Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 02, 2024, 00:36:32
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 7
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 7 (Прочетена 138241 пъти)
Вили
Сватбен ГУРУ
Отг: "Очаквани Бебчета" АПРИЛ-МАЙ-ЮНИ 7
«
Отговор #330 -:
март 24, 2010, 17:13:20 »
Цитат на: leni_beni_ в март 24, 2010, 16:49:34
vilence , заинтригува ме , я покажи количката
Такава количка съм избрала, винаги съм знаела, че един ден ще си купя такава, много ми е на сърце
http://www.babybabyonline.co.uk/index.php/brands/stokke/stokke-xplory/stokke-xplory-complete.html
. А и цената в този сайт е направо
. Само че като цвят искам оранжева с комплекта аксесоари, който е forest olive
А иначе и аз съм съгласна, че си е голяма тръпка избирането на нещата за малкото човече. Аз съм обиколила няколко магазина ейа така да разгледам кво има и главно да търся ABC Design кличка, че нашите кумове си бяха избрали такава, ама за съжаление никъде няма. И да се ориентирам все пак долу-горе кое колко и така. Сега се ровя главно из разни сайтове и ми се иска много да си поръчам нещо, ама да видим докога ще го умувам, особено от mothercare като гледам какви сладурски и евтини неща има, направо незнам, ама нещо не ми се ползва посредник за тях, ще видя ако се наканя на количка направо и от тука ще поръчам.
«
Последна редакция: март 24, 2010, 17:18:02 от vilence
»
Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #331 -:
март 24, 2010, 17:21:05 »
и аз харесвам високи колички . Но.....въпреки всичко пак ми идва доста скъпичка, а и честно казано не бих дала толкова пари
То това си е мое мнение де
А щом винаги си искала такава, и сега цената те устройва, незнам защо изобщо се замисляш . Действай
Активен
Regina94
Професор
Публикации: 476
«
Отговор #332 -:
март 24, 2010, 17:28:09 »
Цитат на: vilence в март 24, 2010, 17:13:20
Такава количка съм избрала, винаги съм знаела, че един ден ще си купя такава, много ми е на сърце
http://www.babybabyonline.co.uk/index.php/brands/stokke/stokke-xplory/stokke-xplory-complete.html
. А и цената в този сайт е направо
. Само че като цвят искам оранжева с комплекта аксесоари, който е forest olive
vilence, аз бях на една ръка разсояние да купя Stokke Xplory, обаче я пробвах в един магазин и дръжката и се оказа не много удобна за мен. Ако решиш да я поръчаш непремено направи едно две кръгчета, за да си сигурна че ще ти върши работа.
Виждам на сайта им два магазина в БГ:
ATLIA Ltd
53, Bigla Str.
1164 SOFIA
0035929627411
Dolce Vita A. Kaltcheva ET
5, Petko Yu. Todorov blvd.
1404 SOFIA
0035929582417
Активен
Вили
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #333 -:
март 24, 2010, 17:32:10 »
Да, да аз ходих в Dolce Vita във Варна и я огледах отвсякъде количката.Имаха даже и всички цветове, ако не се лъжа, така че имам и реална представа на живо как са цветовете. Мисля, че няма да имам проблем с дръжката, че е малко по-особена, пробвах я, доста е маневрена, ама пусто как може тука такива цени да слагат, направо незнам, как няма да пазаруват хората от чужбина.
Активен
Рубин
«
Отговор #334 -:
март 24, 2010, 17:38:50 »
Щом си я видяла на живо и си я пробвала както се казва,а и тук я има на добра цена,какво чакаш?Поръчвай!
Да не стане после така и да съжаляваш!
«
Последна редакция: март 24, 2010, 18:00:08 от Рубин
»
Активен
Regina94
Професор
Публикации: 476
«
Отговор #335 -:
март 24, 2010, 17:58:57 »
Права е
Рубин
, няма за какво да чакаш
. И аз много се влияех първоначално от приказките, че било рано, но като размислих отлагането води само до безмислен стрес и цялостна дезорганизация.
Количката наистина е скъпа и то не само в БГ, но според мен си струва ако си я одобрила. Плащаш за чудесен дизайн и високо качество - те никога не са евтини.
