *THUMBS*Не го мисли от сега ще е най-доброто за теб аз познавам мами с диоптер и нормално раждане!
Активен
virgin
Сватбен ГУРУ
Вече съм мами на две малки мадами!
«
Отговор #166 -:
май 10, 2008, 15:11:24 »
Ако имаш голям диоптър ти препоръчват да родиш секцио (дори е почти задължително май). Доколкото знам има опасност от отлепване на ретината докато напъваш по време на едно нормално раждане.
На мен ми се струва доста правдоподобно това, тъй като съм виждала доста родили нормално с кръвоизлизи в очите, а и по лицето от напъните.
М/у другото не съм съгласна за това, че в днешно време лекарите едва ли не рекламират
секциото и го пробутват на всяка родилка.
Аз като казах, че искам секцио ме убеждаваха 2-3 лекари да раждам нормално. Това включва 2 лекари от частната болница, където раждах + лекарят при който си ходех на консултация.
И все пак
РАДВАМ СЕ, ЧЕ ИЗБРАХ СЕКЦИОТО
, защото така или иначе щяха да ме режат!
«
Последна редакция: май 10, 2008, 15:17:37 от virgin
»
Активен
Invisible
Сватбен ГУРУ
На мама тигърчето
«
Отговор #167 -:
май 10, 2008, 15:32:13 »
аз съм ЗА естесвеното раждане и много искам да мога така да си родя, дори за момента не исам и упойка по натам незнам какво ще искам като ме хване шубето...но за сега съм твърдо на това мнение
Активен
sabeva_07
Сватбен ГУРУ
I am Happy!
«
Отговор #168 -:
май 10, 2008, 15:37:00 »
Аз също съм за нормално раждане но с упойка.Но ако нещата отидат към секцио ще послушам лекаря си, той най-добре знае кое е добре за бебо и мен.
Активен
PetraShili
Ентусиаст
«
Отговор #169 -:
май 10, 2008, 18:43:19 »
Цитат на: Danitkaaa в май 10, 2008, 15:04:13
Значи ако имаш диоптър означава,че може да раждаш секцио ли
?
ММммм аз нещо май тук не съм наясно,аз нося очила,но не с висок диоптър,но някой може ли да ми обясни по така ?
Аз нося -4 и -3,75 диоптър (със цилиндър), и в осмия месец докторката, която ми водеше бременността ме изпрати при очен специалист да ми измерят налягането в очите. Отидох. Капнаха ми някакви капки в очите и седнах пред някакав апарат и ми казаха, че имам добро налягане и няма нужда от секцио, но препоръчаха раждането да бъде индуковано и ми обясниха как да напъвам: да притисна главата си в гърдите докато напъвам и задължително да държа очите си по време на контракциите и напъните затворени. След раждането ми прегледаха очите, нямах кръвоизлеви, и диоптърите ми не са се качили.
Така, че ще е добре да отидеш на преглед при очен специалист и той ще прецени.
Активен
maria_lakova
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #170 -:
май 11, 2008, 10:21:32 »
Цитат на: PetraShili в май 10, 2008, 18:43:19
Така, че ще е добре да отидеш на преглед при очен специалист и той ще прецени.
Задължително се ходи на очен лекар в 8 месец и той прави изследвания и преценя дали е необходимо да ти дате направление за секцио, а не го решава гинеколога по пинцип! Просто при повечето случаи се дава такова направление, но Петра е права, че се гледа налягането на очното дъно, а не само диоптрите!
Въпоса е, че има опасност от отлепване на ретината най-вече и от увеличаване на диоптрите, разбира се, но тъй като моите диоптри са -4,75
мен много ме е страх да не се увеличат още, защото и сега без очила или лещи аз си знам как виждам (или по-точно не виждам)!
Но няма от какво да се притесняваме/те - каквото ни кажат лекарите, мисля, че трябва да ги послушаме, а не да действаме на своя глава!
Активен
cremcaramel
Ентусиаст
Публикации: 62
«
Отговор #171 -:
май 11, 2008, 13:11:46 »
Човек не може да подобри природата, колкото и да си мисли, че може
Аз съм с доста добро телосложение (в смисъл широк ханш) и мисля да раждам естествено. При някои жени с много тесен ханш просто няма как и тогава се налага секцио
Активен
a
Професор
вече съм мама на принцеса голяма
«
Отговор #172 -:
май 11, 2008, 15:19:05 »
Цитат на: Danitkaaa в май 10, 2008, 15:04:13
Значи ако имаш диоптър означава,че може да раждаш секцио ли
?
