Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 11, 2025, 08:05:42
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Покупки за бебето и детето" 11
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Покупки за бебето и детето" 11 (Прочетена 175953 пъти)
Miri
Баш Майстор
Отг: "Покупки за бебето и детето" 11
«
Отговор #390 -:
септември 05, 2010, 18:33:42 »
Ина , аз питах Ели , защото тя е в САЩ и ползва екологични продукти т.е. може да препоръча нещо
. Не бях чувала за тези орехи. Звучи интересно. Намерих сайт, който ги предлага. Изглежда че може да се ползва и за козметични цели. А ти всъщност този оцет , който ползваш само чистене ли е или може да се ползва просто бял готварски оцет? Много благодаря за инфото.
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #391 -:
септември 06, 2010, 05:56:34 »
Oрехите са най-екологичният вариант, има ги и в България, сигурна съм
Аз не съм използвала и честно казано просто съм била несериозна досега, но някой ден ще ми дойде музата и ще си купя.
Мири, специално пелените пера с Charlie's Soap. Много е икономичен, изпира супер. Екологичен е.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #392 -:
септември 06, 2010, 08:57:55 »
Мири, стига да няма цвят, става какьвто и да е оцет. Оцетьт си е оцет, не че е специален, просто е безцветен - изглежда като вода. Тука не го използват за готвене, щото е малко по-силен. Слагам и 20капки лавандулово етерично масло и 15 от чаено дьрво. И двете са антибактериални, антигьбични и миришат на чисто пране. Когато са мокри дрехите миришат по-силно, като изсьхнат почти няма аромат.
За бебето обаче не знам дали ще слагам масла, още не сьм разучила дали са напьлно безвредни.
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
Мама на сладко бебе Ивелина
«
Отговор #393 -:
септември 06, 2010, 13:11:34 »
[quote author=Miri link=topic=25251.msg424886#msg424886 date=1283702399
бебе което реве без причина (т.е. няма температура,не е болно, не е гладно и е сухо) ще си го оставя да реве , докато не се умори и заспи. [/quote]
Следващият ми коментар НЕ е с цел заяждане!!!
Ей, като чуя или видя такива неща полудявам!
Искам само да кажа, че никое бебе не реве ей така, просто защото му се реве! С плачът си то сигнализира на майката, че нещо не му е наред-а причини всякакви, освен горепосочените има още мнооого, а бебето може да плаче дори и защото се чувства самотно! Така, че мое мнение, че не трябва да се остави просто да си реве докато се умори и заспи-за мен това е престъпление на майката спрямо бебето и е недопустимо!
Извинявам се за
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #394 -:
септември 06, 2010, 14:58:30 »
Цитат на: inaxastra в септември 05, 2010, 18:11:36
В Бьлгария не мисля, че са навлезли. Но в Щатите ги има сьс сигурност
Навлезли са и в наш`та България...... Само че се подвизават под името сапунени ядки. Дори моя позната направи онлайн магазин и ако не се лъжа първа започна да ги предлага на пазара. Току виж не сме толкова "назадничави" и ние
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #395 -:
септември 06, 2010, 15:04:17 »
Тая па
Назадничава сьм аз, че не знам колко сте напреднали, ама си го признавам
Аз кат' живеех там таквиз чудеса нЕмаше
ТИ!
Переш ли екологично ??!
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #396 -:
септември 06, 2010, 15:19:14 »
Не.
Не правя нищо екологично и не ме гризе съвестта хич за което. Нещо повече - не се и обажда даже.
Пера си с прах за пране.
Плащам си и за ток и за вода.
Ползвам памперси от първата секунда живот на Стилиан.
Ползвам дори и мокри кърпички в промишлени количества.
И ...... да не продължавам.......
Апелът ми към привържениците на ЕБХ-то е, да се разровят по-надълбоко в източниците си на инфо, защото един аспект им е убягнал. ЕБХ-то може да има много сериозни травматични последствия за детето на психологична основа.
Обърнете внимание, че използвах думата "може".
Вероятността това да се случи е точно толкова, колкото е и от памперсите горките дечица да станат бедплодни.
Възможните травматични последстви са свързани с това, че детето става прекалено зависимо от майката за облекчаване на нуждите си. Стискането не е полезно за никой, а каквто и да си говорим идва момент, в който майката от умора, натовареност и куп други причини, прави пропуски, проявява разсеяност и прочие ....... Никой няма да го отрече, нали?!? Какво става с детето, свикнало да бъде изпишквано и изаквано от мама ?!?
