Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 02, 2024, 00:36:32

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 7  (Прочетена 138241 пъти)

Вили
Сватбен ГУРУ
Публикации: 598

Моят сватбен албум

« Отговор #330 -: март 24, 2010, 17:13:20 »

vilence , заинтригува ме , я покажи количката  blush

Такава количка съм избрала, винаги съм знаела, че един ден ще си купя такава, много ми е на сърце http://www.babybabyonline.co.uk/index.php/brands/stokke/stokke-xplory/stokke-xplory-complete.html . А и цената в този сайт е направо  Oh my ... . Само че като цвят искам оранжева с комплекта аксесоари, който е forest olive

А иначе и аз съм съгласна, че си е голяма тръпка избирането на нещата за малкото човече. Аз съм обиколила няколко магазина ейа така да разгледам кво има и главно да търся ABC Design кличка, че нашите кумове си бяха избрали такава, ама за съжаление никъде няма. И да се ориентирам все пак долу-горе кое колко и така. Сега се ровя главно из разни сайтове и ми се иска много да си поръчам нещо, ама да видим докога ще го умувам, особено от mothercare като гледам какви сладурски и евтини неща има, направо незнам, ама нещо не ми се ползва посредник за тях, ще видя ако се наканя на количка направо и от тука ще поръчам.
« Последна редакция: март 24, 2010, 17:18:02 от vilence » Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #331 -: март 24, 2010, 17:21:05 »

good и аз харесвам високи колички . Но.....въпреки всичко пак ми идва доста скъпичка, а и честно казано не бих дала толкова пари  blush То това си е мое мнение де
А щом винаги си искала такава, и сега цената те устройва, незнам защо изобщо се замисляш . Действай  good
Активен
Regina94
Професор
Публикации: 476

« Отговор #332 -: март 24, 2010, 17:28:09 »

Такава количка съм избрала, винаги съм знаела, че един ден ще си купя такава, много ми е на сърце http://www.babybabyonline.co.uk/index.php/brands/stokke/stokke-xplory/stokke-xplory-complete.html . А и цената в този сайт е направо  Oh my ... . Само че като цвят искам оранжева с комплекта аксесоари, който е forest olive

vilence, аз бях на една ръка разсояние да купя Stokke Xplory, обаче я пробвах в един магазин и дръжката и се оказа не много удобна за мен. Ако решиш да я поръчаш непремено направи едно две кръгчета, за да си сигурна че ще ти върши работа.
Виждам на сайта им два магазина в БГ:

ATLIA Ltd
53, Bigla Str.
1164 SOFIA
0035929627411

Dolce Vita A. Kaltcheva ET
5, Petko Yu. Todorov blvd.
1404 SOFIA
0035929582417
Активен
Вили
Сватбен ГУРУ
Публикации: 598

Моят сватбен албум

« Отговор #333 -: март 24, 2010, 17:32:10 »

Да, да аз ходих в Dolce Vita във Варна и я огледах отвсякъде количката.Имаха даже и всички цветове, ако не се лъжа, така че имам и реална представа на живо как са цветовете. Мисля, че няма да имам проблем с дръжката, че е малко по-особена, пробвах я, доста е маневрена, ама пусто как може тука такива цени да слагат, направо незнам, как няма да пазаруват хората от чужбина.  diablo
Активен
Рубин
Публикации: 2491

« Отговор #334 -: март 24, 2010, 17:38:50 »

Щом си я видяла на живо и си я пробвала както се казва,а и тук я има на добра цена,какво чакаш?Поръчвай!
Да не стане после така и да съжаляваш!
« Последна редакция: март 24, 2010, 18:00:08 от Рубин » Активен
Regina94
Професор
Публикации: 476

« Отговор #335 -: март 24, 2010, 17:58:57 »

Права е Рубин, няма за какво да чакаш  smile. И аз много се влияех първоначално от приказките, че било рано, но като размислих отлагането води само до безмислен стрес и цялостна дезорганизация.
Количката наистина е скъпа и то не само в БГ, но според мен си струва ако си я одобрила. Плащаш за чудесен дизайн и високо качество - те никога не са евтини.
Убедена съм, че на бебето ще му е все едно в каква количка го возиш, стига ти да си доволна  smile
Активен
pleasure
Баш Майстор
**
Публикации: 1975

love is in the air....

