Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 22, 2024, 12:33:32
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Здраве и красота
(Модератор:
fiibi_bg
) > Тема:
90 дневната диета-препоръки, въпроси,рецепти и подкрепа
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: 90 дневната диета-препоръки, въпроси,рецепти и подкрепа (Прочетена 239817 пъти)
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
Отг: 90 дневната диета-препоръки, въпроси,рецепти и подк
«
Отговор #30 -:
февруари 17, 2010, 14:06:04 »
Здравейте!
Аз да кажа какви ги свърших вчера: сутринта към 10ч. пих кафе и хапнах 1 ябълка. На обед - 12.30 си поръчах кашкавал на фурна с малко зелена салатка (кашкавала беше настърган и разбъркан с яйце и запечен на фурна). Нали кашкавал и сирене са за белтъчния ден
Следобед след дежурното ми кафе си хапнах нискомаслено кисело мляко На вечеря 20.00ч. си опекох една пилешка пържолка и си направих салатка от краставичка и домат. Писах курсов проект до среднощ и много изгладнях и си позволих една чашка прясно мляко
Днес ми е бобовия ден, но понеже до сега бях на изпит и после претичах до работа и нямаше как да ям каквото трябва и малко прегреших - срам ме е от мен, но мисля да не се отказвам и да съм по - внимателна вече. Чудех се в този ден какво мога да хапна за следобедна закуска ?
Поздрави и силна воля на всички
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #31 -:
февруари 17, 2010, 14:29:43 »
Здрасти мила
Надявам се да не те обидя но искам да ти кажа някой грешки които си направила.
1Между храненията трябва да имаш по 4 часа в белтъчния ден.
2.Когато прегладнееш може да ядеш плод но без млякото.И отново трябва да имаш 4 часа или поне 3 часа между храненията.Ако вечер пригладнееш пак може плод но не е хубаво да е друго.
3.За следобедната закуска плод.
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #32 -:
февруари 17, 2010, 14:36:29 »
Мерси много ,gucci!!! Как ще се обидя - даже напротив
Аз затова и ре6их да споделям как са нещата, защото си се познавам и знам че пак съм пропуснала нещо. За млякото наистина не знаех, а прмежду обяда, следобедната закуска и вечерята имах точно по 4 часа, само сътринта и вечерта мислих, че като са толков анезначителни и мога да не се притеснявам. Планирам да я пазя точно, защото иначе май няма ефект - поне това показва опита ми с други диети - дребни модификации уж а накрая цял месец ограниченич и нищо
Поне като се мъчих миналата година с диетата на Дюкан и като бонус към малкото свалени килограми получих цистит
и беше ужасно...
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #33 -:
февруари 18, 2010, 16:22:54 »
Да не ставам досадна, но пак 6те си кажа какво хапвах. Вечерята вчера в бобовия ден беше картофена кремсупа. Днес във въглихидратния сутринта си позволих 3 фурнетки, на обед малка гъбена пица, сега следобед 1 еклер (обожавам ги) и за вечеря не знма още какво ще е....
Как сте останалите - справяте ли се? Мене много ме крепи, че навих една колежка да я правим заедно диетата и така ми е по - лесно наобед като обядваме
Поздрави!
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 499
«
Отговор #34 -:
февруари 18, 2010, 20:13:30 »
Цитат на: svetla_ety в февруари 18, 2010, 16:22:54
Да не ставам досадна, но пак 6те си кажа какво хапвах. Вечерята вчера в бобовия ден беше картофена кремсупа. Днес във въглихидратния сутринта си позволих 3 фурнетки, на обед малка гъбена пица, сега следобед 1 еклер (обожавам ги) и за вечеря не знма още какво ще е....
Как сте останалите - справяте ли се? Мене много ме крепи, че навих една колежка да я правим заедно диетата и така ми е по - лесно наобед като обядваме
Поздрави!
Ами, ако нямаш нищо против, и аз да ти посоча две неща, които според мен са грешчици:
1. За закуска задължително се яде плод;
2. Хапването между основните хранения мисля (но не съм сигурна), че също е препоръчително да е плод.
Нека някой, който е по - наясно, ако може да сподели дали правилно съм разбрала
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #35 -:
февруари 20, 2010, 20:35:30 »
Да, точно така е - между храненията и за закуска - плод
Друго, което забелязах,
Светле
, е за кашкавала и яйцето (не в последния, а предния ти пост). Яйцето може да се комбинира само със зеленчуци.
Прясното мляко се брои
едно, отделно хранене
(което си е прецаквация и затова гледам да го избягвам и аз
)
И се опитай, когато ти е възможно де, да вечеряш не по-късно от 8 вечерта. Това помага много!
И все пак, няма перфектни хора. Аз също прегрешавам, в зависимост от обстоятелствата. Понякога като имам проблем и хапвам сладко, също и когато ми дойде. Или пък ако съм в работна среща, се налага да прецакам менюто за деня
Дано успеем да се вталим! Аз го съчетавам със спорт почти всяка вечер и така сякаш резултатите са по-добри.
Активен
kali_gali
«
Отговор #36 -:
февруари 20, 2010, 21:38:11 »
Записвам се да следя тази тема.Ще се опитам да спазвам,че имам каво да свалям.Успех на тези които я спазват или ще я спазват.
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #37 -:
февруари 21, 2010, 20:59:18 »
Днес във веглехидратния ден хапнахме чудна зеленчукова пица.На обяд хапнахме макарони с гъбен сос.
Аз имам няколко прегрешения заради две гостита.Ама иначе съм доста стриктна.Резултат определено има.Ако някой иска ще му напиша рецептата на пицата защото е мн лесна.В бобовия ден вчера си правих картофи с гъби моркови и грах на фурна и картофена крем супа с печени гъбки.Утре сме на зеленчуци и плодове.За обяд съм планирала зелена салатка с грейпфрут.
