Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 12, 2025, 12:06:55
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Покупки за бебето и детето" 12
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Покупки за бебето и детето" 12 (Прочетена 174576 пъти)
alben4ik
Сватбен ГУРУ
Отг: "Покупки за бебето и детето" 12
«
Отговор #315 -:
ноември 22, 2010, 20:57:56 »
Цитат на: pavla в ноември 22, 2010, 12:34:18
Ееее в тази темичка има супер нещица...
Така е, съгласна съм с
Павла
, много готини неща сте накупили момичета
Sunray
направо се влюбих в една бяла жилетчица, както и в кошарката ви. Ние много искахме да вземем такава, с много чекмеджета, но тук просто ги правят по-различни, дори отдолу много рядко има чекмеджета. Какво да се прави, ние вече се обзаведохме, ще трябва да направя снимчици и аз да ви ги покажа нашите нещица
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #316 -:
ноември 23, 2010, 02:43:41 »
Мацки, пак съм тук с нов въпрос
Според вас колко шишета е необходимо да имам, по принцип?
Купих един на Авент 125мл...
Аз ако имам кърма (силно се надявам) няма да ми трябват в началото, но..мисълта ми е за по-нататък колко ще ми трябват...за сок, вода и за какво още?
Хайде да се включат мамите с опит
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #317 -:
ноември 23, 2010, 08:10:43 »
Agent T, вземи си още едно малко шише (50 мл) като за начало. и като се роди бебето, според кърмата ще прецениш още колко да купуваш.
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #318 -:
ноември 23, 2010, 09:58:38 »
Агентче,
аз купих 2 стъклени шишета на Чико - 125 мл и 250 мл.
Изцяло сме на кърма и ползвам малкото за преварена водичка да изплакваме устичката след кърмене и да се успокояваме, когато ни боцкат ваксините. Голямото така и не съм го разопаковала и седи прибрано
Ти вече си взела едно, което според мен за начало е достатъчно, но всичко зависи от кърмата, както е писала echy_ .
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
http://www.panoramio.com/user/3830585
«
Отговор #319 -:
ноември 23, 2010, 13:01:53 »
Aз бях взела 2х125мл.В началото не ми стигаха.Едно за чайче(вода и до днес не желаем), едно евентуално за АМ(в самото начало дохранвахме сега не), едно за помпата за кърма.На пръв поглед уж стигат, но в цялата суматоха в началото, толкова бях неориентирана, че примерно в един момент се оказва, че нямам стерилизирано шише...В крайна сметка с 5бр малки шишета се справихме.Друг е въпросът, че в момента не ги ползвам.Ползвам само едно.
Много се замислям и ние да вземем чувалче за спане.За сега малката спи при нас и я завивам, но оставя ли я в леглото, много ритка и след 5 мин се е отвила.
Цитат на: matsinka в ноември 21, 2010, 02:03:58
Но по принцип,ако детето не е свикнало от малко да спи в чувалчето,знам че после е много трудно да свикне.
Ето това може да е проблем обаче.Трябва да помисля по въпроса.
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #320 -:
ноември 23, 2010, 15:28:40 »
Agent T
Според мен не бързай да купуваш шишета. Винаги можеш да пратиш таткото до магазина, ако ти потрябват спешно. Аз купих едно от 150мл преди да родя и още го ползвам (сменям бибероните от време на време). От самото начало го ползвам за вода или чай за изплакване на устата след кърмене, а сега от него си пие водичка дребо. Та едно шише ми беше повече от достатъчно за бебето.
Наложи се да купимм още едно от малките на Авент за помпата за кърма. Странно ми беше, че я продават без шишета, ама те имат в предвид да се ползват директно контейнерите. На мен с шише обаче ми беше по удобна. Пратих таткото до магазина с точни и ясни инструкции какво шише да ми купи и нямаше проблем.
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #321 -:
ноември 23, 2010, 15:38:12 »
Agent T, аз ползвам 1 шише да съхранявам изцедената кърма и 1 за водичка, макар, че не я давам много все пак трябва да има!
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #322 -:
ноември 23, 2010, 16:12:44 »
Момичета, благодаря за съветите
Мисля, че сте прави това, което имам май е достатъчно за начало, а и сега се сетих, че то и с помпата за кърма има шишенце, та стават 2
....Благодаря ви..целувки
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!
«
Отговор #323 -:
ноември 23, 2010, 17:07:36 »
Дано да не съм объркала темата, но искам да попитам за една количка. Някой ползвал ли е i'CCO или поне нещо да е чувал за тях. Аз лично не знам нищо за тях и затова се обръщам към вас за помощ. Става въпрос за този модел ... но меже да ми кажете и по принцип за самата марка.
C:\Users\user\Desktop\!B7Pc6wwEGk~$(KGrHqZ,!ksEy+jCy,eIBMzpT9h0Vg~~_12.jpg
!B7Pc6wwEGk~$(KGrHqZ,!ksEy+jCy,eIBMzpT9h0Vg~~_12.jpg
(75.31 KB, 490x500 - видяно 234 пъти.)
