Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 12:41:27
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 7
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 7 (Прочетена 137791 пъти)
Рубин
Заслужил майстор на спорта
Отг: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 7
«
Отговор #60 -:
март 01, 2010, 08:22:07 »
ellie_bellie
,уж ни е добра влажноста!Даже миналата зима си бяхме взели влагоабсорбатор! =]Сега не го ползваме заради мене,а заедно с това върху радиатора сме сложили метален съд с вода!Е няма разлика от преди да го сложим и сега!
Една моя приятелка,също бременна последен месец ми каза че си слагала капки и ми ги каза,ама на мен като че ли не ми иска да прибягвам към тях!Та май ще търпя до края!
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663
«
Отговор #61 -:
март 01, 2010, 08:51:46 »
Рубинче
,
Ели бели
, това със запушеня нос и кървави секрети се получава, тъй като по време на бременност под влияние на не знам точно кой хормон (мисля, естроген) се увеличават някакви...ох, не съм го запомнила точно, синусите ли или нещо друго, което е в носния хрущял. След раждане и успокояване на хормоните, нещата се нормализират. То е като със сутрешното гадене и повръщането, при някои се появява, при други - не, при някои за кратко време, при други за по-дълго.
Доктор ми го обясни, тъй като изрично попитах, но явно не съм успяла да запомня
Съжалявам, че не съм го запомнила точно
Активен
Рубин
«
Отговор #62 -:
март 01, 2010, 08:56:35 »
gostenka_82 ,аз съм наясно,че е нормално.Даже съм така от началото на бременността,но вече стана непоносимо и вечер не мога да спя!И исках да знам дали някой е поллзвал капки или нещо друго!
Активен
vivianka
Професор
Публикации: 304
«
Отговор #63 -:
март 01, 2010, 09:09:16 »
Момичета, и моят нос от седмица - две е така, а съм доста по-назад от вас и мислех, че съм настинала малко
Значи така ще си караме
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #64 -:
март 01, 2010, 09:10:05 »
gostenka_82
, ясно е, мила, че е нормално
. Ние не му се чудим какво е, ами по-скоро търсим начини да го облекчим. Това, киселини, кървене на венци, запек, схващания - квото се сетиш направо
, все нормални работи са.
Руби
, за капки не знам, но пробвай с физилогичен разтвор. Аз понеже нося лещи и винаги имам подръка, но ако нямаш у вас, кажи на мъжа ти да ти купи от аптеката. Възможно е и парата да ти помогне - направи си парна баня за малко.
Нашето бебешко парти мина този уикенд и бебка е вече почти обзаведена. Беше много весело.
Честита баба марта на всички ви и на бебоците! Бъдете живи и здрави и усмихнати!
Активен
pleasure
Баш Майстор
love is in the air....
«
Отговор #65 -:
март 01, 2010, 09:18:08 »
Цитат на: ellie_bellie в март 01, 2010, 09:10:05
Нашето бебешко парти мина този уикенд и бебка е вече почти обзаведена. Беше много весело.
много Ви се кафя с тези бебешки партита. Тук, когато споменеш за подобно нещо и всички те гледат, като изтребител. И не говорим само за възрастни хори, ами дори и приятели...
...направо звучи като ерес...
то бива бива суеверие...ама чак пък толкова...
По тази причина няма да имаме такова...
а си представям, колко е мило, затрогващо със всички тези превъзбудени и бърборещи хора, с подаръци за бебчета, с една безкрайно умилена майка...ехххх......
Ели, предполагам има снимки, така че ще го приема като личен подарък, ако ни направиш съпричастни към Вашия празник, поне чрез снимков материал....
Активен
Рубин
«
Отговор #66 -:
март 01, 2010, 10:08:07 »
vivianka
,споко мила!Аз съм така от началото,даже преди твоите седмици! *THUMBS*Нормално е,а и се свиква!
ellie_bellie
,благодаря мила,ще си взема!А колко е хубаво това с партитата!!!!Искам и аз.....
Ама защо не направиш някоя снимчица и да ни ги покажеш?
Активен
leni_beni_
«
Отговор #67 -:
март 01, 2010, 10:10:48 »
ellie_bellie
, и аз се присъединявам към желаещите да разгледат снимки от бебешкото патри. Аз съм гледала по филмите
и винаги ми е било много готино
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
«
Отговор #68 -:
март 01, 2010, 10:55:27 »
Здравейте сладурки и честита Баба Марта! Аз сядам пак за малко да ви чуя, чета ви почти всеки ден, ама като постоя малко и се изрежда половината рода да ми се кара, че съм седнала..и не стигам до писане общо взето.
Ние сме добре с бебока, изследванията са ми чисти, не помня дали бях писала. Няма вече болки, само едно леко приболяване се появява периодично ту в кръста, ту в гърба, но не го смятам за притеснително честно казано, не е силно. Само безсъние ме мъчи от няколко дни и умирам за сън, но просто не мога и не мога да заспя...а любимия и той се мъчи с мен така..неприятно е!
