Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 02, 2024, 00:25:29
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета ЮЛИ - АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 6 "
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета ЮЛИ - АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 6 " (Прочетена 120102 пъти)
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
Отг: "Очаквани Бебчета ЮЛИ - АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 6 "
«
Отговор #345 -:
март 30, 2010, 10:35:16 »
Ами то е дълго за обяснение това с изследванията, ама ще опитам: Та значи изследванията трябваше да са при доктора ми вече и тъй като майка ми имаше път към болницата отиде да ги потърси при него. Обаче се оказало, че не са му ги пратили от лабораторията, защото забравил да даде направленията.
И така докито изпратил майка ми в лабораторията да ги потърси, и ако и ги дадат да ида с тях на следващата консултация.
А не си правя труда да му звъня, просто защото той не е от разговорливите и ще има да ми мънка по телефона и аз да се изнервя както всеки път става. А до следващата консултация мисля да взема мерки сама и да наблегна на коприва, мед, дробчета и ако трябва и ябълки с гвоздеи ще ям
(Ама това с ябълките и гвоздеите не се шегувам...като бях по-малка имах липса на желязо и така се оправих. Набучват се гвоздеите в ябълката и така седи цяла нощ, а на другия ден ги махам и я изяждам....не е много приятно, ама...
)
Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
Отг: "Очаквани Бебчета ЮЛИ - АВГУСТ-СЕПТЕМВ
«
Отговор #346 -:
март 30, 2010, 10:53:19 »
mi6kata_85
, ти ме уби с тез пирони
Ако изследванията са в теб виж какво са ти стойностите и дали е за притеснение. А това с копривата и дробчетата не пречи да си го практикуваш
Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #347 -:
март 30, 2010, 12:54:47 »
В момента не са в мен изследванията , но химоглобина, захарта и белите кръвни телца(забравих как се казва точно) са малко под нормата...явно и заради това веднъж припаднах и втори път за малко да припадна, ама веднага реагирах пих кола и ядох шоколад( е аз не реагирах де , ама добре че не бях сама) Но според доктора това с припадането било нормално...абе луда работа
, случвало се било при рязко ставане, ама аз не съм била седнала, че да стана. Оффф, както и да е...моля се за напред да не ми се случват такива неща де.
Активен
Рубин
«
Отговор #348 -:
март 30, 2010, 13:00:21 »
mi6kata_85
спокоино мила!Наистина е нормално!Моята майка когато е била бременна с мен е припадала и всичко това е от бремеността!На мен самата много често ми прималява!Аз съм припадала преди да забременнея 2 пъти и мога да кажа че чувството което изпитвам в сегашното си състояние е същото!Краката ми омекват,замаява ми се главата.....А бе кофти е,ама като седнеш и пиеш постоянно течности се издържа!
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #349 -:
март 30, 2010, 15:02:31 »
mi6kata_85
, дано се оправи положението ти по-бързо. Успокой се.
Аз бих избягвала дробчетата по време на бременност - колкото са източник на полезни неща, толкова и може да навредят. Има вероятност да се консумира по-голяма част витамин А, който по време на бременност може да увреди плода (не бета-каротин). Освен това дробчетата са един от най-токсичните органи в пилето.
Активен
КатиНка
«
Отговор #350 -:
март 30, 2010, 15:06:41 »
Цитат на: ellie_bellie в март 30, 2010, 15:02:31
Аз бих избягвала дробчетата по време на бременност - колкото са източник на полезни неща, толкова и може да навредят. Има вероятност да се консумира по-голяма част витамин А, който по време на бременност може да увреди плода (не бета-каротин). Освен това дробчетата са един от най-токсичните органи в пилето.
Срещала съм същите доводи в разните книжки и колкото и да ги обичам дробчетата, ги избягвам. Също и свежите сирена и пресните колбаси, суши, някои риби и т.н. Сега има много свежи зеленчуци и пролетни треми, по-добре на тях да се наблегне - спанак, лапад, коприва - богати на желязо, също и киви е добре да се хапва за желязо. При мен положението е същото, започнах да приемам желязо от скоро и приготвям често от пролетните треви, да видим следващите резултати дали ще отчетат нарастване в стойностите
«
Последна редакция: март 30, 2010, 15:10:01 от КатиНка
»
Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #351 -:
март 30, 2010, 15:13:42 »
момичета аз май не съм се изказала правилно
...имах впредвид телешки дроб (пилешките хич не ги обичам)
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #352 -:
март 30, 2010, 15:21:56 »
Същата работа се отнася и за телешкия.
Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #353 -:
март 30, 2010, 15:30:12 »
Лелее, наистина не знаех, благодаря
Активен
leni_beni_
«
Отговор #354 -:
март 30, 2010, 15:30:25 »
Аз четох, че през първите 3-4 месеца не е препоръчителен черния дроб. От там на татък е хубаво да се яде (свински )
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681
«
Отговор #355 -:
март 30, 2010, 21:30:27 »
Черен дроб изобщо не е хубаво да се яде от бременни, защото съдържа витамин А. Има други начини за качване на хемоглобина - червени меса, зелени листни зеленчуци, цвекло и т.н. mi6kata_85, колко ти е точно хемоглобина, че си се шашнала? Моят е 107 при норма 120 и лекарката ми смята, че може с храната да се регулира, няма нужда още от лекарства. Другата седмица ще видя дали съм успяла. Съвсем нормално е да ти прималява понякога, все пак сме бременни. Горе главата, всичко ще е наред!
Активен
_matilda_
Ентусиаст
Публикации: 50
«
Отговор #356 -:
март 31, 2010, 07:55:35 »
Здравейте и от мен. Скоро не съм писала, ама нямах много време. Но пък ви чета редовно. Гледам пишете за хемоглобина. Като чета че е 107 лошо ми става. Леле та моя е 86. Ужас просто. Сега чакам да дойде време за другите изследвания, та да видя дали се покачва след приема на хапчетата.
Лек ден на всички ви и
криси
пожелавам ти скорошно оздравяване.
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681
«
Отговор #357 -:
март 31, 2010, 10:03:00 »
matilda, твоят наистина е много паднал, нормално ли се храниш и най-вече с какво? Дано при следващия преглед нещата са по-добре, ако не - Док ще измисли нещо, няма страшно.
Активен
radeni
Любопитен
Моето малко съкровище!
«
Отговор #358 -:
април 01, 2010, 11:59:01 »
wanting, понеже си приблизително на седмици колкото моите, да те питам кога ти е термина? И знаеш ли си вече пола на бебето?
Активен
wanting
Професор
Публикации: 314
«
Отговор #359 -:
април 01, 2010, 15:12:19 »
radeni да ти кажа честно лекарката, която ми следи бременността ме определи за 13 август.
Но пък един друг лекар ми дава разлика в седмиците, даже в Шейново ми казаха за 20 август
там някъде ще е
а колкото до дроба.....преди си умирах за дробчета по селски..а откакто съм бременна не мога да помириша дроб..явно съм била на прав път
Активен
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
...