ММммм аз нещо май тук не съм наясно,аз нося очила,но не с висок диоптър,но някой може ли да ми обясни по така ?
аз също родих секцио заради проблем с очите но не заради диоптъра (имам-2.75диоптър)а заради увреждане на стъкловидното тяло и частично отлепяне на ретината.
ходи се на преглед на един апарат казва се голдман и там се установява дали има нужда от секцио
аз ходих при др.Холевич в Александровска болница(също така има и частен кабинет там прави корекциите след раждането)и съм много доволна ако някой има въпроси да ми пише на лични
Активен
katia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #173 -:
май 14, 2008, 02:36:42 »
по принцип ако диоптъра е над 3.аз също родих секцио заради очите-имам близо 5.и добрече са ми очите и не родих нормално,щото иначе е трябвало форцепс,че беше тръгнала да излиза с носа напред!и нямаше да излезе!
Активен
katia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #174 -:
май 14, 2008, 02:50:18 »
момичета,
четох различни мнения,но според мен при нормалното раждане стреса е по-голям.аз до последно исках нормално раждане,но нямах избор.и колкото и да ми говорят,че сикцио е по-лесно не вярвам,защото съм го преживяла.при секциото те болят много повече шевове,защото ти прекъсват не само някаква си тъкан,ами орган-и то матка!!!не само кожа и мускули!така,че не съм съгласна с това мнение,че не е нищо работа все едно да родиш секцио
!при това ти си с 1 крак в гроба с тази операция-не знам дали ви е известно.
разбира се не казвам,че нормалното раждане не е безболезнено-напронив!
Активен
Vessi
Професор
«
Отговор #175 -:
май 14, 2008, 16:21:39 »
Колкото хора толкова и мнения
Въпроса е какво мисли доктора и дали всъщност е добър специалист или има и др.субективни фактори т.е. по висока цена,по лесна манипулация и пр. Аз за себе си съм решила секцио в 21 век с тази напреднала медицина, да се мъча като баба ми ....но въпрос на мнение и най- вече на лекарско виждане.
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #176 -:
юни 03, 2008, 18:04:52 »
Всичко е много индидвидуално и зависи от органзима , някои се възстановяват много бързо след секцио, както моята бивша шевка, на някои и им отнема повече време. Аз лично много бих искала да родя по естествен начин един ден, но ако лекарят ми каже ,че трябва да бъде секцио не бих се колебала за миг , тъй като това може да бъде животоспасяващо за бебето и за майката. Така че момичета доверете се на лекаря си.
Активен
iolly_
Ентусиаст
«
Отговор #177 -:
септември 15, 2008, 23:09:08 »
Много бих искала да кажа, че съм за нормалното раждане, но не мога. За съжаление незнам по какви причини днес жените раждат много трудно нормално, появиха се много незвестни до сега усложнения, като смъкнато влагалище и куп други да не ви плаша. Да не говорим, че освен болките, които изпитва жената, раждането е много тежко и за самото бебе. Едно нормално раждане крие куп рискове и неизвестности.
Аз родих със секцио. Причината беше разделяне на коремни мускули. Казаха ми, че ако имам по-дълго нормално раждане от напъните ще получа пъпна херния и ще трябва да ме оперират. Реших операцията да е една. Майка ми е мед.сестра и от нея знаех много неща за секциото. Искам да ви кажа, че матката е орган от много мека тъкан, която много бързо се възстановява. Не съм имала никакви проблеми..на следващия ден вече си ходех и почти нищо не ме е дърпало. Докато момичето до мен не можеше нито да седне нито да легне от нормално раждане.
Активен
сиска
Заслужил майстор на спорта
Така ми е добре...
«
Отговор #178 -:
септември 15, 2008, 23:20:02 »
Аз пък мога да кажа обратното..аз се възтанових много бързо след нормално раждане на бебе 4150гр. докато момичета раждали секцио не можеха да си вдигнат бебетата!Колкото хора,толкова и различни мнения по въпроса!Който както иска да си ражда...избора си е негов...бебето си е негово!
Активен
virgin
Сватбен ГУРУ
Вече съм мами на две малки мадами!
«
Отговор #179 -:
септември 16, 2008, 07:43:42 »
Верно е Сисе, но това, което ти казваш за секциото за съжаление се случва само в държавните болници, които са зле и не се обръща внимание на пациентите. Докато нормалното раждане и в държавна и в частна болница, пак си е нормално раждане.
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...