Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 12, 2025, 00:07:59
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
" Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 7 "
Страници:
1
...
29
30
[
31
]
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 7 " (Прочетена 134239 пъти)
preslava_82
Сватбен ГУРУ
Отг: " Очаквани Бебчета ЯНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 7 "
«
Отговор #450 -:
ноември 17, 2010, 18:55:57 »
mihova
,като ти гледам лекарството,значи хемоглобина ти е нисък,няма за какво да се притесяваш за бебка,тя си е добре
И за теб не е толкова страшно,като приемаш малко време и ще се нормализира,а колко ти е хемоглобина? Моя е нисък още от началото103...109...106 ей така си върви и нищо ми няма
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!
«
Отговор #451 -:
ноември 17, 2010, 18:58:16 »
mihova
, не се притеснявай. Щом сте слушали тоновете, предполагам че са ти пипали и коремчето и след това докторката ти не ти е назначила видеозон, значи всичко е нормално. Сега обърни повече внимание на себе си, имаш нужда.
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #452 -:
ноември 17, 2010, 20:45:15 »
Цитат на: preslava_82 в ноември 17, 2010, 15:09:57
Да ви питам,бебчовците ви имали ли са "тихи" периоди,смисъл,дни в които риткат,но много по-малко от обикновено? Незнам да се притесявам или не....,защото последните 3-4 дни мойта госпожица е много кротка и заспала
И аз като
Ина
определено мога да кажа, че има дни, през които бебка е много по-кротка и други, в които лудува по цял ден и особено, когато дните са един след друг, това някой път малко ме стряска, но явно просто си е такава
Така че, спокойно!! На нас тук са ни казали, че е тревожно, ако за 24 часа я усетим по-малко от 10 пъти - като това включва всяко едно мъничко движение, не само големите размърдвания.
Михова не се притеснявай излишно, на много майки им е нисък хемоглобина, просто има хора с по-нисък хемоглобин, спокойно. На мен също ми казаха, че съм на границата, но не ми предписаха нищо
Аз днес бях на редовния ми преглед и всичко си беше нормално
Кръвното ми е малко ниско (85/60), но явно това не ги притеснява много. Бебката се беше опънала напречно в корема ми, главичката отдясно, крачетата отляво, явно все още и е много широко и се разполага както си иска
Акушерката ми каза, че от 36 седмица насетне вече ще трябва да си заеме правилната позиция, дотогава може да си се мести както си поиска
. Другата седмица съм на курс, който тук наричат "Активно раждане" и обещавам да разкажа всичко!
От мен е това засега, майчета, хайде отчитайте се и вие
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #453 -:
ноември 17, 2010, 21:43:57 »
Албенчик
и аз ще раждам активно. Много ме интересува това, което ще ви кажат. Аз сьм абонирана за "The active birth journal" ако те интересува мога да ти пратя файловете
Относно хемоглобина сьм казвала и друг пьт, но искам пак да ви обьрна внимание, че ниският хемоглобин е нещо сьвсем нормално за бременността. Това е просто крьвен показател, който свидетелства за степента на разреденост на крьвта. При бременност на тялото е нужна по-разредена крьв, за да може сьрцето по-бьрзо и леко да я изтласка там, кьдето има нужда от нея. Така, че до момента, в който майката се чувства вьв форма, всичко е Ок
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #454 -:
ноември 17, 2010, 22:29:25 »
Ще ми обясните ли с две думи,какво означава това активно раждане.
Всъщност не е нужно,поразрових се из нета и разбрах
Тук в България обаче това е мнооого трудно все още
«
Последна редакция: ноември 17, 2010, 23:01:26 от preslava_82
»
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #455 -:
ноември 17, 2010, 23:14:05 »
В Бьлгария има много жени и асоциации, които се борят за това. Убедена сьм, че с усилията на всички, един ден жената ще има право на избор по кой начин да преживее този уникален момент.
Защото правото на избор е най-важното
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
ЩАСТЛИВИ!!!
«
Отговор #456 -:
ноември 18, 2010, 09:08:49 »
mihova и аз пия Феро- Фолгамма и това е защото ми е нисък хемоглобина.
Сега се връщам от профилактични прегледи от Дженерали- Закрила. Ходих при кардиолог- пулса на сърцето ми е 130 удара в минута... праща ме на повторен преглед... някой да има инфо за такива пулсове... аз се чуствам перфектно. Никога не съм имала проблем с каквото и да е било най- малкото със сърцето
те ме изкараха, че ще припадам...
