Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 18:22:13
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Клуб на БЕБЕправещите - 17 "
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Клуб на БЕБЕправещите - 17 " (Прочетена 196443 пъти)
sladur4eto_90
Ентусиаст
Отг: Клуб на БЕБЕправещите - 17 част
«
Отговор #180 -:
юни 29, 2010, 09:01:45 »
Цитат на: Слънце в юни 22, 2010, 15:04:08
sladur4eto_90
, за витамините има инфо и в българските форуми, но по мои наблюдения се пият от вече бременни жени, тъй като в БГ се продава само тази разновидност на витамините - Pregnacare Original или PLUS (с добавени капсули омега 3). Иначе има и Pregnacare Conception, които са създадени именно за периода преди зачеването и за неговото подпомагане, но мисля, че тук не се продават такива. Има и Pregnacare® His & Her Conception dual pack - тези, които са ти изписали на теб. Те представляват двойна опаковка, в която има споменатите по-горе Pregnacare Conception за жената плюс витамини и добавки за мъжа. Пише дори, че е хубаво е да се приемат от двамата партньори от 3 до 6 месеца преди започване на опитите. (Ако ти трябва помощ с упътването, ми пиши
)
В Англия са много популярни. Аз самата имам препоръки за Pregnacare Original и ги пия в момента. Смятам, че двойната опаковка (включваща и бъдешия татко) сигурно е още по-добра, но аз не намерих никоя от разновидностите в нашите аптеки
Ще се радвам да споделиш откъде си набавила твоите
Иначе има и много противоречиви мнения дали изобщо да се пият витамини, дори и в тази тема беше коментирано. Но дано чудото стане със или без тях
Здравеи....моята доки ми изписа "Pregnacare his & her conception", да ги пиеме аз и мъжлето....наистина в аптеките ги няма в наличност но аз си дадох поръчка в аптеката и за 1 седмица ми ги набавиха.....а останалите видове за бременност и кърмене ги има по аптеките,но специално за моите дадох поръчка......аз съм на ясно че от тези хапчета не се забременява..Стискам палци на всички ви и на себеси скоро да се похвалим с добри новини ....
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #181 -:
юни 29, 2010, 09:02:28 »
Момичета, моят съвет като човек ползвал тестове за ову първия месец на бебеправене и отказал се от тях умишлено в следващите 2 месеца - ако тепърва започвате опитите, не се хабете с тестове. Отдайте се на удоволствието и не мислете за ову и забременяване. Разбира се, момичетата, които опитват отдавна е нормално да обърнат по-сериозно внимание и да се вглеждат в подробности. Но, ако сега започвате с опитите, не се вманиачавайте с тези тестове. Не дай си Боже, ако се наложи, по-нататък ги ползвайте. Просто така жената се психира, аз и по себе си съдя.
Активен
mgoranova
Ентусиаст
«
Отговор #182 -:
юни 29, 2010, 09:24:42 »
Момичета и аз се присъединявам към вашата темичка. Надявам се всички тук да сме само скъпи гости, но не и постоянни членове
.
И аз си мислех от началото да ползваме тестове за овулация, но по това което четох ( :offtopic:благодаря, че тази и други темички ги има, и вие пишете и споделяте без страх и притеснения!), ми направи впечатление, че в повечето случай бебеправенето натоварва психически. Решихме първите 3 месеца да се оставим на любовта, пък при нужда да вземем специални мерки.
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #183 -:
юни 29, 2010, 10:17:59 »
До една година се смята, че не е проблем, ако не забременееш. Естествено говорим за случаите, когато се прави редовно секс и партньорите живеят заедно
Това не пречи да си направите някои стандартни изследвания преди доки да ви даде зелена светлина. Така направих аз например. Пуснах си микробиология, цитономазка, направи ми мануален преглед и след това ми каза, че в общи линии нещата изглеждат нормално.Започнах да пия Неофолик мета още от първия месец бебеправене и това е.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #184 -:
юни 29, 2010, 10:29:20 »
Една година при жени под 35г и 6 месеца при жени над 35г.Моята препоръка е първите 6 месеца просто да си правите любов и чак след това тестове, БТ и т.н. По принцип един напълно обикновен преглед и една цитонамазка са достатъчни ако досега не сте имали някакви гинекологични проблеми.Ако бебето обче закъснее над горните граници се търси специалист по репродуктивна медицина.
Активен
milish
Ентусиаст
Публикации: 50
«
Отговор #185 -:
юни 29, 2010, 11:17:34 »
Здравейте дами, според вашето мнение вече е време за тестове за ОВУ и придвидливо си взех
С моя мъж опитваме от началото на годината
Моят цикъл е доста нередовен и е трудно да преценя кога трябва да стане работата
хубав ден от мен и много ++++
Активен
maia_svet
Сватбар
«
Отговор #186 -:
юни 29, 2010, 15:34:54 »
Ехоо мацки само да ви кажа ,днес си направих още един тест и отново бледа втора чертичка ,там си седи за наше щастие не е изчезнала,както знаете това зацапване ме притесни и днес звъннах на моята гинеколожка и обясних всичко подробно ,посъветваме да пия дуфастон тези дни , защото според нея ми е паднал най вероятно прогестерона след като съм спряла да го пия миналата седмица ,каза ми да не се притеснявам и в петък на прегледче .
Тази жена обяснява всичко много спокойно и много подробно със сигурност ми влияе много добре на психиката надявам се това да е моята докторка и всичко този път да мине идеално .
Тъй като ми е много лошо ,спими се като за световно и не понасям миризми ,се успокоявам че най вероятно съм бременна , но ще изчакам до Петък .Няма да ви досаждам вече с мойте работи , в петък ще ви пиша и дай боже да се преместя в другите темички ,направо нямам търпение .
Стига съм говорила само за себе си някой по надолу спомена за обърната матка ,аз съм с такава и ако сега съм бременна ще кажа въобще да не се притеснява , този месец бяхме акробати почти в леглото , тъй като се бях отчаяла, вие знаете,реших този месец да не го мисля но пък четох за някакви странни пози тоест просто казано обратното е на нормалната матка вместо да лежиш по гръб лежиш по корем , аз и без това си харесвам тази поза за спане така че без проблем си я използвах .но незнам все още дали това е довело до нещо много много хубаво .
и наистина всички сме различни както циклите така и Овуто, заради кратките дни моето Ову се падаше след МЦ .
Стискам палци на всички и дебна Ванеса и Лина
Хайде целувки оставям ви ,че вече досадих
Активен
dodo23
«
Отговор #187 -:
юни 29, 2010, 15:48:19 »
Ех,Мая-как ще досаждаш,няма такова нещо!
Хайде вече повече спокойствие и почивка до прегледа в петък и след него да ни "махаш" от другата темичка.
Активен
pebbles
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #188 -:
юни 29, 2010, 17:11:17 »
Мая, ако не те затруднява ще ми кажеш ли коя е твоята докторка. От Варна си, доколкото съм разбрала, пък аз имам проблем с намирането на гинеколог. В смисъл, че ходих на един преглед (нямам проблем, просто профилактичен) и като зададох въпроса "Какво мислите за фолиевата киселина, да пия ли хапчета?" отговорът беше " Ами, да, да, те я пият много. Някои я пият 6 месеца преди да забременеят, други 3, други почват като забременеят, ама много я пият!" Е, ако бях попитала как е кашкавала може би щеше да ме задоволи отговора, ама в този случай
Та, няма да ми е излишно да знам за някой доктор в района.
Активен
zlatomira__
Професор
Обичаме те малко Мишленце
«
Отговор #189 -:
юни 29, 2010, 21:16:23 »
Здравейте!
Минавам от тук да видя какво става, ние още не бебеправим , но другата година по това време мисля да съм в тези редици , живот и здраве!
Велвет
,честита бременност, лека и безпроблемна!
Дано има повече 2 чертички!