За носа гледам си говорите - Ели Бели ме е изпреварила за физиологичния разтвор. Но попринцип на мен поне ми помага и просто по-често да го издухвам,а знам, че помагат и промивки с по-слаб разтвор със солена вода, казвам по-слаб, щото поне на мен иначе ми се напукват явно капилярчета и има после кървави секрети...нормални са, да, ама не са приятни и гледам да си ги спестявам, когато и ако мога.
Ели, честито бебещко парти, и аз искам снимки! Много е неприятно, че тук хората не са свикнали с подобни забави, според мен на нас празници ни трябват, ама айде
Ама накрая ще си спретнем едно бебешко парти на форума напук на българските виждания!!! (Аз съм голям инициатор, нищо, че не мога да излизам, ихихихи).
Айде, да не се застоявам пак, че изписах ферман вече
целувки на всички!!!
Активен
Рубин
«
Отговор #69 -:
март 01, 2010, 11:03:24 »
Бебчееееее,миличка,здравей!Много се радвам че сте добре!Важното е малкото да расте,а ти да почиваш!Ох това с безсънието не помня от кога е факт при мен!Ама е и на моменти!
Пращам целувки!
Активен
leni_beni_
«
Отговор #70 -:
март 01, 2010, 11:35:13 »
beb4eto_na_me4o , радвам се, че вече всичко е наред с вас
Почивай си , и като можеш пиши по някой ред
Аз напоследък си спя доста добре, даже не ставам да пишкам (да чукна на дърво
) и се чувствам много добре.
Активен
Рубин
«
Отговор #71 -:
март 01, 2010, 11:42:47 »
Момичета,аз искам да ви споделя каква промяна има в моето коремче!Беба не рита както преди,сега е плавно и много по силно!Снощи като си легнахме и почна да си опъва крачетата,а аз като си сложих ръката точно там и ми я надигаше едно топче! :)Казвам топче,защото точно така изглежда а и се усеща!Много мило ми става!Даже едновременно си ровичка с ръчичките долу в ляво,а горе в дясно изкача краче!И е много твърдо когато го пипна!Все повече осъзнавам че в мен расте едно прекрасно същество!Толкова много вълнения има!
А на моменти явно притиска някои органи и на мен така ми се препишква,че имам чувството че ще се изпусна
Активен
leni_beni_
«
Отговор #72 -:
март 01, 2010, 12:00:42 »
Рубин , а нашия младеж като ме изрита някой път, и е толкова ниско, че имам чувството, че ще му се подаде крачето от ......
Ех, че палавници още от сега
А нашто момче май голям мързелан ще е. Вчера точно като решихме да излезем на разходка с милото и като се врътна вътре, и ми притисна пак нещо. И то хем боли хем неприятно
Излязохме де, аз малко си се влачех, ама карай ..... И като се прибрахме в къщо и все едно усети и пак едни лупинги и си се намести
Активен
Рубин
«
Отговор #73 -:
март 01, 2010, 12:05:26 »
leni_beni_ и ние имаме такива смешки!Ние вчера бая повървяхме и явно като се движа и се унася милата!Ама като седнахме в.....(няма да казвам че може да ви се преяде
) и като се измести едно хубаво,направо от едната страна видимо се преместио на другата!Имах чувстовото че се вижда от метри!Ама много ме радва като се мърда малката!
А сега пак нещо шава с крачетата!Аз викам на мъжо,че се учи да плува понякога!Опъва и от към ръчички и от към крачета!Голяма забава!
Активен
КатиНка
«
Отговор #74 -:
март 01, 2010, 12:23:48 »
Честита Баба Марта и от мен!!! Нека сме здрави, румени и засмени, като мартеничките, които сме си накичили днес
Този проблем с носа го имам от самото начало на бременността. Ползвам микродифузна физиологична морска вода - Стеримар /Sterimar/. Струва около 5 и нещо левчета и добре почиства носа и го овлажнява. Предписват го за бебчета и малки деца. Когато съм по гръб, от запушен нос си похърквам, което аз не усещам разбира се, но веднага поучавам побутване
За да се избегне момента със запушения нос, се препоръчва да се спи в по-хладно помещение, с по-висока влажност и проветрена преди сън стая. Е, при нас е точно така, но въпреки това носа ми се запушва нощем
Рубин
, браво на вашата беба, вече е голяма
beb4eto_na_me4o
, хубави новини и покрай вас
Тази седмица и аз съм вкъщи и ще го давам по-пасивно
Поръчах си книжката Близо до бебето и сега ми я та наред за четене.
ellie_bellie
, не съм гледала /освен в някой филм/ за този тип парти. Давай снимки насам ако е удобно, ще се радвам да видя тази хубава традиция. Сигурно и в БГ ще навлезе след някоя година тази идея, но още й се дърпаме явно.
Активен
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...