Активен
Поли
Професор
«
Отговор #324 -:
ноември 23, 2010, 18:22:20 »
Момичета и аз бих помолила за мнение относно ето тази количка
http://www.detskimagazin.com/detska-kolichka-chicco-funstral-p-2602.html
Последно май на нея се спирам, че тази която предварително харесах (Babystyle) ми идва леко тежичка-16кг
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #325 -:
ноември 24, 2010, 00:01:13 »
Преди време ви бях питала за едно столче, е най-накрая го намерих и сега започва голямата чуденка - дали да се сдобием и с тази щуротия, която да прескачам из къщи. Имате ли впечатления от това нещо
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати
«
Отговор #326 -:
ноември 24, 2010, 10:01:39 »
svetli, аз мисля, че нама как да не се хареса такова нещо и детенцето има нужда от такива неща. но лично аз мисля, че такъв род неща не е задължително да са чисто нови. пласмасовото лесно се почиства и такава играчка стои вкъщи и едно дете не може да я захаби толкова че да е за хвърляне. Това разбира се е лично мнение.
*mum to be* , познавам майка с такава количка - доволна е. Аз лично много я харесвам на външен вид.
Активен
hoty
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546
Няма невъзможни неща - има само паузи между две хр
«
Отговор #327 -:
ноември 24, 2010, 10:53:32 »
Здравейте, рядко пиша, но ви чета редовно
Та реших да се намеся и аз в дискусията
За шишетата - според мен първоначално две малки са достатъчни. Ние бяхме през цялото време на смесено хранене - кърма+АМ (7.5 мес) и като се роди малката и видях, че имам нужда от още си купих още две малки шишета. В началото бебчето изяжда по 20 мл мляко и до края на първия месец изяжда около 80-100 мл. Така, че лично аз смятам, че от големите шишета няма да имате нужда в началото. Пипи не пиеше изобщо водичка, така, че това също е нещо, заради което не си струва предварително да купуваш шише
За чувалчето - Пипи беше на 2-3 мес като й го купих и все още си спи в него. Нашето е най-обикновено, няма отдолу и отгоре копчета за корекция. Размерът е 1, най-малкия. По принцип се гледа размера на дрешките и се взима поне един номер по-голям. Размерът на дрешките отговаря на размера на раменцата на чувалчето. Надолу чувалчетата са винаги по дълги и по-тумбести, за да може детето като поизраства да може да рита свободно в него.
За столчето на фишир прайс - ние имаме едно подобно, но нашето не е на тази фирма и е като табуретка, но пак е музикално. Пипи го ползва да натиска отгоре копчетата, но не сяда на него. Според мен тези столчета имат за цел да научат детето да сяда и респективно - да сяда на гърне. При нас този ефект го няма - моята хубавица не иска изобщо да седне на него. А ако успеем да я излъжем да седне веднага става, защото се стряска, че изпод дупето й се чува музика
За количката - тук има една майка с такава, удобна ми изглежда. Иначе тази количка е на същия принцип като моята ( кангаро скорпио) и мога да ти кажа, че моята е удобна, аз съм доволна от нея, но вече взе да ми става тежичка с Пипи... Пипи е на 1.1 г вече и тежи 10 кг. Предимството на количката е, че няма отделен "зимен" кош, който да се чудиш къде да прибереш след 5-6 мес. На комбинираните колички кошът, който е и "зимен", т. е. с пълно легнало положение, е по-просторен и по-дълго време може да се ползва за спане. Пипи все още спи в количката на обяд като ходим за кухнята. Това е лично мнение, естествено, нека да се включат и мами с количка с отделен зимен кош. Но аз като съм виждала колко е малък коша - за кратко време го ползваш, а после трябва да му търсиш място къде да го прибираш, което за мен е голям проблем.
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!
«
Отговор #328 -:
ноември 24, 2010, 12:33:24 »
Благодаря ви момичета относно количката
Поли
, количката е много лекичка и ще ти е доста удобна, стига само да не те притесняват отделните дръжки. Аз лично предпочитам една цяла. А като марка, знам че са здрави.
svetli
, от лични наблюдения мога да ти кажа, че децата не искам да сядат (както е казала
hoty
), а само си играя с "копчалъците". Тук във всяка къща има такова столче, но никое дете не сяда, а както казах само си играе и в такъв случай за мен е по - добре да му вземете някаква подобна играчка. Но пък знаеш ли?!
hoty
, права си за отделното зимно кошче (аз съм на същото мнение), но когато бебето е зимно и е твърде малко да го сложиш в нормалното си кошно, а в същото време като го сложиш в столчето за кола е твърде студено (все пак духа вятър, вали дажд или сняг), аз лично не виждам друго решение. Може и да не разсъждавам паравилно
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #329 -:
ноември 24, 2010, 15:01:05 »
Благодаря за коментарите момичета! В крайна сметка сигурно ще се сдобие дребо с такова столче, защото баба му иска да му го подари, макар че аз все още не съм убедена, че искам и него да обикалям.
hoty
много се смях за музиката под дупето. Ще ми е интересно как ще реагира Гого. Чувала съм и от други мами, че имат подобен проблем с пеещи гърнета - детето не иска да сяда на него.
Относно количките - права е Хоти, че зимния кош се чудиш къде да го навираш след като си го ползвал шест месеца. Нашия специално го избирах да е от най-големите, но така или иначе, когато започне да седи бебето няма начин да го държиш легнало в зимен кош. Иначе аз държах на такъв, защото бях убедена, че зимното бебе има нужда от сигурността, която дава специалния кош. Още си мисля, че в него бебето е на по-закътано. Освен всичко по мои наблюдения повечето кошове за новородено (май така е по-правилно да ги наричаме) са доста малки. Изключения са количките с големи кошове.
Нашата количка е от така наречените тежички - май я даваха 15кг или нещо подобно, но когато не се налага да се вдига и прибира всеки ден по етажи - не е проблем.
Един съвет от мен относно количките - гледайте да има добър по размер багажник. На мен ми е много полезен големия багажник.
Активен
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
...