Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 22:43:18
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета ЮЛИ - АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 6 "
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета ЮЛИ - АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 6 " (Прочетена 120067 пъти)
Рубин
Заслужил майстор на спорта
Отг: "Очаквани Бебчета ЮЛИ - АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 6 "
«
Отговор #105 -:
февруари 25, 2010, 15:08:22 »
Ето какво друго бях намерила преди време!
1 календарен месец – от 1 до 4 г.с.
2 календарен месец – от 5 до 8 г.с.
3 календарен месец – от 9 до 13 г.с.
4 календарен месец – от 14 до 17 г.с.
5 календарен месец – от 18 до 21 г.с.
6 календарен месец – от 22 до 26 г.с.
7 календарен месец – от 27 до 30 г. с.
8 календарен месец – от 31 до 35 г.с.
9 календарен месец – от 35 до 40 г.с.
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663
«
Отговор #106 -:
февруари 25, 2010, 15:31:07 »
Цитат на: mi6kata_85 в февруари 25, 2010, 14:59:45
Рубин, ами тука в тая таблица има някаква грешкаа май...олеее незнам съвсем се омотах. Някой месеци ги дава по три, а други по пет седмици
Мише
, някои са с по 4 седмици, някои са с по 5. Например, 4-ти месец включва цялата 14 г.с., цалата 15, 16 и цялата 17 (всички дин от нея са изтекли). Разликата идва от това, че един месец не е с точно 4 седмици, ами с 4 седмици и няколко дни. За да е по-универсално, са приели някои месеци да имат по 1 седмица отгоре, т.е. 5, порсто за улеснение и универсалност.
«
Последна редакция: февруари 25, 2010, 15:35:07 от gostenka_82
»
Активен
cvety_p
Сватбен ГУРУ
Публикации: 510
Няма неизпълнени мечти, Има изоставени желания!
«
Отговор #107 -:
февруари 25, 2010, 15:38:13 »
Я какво инфо! мерси Руби
според тези таблички излиза че съм в 5 емсец вече, а мен като ме питат аз казвам 4-ти
но отдавна се отказах да ги броя по месеци понеже са ми много объркани... ама как ме кефи първата табличка с човечето с коремчето
Активен
КатиНка
«
Отговор #108 -:
февруари 25, 2010, 15:43:53 »
Дааа, и аз по точно тази табличка се водя, принтирала съм си я вкъщи и съм си написала кои месеци са с по 5 и кои с по 4 седмици и ми е добър ориентир. Днес влизам в 22-ра седмица и за това писах, че влизам в шестия
Едва първи ден си е, но си е от шестия
Активен
dani_k11
Ентусиаст
Публикации: 129
«
Отговор #109 -:
февруари 25, 2010, 15:48:20 »
здравейте
matilda честити ти сини гащета
за месецците и аз се отказах да ги броя, защто при док веднъж казва едно, екографа др. , таблицата трето и тъй.
за вътрешното усещане, аз имах такова, че ще е момче
, не познах поне за сега, даже малко ми е гузно че май настроих и милото, но нищо ние ще си я обичкаме много
интереснноото е , че в нашата компания от октомври 2009 до миналия месец се родиха 4-ма момака и ни бъзикаха че и с нашето ще свормират банда, но сега нашата девойка ще е цветето в компанията
аз се размечтах, извинявам се за което
лек ден на всички
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #110 -:
февруари 25, 2010, 16:40:50 »
Здравейте,
Аз да не внасям още повече объркване, но според календара на bg-mamma са различни месеците. Ето тук поствам четвъртия месец
http://www.bg-mamma.com/articles/full/14
, който според тях е от... 16 до 20 седмица
(т.е., три седмици по-късно от табличката). При тях месеците с по пет седмици са изместени в началото, а не както е в табличките, дадени по-горе - към края на бременността. Но това наистина не е толкова важно... все пак трява да си знаеш гестационната седмица, за да не объркаш лекаря. В този календар (дори да не си броите месеците по него), има доста инткересна информация за развитието на бебока по седмици.
«
Последна редакция: февруари 25, 2010, 16:47:08 от rozovka
»
Активен
_matilda_
Ентусиаст
Публикации: 50
«
Отговор #111 -:
февруари 25, 2010, 16:57:24 »
Ох върнах се от доки най-накрая. И за най-интересното е че не съм предполагаемата бета таласемия. Така че това отпада и отиваме на друга анемия. Обаче не и запомних името, че много дълго и овъртяно беше. Но най-важното е че доки като видя резултатите много се усмихна и каза че всичко е наред. Сега просто иска по честичко да се наглеждаме, в смисъл повече наблюдения. Сега отивам да се похваля.После пак ще пиша.