Активен
important
Регистриран
Публикации: 2
Моля ви за помощ
«
Отговор #190 -:
юли 01, 2010, 02:11:07 »
Здравейте. Надявам се, че това, което ще ви попитам няма да предизвика отрицателни емоции и реакции у вас, тъй като знам, че този форум е насочен главно към желаещите да имат бебче, на което се надявам и аз след известно време. Но ви моля за мнение и съвет, тъй като съм много объркана и панирана в момента. По принцип цикълът ми е адски нередовен. За целта съм пила ОК с месеци - резултат - нулев. Отново закъснения с месеци, временно нормализиране и после пак огромни закъснения. Странното е, че нямам кисти или други проблеми с яйчниците. Но да премина по същество. Този месец имах изключително много тревоги в личен план, бях подложена на огромен стрес. Последната ми редовна менструация беше на 23 МАЙ 2010г. С приятеля ми имахме полов контакт 1,2 дни след приключването на цикъла, който беше напълно безопасен и нямам притеснения относно него. На 24 юни, обаче ни се скъса презерватива - кога точно не знаем, но за щастие видяхме на време и не е еякурилара в мен. Само че презервативът си беше абсолютно разкъсан и предполагам, че има вероятност да са попаднали сперматозоиди, които се отделят по време на самия акт. Фактът е, че цикъл все още нямам. От случката минаха едва 7 дни и съм ужасно притеснена. Възможно ли е при последен цикъл на 23.май да съм имала овулация чак на 24.юни - месец по-късно? Още на сутринта правих тест за овулация, в следващите дни отново, отрицателни бяха, но ако е минала във въпросната вечер, тестовете няма как да я отчетат. Правих до момента 2 теста на Шуарчек- отрицателни са, което значи, че до въпросната вечер бременност е нямало. Но мисълта, че може да е станало нещо направо мира не ми дава. Дайте ми съвет кога най-рано да направя кръвен тест и въобще... моля ви за мнение. Толкова много напрежение преживях последния месец, че сън не ме хваща, а сега и този проблем. Благодаря ви предварително и ви моля за разбиране.
Активен
maia_svet
Сватбар
«
Отговор #191 -:
юли 01, 2010, 07:58:02 »
Момичета днес имам втора ярка розово-червена чертичка,немога да повярвам БРЕМЕННА СЪМ
ОСТАВА УТРЕ ДОКИ ДА ПОТВЪРДИ
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #192 -:
юли 01, 2010, 07:59:11 »
Изчакай още 7 дни от въпросната случка, която ти притеснява и си направи кръвен тест, за най-сигурно. По принцип 14 дни след половия акт са напълно достатъчни да се разбере бременна ли си или не си.
При всички случаи отиди на лекар. Това с нередовния цикъл трябва да се оправи. Все пак един ден ще поискаш да имаш дете и ако тогава тръгнеш да оправяш нещата ще загубиш много време.
Мая, прекрасна новина рано сутринта ни поднесе. Хайде утре като мине прегледа да се запишеш в Бъдещите мами, че да ти честитим спокойно
.
Активен
red_roses
Професор
Публикации: 415
«
Отговор #193 -:
юли 01, 2010, 08:45:26 »
Скъпа
maia_svet
, разбира се , че си бременна
. Много се радвам за вас
.
important
малко ме съмнява да е станало каквото и да е. Спокойно , ние се пазим по този начин и нищо не е станало (не , че не съм искала ама трябва малко да изчакаме). Та, забременяването понякога не е толкова лесно , колкото си мислим. По въпроса с нередовния цикъл - аз съм така , винаги съм била. Нямам никакви проблеми , но просто ми идва през 30 - 40 дни. Това е. Пих противозачатъчни 3 години , сега ги спрях и ми закъсня 10 дена. Правих тест да видя дали все пак не е станало нещо ама не. Днес ми дойде , че даже и медения месец отложих , защото ме хвана яд , че баш ден преди да заминем ми дойде. Аз съм свикнала с моя си цикъл и знам , че проблеми нямам , но ми е кофти , че като почнем истинските опити ще откача.
Активен
important
Регистриран
Публикации: 2
«
Отговор #194 -:
юли 01, 2010, 10:38:50 »
Милички, благодаря ви за бързите отговори. Просто този месец толкова неприятности ми се скупчиха, че изпадам в дива паника от всичко.
Red_roses, аз 2 години ги пих, тази година отново за 2 месеца, понеже 2 нямах цикъл. Куп лекари съм обиколила - хормоните са наред, яйчници - чисти, "като по учебник", цитонамазка - добра. Все не откриват проблем. Явно си ми е такъв организма, но много нерви ми коства това. Дано не е станала белята. Много обичам дечица, но искам на моето да му осигуря възможно най-добър живот, затова сега не е момента. Ще ви послушам и ще отида на кръвен тест в края на следващата седмица, щом 14 дни са достатъчни. Благодаря ви искрено отново!!
Активен
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...