Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 14:28:10
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 7
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 7 (Прочетена 137849 пъти)
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663
Отг: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 7
«
Отговор #90 -:
март 02, 2010, 09:31:11 »
Ели
, това парти е било много готинко, особено с игрите
Като цяло ми харесва, че идеята е да се подпомогне бъдещата майка с покупките за бебо, много мило ми звучи. И аз с нетърпение чакам снимки.
Лени бени
, на сестра ми пъпчето изобщо не изпъкна, просто така е бил завит (не всички пъпчета са завити еднакво).
Рубинче
, за първи път чувам това за кивито
Но може и да е вярно, дано някое момиче е по-в час.
Активен
leni_beni_
«
Отговор #91 -:
март 02, 2010, 10:19:27 »
Руби и аз не съм чувала , че кивито е алерген. Малко не ми се вярва, щото иначе нама да го препоръчват на бременните. А относно витамин Ц , знам че има повече, отколкото в един лимон
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
«
Отговор #92 -:
март 02, 2010, 11:37:20 »
Аз като човек дето цял живот съм алергична, да ви кажа инфо от първа ръка - да, кивито е алерген, като цяло не се препоръчва да се хапва често по време на бременноост, а на жени с алергия - дори да не е хранителна, се забранява нацяло. На мен ми е забранено попринцип, аз съм си позволявала веднъж или два пъти, но не повече. Алергени са също така цитрусите - които също е желателно да се ограничат, не да се спрат, но да се намалят като прием, фъстъци, в някои случаи дори медът,яйцата и бобовите храни се ограничават или забраняват.
За жени, които не са проявявали алергии, се препоръчва само да намалят приема на цитруси, киви, да спрат този на фъстъци - заради няакви токсини, до колкото помня. Не се шашкайте сега, че сте хапвали по-чести някоя от храните
Не при всеки има проблем, тези препоръки са за наше добро, за всеки случай, а не защото гарантирано нещо лошо може да стане. Така че при едно нормално балансирано хранене не мисля, че би имало проблем, особено, ако нямате алергии.
Активен
Рубин
«
Отговор #93 -:
март 02, 2010, 12:22:44 »
Ох,трябва да спра да го ям!
Та аз до сега всеки ден ядях!Пфффф....
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #94 -:
март 02, 2010, 12:30:40 »
http://web.search.bg/export.php?id=d17b6+0
ето нещо интересно и полезно надявам се...
Рубинче, не се шашкай, бе, сладурка, за това ти казах, че не е задължително и по правило да има някакъв проблем. Ако толкова се притесняваш, консултирай се с лекаря ти, но нали до сега няма проблем за теб самата... ако ти се яде, не го спирай напълно, но можеш да го намалиш или разредиш примерно през два три дни. знам ли, не съм лекар,мога само да ти кажа нещата, които знам от собствен опит или за които съм чела.
Активен
Рубин
«
Отговор #95 -:
март 02, 2010, 12:34:37 »
Мерси миличка!Ами то не мога да върна времео назад,така че ще го намаля сега!Даже ще се опитам да изкарам и без него!
Активен
leni_beni_
«
Отговор #96 -:
март 02, 2010, 12:51:28 »
Ми то излиза , че нищо не трябва да ядем
. Колкото статии , толкова мнения . Аз ограничавам известните на всички храни, неблагоприятни при бременност. Всичко друго , с което не се прекалява, не мисля, че е опасно .
Активен
gostenka_82
«
Отговор #97 -:
март 02, 2010, 12:56:15 »
Момичета, това, което бебчето е написала важи основно за жени с алергии. Най-добре е да се консултирате с докторите си преди да изключите напълно дадена храна от менюто си. За яйцата знам, че когато няма алергии се препоръчва всеки ден да се ядат (е по 1 на ден) и то по време на бременност.
Ако наистина са толкова вредни не мислите ли, че докторите ще ви кажат?! За фъстъците не само го казват, но и го пише в книгите за бременни, в статиите по списанията и пр.
Нима мислите, че е по-безопасно да се пият витамини, които са пълна химия, вместо да се ясат плодове? Ако има проявени алергии, тогава да, но все пак за всичко това си има доктори.