Така че като оставим настрана екологичната страна на нещата, която лично за мен също е доста спорна тема, ЕБХ-то крие и носи ЕВЕНТУАЛНО не по-малко рискове от набедените за дяволски вредни памперси.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #397 -:
септември 06, 2010, 15:22:32 »
Мен ме интересува тази информация
Кьде да я тьрся?
Ако имаш писти давай, защото в източници-защитници на ЕБХ не мисля, че ще се говори за негативните аспекти.
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #398 -:
септември 06, 2010, 16:10:49 »
Ин, нямам пейстнато на компа инфо. Четох нещо някъде, беше отдавна, ще поровя пак.
Но с колеги коментирахме надълго и нашироко темата, и в общи линии разгърнахме една нова страна на въпроса. Не мога да подплатя с научно изследване това, което пиша, но пък и да можех - не виждам смисъл. В крайна сметка всеки си знае какво, защо и как прави със себе си, с детето си и с живота си.
Просто искам да кажа, че и ЕБХ-то си има недостатъка, както всяко едно друго нещо. Това не го прави лошо или по-добро от нещо друго. И ако изгражда едни навици, то вероятно прецаква други и прочие.......
Активен
Алексчето
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #399 -:
септември 06, 2010, 18:09:29 »
Тези черупки ссмятам да ги изпробвам като ми свърши праха за пране.
Ей тази количка я бах гледала преди време и днес случайно ми попадна. Много е свежа.
http://www.novobebe.com/quinny-quinny-
количка-buzz-vibskovкош-dreami-p-309.html
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #400 -:
септември 07, 2010, 07:28:21 »
Цитат на: hukuta в септември 06, 2010, 13:11:34
[quote author=Miri link=topic=25251.msg424886#msg424886 date=1283702399
бебе което реве без причина (т.е. няма температура,не е болно, не е гладно и е сухо) ще си го оставя да реве , докато не се умори и заспи.
Следващият ми коментар НЕ е с цел заяждане!!!
Ей, като чуя или видя такива неща полудявам!
Искам само да кажа, че никое бебе не реве ей така, просто защото му се реве! С плачът си то сигнализира на майката, че нещо не му е наред-а причини всякакви, освен горепосочените има още мнооого, а бебето може да плаче дори и защото се чувства самотно! Така, че мое мнение, че не трябва да се остави просто да си реве докато се умори и заспи-за мен това е престъпление на майката спрямо бебето и е недопустимо!
Извинявам се за
Ина, за етеричните масла и по-точно за масло от чаено дърво не е хубаво да се нанасят директно върху кожата, защото може да предизвика алергична реакция. Не случайно маслото се разрежда/смесва с друг козметичен продукт и чак тогава се нанася върху кожата. В твоя случай са няколко капки разредени с оцет и вода и не би трябвало да е проблем. За всеки случай и ти потърси инфо в нет-а.
Активен
Данитка
«
Отговор #401 -:
септември 07, 2010, 08:17:37 »
hukuta
значи аз съм престъпничка
Аз съм на абсолютно същото мнение,като Мири...така и съм практикувала,ако не съм успявала по никакъв начин да успокоя Йоанна (само на ръце никога не съм я носила,никога) гушкане,галене,пеене ...и ако не е гладна,жадна,суха е,освободила съм коремчето от газове доколкото мога,просто съм я оставяла да реве,да се дере....И до ден днешен е така,ако виждам,че няма видима причина за плача и....сега вече мога и да я попитам поне...не,че може да обяснява много добре,но все пак...познавам я отлично и ако рева е просто ей така или от чиста лиготия и налагане...дере се,докато не и писне това е
«
Последна редакция: септември 07, 2010, 08:20:15 от Данитка
»
Активен
Neli_87
Ентусиаст
Щастлива майка на прекрасни деца!
«
Отговор #402 -:
септември 07, 2010, 11:22:18 »
Момичета,знаете ли дали в България има магазин,от който мога да си поръчам количка Stokke?Доколкото разбрах май само в един се предлагат и е във Варна?
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #403 -:
септември 07, 2010, 11:53:13 »
Имат в наличност Stokke-та в Baby Mall в Люлин, няколко цвята. Може и поръчки да приемат.
Сигурно и другаде ги има, там просто една ентусиазирана бъдеща мама почти ме прегази с една от мострите, та нямаше как да не я видя
.
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #404 -:
септември 07, 2010, 12:33:15 »
Stokke има и в магазин 9 плюс, над супермаркет Елемаг в Лозенец.
Активен
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
...