Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 23, 2024, 19:14:11
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватба във Варна - 8
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23
24
...
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватба във Варна - 8 (Прочетена 177758 пъти)
magyyy
Ентусиаст
Публикации: 96
Отг: Сватба във Варна - 8
«
Отговор #315 -:
октомври 15, 2010, 10:09:21 »
Здравейте и от мен!!! Отдавна чета форума, като една бъдеща булка
и сега реших,че дойде и моя ред да се запиша към вас. Голямото събитие е на 12. 06.2011. Започнахме да набелязваме идеи от сега.За сега само сме решили, че църковния ритуал ще е в манастира на Дружба. Решихме да подпишем през седмицата в Аксаково (не искам да пълня джобовете на Обреди- Варна, а и съм с много отрицателна нагласа към тях). Само не мога да измисля къде да бъде изнесения ритуал, мислех за двора на манастира, но и ако църковния веднага след него е там не знам как ще се получи, а държа да е преди църковния. Приемам идеи
а за ресторанта все още съм в чуденка. Някой, ако може да ми даде отзиви за Детелина и за Термал ще съм мн благодарна, интересуват ме най- вече цени на кувертите, възможност за внасяне на напитки.
Лек и усмихнат ден на всички!!!
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #316 -:
октомври 15, 2010, 10:13:06 »
magyyy
, защо не направите изнесения ритуал в ресторанта?
А и щом ще имате църковен ритуал, може да минете и без изнесен в самия ден. Друго, за което се сещам е да бъде на мястото, където ще си правите фотосесията. Тъкмо гостите ще са покрай вас, ще се снимате и с тях. Варианти има много. Важното е да решите кое ви допада най-много.
Активен
magyyy
Ентусиаст
«
Отговор #317 -:
октомври 15, 2010, 10:30:35 »
Много ни се иска гостите да станат свидетели на нашето ДА,макар и да е само театър.Много от тях няма да са наясно,дори 80% от тях. Ама за да изглежда повече истинско трябва да е преди църковния. Много ми се иска някъде край морето, ама на някакво по- неоживено местенце, но трябва и резервен вариант да има в случай, че е лошо времето.
Активен
GLPN
Новак
«
Отговор #318 -:
октомври 15, 2010, 17:06:50 »
Здравейте, аз съм от бившите булки на 2010. Сватбата ни беше през април в банкетната зала на Димят - 110 души, ако някой го интересува може да ме пита по пощата.
Инъче по повод за голям и приличен ресторант се сетих за ресторанта на хотел Лилия, останах приятно изненадана от вида му и е доста просторен и с мокет/килим!!! Много се дразнех като влезнех в "ресторанти" с плочки..... директно ги асоциирам със обикновена столова! Все пак малко или много трябва да е приятна обстановката, а не да се пръскат луди пари за аранжировка на залата.
За малък ресторант се сещам за Бялата къща, че не го коментирате, а има чудесна градина за изнесен ритуал.
Ако някои дами не са си избрали сватбен сътрудник за аранжировки, идеи, помощ, мога да ви препоръчам Дари до подлез Шипка има мааалко магазинче. Минете дори и само за идеи да взаимствате
много лъчезарна женица.
Не ми хрумва какво друго да споделя сега
Рядко ми се отдава възможност да влизам във форума, но пък редовно си отварям пощата
Желая на всички в очакване на Големият ден, да са заредени с много положителни мисли и да се наслаждават на всеки един момент.
Активен
Анелия
Регистриран
Публикации: 5
«
Отговор #319 -:
октомври 17, 2010, 02:36:16 »
magyyy, ако искаш изнесеният ритуал да е преди църковния, мисля, че можеш да го направиш в Ботаническата градина на Св.св. Константин и Елена. След това може да се направите там и фотосесията.
Активен
magyyy
Ентусиаст
«
Отговор #320 -:
октомври 18, 2010, 15:59:26 »
Да, на мен също ми мина през ум за Екопарка, но това не е "моето" място, някакси не искам да е там
Активен
GLPN
Новак
«
Отговор #321 -:
октомври 19, 2010, 19:30:19 »
Цитат на: magyyy в октомври 18, 2010, 15:59:26
Да, на мен също ми мина през ум за Екопарка, но това не е "моето" място, някакси не искам да е там
Парка на Естрея, знам че разрешават да се правят фото-сесии така, че е вероятно да се разберете нещо.
