Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 22, 2024, 14:06:15
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Халките - 7-ма част
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Халките - 7-ма част (Прочетена 158882 пъти)
Lionelsa
Баш Майстор
Отг: Халките - 7-ма част
«
Отговор #180 -:
май 30, 2010, 19:15:06 »
michelle
, халката не е ли сребърна?
Доколкото знам в чужбина обработват среброто с лазер и дори може рисунки да станат. Виждала съм с цветя. Много е ефектно, но тук не правят такива неща. Защо не го поръчаш от сайта, в който си видяла модела?
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #181 -:
май 31, 2010, 07:36:20 »
slaveia87
,
lionelsa
, благодаря ви много за идеите
Всъщност тези халки са изработени по техниката "мокуме гане". Поръчки за тях се дават от 3 месеца до 1 година по-рано
Не ми се говори кой ни забави да ги поръчаме
Сега няма за кога. Може да се направи нещо подобно с гравиранe или обработка с лазер, ала с времето шарките ще се изтъркат
В оригиналния вариант това никога няма да се случи. Намерих един стар бижутер, който сега работи с дамаска стомана и си стискаме палци да се навие да ги направи.
slaveia87
, наистина за едни от халките от линка пише, че са направени точно така. Благодаря ти!!! Ще проверим и при Valentin
«
Последна редакция: май 31, 2010, 09:08:11 от michelle
»
Активен
slaveia87
Ентусиаст
Публикации: 103
«
Отговор #182 -:
май 31, 2010, 12:07:52 »
michelle , във Валентин в ЦУМ
в другите им магазини я нямя марката
Активен
conflate
Сватбар
Публикации: 227
«
Отговор #183 -:
май 31, 2010, 15:08:23 »
michelle - много интересно!
Ние мислим да поръчаме абсолютно изчистени и по-тънички платинени халки от US, тук ни гръмнаха с 3кратно по-високи цени. Но все пак за да се ориентираме бих сложила нещо подобно тук, ако въобще намерим, тъй като до момента освен в Timeland другаде не сме намерили платина. Някой да има друго впечатление?
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #184 -:
май 31, 2010, 22:21:55 »
conflate
, да ти призная единственото, което би ни спряло е, че в случая цените, които видях в нета конкретно на Peter Heim са към 800 до 2500-2800 евро едната халка
Което в някои отношения е по-скъпо дори от тези, предлагани в Япония(от където всъщност идва самата техника на изработка). Ако се интересуваш, мога да ти дам координати на сайтове в САЩ, където цените на някои места са по-различни. И все пак това е ориентировъчно, понеже окончателната цена идва след подробно обсъждане на поръчката. Все пак ще питаме на място във Valentin как стоят нещата. Само да ти кажа, че по тази техника няма да ти направят халките само от платина, няма да се получи този ефект, ако не е от различни видове метали.
slaveia87
, страшно много съм ти благодарна, ама много!!!
Активен
vilenceto
Професор
«
Отговор #185 -:
юни 01, 2010, 13:33:43 »
Цитат на: spzd в май 28, 2010, 21:07:08
Момичета от къде си поръчахте халки във Варна? Имате ли мнение за Тринкетс на ген.Киселов? Малко скъпичко ми се стори златото там- 55 лв грама.
Оказа се, че грама при нас е бил 56 лв, така че 55 лв. си е добра сделка.
Активен
Didkata1984
Сватбар
«
Отговор #186 -:
юни 01, 2010, 15:23:05 »
Мислите ли, че е твърде традиционно и "остаряло" избирането на класически халки?
Активен
Vessy
Сватбар
влюбена в живота и в мъжа си :-)
«
Отговор #187 -:
юни 01, 2010, 15:27:18 »
Аз по едно време си мислех дали да не са такива. Най- хубавото нещо е класиката, никога не й минава модата. Мисля , че ако избереш това ще бъде много хубаво. Все по-малко се обръщаме към класическото. Подкрепям те с две ръце и мисля, че няма нищо "остаряло". Аз лично си бях харесала една обикновенна и симпатична халка. Не ми хареса как ми стои, защото пръсчето ми е много малко(49 размер) и някак си се губи. Искам всички да виждат, че съм г-жа.