Активен
alben4ik
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #457 -:
ноември 18, 2010, 09:28:49 »
Сиси
какво правиш ти, това е страшно висок пулс, по принцип за ускорен се смята пулс над 90 а твоят........ нямам думи
Довери се на лекарите и да пишеш после какво са ти казали. Нали не се притесняваш излишно за някакви глупости??!?
Ми ти май се опитваш да си съпричастна с твоята принцеска и си доближаваш пулса до нейния
, горе главата, ще се намери логично обяснение
Инка
много ще съм ти благодарна да ми изпратиш тези файлове, аз постоянно чета разни неща в интернет, но колкото повече информация, толкова по-добре
Преслава
, трудно е наистина в България да се постигне всичко това, но нещата най-вече зависят от лекаря и екипа му, които водят раждането, така че, който знае предварително кой ще му води раждането, винаги може да се достигне до някакъв компромис, при който и майката ще е доволна и лекарят ще се съгласи да излезе малко от закостенелите си разбирания.
Хубав ден, майчета, ще вляза по-късничко пак да ви нагледам пак
Активен
Armanii
Сватбар
«
Отговор #458 -:
ноември 18, 2010, 09:39:22 »
Здравейте мами!
Как сте? Днес и на мен ми е едно скапано предполагам от времето е.. Свикнахме с високите температури и като стане малко хладно и няма слънце не сме на кеф
Сиси, Mihova
да ви питам - какви са ви стойностите на хемоглабина? И аз пиех феро-фолгама по 1 на ден, но днес си пуснах изследвания и видях, че хемоглобина ми е 103, а беше 113.. Сега не знам сигурно ще ми увеличат дозата..
Иначе аз се чувствам добре, но бебока нещо и мен не ме оставя да се наспя.. Две вечери подред се събуждам от побутвания в корема към 4ч. сутринта и не мога да заспя.. Но това да ни е проблема, няма да се оплаквам, толкова го чаках това побутване - сега ще си търпя
Приятен ден на всички!
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
ЩАСТЛИВИ!!!
«
Отговор #459 -:
ноември 18, 2010, 09:45:24 »
Албенчик
,
не се притеснявам за нищо. То няма и за какво, когато всичко с бебка е наред и с татито сме спокойни... но незнам... още от много отдавна ми е така пулса... ох незнам ще отида следобяд при кардиото и ще пиша после. Спокойна съм си, почивам си, хапвам си, после малко разходка и това е. Кафе пия с много мляко, понеже ми е ниско кръвното. И то само по 1 на ден.
Абе сега накрая на бременноста да вземат да ме изпопритеснят...
Anelly (armani_code)
аз го пия по 2 на ден. Следващия месец ще ми пуснат нови изследвания да видят как е. Аз пия и Магне Б6 и понеже от магнезия нивото на хемоглобина отслабва и понеже повръщах до 5-тия месец трябва да пия и Феро- Фолгамма.
«
Последна редакция: ноември 18, 2010, 09:50:15 от ♥Сиси♥
»
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #460 -:
ноември 18, 2010, 11:19:06 »
Привет, мами.
Сисе
, за сьрцето не мога нищо да каже - вьобще не сьм в течение, но ти стискам палци да не е нищо кой знае какво.
Албенчик
, дай си мейла и ще ти пратя каквото сьм получила досега. Те ми ги пращат на всеки две седмици, а с теб вьрвим еднакво, така че е Ок.
armani_code
аз не пия нито витамини, нито желязо. Хемоглобиньт ми 115.
Активен
mihova
Ентусиаст
нашето съкровище
«
Отговор #461 -:
ноември 18, 2010, 11:28:15 »
Anelly (armani_code
моят хемоглобин е 100 а феро-фолгама пия по 2 на ден.А и витамините спряхме май няма никаква полза от тях. Доки каза, че сега феро-фолгама е по важна.Сега ще си похапвам и повече спанак,коприва(не ги обичам много но...),черен дроб,яйца по едно поне на ден и подобни какво да се прави. А на другата ЖК ще видим дали съм го качила.
Сиси
Не се притеснявай мила всичко ще е ОК
Приятен ден на всички мамчета!
«
Последна редакция: ноември 18, 2010, 11:32:23 от mihova
»
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #462 -:
ноември 18, 2010, 12:14:11 »
Аз поне от хемоглобина си не мога да се оплача
Моят е 139. Утре ще давам пак кръв и урина, да се надяваме, че всичко ще си е наред отново.
