Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 18:28:27
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Клуб на БЕБЕправещите - 17 "
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Клуб на БЕБЕправещите - 17 " (Прочетена 196464 пъти)
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
Отг: Клуб на БЕБЕправещите - 17 част
«
Отговор #165 -:
юни 28, 2010, 15:28:16 »
Момичета при всеки е строго индивидуално и точно заради това има доктори, ние можем само да гадаем какъв може да е проблема.
Активен
vivianka
Професор
Публикации: 304
«
Отговор #166 -:
юни 28, 2010, 15:33:30 »
Цитат на: магито в юни 28, 2010, 15:28:16
Момичета при всеки е строго индивидуално и точно заради това има доктори, ние можем само да гадаем какъв може да е проблема.
И аз това щях да кажа, при мен например не е имало зацапване, а самото зацапване ако го има е малко преди да настъпи менструацията. Но може да има зацапване вместо менструация, сигурно и някои жени затова казват цветна бременност (за това не съм сигурна).
Затова само лекар може да каже и прецени дали всичко е ок. Всеки организъм е различен. Но при най-малко съмнение и кървене задължително си трябва консултация с доктор.
Активен
vanessssa
Сватбен ГУРУ
Когато сме двамата всичко е по- хубаво!
«
Отговор #167 -:
юни 28, 2010, 17:56:37 »
Цитат на: dodo23 в юни 28, 2010, 15:19:18
Ванеса,не съм съгласна с това изречение.Виж следния цитат от Зачатие:
"Зацапване при имплантацията (вгнездяването)
Кървенето при имплантацията (вгнездяването) на оплодената яйцеклетка е най-ранно проявяващия се симптом за бременност. Около осем дни след зачеването ембрионът се имплантира в маточната стена. При някои жени се получава леко ръждиво зацапване, както и лека тъпа болка ниско в коремната област."
Мисля,че само АГ може да прецени дали зацапването е проблем или не.
Често жени непланирали бременност бъркат това зацапване с подранила менструация.
При имплантация - да, съгласна съм!!! Ама тая имплантация не се ли случва доста преди евентуалното закъснение?! След закъснение и полож. тест си е бременност и не би следвало да има кървене (имплантацията е минала)! Както вече са казали момичетата всеки организъм си е индивидуалан, но задължително при док, да не се разчита на факта, че това е често срещано явление и да се подминава с лека ръка!!!
Активен
rosario
Любопитен
Публикации: 40
«
Отговор #168 -:
юни 28, 2010, 17:58:48 »
maia_svet, от време на време минавам през тази темичка, за да си припомня вълнението около положителния тест да бременост. Пожелавам го на всички тук. ПРочетох, че имаш леко зацапване и искам да те посъветвам да отидеш колкото можеш по-бързо на лекар, а докато това стане ти препоръчвам да си лежиш и да си почиваш. Когато аз забременях и при мен се получи същото. Попитах точно в тази темичка какво би означавало това и едно момиче ми отговори да си чета в интернет, че имало достатъчно инфо по въпроса. Цялата инфо, която аз намерих е ,че при някои бременности било нормално и това означавало имплантирането на яйцеклетката и тем подобни...та в моя случай една седмица след зацапването /много малко и розово на цвят, но всеки ден/ успях да отида на лекар и ми дадоха някакво хормонално лекарство да пия за подсилване на плацентата или нещо подобно /Утрогестан/, естествено трябваше да лежа 1 седмица. Зацапването мина и аз продължих да ходя на работа, блъсках се по градски транспорт или с кола и 1 седмица по-късно прокървих много силно и лежах в Шейново за задържане- биха ми инжекции и спасиха бебето ми /бях в 8 г.с./, а зацапването започна от 6 г.с....та мисълта ми е да се пазиш много и да отидеш на лекар в най-скоро време. лекарите си знаят работата...УСПЕХ! Стискам палци! Само положителни мисли! А и всеки организъм си е индивидуален и понася бременноста по различен начин! Нека имаш едно прекрасно бебе като моето
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #169 -:
юни 28, 2010, 18:46:05 »
Аз както писах от този месец не се пазим вече...,трябва да ми дойде на 1-ви юли...,по принцип ми идва 2-3 дни по-рано,но засега няма нищо,но за сметка на това пък всички симптоми на ПМС-то са налице
Ще видя какви сме ги накъдрили
Има време още
Активен
rosario
Любопитен
Публикации: 40
«
Отговор #170 -:
юни 28, 2010, 18:49:45 »
vanesssa е много права!!!
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #171 -:
юни 28, 2010, 19:20:00 »
Искам да ви попитам нещо,при един от прегледите при АГ,доктора каза,че матката ми била наклонена назад...
,каза,че нямало проблем,но аз се чудя има ли някакво значение това,смисъл става ли рискова бременността...незнам,някой има ли информация за това,ще ви бъда благодарна
Активен
red_roses
Професор
Публикации: 415
«
Отговор #172 -:
юни 28, 2010, 20:26:55 »
Моят тест току- що показа отрицателен. Аз си знаех де, не че съм се надявала много , но поне да знам , че след 8 дена закъснение не съм бременна. Имам много откачен цикъл
. Иначе да ви се оплача как днес в 2 аптеки питах за тест за бременност, имаха само някакви скъпи от по 7лв , питах ги нямат ли по - евтини , че в едната аптека ми изнамериха Шуър Чек от 4 лв.
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
«
Отговор #173 -:
юни 28, 2010, 20:50:16 »
Да споделя и аз за така нжре4еното зацапване.
аз имах такова и 4ак след като се установи бременност и си спомних се оказа,4е е било то4но на 7 ден след за4еването-тоест от имплантацията.
След това вси4ко утихна и до 3-4 дни след
продължи да ми прицапва.Док ми обясни каква е при4ината-нещо свързано с лигавицата на матката или шийката-олее не помня мн добре
Исках да кажа само,4е действително
има
слу4аи,в които е нормално.При мен си имаше и придърпване в яй4ника и остра болка при рязко изправяне.Но се оказа,4е не е никаква патология какво ти бях навила,ами е съвсем нормално
При вси4ко положения едно бих посъветвала
Когато има нещо,което ни притеснява вместо да задаваме въпроси по форумите и излишно да се панираме,просто да звъннем на док!
Мая
силно се надявам вси4ко да е ок и скоро да ти 4еститя официално,но на твое място до сега при първия тест да съм звъннала на док.При моята бледа 4ерта преди мъжо звъннах на док.Той ми каза още тогава кога да ида за да видим бебето-и за мик не изказа съмнение,4е нещо не е наред.При зацапването също говорих с него-видя ме 4овека и ме успокои.Нещо,което в момента ти е жизнено важно
Отплеснах се и много писах.Успех на вси4ки в клуба
аз съм за 07.07. Имаше труд
но беше 2 дни след засе4ената ми ову
Преслава да не е имал предвид-обърната матка.Моята е такава и както сме обсъждали не веднъж,при бременност си застава нормално,след раждане отново се обръща.Няма рискове за бебето и не мисля,4е е по-трудно забременяването-2 пъти ми се слу4и.
рози4ки-съжалявам.какви са тези неща с тестовете.От как се помня шуър 4ек е 3лв.егати
«
Последна редакция: юни 28, 2010, 20:52:50 от kleo_20
»
Активен
maia_svet
Сватбар
«
Отговор #174 -:
юни 28, 2010, 21:26:55 »
Шуър Чек тука във Варна може да се намери от 3,50 до 4.00 лв а сега са пуснали и някакъв нов модел на Шуър Чек за 7-8 лв.
така да кажа за себе си ,че май доста се изписа
На мен МЦ ми е на 23-24 дена от няколко месеца и овулацията си я засякох на 12-я ден след което на следващия ден започнах да пия дуфастон , заради прогестерона и така нататък да не навлизам в подробности...Вчера ми беше 24-я ден и реших да пробвам с тест и ми се появи втората бледа чертичка както знаете вчера го споделих само и единствено с вас и естествено мъжа ми знае.Смятайки по календара на зачатие ако съм бременна съм в 3 г.с. което е много рано и май доколкото знам освен кръвен тест май по друг начин няма как да се разбера.Днес теста ми е пак със бледа чертичка но малко по ярка
(за мое щастие
но пък и се появи това кафеникаво зацапване което не е МЦ ,подобни са на симптомите на
kleo_20
.Прочетох доста за това зацапване и това което пишат на всякъде е че има такива случай при тази имплантация което като смятам и при мен долу горе се пада 10-12 дена след ову или пък от друга страна ако смятам че трябва да ми дойде на 28-я ден значи малко преди цикъл ми се пада това зацапване .Ох много писах така или наче утре пак тест и ще звънна на гинеколожката си и ще и обясня.Благодаря ви много за коментарите честно доста ми помогнаха ,благодаря и на vanessssa много е права че трябва да се допитваме до доктори а не да се ровим само из форумите.Тъй като утре трябва да се явя на държавен изпит се опитах тези два дена да не мисля и да съм спокойна ,но май не се получи знам че трябва да мине малко време още и каквото е писано ще стане.аз единствено го споделих с вас защото просто ме е страх даже да си помисля че съм бременна или пък да кажа на някой .Лека вечер
Активен
vanessssa
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #175 -:
юни 28, 2010, 21:28:18 »
Цитат на: preslava_82 в юни 28, 2010, 19:20:00
Искам да ви попитам нещо,при един от прегледите при АГ,доктора каза,че матката ми била наклонена назад...