Моят сватбен албум

« Отговор #336 -: март 24, 2010, 22:10:55 »

Момичета супер  Offtopic Ви се намесвам в темичката, но ми се иска да Ви каже, намерете си моля крем за зърна и започнете да се мажете от сега (1-2) по -рано, че послеееее не може да си преставите за какво третиане иде реч Oh my ... Аз се мазах месец и половина почти и въпреки това едното зърно сдаде багажа, но пак с мазане и с накрайници засега закрепихме положението.
Другото, което ще Ви посъветвам е ако имате кърма просто да инвестиране в една читава помпа за изцеждане. При мен работата с ръчната не се получи, просто беше голяма хамалогия, отнемаше ми часове, да не говорим за болките в ръцете и кръста от едно изцеждане, камо ли от няколко на ден Oh my ...... с електрическата сега направо се родих yahoo
Активен
leni_beni_

Моят сватбен албум

« Отговор #337 -: март 24, 2010, 22:14:22 »

Плежърче , ами направо препоръчай някакво кремче . Следващата ми ЖК е след месец, и ако питам чак тогава, ще съм в 8 месец .
Активен
Рубин
Публикации: 2491

« Отговор #338 -: март 24, 2010, 22:14:45 »

pleasure ,мерси мила!Аз точно сега се чудех дали е време да почвам с мазането на зърната! good
Още в събота ще си взема на мустела за зърна и почвам!
Активен
pleasure
Баш Майстор
**

love is in the air....

Моят сватбен албум

« Отговор #339 -: март 24, 2010, 22:50:29 »

Плежърче , ами направо препоръчай някакво кремче . Следващата ми ЖК е след месец, и ако питам чак тогава, ще съм в 8 месец .
На мен ми препоръчаха Garmastan и аз се мазах с него.Много съм доволна. Сега при раздразнено зърно пак с кремчето и един ден почивка, сега е като ново girl_wink
Имам също и Lansinoh,още не съм прибягнала до него, но също ми е препоръчан като добър Wink
Така че действайте превантивно с постоянство и упоритост. Ще сте доволни от резултатите.
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 571

Моят сватбен албум

« Отговор #340 -: март 24, 2010, 23:46:24 »

pleasure ,на мен пък ми е интересно за помпата,както казваш че с електрическа е  good.Аз си купих електрическа на ХИП, но скоро чух от две приятелки на сестра ми,че с най -обикновенна ръчна е по добре,защото с електрич. помпи боляло много и не били удобни ,и чак бях решила да обявя моята в краен случай за продажба.Може ли само да ми кажеш дали наистина е толкова болезнено? Аз мислех,че с ръчната ще ми се схване раката докато изцедя нещо,но понеже нямам опит само предполагах,а и от цената се ръководих чесно казано (това което е по -скъпо е по-добре в повечето случаи) и затова взех електрич. помпа.
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
**
Публикации: 1738

мрън-мрън, мяу-мяу

Моят сватбен албум

« Отговор #341 -: март 25, 2010, 07:59:24 »

Аз не съм чувала от някой ръчна помпа да е по-удобна от електрическа. Тази, която наследих от една позната, е електрическа и помпи едновременно от двете гърди. Удобното е, че идва в чанта и отвън изглежда много дискретно.

За мазане имам Lansinoh. Хубавото при него е, че не е необходимо отмиването. За Гармастана не съм сигурна, че това важи. Тук го нямаме.
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Публикации: 842

Невероятно е да си родител....

Моят сватбен албум

« Отговор #342 -: март 25, 2010, 08:08:35 »