Ех пак ще направя промяна в поста. От Димитровград съм.
«
Последна редакция: февруари 25, 2010, 17:03:41 от _matilda_
»
Активен
Рубин
«
Отговор #112 -:
февруари 25, 2010, 16:58:08 »
Мила,така изглежда защото има разлика в календарен и лунарен месец!И има значение дали се брои от дата на последен цикъл или предполагаемо забременяване 2 седмици след това!Погледни в следващите месеци на този саит,например към 8 и ще забележиш че пише лунарен и календарен!Ако е 8 календарен,то тои е равен на 9 лунарен!Много е обуркващо това,затова аз се водя по тези таблички!
Активен
wanting
Професор
Публикации: 314
«
Отговор #113 -:
февруари 25, 2010, 18:56:34 »
момичета, аз откакто един лекар ми каза едни седмици а моята други, тотално се обърках и спрях да следя...важното е, че коремчето расте, както и бебчо, но е много палаво...само се върти и не можем да му видим пола...аз все си мисля, че ще е момиче...ама ще видим
Активен
Harmonia
Сватбен ШАМАН
хубавото винаги предстои ...
«
Отговор #114 -:
февруари 26, 2010, 11:26:05 »
Привет и от мен...
ние вчера бяхме на док и слава Богу всичко е ОК - растем и пак вървим малко напред
Първо предположение за пола - МОМЧЕ
ще видим следващия път вече окончтелно дали Калоян ще рита футбол с братче или ще дърпа косите на куклите на сестричката си
и така...
Иначе снощи имах ужасна бъбречна криза и днес съм на легло, та наминавам да ви видя... Друсам се с но-шпа и чай от липа, дано поутихне до довечера, че да си прибера мъника от баба му...
Колкото до броенето на месеците - с док сме се разбрали (още от предишната бременност), че ще считаме, че влизам в следващ месец на датата на предполагаемия термин и така на всяко 3-то число от месеца влизам в следващия...
Поздрави на всички тумбачета
Активен
eliss
Професор
«
Отговор #115 -:
февруари 26, 2010, 11:47:55 »
Благодаря на всички за топлото посрещане.
Честити сини гащи на Матилда и на Хармония.
Аз съм на лекар в понеделник и тогава ще се отчета. Според лекаря тогава ще може да се изкаже предположение за пола.Но дори и да не се види, по важно е бебчо да е добре и всичко да е наред, а пък пола все ще се разбере.
Активен
Инка-маслинка
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #116 -:
февруари 26, 2010, 13:18:35 »
Ето и от мен малко инфо:
Акушерските месеци са 10 и всеки от тях е с продължителност по 28 дни. В календарни месеци, бременността е с продълзителност 9 1/3 месеца. Бременността се отбелязва в лунарни месеци – mensis lunaris (m. l.)
В началните месеци ембрионът се развива много бързо, поради което възрастта се изчислява от деня на оплождането (концепция). Това е т. нар. концепционна възраст на ембриона.
Яйце: Продукцията на концепцията през първите две седмици след оплождането се означава като яйце. Този период обхваща момента от оплождането до вгнездването на яйцеклетката в маточната стена. През по-голяма част от времето оплодената яйцеклетка е свободно подвижна в маточните тръби и в матката. Изхранването на яйцето става за сметка на хранителните материали, намиращи се в самата клетка.
Ембрион: Този пероид продължава от 3 г. с. до 8 г. с., смятано от деня на овулацията, или 5 до 10 г. с. от първия ден на последната менструация. Ембрионът е с дължина 4 – 5 мм. Сърцето е пропорционално по-голямо, отколкото съответства на размера на тялото. При ултарзвуково изследване може да се открият сърдечните пулсации. Налице е начален стадий на развитие на горните и долните крайници. Започва оформянето на пъпната връв. Ембрионът е с дължина около 22 – 24 мм. Главата му е значително по-голяма в сравнение с размерите на тялото. В този период са оформени ушите и пръстите на крайниците.
Плод: Периодът започва от 9 г. с. считано деня на овулацията. Характерно за този период е, че в плода вече не се оформят нови тъкани, а съществуващите до тогава структури нарастват и узряват.
III лунарен месец: 9 -12 г. с. (считано от първия ден на последната менструация). Дължината на плода е 7 - 9 см. В костите се откриват огнища на вкостяване. Пръстите на крайниците са ясно оформени и личат нокти. Изявени са различията във външните полови белези.
IV лунарен месец: 13 - 16 г. с. Дължината на плода е 13 -17 см и тежи 100 г. Външните гениталии са добре оформени, което позволява да се определи пола чрез ултразвуково изследване. Кожата е нежна и прозрачна.
V лунарен месец: 17 – 20 г. с. Дължината на плода е 25 см., а масата - 300 г. Кожата му губи своята прозрачност и се покрива с нежно окосмяване (лануго). Започва отлагане на подкожна тлъстина.
VI лунарен месец: 21 -24 г. с. Плодът достига маса около 600 г. и дължина – 30 см. Главата е по-голяма, отколкото съответства на размера на тялото.
VII лунарен месец: 25 -28 г. с. Плода достига маса 1000 г и дължина 37 см. Кожата му придобива розов цвят.
VIII лунарен месец: 29 -32 г. с. Дължината на плода е 40 -42 см и тежи 1500 - 1700 г. Подкожната мастна тъкан е по-добре развита.
IX лунарен месец: Средната дължина е 47 см, а масата е около 2500г. Формите на тялото стават по-закръглени поради по-обилното отлагане на подкожна мастна тъкан.
X лунарен месец: В края на този период плода е достигнал пълно развитие и тежи 3000 - 3500 г. и е дълъг 48 – 50 см. Новороденото е с добра жизненоспособност.
Аз затова си сложих тази лентичка, тъй като според мен тя е най-вярна, а много добре се ориентирам!
Активен
Инка-маслинка
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #117 -:
февруари 26, 2010, 13:21:51 »
Ето и още малко:
Отчитането на бременността започва винаги от първият ден на последната редовна менструация.
Продължителността на бременността е 280 дни – 10 месеца по 28 дена или 40 седмици по 7 дена
Седмицата по време на бременност се нарича гестационна седмица. Няма разлика между гестационната и календарната седмица.
от 1 до 4 г.с. = 1 лунарен месец
от 5 до 8 г.с. = 2 лунарен месец
от 9 до 12 г.с. = 3 лунарен месец
от 13 до 16 г.с. = 4 лунарен месец
от 17 до 20 г.с. = 5 лунарен месец
от 21 до 24 г.с. = 6 лунарен месец
от 25 до 28 г.с. = 7 лунарен месец
от 29 до 32 г.с. = 8 лунарен месец
от 33 до 36 г.с. = 9 лунарен месец
от 37 до 40 г.с. = 10 лунарен месец
Първи триместър (1-ва – 12-та гестационна седмица)
Втори триместър (13-та – 28-ма гестационна седмица)
Трети триместър (29-та – 40-а гестационна седмица)
За да разберете най-лесно и бързо до къде е стигнала бременността ви в лунарни месеци и гестационни седмици, разделете седмицата, в която сте на 4. Полученото цяло число отговаваря на навършения месец, а остатъка на седмица от следващия месец , в която си в момента.
Например ако сте 33 г.с.: 33:4= 8 лунарни месеца (навършени) и 1 седмица, т.е. сте в първата седмица на 9-ти лунарен месец.
Един лунарен месец (28дни) не се равнява на 1 календарен месец (30-31дни).
Най-лесния начин да следите коя г.с. в кой календарен месец е като си направите свой календар. Започвайки от датата на последната менструация, отбелязвате месец след месец до 9-тия като всеки месец от втория нататък увеличавате дните с 1 ден, т.е. ако последната менструация е била на 10.01 значи в 1-ви месец сте до 10.02, във 2-ри месец сте до 11.03, 3-ти месец – до 12.04 и т.н. След като си отбележете месеците, върху тях отбелязвате гестационните седмици, които започват също от датата на последната менструация.
1 календарен месец – от 1 до 4 г.с.
2 календарен месец – от 5 до 8 г.с.
3 календарен месец – от 9 до 13 г.с.
4 календарен месец – от 14 до 17 г.с.
5 календарен месец – от 18 до 21 г.с.
6 календарен месец – от 22 до 26 г.с.
7 календарен месец – от 27 до 30 г. с.
8 календарен месец – от 31 до 35 г.с.
9 календарен месец – от 35 до 40 г.с.
При ин-витро цикъл е коректно броенето да започва от деня след пункцията, който е първият ден от 3-та г.с. Например, ако пукцията ви е била на 24.01, тогава от 25.01 сте в 3-та г.с.
Дано да съм била полезна и да не съм ви досадила!
Активен
Инка-маслинка
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #118 -:
февруари 26, 2010, 13:25:33 »
Ето и една табличка, която ми я беше пратила Вероника:
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663