,каза,че нямало проблем,но аз се чудя има ли някакво значение това,смисъл става ли рискова бременността...незнам,някой има ли информация за това,ще ви бъда благодарна
Аз съм чувала за "оърната матка". Братовчедка ми е с такава! Не е проблем, просто аматомична особеност! Братовчедка ми забременя от раз и непланирано!!!
Активен
vanessssa
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #176 -:
юни 28, 2010, 21:33:13 »
Цитат на: maia_svet в юни 28, 2010, 21:26:55
Шуър Чек тука във Варна може да се намери от 3,50 до 4.00 лв а сега са пуснали и някакъв нов модел на Шуър Чек за 7-8 лв.
така да кажа за себе си ,че май доста се изписа
На мен МЦ ми е на 23-24 дена от няколко месеца и овулацията си я засякох на 12-я ден след което на следващия ден започнах да пия дуфастон , заради прогестерона и така нататък да не навлизам в подробности...Вчера ми беше 24-я ден и реших да пробвам с тест и ми се появи втората бледа чертичка както знаете вчера го споделих само и единствено с вас и естествено мъжа ми знае.Смятайки по календара на зачатие ако съм бременна съм в 3 г.с. което е много рано и май доколкото знам освен кръвен тест май по друг начин няма как да се разбера.Днес теста ми е пак със бледа чертичка но малко по ярка
(за мое щастие
но пък и се появи това кафеникаво зацапване което не е МЦ ,подобни са на симптомите на
kleo_20
.Прочетох доста за това зацапване и това което пишат на всякъде е че има такива случай при тази имплантация което като смятам и при мен долу горе се пада 10-12 дена след ову или пък от друга страна ако смятам че трябва да ми дойде на 28-я ден значи малко преди цикъл ми се пада това зацапване .Ох много писах така или наче утре пак тест и ще звънна на гинеколожката си и ще и обясня.Благодаря ви много за коментарите честно доста ми помогнаха ,благодаря и на vanessssa много е права че трябва да се допитваме до доктори а не да се ровим само из форумите.Тъй като утре трябва да се явя на държавен изпит се опитах тези два дена да не мисля и да съм спокойна ,но май не се получи знам че трябва да мине малко време още и каквото е писано ще стане.аз единствено го споделих с вас защото просто ме е страх даже да си помисля че съм бременна или пък да кажа на някой .Лека вечер
Миличката напълно разбирам притеснението ти!!! Всичко ще е наред вече!!! Успех на изпита!!!
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #177 -:
юни 28, 2010, 23:20:25 »
В отговор на всичко,което написахме относно двете чертички на Мая искам да ви споделя нещо,което ми каза
kleo_20
:ние не сме еднакви и няма календар,който да е универсален!Много неща от окръжаваща ни среда ни влиаят и това не трябва да се пренебрегва.
При последното си посещение при АГ-то бях убедена,че овулацията ми е преминала,а док каза,че предстои.Не съм чела повече по въпроса
умишлено не искам да знам
,но мисля,че при мен овулацията настъпва след,а не по средата на цикъла.
От тук нататък и календарчето в Зачатие става само ориентир.Мисля,че една жена трябва да има невероятно точен цикъл за да може да му се довери напълно.
Мая,искам да имаш два хубави повода да ни почерпиш
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #178 -:
юни 29, 2010, 06:41:50 »
Има тестове за овулация,вътре са 5 бр и на самата кутия пише при дадения брой дни на цикъла-от кога да започнеш да си я следиш,мисля че така е най-лесно,а и донякъде най-точно
http://www.oview.info/about_oview,bg
Аз лично ползвам ето този и мисля,че отчита вярно,те май са на принципа на тестовете за бременност
kleo_20 ,доки каза наклонена назад,може и да е имал предвид обърната назад...
Активен
red_roses
Професор
Публикации: 415
«
Отговор #179 -:
юни 29, 2010, 08:51:21 »
Честно казано две мои приятелки забременяха непосредствено след свършване на цикъла им , т.е. били са с много ранна овулация. Даже едната ми приятелка , като правеха опити за второ дете и първите 2 месеца не стана и тя накрая вика : абе да вземем да се пробваме веднага след цикъла , защото първият път тогава забременяла (и то с прекъснат акт
. Забременя и сега се радва на едно хубаво коремче
.
Относно това зацапване около датата на МЦ не е имплантиране , защото до колкото изчетох вече импалнтацията става между около 1 седмица след зачеване. А за прицапване в деня на МЦ съм чувала , че е възможно , не знам от какво се получава , но аз заради този и някой друг фактор си правих тест, защото и аз на 7ми ден имах леко розово зацапване , болки в яйчниците, а в деня на очакваната МЦ имах леко червено петънце.
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...