Аз честно казано  мисля да си взема ръчна blush Да поясня защо обаче - имам няколко причини. Първо, все още нямам идея дали ще имам кърма, да бъдем честни, няма как да се разбере предварително. Естествено, че ужасно ми се иска да кърмя и то колкото се може по-дълго, но от сега няма как да разбера дали ще стане или не. Една обикновена ръчна помпа е в пъти по-евтина от електрическата - и аз си мисля, че няма смисъл ПЪРВОНАЧАЛНО да инвестирам в нещо, което не е сигурно, че изобщо ще използвам. За това мисля да започна с ръчната, да видя имам ли или нямам нужда изобщо от помпа, да видя и да преценя и дали ръчната ще ми е удобна, и тогава, ако ми е необходима, най-лесното е да отида до магазина или да пратя някой да ми купи една електрическа помпа. Ако нямам кърма, какво да правя с тази сравнително скъпа покупка? Да чакам да се продаде? Не, че не е вариант, но лично мое мнение - гледам покрай всички разходи за бебчо да степенувам рационално покупките, защото имам приятелки, които са затрупани с какво ли не, всичко, което са им препоръчали или са харесали, и доста неща така им събират прах.
За мазането на зърната предварително - да ви кажа, мисля, че вече дискутирахме това, но и мен ме предупредиха лично вече няколко пъти да не пипам зърната докато не родя, защото може да си предизвикам контракции без да искам. Че едно деликатно и внимателно намазване с крем не ми се вижда притеснително и да предизвиква контракции - признавам си, не ми се струва възможно. Обаче после се сещам как едни болки в кръста ме вкараха в болница за седмица и предпочитам да не пипам сега и зърната. Страх лозе пази, дето казват старите хора.
И пак казвам - това си лично мое мнение, някой да не реши, че налагам или нещо подобно и да се обиди.
Целувки и лек ден на всички ви!
Активен
pleasure
Баш Майстор
**

love is in the air....

Моят сватбен албум

« Отговор #343 -: март 25, 2010, 08:54:32 »

За мазането на зърната предварително - да ви кажа, мисля, че вече дискутирахме това, но и мен ме предупредиха лично вече няколко пъти да не пипам зърната докато не родя, защото може да си предизвикам контракции без да искам. Че едно деликатно и внимателно намазване с крем не ми се вижда притеснително и да предизвиква контракции - признавам си, не ми се струва възможно. Обаче после се сещам как едни болки в кръста ме вкараха в болница за седмица и предпочитам да не пипам сега и зърната. Страх лозе пази, дето казват старите хора.
Съгласна съм с теб good Но грубото стимулиране на зърната или обтриването им би могло да доведе до контракции, но не и намазването им с крем. Ти просто ги намазваш, не ги триеш, щипеш или прочие. Аз бях с контракции още в 15 седмица и да ти кажа едва ли е имал някой по страхлив от мен да не му се случи наново Wink При положение, че на толкова мазане, получих рагадии на едното зърно смятай за какво иде реч в последствие. Затова и предпочитам Гармастан-а , като крем за мазане, защото лекува специално рагадии при това доста успешно, за 1-2 най-много. Естествено, че ако искаш мажеш, ако не искаш не мажеш. Просто в момента минавам по този път и ми се иска да Ви спестя някой дребни неуредици girl_wink
За помпата - ако се получи така както при мен, след няколко дни сухота ми дойде коластра...с литри Oh my ... просто не можеш да си представиш за какво иде реч. На фона на умората, болките и всички други "радости" съпътстващи раждането.. huhhuh.gif ми се налагаше да се цедя часове с ръчната помпа (като казвам часове, имам прдвид наистина много часове) накрая бях уморена, изнервена и раздразнителна, да не говорех, че нямах време да си гушна детето, защото след всяко кърмене следваше поне час цедене. След 3-4 дена реших, че така ще се довърша съвсем отидох и взех ел. помпа. Да не говорим, че тя успява равномерно да ме изцеди без допълнителни стимулации, докато с ръчната ми бяха нужи и затоплящи компреси и разтривания, иначе гърдите ми си оставха на бучки. Но както вече казах и щесе повторя, такъв е екшън първата седмица, че ми се иска да Ви спестя поне половината :girlhide:за да имате повече вре да си гушкате бебчетата и да се наслаждавате на тези мили моменти, а не като мен да затънете в битовизма покрай бебето blum
Сега имамеееееееееееее много време да се гушкаме...а от това няма нищо по-хубавооооо heart heart
Това което има Ели като помпа е оптималния вариянт, ще съкрати още веднъж времето за изцеждане, а това, както ще видите не е без значение... tease
« Последна редакция: март 25, 2010, 08:56:59 от pleasure » Активен
leni_beni_

Моят сватбен албум

« Отговор #344 -: март 25, 2010, 09:02:21 »

pleasure , а този крем Гармастан с отмиване ли е? То сега май не ми е от голямо значение, но после като се кърми (дай Боже) трябва ли да се отмива преди това ?
Активен
Страници: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: