Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 12:30:50
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 7
Страници:
1
...
30
31
[
32
]
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 7 (Прочетена 137753 пъти)
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
Отг: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 7
«
Отговор #465 -:
април 08, 2010, 09:12:24 »
Здравейте дами!
Да кажа за диоптъра - принципно на доста места бързат да кажат секцио като чуят малко по-висок диоптър, но така или иначе вече е задължително мнението на офталмолог, именно, за да се избегнат напразните операции. Изследването е хубаво да се направи около месец преди термина, така ми каза моята лекарка, а тя е светило в областта си и мога да й се доверя.
За плетените изделия - принципно, няма нищо лошо, ако са от памучна прежда, между другото има тъничка вълнена прежда, от която също могат да се оплетат елечета, терлички или дори жилетчици, имайте предвид, че вълната е най-подходящата материя за терморегулацията на бебето
Така че ако бабите ви имат желание да плетат, не е необходимо да влагат усилия в нещо, което няма да ползвате - просто ги помолете да се съобразят с това каква прежда използват. Дебелината й зависи от броя нишки, които образуват влакното...Та ще имате нещо, което хем ще е ръчна изработка, хем ще може да се ползва и през лятото. Да не говорим, че една тънка вълнена пеленка ще ви е много по-полезна от одеалото от изкуствена материя, ще е по-лека и по-подходяща за малък бебчо. На моите баби съм казала така - вече всеки си преценя.
За комплектите за изписване - ние няма да купим такъв, просто защото не виждаме смисъл от още един пълен комплект с бодита и тн. Имаме толкова красиви дрешки, които са подходящи, дали под гашеризончето ще сложа боди с къс или с дълъг ръкав - мога да взема и от двете
Иначе предпочетохме да си изберем отделно пеленка. А и да не говорим, че поне на мен тези комплекти ми се виждат доста скъпички, на фона на факта, че са за размер 0, и ще му стават на бебето за твърде кратко време. Ако изобщо му станат, понеже на по-едрите бебчета изобщо не стават...
Но пак - всеки си преценя.
Виленце, пропуснала съм да ти отговоря за размера - купуваме основно за 0-3, имаме съвсем мъничко неща за 0 възраст.
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати
«
Отговор #466 -:
април 08, 2010, 09:23:25 »
flower84, мен са ме мерили с подобно нещо предполагам, че е същото, за което питаш - мерили са ме само веднъж при първото посещение и това е.
Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #467 -:
април 08, 2010, 09:29:14 »
И мен ме бяха мерили с това пергелестото чудо, ама май само в началото и мен
последните 2 пъти със сигурност не са . Другата седмица ще видим дали ще ме мерят с него
Активен
Вили
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #468 -:
април 08, 2010, 09:47:32 »
И мен ме мериха с такова нещо първия път само, при вписване в картона на началните мерки. И, доколкото знам, като се влезе за раждане пак се замерва, някъде бях чула така, явно да се види колко се е разширил таза.
Благодаря за съветите на всички за размерите на дрешките. И аз мисля направо 0-3 да взимам, най-много само за изписването да взема нещо за възраст 0
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Обичам те повече от всичко!!
«
Отговор #469 -:
април 08, 2010, 10:24:31 »
и ние имаме повечко дрешки размер 0-3 , а размер 0 имаме 4 комплектчета само и 7 бодита с дълго ркавче и затова мисля да вземем 4-5 бройки ританки за да може бодито да се износя с ританки и ако решим да излизаме да си имаме и комплекти все пак средния размер на бебчовците е м/у 3.000/3.200г
а нашият 0 размер е до 4.500кг така че няма да ги носим чак няколко дни само и затова бебо като е най малък с дълго ркавче а като стане на месец вече има и късо
«
Последна редакция: април 08, 2010, 10:45:31 от liva82
»
Активен
Вероника
«
Отговор #470 -:
април 08, 2010, 10:33:02 »
Сега отогре, отгоре ви прочетох че нямам време но да ви кажа за дрехите - ми и на мен ми казваха купувай направо за 3 месеца ама ще ме извиняват пък -детето ми плува в повечето от тях. Сега носим всички дрешки за новородено и мисля че поне месец още ще ни стават. Случва ми се вече на няколко пъти да изкарвам нещо да го обличам и после да го събличам защото и е голямо и вадя пак дрешките които вече знам че и са добре.
Няма да се спести много ако се вземат от сега големи дрехи, на мен ми е гадно акто я облека в някой чувал и трянва да и слага терлици че да не и изпадат ританките или да и загъвам ръкавите - помислете над това.
Трябва детето ви да е родено 4-5 кг.
За комплекта за изписване - не съм съгласна че има излишни неща, всичко си ползвам от него с кеф.
Ине се втелясвайте толкова с какво щее облечено, защото е доста загърнато в пелената а и не се знае колко големи ще му дойдат тоалетите.
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
«
Отговор #471 -:
април 08, 2010, 11:36:09 »
Ейй, Веронката влезе и ни вкара в строя бързо бързо
(душа, шегувам се, да не го вземеш на сериозно).
Ами..аз говоря лично за нас сега - не взимаме от съвсем малките неща по повече, просто защото ни казаха, че има голяма вероятност бебока да е едричък, както вече споменах. Не е от икономия, разбира се, че няма да спестя, като му взема по-големи дрешки, че да му седят като чувалчета, но като имам предвид, че татко му е бил 4,5кг, свеки и сестра й са били по около 5кг, а и той от сега се движи по-едър, просто не смеем да купим от най-малките, дето се водят съвсем нулева възраст, че да не се окаже, че изобщо няма да ги облечем. НО, имаме от тях, една моя скъпа приятелка ни даде от нейното бебче почти новички дрешки - бодита, гащеризончета и тн, които са си размер новородено, та за това писах така.
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати
«
Отговор #472 -:
април 08, 2010, 12:22:17 »
ей, не се отчайвайте с номерцата... като се роди малкото съкровище ще знаем най-добре
и малко да се посмеете на тази тема - нашия татко преди два дена видял в магазина много малки и страхотно сладки сини чорапки и веднага ги купи, а аз като погледнах на опаковката и пише - за 6 месечно
Активен
Рубин
«
Отговор #473 -:
април 08, 2010, 12:37:40 »
Хихихи...,ами такива са татковците! :bravo:Важно е желанието!И моя мъж така се мята на дрешки и аз все му обяснявам какво,що,как!
Активен
Капризче
Наблюдаващ
Baby Time
«
Отговор #474 -:
април 08, 2010, 13:06:17 »
Момичета, темата стана доста дълга, за това ви каня в
"Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 8
«