Активен
gtgg
Ентусиаст
Публикации: 132
«
Отговор #322 -:
октомври 25, 2010, 08:31:31 »
Magyyy, честито за предстоящото събитие. Желая ти приятна подготовка и незебравими мигове в големия ден. Пиша, като вече минала по този път през 2009г. И нашият подпис беше в Аксаково, а ърковният брак в манастирчето на Св. Константин и Елена. Един съвет за там - ако искаш церемонията да е в двора, задължително се поинтересувай и кой ще е свещенника, който ще ви венчае. Кажат ли Стойко Стойков - готви се за проблеми (не се плаши, просто си имай едно на ум, че да не си развалиш настроението точно, когато не трябва). И понеже се интересуваш за Термал и Детелина - нашето тържество беше в Термал. В общи линии тогава условията на двета ресторанта бяха сравнително еднакви и приемливи. Като усещане на мен лично повече ми хареса Детелина, но не можах да преживея наличието на тези колони по средата, които почти разделят залата на две, а пък за отвън - пак изглеждаше ок като обстановка, но поне тогава масите бяха разположени на нещо като дървен под/конструкция, която още при ходене се тресеше и не можех да си представя да издържи на кръшни хорца и луди танци
. За Термал мога да кажа, че като единствен недостатък отчитам това, че по време на сезона имат ограничение в крайния час - 1.00 трябва да сте приключили, няма оувър тайм, няма нищо, въртяхме, сучехме и при уговорките и в самата вечер, но в това са твърди. Хубавото е обаче, че си го казват предварително, а не като на някои места уж няма проблем, а още в 11 те карат да намалиш музиката, заради гостите. Като обслужване и кухня са ок. Нямахме забележки и управителката на ресторанта - Вили е винаги на разположение (аз бях от досадните булки и беше ок). Иначе, някой в отговора си беше предложил и Лилия като вариант - и ние го гледахме - хубаво е, но доста тясно и дълго като помещение (поне по мое мнение) иначе зная, че и при тях по отношение на обслужването всичко е ок. Ние като търсехме, обаче, цените им бяха малко по-високи от това, което можехме да си позволим.
Ако имаш някои въпроси по написаното от мен, може да ми пишеш и и-мейл, че все по-рядко влизам тук. И отново - успех с подготовката!
Активен
magyyy
Ентусиаст
«
Отговор #323 -:
октомври 25, 2010, 11:59:17 »
Благодаря ти много за изчерпателната информация
Ще се поинтересувам дали биха ни разрешили изнесен ритуал в двора на манастира преди църковния ритуал.
gtgg
, не ти знам е-майла,за да те попитам лично за някои работи, ако можеш ми го прати на лични
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #324 -:
ноември 03, 2010, 15:19:22 »
Моля за информация от булките, които са си сменяли адресната регистрация и са от друго населено място да ми помогнат. Ще сменям ЛК като се регистрирам в жилище, което не е мое (нито на съпруга ми). Чувам противоречиви мнения за това - на един нищо не му искали, на друг (както и аз) подписан документ от собственика, на трети - лично присъствие на собственика, на четвърти - нотариално заверени документи за собственост
Моля помагайте, за да мога да си набавя всички необходими документи.
Освен това къде точно в общината ходите да се регистрирате? И къде плащахте таксите за ЛК?
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 499
«
Отговор #325 -:
ноември 03, 2010, 16:29:14 »
Lionelsa, и аз исках лятото да си сменя постоянния адрес, но хазяите не се съгласиха, та не мога да ти кажа с точност какво ще искат "любезните" служителки, но в закона (чл. 98 и сл. от Закона за българските документи за самоличност) е посочено "съгласие". Това по принцип може да означава и декларация, но тъй като не е ясно как точно го тълкуват, според мен "за да си вържеш гащите" и да не се разкарваш 100 пъти, по - добре иди направо със собственика (ако, разбира се, той се навие да дойде с теб), защото е възможно (поне логично) да искат документ за собственост
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #326 -:
ноември 03, 2010, 16:36:00 »
Поне всички в общината да искаха едно и също, за да знаем как да процедираме
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #327 -:
ноември 03, 2010, 16:56:43 »
Нинче
, трябва първо да отидеш във вашата община, да ти издадат от онези жълти листчета за адресна регистрация - като там ще отбележиш, че искаш постоянна. След това с това листче отиваш в районното за картата. Поне при мен беше така. Ако сменяш име, не помня ти прие ли фамилията на Станислав, тогава още при издаването на регистрацията трябва да ти запишат новото име.
За това дали ще ти искат съгласие на собственика - в София дори в една и съща община не е еднакво. Преди, когато брат му на мъжо и неговата приятелка се нанасяха в апартамента си, който е само негова собственост, той се явява, за да каже тя по каква линия ще живее там с него. Миналото лято, когато аз сменях документите, си извадих карта на неговия апартамент, защото нашия не беше готов - нищо не ми искаха, просто се "нанесох" у тях и това е
Дали защото фамилиите ни са еднакви - незнам.
Просто им звънни и ги питай, не се разхождай напразно, ако ще ти искат хазаина или който е там собственик да присъства.
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #328 -:
ноември 03, 2010, 18:36:51 »
bubka,
търсих телефон, но в сайта на общината няма за такава информация - има безброй номера на различните им там шефове и наместници. Ей на това се ядосвам, че различните служители различно искат и дори да звънна, не се знае на кой ще попадна
Май ще рискувам да си взема отпуска, пък каквото стане. Иначе само регистрация сменям, без име.
Активен
Rossito
Сватбар
«
Отговор #329 -:
ноември 04, 2010, 16:11:31 »
lionelsa
, на теб ти трябва СЕКТОР "ЕСГРАОН". Телефоните ги има в сайта на община Варна. Аз съм им звъняла и ми дадоха точна информация
http://www.varna.bg/phone/index.htm
. Аз ходих в централната сграда на Общината, а не в моя район "Приморски'. Не намерих начин да обясня, затова снимка къде се намира ЕСГРАОН ...
photo_verybig_587336.jpg
(33.61 KB, 465x349 - видяно 294 пъти.)
Активен
Страници:
1
...
20
21
[
22
]
23