п.п. казвам всичко това с най-добри чувства
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #98 -:
март 02, 2010, 13:01:43 »
Ами аз за това съм написала, че говоря от собствен опит като човек с алергия
Иначе статията не мисля, че забранява всичко...написани са храните, които са безопасни и тези, към които да подходим с внимание...Пък и нали и аз казвам, че е най-добре да се направи консултация с лекар, ако толкова се притеснява някой
Малко сте ме чели между редовете май
Пак казвам, пуснах мнение от личен опит, статията просто ми стана интересна, но никъде в нея не видях да се забраняват всички храни, а само е написано кое е напълно ок от групите храни и при кое може да има проблем.
Гостенче, ми с кви други чувства може да си го написала, бе, душа
Активен
gostenka_82
«
Отговор #99 -:
март 02, 2010, 13:09:33 »
Бебче
, аз не визирах теб, мила, разбира се, че говориш за себе си
Цитат на: beb4eto_na_me4o в март 02, 2010, 13:01:43
Гостенче, ми с кви други чувства може да си го написала, бе, душа
Хихих, аз да поясня, да не стане грешка
Извинявам се за
Бебче, ти как си?
Някъде бях намерила статия, в която бяха описани храните, които задължително трябва да присъстват в менюто на една бременна жена, както и кобичествата при едноплодна, двуплодна, три и повече плодна бременност. Беше мед. сайт, като много добре си спомням, че бяха дадени яйца, а също така за тези, които не ги обичат много-много чисти яйца беше посочен крем карамел
Посочени бяха почти всички видове плодове, докато за ядките мисля само орехи, бадеми и лешници можеше да се ядат и били полезни. Сега ме е яд, че не съм си я копнала някъде
Активен
Рубин
«
Отговор #100 -:
март 02, 2010, 13:16:05 »
За яйцата и аз знам че са ммного полезни при бременност!Е разбирасе ,ако жената няма такива алергии!
А наистина,ако човек спазва всичко което е изписано ще остане гладен!Истината е че всичко е полезно в нормални количества!Както алкохола(тук не се отнася за бременността,а по принцип
),шоколада и др.
Активен
КатиНка
«
Отговор #101 -:
март 02, 2010, 13:16:58 »
Мацки, не се шашкайте от такива списъци. И аз хапвам киви всеки ден и то по няколко, но док ми го е препоръчал заради желязото в него. Също така ми е препоръчал сурови орехи, особено в тези месеци на образуване на мозъка на бебо, коприва, спанак, дори по скилидка чесън. Плодове и зеленчуци всякакви и аз си го слушам, нали за това съм си го избрала, да ме насочва правилно
Имам си и алергия към прах и мъхове, но за нея нищо не ми е казал
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #102 -:
март 02, 2010, 13:17:37 »
Ми аз май съм добре
То човек да го е страх да се похвали, че е ок вече
Кротувам си, пия си лекарствата, радвам му се на бебока как рита все по-силно и активно и така...Пея му приспивни песнички - да свиква от сега детето, хахаха...Ама и Жоро и той му говори и е толкова мило и сладко, че....мммм...разлетях се из облаците! Иначе ме следят строго дали лежа и току се изреждат един след друг семейтвото да ми се карат да лягам, хаха...сериозен контрол, няма празно!
Някой по-назад ме беше питал какво пия - Малтофер за хемоглобина, но шпа, и прахчета Диаспорал - това е магнезиев препарат, но бил добър за бременни, че по-лесно и бързо се усвоявал от организма или нешо подобно.
Обзавеждаме бебока полека лека, гледам да поспивам през деня, като не мога през нощта ....
Та така. Целувки от мен!
Активен
leni_beni_
«
Отговор #103 -:
март 02, 2010, 13:18:18 »
Цитат на: gostenka_82 в март 02, 2010, 13:09:33
Бебче
, аз не визирах теб, мила, разбира се, че говориш за себе си
А мен ли
Не съм искала да прозвуча, че статията не е вярна , или че някой е казал нещо, което е грешно. Тук се съветваме и споделяме, а от там нататък всеки се преценя според своето състояние, информацията която има и това което му каже лекаря .
Извинявам се ако съм засегнала някой
Активен
Рубин
«
Отговор #104 -:
март 02, 2010, 13:28:34 »
КатиНка
,аз не знаех че в кивито има и желязо!Знаех че в него има наи много витамини!
Аз го ям вече доста време по 2 на ден,заради WC.
А за копривата.....
Аз съм свикнала от малка всяка пролет,щом поникне копрривата-пряссна,чиста и свежа!Нашите са правели супа ии аз сега само товва чакам!Много яя обичам!Даже помня миналата година свекърва ми ми береше и ми пращаше в торбички!Обожавам я,а колко е полезна само!
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...