Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 20:20:05
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета ЮЛИ - АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 6 "
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета ЮЛИ - АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 6 " (Прочетена 119737 пъти)
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
Отг: "Очаквани Бебчета ЮЛИ - АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 6 "
«
Отговор #375 -:
април 07, 2010, 13:08:08 »
Аз съм качила дотук (началото на шести месец) пет килограма, много ми се искаше да са с един по-малко, ама каквото - такова. Страшно зависи от какви килограми започваш. Наскоро си говорих с едно момиче - тя в седмия е качила 17 килограма, но тя беше много фина преди да забременее, и сега тези 17 не знам дали ще ми повярвате, но изобщо не й личат, съвсем нормална бременна си е, съвсем леко пухкава
Активен
vivianka
Професор
Публикации: 304
«
Отговор #376 -:
април 07, 2010, 13:57:58 »
Инка-маслинка,
ако доктора е преценил да не ти предписва витами, по- добре не взимай на своя глава - значи сте добре и организма ти сам си доставя и няма нужда - наблегни на пресни плодове и зеленчуци - сега вече има много зелени, а те ни доставят нужните витамини, желязо. И на мен не са ми предписани витамини, няколко пъти питах, но си оставам само на фолиева - всичко друго естествено да си доставяме. Иначе вече чакам черешите и прасковите, ама има още време
Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #377 -:
април 07, 2010, 14:00:49 »
Инка-маслинка
, дори и да започнеш да пиеш витамини , не мисля, че трябва да спираш магнезия. Фолиевата- да , има я във витамините, но магнезия си е отделно (предполагам за контракции го пиеш) . Всъщност ти защо искаш да пиеш витамини ? А и още повече , че и лекаря ти не е привърженик . Аз също не пия витамини . Естествено това си е твой избор
Що се отнася до марки витамини : центрум на Матерна (както ти е казала и krisssy) , също така Прегнъкеър
Активен
Инка-маслинка
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #378 -:
април 07, 2010, 14:31:31 »
Благодаря ви момичета за мненията
-не ме притесняваме това, че не ми изписва витамини доки, а това че са хранителни добавки на някаква фирма, които ги има в 1-2 аптеки, а например Матерната със сигурност има много повече изпитвания върху бременни и все пак малко или много ти дават необходимото количество калций и флуор за зъбките на за бебчо и за мен, микроминерали, колкото и да се опитвам да си набавям всичко и да си хапвам плодове, зелени тревисти и млечни продукти не мисля че са достатъчни. Говорих с доки но той ми вика че не иска да ни насища организмите с изкуствено и с химия, но според мен фирмата е шарила там, а не това че е толкова загрижен за нашето здраве. Фолиева ми каза да си пия от първия до последния ден. Магнезия също ми изписа на някаква куче марка /Нутримаг/, която е в недостатъчно количество за задържане и предотвратяване на контракции - 140 мг/на таблетка, докато един магнерич е 500 мг/таблетка. Това е причината да се допитам и до вас да видя какво ви изписват вашите наблюдаващи лекари!
Активен
leni_beni_
«
Отговор #379 -:
април 07, 2010, 14:49:13 »
Моето мнение (което не се споделя от много бременни ) също е, че няма нужда излишно да се пие химия
Имам 2 приятелки, които са на Нутримаг , защо да е куча марка
Ти май хич му нямаш доверие на твоя лекар
, той си знае работата човека. А ако не си съгласна с него, просто го смени. Аз така направих , и сега съм много доволна и имам доверие на лекарката си за всичко
Активен
vivianka
Професор
Публикации: 304
«
Отговор #380 -:
април 07, 2010, 14:50:43 »
Инка-маслинка,
В такъв случай не знам дали да не се посъветваш и с друг лекар - на женската консултация ли ти е лакаря, при друг за второ мнение не се ли следиш, не че трябва де. Ако ходиш на фетална или на друг доктор за нещо се консултирай. В моя случай например на ЖК никой не ме поглежда - само изследвания ми правят, иначе си ходя при друг доктор,който си ми следи бременността и при него ще си раждам.
Иначе и аз като Лени - Бени мисля, че ако не се налага, по-добре без химия да я караме. Само фолиева и магнезий ако се налага
«
Последна редакция: април 07, 2010, 14:52:39 от vivianka
»
Активен
Инка-маслинка
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #381 -:
април 07, 2010, 15:29:20 »
leni_beni_
и
vivianka
благодаря ви за мнението момичета! Не че му нямам доверие на доки, а аз си ходя и при друг който ще ме изражда, но въпроса е че на всички изписва само това, а не прави необходимите изследвания, за да установи нивата на магнезия, защото последния път като си пуснах кръвно изследване на магнезия ми беше нисък! Не че твърдя че Нутримаг е куче марка /така се изказах малко негативно
/ но мисля че трябва да се наблюдава всяка бременност само за себе си а не всички да сме под общия знаменател!
За смяна не виждам към кой да отида -просто този единствено от това ДКЦ става и не ми се разправя, да се местя! А иначе ще продължа да си пия фолиевата киселина!
Активен
leni_beni_
«
Отговор #382 -:
април 07, 2010, 15:36:13 »
Инка , на мен също не ми изследваха нива на магнезий преди да ми го изпишат
При мен започна да ми се втвърдява корема и щях да си казвам на док, и тъкмо като легнах да ми мери шкембенцето и корема ми стана много твърд. Тя каза, че това са подготвителни контракции и ми изписа магнезий . Същия ден си правих изследвания, но незнам дали ми е изследвала специално нивата на магнезии
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Обичам те повече от всичко!!
«
Отговор #383 -:
април 07, 2010, 16:37:02 »
Инка, относно милиграмите..да така е магнерича или Магнерота са 500мг , но това не е чист магнезий от тях 33мг някъде е чистия магнезий просто за да се свържи в съединение трябват помощтни вещества в единия случай на магнерота е оротат, а на другото лекарство магнезиев аспартат...така че виж в Нутримага колко милиграма или милимола е магнезия и го сравни с този на тези два медикамента ако се не лъжа в него е най много чистия магнезий близо 140мг което прави веднага нужната доза по малка от колкото в другите две лекарства...
Обикновено магнезия се приема по схема , която се определя от индивидуалните симптоми на бременната ако ти усещаш често придърпване или стягане на корема при това често първоначалната дозировка/говора за магнерот или магнерич/ е 3 по 2табл в продължение на седмица две обикновеннно след което се преминава на 4 по ч докато се стигне доза 3 по 1 ако имаш зацапване или си имала кървене обикновеннно си остава висока доза докато дойде време за термина
Относно допълнителните витамини доказано е че много малка част от тях биват усвоявани правилно от организма поради характера на изкуствено създадения витамин, затова се препочъчва да хапнеш един морков или една ябълка на ден ще е по добре от колкото да погълнеш 2-3 изкуствено създадени витамини ползата е малка..затова и те се изписват рядко основно при зимни мамита ..
«
Последна редакция: април 07, 2010, 16:42:11 от liva82
»
Активен
КатиНка
«
Отговор #384 -:
април 07, 2010, 18:49:41 »
Много хубаво и ясно си обяснила всичко
liva82
И на мен не са ми замервали нивата на магнезий, но с тези подготвителни контракции, които и пред лекаря се проявиха, съм на мега доза явно - Магнерот 4 пъти по 2. Бях минала на 3 пъти по 2 за месец, но док пак ми върна високия прием
За витамините - и на мен не ми ги препоръчаха и двамата док и спрях да се натискам.
Аз се наблюдавах последните седмици като съотношение обувки /височина и дебелина на тока/ и брой контракции за ден. Веднага установих с кои получавам повече и ги захвърлих. Снабдих се с обувки, тип пантофки и сега се надявам да ги редуцирам още повече. Е, и с маратонки като ходя, пак имам контракции, но поне да са по-малко
Активен
Рубин
«
Отговор #385 -:
април 07, 2010, 19:24:59 »
Инка-маслинка
,аз също съм на Нутримаг от 4 месец насам и продължавам все още приема!Да чукна на дърво,от както го почнах съм нямала контракции!
А за това че трябва да се правят иследвания за да се следи нивото му,не знам!На мен не са ми го следило,но знам че не мже да навреди!
liva82
,отново си много полезна с информацията! :bravo:Благодаря ти миличка!
Активен
leni_beni_
«
Отговор #386 -:
април 07, 2010, 20:39:29 »
liva82
Добре, че има някой да ни "светне" , че то всеки ти казва нещо, ама друго си е от мед. лице да го чуеш . Аз така или иначе си правя изводи за мен, без да давам съвети, но като знам по-подробно си е друго
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Обичам те повече от всичко!!
«
Отговор #387 -:
април 07, 2010, 21:06:23 »
радвам се,че съм била полезна винаги когато мога ще помагам както и вие на мен
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #388 -:
април 07, 2010, 22:32:01 »
liva82 ,винаги ти чета постовете с голямо любопитство.Много си ни полезна,да знаеш
Както Лени казва,друго си е мед.лице не просто да каже какво трябва ами и защо е така!Винаги се вкючващ с много полезна информация
.
Аз също пия само фолиева и нищо друго.Лекарката ми каза,че няма смисъл,а и ако стане предозиране било по -лошо отколкото да липсва някои витамин на организма
така ми казаха .
Аз искам да випитам нещо друго...От около седмица имам чувство,че ми е трудно да дишам.Знам,че звучи малко смешно,но като легна и все едно имам някаква тежест на гръдния кош и едва си поемам въздух.Мислех си,че е моментно състояние или някакво неразположение,но ми се случва много често.Най-вече като лежа,независимо в каква поза и независимо дали на ниска или висока възглавка въобще не ми стига въздуха.Имала ли е някоя от вас подобен проблем?
Активен
Рубин
«
Отговор #389 -:
април 07, 2010, 22:46:31 »
matsinka
,все едно аз съм писала поста ти!
Напълно нормално е!Сега беб расте и е достатъчно голямо,за да ти притиска вече и диафрагмата!Аз около твоите седмици ги имах наи често тези усещания!Усещах все едно ми спират въздуха и не мога да поема!И на терасата излизах,ама докато не се поразходя малко за да се размести мъничката нямаше управия!Даже ми се е случвало докато сме на разходка да ми става так!Просто мъничето притиска диафрагмата и се смущава дишнето!
Сега като,че ли е по рядко,ама зависи как се завърти и къде притисне!
Активен
Страници:
1
...
24
25
[
26
]
27
28
...