Убедена съм, че на бебето ще му е все едно в каква количка го возиш, стига ти да си доволна
Активен
pleasure
Баш Майстор
love is in the air....
«
Отговор #336 -:
март 24, 2010, 22:10:55 »
Момичета супер
Ви се намесвам в темичката, но ми се иска да Ви каже, намерете си моля крем за зърна и започнете да се мажете от сега (1-2) по -рано, че послеееее не може да си преставите за какво третиане иде реч
Аз се мазах месец и половина почти и въпреки това едното зърно сдаде багажа, но пак с мазане и с накрайници засега закрепихме положението.
Другото, което ще Ви посъветвам е ако имате кърма просто да инвестиране в една читава помпа за изцеждане. При мен работата с ръчната не се получи, просто беше голяма хамалогия, отнемаше ми часове, да не говорим за болките в ръцете и кръста от едно изцеждане, камо ли от няколко на ден
... с електрическата сега направо се родих
Активен
leni_beni_
«
Отговор #337 -:
март 24, 2010, 22:14:22 »
Плежърче , ами направо препоръчай някакво кремче . Следващата ми ЖК е след месец, и ако питам чак тогава, ще съм в 8 месец .
Активен
Рубин
«
Отговор #338 -:
март 24, 2010, 22:14:45 »
pleasure
,мерси мила!Аз точно сега се чудех дали е време да почвам с мазането на зърната!
Още в събота ще си взема на мустела за зърна и почвам!
Активен
pleasure
Баш Майстор
love is in the air....
«
Отговор #339 -:
март 24, 2010, 22:50:29 »
Цитат на: leni_beni_ в март 24, 2010, 22:14:22
Плежърче , ами направо препоръчай някакво кремче . Следващата ми ЖК е след месец, и ако питам чак тогава, ще съм в 8 месец .
На мен ми препоръчаха Garmastan и аз се мазах с него.Много съм доволна. Сега при раздразнено зърно пак с кремчето и един ден почивка, сега е като ново
Имам също и Lansinoh,още не съм прибягнала до него, но също ми е препоръчан като добър
Така че действайте превантивно с постоянство и упоритост. Ще сте доволни от резултатите.
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #340 -:
март 24, 2010, 23:46:24 »
pleasure ,на мен пък ми е интересно за помпата,както казваш че с електрическа е
.Аз си купих електрическа на ХИП, но скоро чух от две приятелки на сестра ми,че с най -обикновенна ръчна е по добре,защото с електрич. помпи боляло много и не били удобни ,и чак бях решила да обявя моята в краен случай за продажба.Може ли само да ми кажеш дали наистина е толкова болезнено? Аз мислех,че с ръчната ще ми се схване раката докато изцедя нещо,но понеже нямам опит само предполагах,а и от цената се ръководих чесно казано (това което е по -скъпо е по-добре в повечето случаи) и затова взех електрич. помпа.
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #341 -:
март 25, 2010, 07:59:24 »
Аз не съм чувала от някой ръчна помпа да е по-удобна от електрическа. Тази, която наследих от една позната, е електрическа и помпи едновременно от двете гърди. Удобното е, че идва в чанта и отвън изглежда много дискретно.
За мазане имам Lansinoh. Хубавото при него е, че не е необходимо отмиването. За Гармастана не съм сигурна, че това важи. Тук го нямаме.
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
«
Отговор #342 -:
март 25, 2010, 08:08:35 »
Аз честно казано мисля да си взема ръчна
Да поясня защо обаче - имам няколко причини. Първо, все още нямам идея дали ще имам кърма, да бъдем честни, няма как да се разбере предварително. Естествено, че ужасно ми се иска да кърмя и то колкото се може по-дълго, но от сега няма как да разбера дали ще стане или не. Една обикновена ръчна помпа е в пъти по-евтина от електрическата - и аз си мисля, че няма смисъл ПЪРВОНАЧАЛНО да инвестирам в нещо, което не е сигурно, че изобщо ще използвам. За това мисля да започна с ръчната, да видя имам ли или нямам нужда изобщо от помпа, да видя и да преценя и дали ръчната ще ми е удобна, и тогава, ако ми е необходима, най-лесното е да отида до магазина или да пратя някой да ми купи една електрическа помпа. Ако нямам кърма, какво да правя с тази сравнително скъпа покупка? Да чакам да се продаде? Не, че не е вариант, но лично мое мнение - гледам покрай всички разходи за бебчо да степенувам рационално покупките, защото имам приятелки, които са затрупани с какво ли не, всичко, което са им препоръчали или са харесали, и доста неща така им събират прах.