Иначе, при нас нищо ново. Добре сме, подготвяме се полека лека. Вече пристигна легълцето и тези дни тати ще го сглоби. Но и моите нощи не са от най-приятните. Не само че пак започнах да ставам често до тоалетната, ами и си сънувам редовно кошмарите
Ще взема един сценарист да стана накрая, с толкова идеи!
Бебка си ме бута, много обича музичка и и шумове, защото винаги тогава започва да шава
Килограми качвам в несвяст - вече съм +12
Не знам на какво се дължи, като ям три пъти на ден, движа се всеки ден, а и коремът ми далеч не е като за последните дни на 6 месец. Ама, качвам си.
На 24.11 сме при доки на ехограф. Да видим дали е порастнала малката, а и да ми вземе пак секрет, за да разберем дали глобулите са помогнали въобще.
Това е от мен. Отивам да експериментирам с една плодова торта, че половинката скоро е рожденик
Хубав ден, мамчета!
Активен
aprilka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #463 -:
ноември 18, 2010, 13:18:34 »
Ехеее момичета хубав ден на всички
Вие направо ме изумихте, аз не знам нито една цифричка от изследванията си
.
sunray
вярваш ли че тази сутрин си мислех за теб, че отдавна не се беше разписвала... С тези килца май двете на едно положение. И аз така по цял ден съм като летящият холандец, не се спирам. За храната, ами чак толкова не хапвам ама съм много шишкава...Като ви гледам
всички
в оная другата темичка с коремчетата, такива едни сладурки и с хубави коремчета и финички... аз съм като слон (или поне така се чувствам)
Инка, Албенчик
възхищавам ви се за това с това активно раждане...аз не знам, може по нататък да променя мнението си, но поне засега не съм му фенка.
mihova
късметлийка си с тоя черен дроб... аз така да обичам, но тук общо взето не дават да го хапваш, заради високото съдържание на витамин А(от животинска форма, сок от моркови е ок), които по-трудно се изхвърля от организма докъто си бременна и не били хубаво за бебока. Аз много ми се беше прияло веднъж и се обаждах на майка и тя ми разправя, че и тя е била с нисък хемоглобин докъто е била бременна и доста дробчета е похапнала...както и да е аз не посмях да си хапна порядачно и само опитах. Но може би тук се вманиачават... а пастет дават ли ви там да хапвате(лелелеле как звучи само), защото това е на първо място в листа с забранени храни, които ми дадоха от болницата?! А то нали знаете забраненото най ти се иска...
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #464 -:
ноември 18, 2010, 16:00:25 »
Сиси, наистина поговори с лекар за твоя пулс, може да се дължи на стрес, дехидратация, но може и да си си с висок пулс, но за всеки случай консултирай доктор.
Sunray,аз също си мислех за теб тези дни. Не им се притеснявай на кошмарите, някъде бях чела ,че по време на бременност е нормално да имаш странни сънища. Между другото ние с теб сме на една дата на ЖК. На нас тогава ще ни правят и 3Д и нямам търпение да видя личицето на бебо, ако реши да не е инат и да се покаже
Ина, Албенчик, аз също ще раждам активно, но не успях да намеря курсове тук. Ако все пак решим да наемем дула, най-вероятно тя ще помага, въпреки че ми се искаше да отида и на лекции.
Аз от 3 дни имам проблем със стомаха и корема и незнам вече какво да правя, всичко се почна от понеделник, когато за вечеря си приготвих пържени картофи (домашни) и през ноща във вторник се събудих с болки в стомаха и корема. Явно доста съм си възпалила дебелото черво , защото все още имам болки само , когато лежа ми е добре или ако съм свита, изправя ли се започват придърпвания.Вчера почти нищо не съм яла, пробвах, но стомахът веднага ме заболя. Пия сок от синя слива, вода и чай с мед и лимон, то и нямам много апетит. Дано ми попремине тези дни, че от тази болка нищо не мога да свърша у дома. Иначе бебо си е добре, прави разни премятания , като цяло доста активен. Мисля, че започнах да различавам побутванията от хълцането. Нормално ли бебто да хълца толкова много?
А Крис така се забавлява и още му е странно как така в моя корем има друг човек
. И така, това от мен.Прегръдки на всички вас.
Активен
Страници:
1
...
29
30
[
31
]
32
Нагоре
Изпечатай