Активен
conflate
Сватбар
Публикации: 227
«
Отговор #188 -:
юни 01, 2010, 15:31:31 »
Цитат на: michelle в май 31, 2010, 22:21:55
conflate
, да ти призная единственото, което би ни спряло е, че в случая цените, които видях в нета конкретно на Peter Heim са към 800 до 2500-2800 евро едната халка
Което в някои отношения е по-скъпо дори от тези, предлагани в Япония(от където всъщност идва самата техника на изработка). Ако се интересуваш, мога да ти дам координати на сайтове в САЩ, където цените на някои места са по-различни. И все пак това е ориентировъчно, понеже окончателната цена идва след подробно обсъждане на поръчката. Все пак ще питаме на място във Valentin как стоят нещата. Само да ти кажа, че по тази техника няма да ти направят халките само от платина, няма да се получи този ефект, ако не е от различни видове метали.
michelle - цените, които си намерила въобще не ме изненадват, същите ми оферираха на Витошка, но тъй като от доста време пазаруваме онлайн не могат толкова лесно да ни стреснат, в US и UK намерихме варианти до 1000 евро за двете халки. Просто ми се искаше да мерим точно такива предварително, но вчера случихме на нещо подобно от бяло злато, което ни ориентира и тези дни ще вземем решение от кой сайт точно ще ги поръчаме.
Didkata1984 - класиката не остарява.
Активен
vilenceto
Професор
«
Отговор #189 -:
юни 01, 2010, 17:21:07 »
Цитат на: Didkata1984 в юни 01, 2010, 15:23:05
Мислите ли, че е твърде традиционно и "остаряло" избирането на класически халки?
според мен това е най-добрия вариант за халки, традиционно - ДА, остаряло - в никакъв случай!
Аз винаги съм си мислела, че халката ми ще е от традиционните, защото другите за мен бяха просто пръстени. Проблема е, че видях нашите и .... мечтата ми се промени
Дано да не те изкушат и тебе и някои различни от традиционните... а бе в крайна сметка важното е да си ги харесвате и да си знаете, че са символ на вашето семейство, без значение какви са.
Активен
Doni M
Сватбар
«
Отговор #190 -:
юни 01, 2010, 23:46:54 »
Моите са почти класически. Дамската има камъчета, но са толкова малки, че никой засега не ги вижда, ако не се вгледа. Имам снимка в галерията. Не мисля, че е остаряло, а просто стил. Всеки има такъв и не бива да си изневерява само заради наложеното от модата. Все пак модата се върти
Активен
Didkata1984
Сватбар
«
Отговор #191 -:
юни 02, 2010, 09:12:37 »
Много ви благодаря за мненията, момичета!
За всичко сте прави: класиката си е класика! Само дето
vilenceto
е много близо до истината, че може да ме изкушат с нещо друго ...
Активен
gurugeri
Любопитен
«
Отговор #192 -:
юни 02, 2010, 12:20:58 »
Дидка, ние като ходихме да си избираме халките мислехме да са близки до класическия вариант. предния ден пообиколихме няколко ателиета и пробвахме различни неща. Аз много държах да са еднакви. Само че като тръгнахме да поръчваме приятелят ми се спря на изцяло класическия вариант, а аз много се чудех и най-накрая реших, че един друг по-добре ми застава на пръста. Честно казано исках да има някаква заигравка
Сега ги чакам с нетърпение и леко безпокойство, че все пак ще са малко различни. Като станат ще кача снимки, ако има време, защото ги очакваме точно два дни преди сватбата.
Активен
Didkata1984
Сватбар
«
Отговор #193 -:
юни 02, 2010, 14:57:31 »
Аз определено искам да са еднакви. След толкова четене и интересуване, оставам с впечатление, че колкото по-малко заврънгъчи има по халката, толкова по-добре. Няма да се надира, самата тя няма да дере, да се драска, да падат разни слоеве и т.н.
Активен
Vessy
Сватбар
влюбена в живота и в мъжа си :-)
«
Отговор #194 -:
юни 02, 2010, 15:07:18 »
Да, според мен най-важното е да не забравяме, че ще я носим много дълго време. Имам една приятелка, на която халакта й е от бяло и жълто злато и сега (след 6 години) трябва да си ги оправят, че са се разместили.Доколкото знам бялото злато по трудно се драска. Мое мнение е , но си мисля, че най-важно е да си я носим дълго време без проблем. За мен много важно е и на милото да му харесва и да му стои добре, няма да ми е хубаво да сме с различни халки, все едно не сме женени един за друг
. Но според мен колкото е по-изчистена и класическа халката толкова по-трайна ще бъде.
Активен
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...