За мазането на зърната предварително - да ви кажа, мисля, че вече дискутирахме това, но и мен ме предупредиха лично вече няколко пъти да не пипам зърната докато не родя, защото може да си предизвикам контракции без да искам. Че едно деликатно и внимателно намазване с крем не ми се вижда притеснително и да предизвиква контракции - признавам си, не ми се струва възможно. Обаче после се сещам как едни болки в кръста ме вкараха в болница за седмица и предпочитам да не пипам сега и зърната. Страх лозе пази, дето казват старите хора.
И пак казвам - това си лично мое мнение, някой да не реши, че налагам или нещо подобно и да се обиди.
Целувки и лек ден на всички ви!
Активен
pleasure
Баш Майстор
love is in the air....
«
Отговор #343 -:
март 25, 2010, 08:54:32 »
Цитат на: beb4eto_na_me4o в март 25, 2010, 08:08:35
За мазането на зърната предварително - да ви кажа, мисля, че вече дискутирахме това, но и мен ме предупредиха лично вече няколко пъти да не пипам зърната докато не родя, защото може да си предизвикам контракции без да искам. Че едно деликатно и внимателно намазване с крем не ми се вижда притеснително и да предизвиква контракции - признавам си, не ми се струва възможно. Обаче после се сещам как едни болки в кръста ме вкараха в болница за седмица и предпочитам да не пипам сега и зърната. Страх лозе пази, дето казват старите хора.
Съгласна съм с теб
Но грубото стимулиране на зърната или обтриването им би могло да доведе до контракции, но не и намазването им с крем. Ти просто ги намазваш, не ги триеш, щипеш или прочие. Аз бях с контракции още в 15 седмица и да ти кажа едва ли е имал някой по страхлив от мен да не му се случи наново
При положение, че на толкова мазане, получих рагадии на едното зърно смятай за какво иде реч в последствие. Затова и предпочитам Гармастан-а , като крем за мазане, защото лекува специално рагадии при това доста успешно, за 1-2 най-много. Естествено, че ако искаш мажеш, ако не искаш не мажеш. Просто в момента минавам по този път и ми се иска да Ви спестя някой дребни неуредици
За помпата - ако се получи така както при мен, след няколко дни сухота ми дойде коластра...с литри
просто не можеш да си представиш за какво иде реч. На фона на умората, болките и всички други "радости" съпътстващи раждането..
ми се налагаше да се цедя часове с ръчната помпа (като казвам часове, имам прдвид наистина много часове) накрая бях уморена, изнервена и раздразнителна, да не говорех, че нямах време да си гушна детето, защото след всяко кърмене следваше поне час цедене. След 3-4 дена реших, че така ще се довърша съвсем отидох и взех ел. помпа. Да не говорим, че тя успява равномерно да ме изцеди без допълнителни стимулации, докато с ръчната ми бяха нужи и затоплящи компреси и разтривания, иначе гърдите ми си оставха на бучки. Но както вече казах и щесе повторя, такъв е екшън първата седмица, че ми се иска да Ви спестя поне половината :girlhide:за да имате повече вре да си гушкате бебчетата и да се наслаждавате на тези мили моменти, а не като мен да затънете в битовизма покрай бебето
Сега имамеееееееееееее много време да се гушкаме...а от това няма нищо по-хубавооооо
Това което има Ели като помпа е оптималния вариянт, ще съкрати още веднъж времето за изцеждане, а това, както ще видите не е без значение...
«
Последна редакция: март 25, 2010, 08:56:59 от pleasure
»
Активен
leni_beni_
«
Отговор #344 -:
март 25, 2010, 09:02:21 »
pleasure
, а този крем Гармастан с отмиване ли е? То сега май не ми е от голямо значение, но после като се кърми (дай Боже) трябва ли да се отмива преди това ?
Активен
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...