Активен
Kiksi
«
Отговор #38 -:
февруари 21, 2010, 21:38:50 »
Хайде и аз да се запиша в темичката, че диетата определено ме заинтригува и мисля да я почна тези дни, само трябва да изчисля откога, така че да мога да ям торта на 6-тата месечинка на Маленка.
И ми се струва подходяща за кърмачки, само че май водният ден ще трябва да го пропускам.
Дано не ми се отрази на количеството кърма само, но предполагам, че мога да хапвам по-големи количества от разрешената за деня храна.
То така едва ли ще е голям резултатът, че имам да свалям близо 30 кг от бременността
/че покрай това кърмене и 12 кг, които свалих при раждането съм на път да си върна/, ама пак отнякъде да почна.
Имах доста въпроси, ама сега ми изскочиха от главата.
А, да.
Ако първото ядене от съответната храна е в 12 ч /примерно месо в белтъчния ден/, след това трябва да има пауза от 4 часа до следващото хранене, но в 16 ч примерно не можеш да ядеш пак месо, така ли?
А трябва да е плод и после чак в 20 ч може пак месо?
Гучи, моля те пусни рецептата за пицата, а също и други рецепти може - като например за картофената крем-супа с гъби.
Че и без това ще се чудя какво да ям, защото като се замисля заради кърменето не ям зеле, боб, леща, грах. Ограничавам цитрусите и доматите.
Ама все ще измисля нещо.
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #39 -:
февруари 21, 2010, 23:40:50 »
Аз се включвам да ви се похваля. Утре ми е 29-тия ден, а резултата до него е минус 8 кг. и 17 см. по малка обиколка на дупето.
Направо съм във възторг.
Пожелавам ви успех с диетката и много положителни резултати.
Днес май никаква не я свърших, сгреших малко, защото бяхме на път и си хапнах салатката за вечеря в 20.30ч., а не до 20 ч., дано не ми се отрази много, но пък през целия ден не съм хапнала нищо с изключение на три парченца ошаф и съм изпила около три литра вода.
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #40 -:
февруари 22, 2010, 10:16:47 »
Лелеее, Рени какви невероятни резултати - направо ме вдъхновяваш. Аз явно трябвад а съм много по - стриктна..., но някой път просто забравям за волята и какво ме кара да съм на диета и..., а дръг пут от незнание ги бъркам нещата. Я ни разкажи примерните си менюта за всеки от дните, ако може разбира се
Активен
Didkata1984
Сватбар
«
Отговор #41 -:
февруари 22, 2010, 10:29:53 »
Мале, момичета .....
ама вие сте ми като гурута всичките!!! Съвсем случайно се зачетох в темата и направо опулих очите докато я четях ... А резултатите на Рени ---за малко да падна от стола!
Аз преди 3 месеца пробвах Дюкан, изкарах целия първи период и точно последния ден се разболях от много тежък грип и всичко отиде на кино.
А по отношение на тази диетка, има някои неща, които не са ми ясни, но ще изчета пак отново и ще питам.
А за всички, които я пазят
Активен
Капризче
Baby Time
Отг: 90 дневната диета-препоръки, въпроси,рец
«
Отговор #42 -:
февруари 22, 2010, 11:09:14 »
Момичета, присъединявам се към вас от днес. Сутринта хапнах 1 ябълка и изпих чаша чай. За обяд съм си направила пилеша пържолка. Приготвих я на микроволновата без никаква мазнина със соев сос, лимон, вода, черен пипер и малко лют сос. Не съм сигурна дали соевия сос е подходящ за диетата. Принципно пише че са позволени соеви продукти, но в него май има доста сол. За съжаление твърде късно се замислих за това. Така че започвам с прегрешенията от първия ден, но се надявам следващите дни да съм по-стрикна.
Рени, браво за резултатите! Дано и останалите скоро да се похвалим с подобни
Успех на всички!
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #43 -:
февруари 22, 2010, 11:12:26 »
Светле, то и аз в началото се обърквах, ама постепенно влязох в ритъм. А и всеки ден ходя около 3 до 5 кг. пеш и няма да ми се смеете, ама като отидат съседите на работа и бягам по стълбите на блока от първия до последния етаж 2 пъти и така. А за менюто имам дни се повтарям, имам други, в които не. Но основно си закусвам плодовете и наблягам на салатките. Единствено във въглехидратния ден си разнообразявам нещата. Ще напиша и ден по ден какво ям, но ще е довечера, че сега имам доста работа.
Капризче, благодаря ти! не се притеснявай. И аз първия ден имах един малък гаф със соев сос, но няма да се притесняваш не голяма болка. Важни са резултатите накрая.
Аз както казах в предния пост съм на водния ден. Ама кажете ми моля ви се какъв такъв смотан човек съм. Вчера целия ден не ми остана време да хапна и не бях гладна, само вода пиех. И снощи изядох една салата. А днес от сутринта пред очите ми са само едни банички и хамбургери.
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #44 -:
февруари 22, 2010, 11:24:59 »
Gucci
, принципно във въглехидратния ден е добре едното хранене (обикновено обяда) да е солено, а другото - сладко. И след сладкото за вечеря, лентичка черен шоколад. Просто ми се стори, че и двете ти хранения са били солени и не си хапнала шоколада, затова се включих.
Кикси,
ако обядваш месо в белтъчния ден, можеш да вечеряш ако са минали 4 часа. Тоест ако си обядвала в 12, можеш да си вечеряш в 16.00. Ако си обядвала в 13.00, вечеря - в 17.00ч. Просто спазвай изчакването от 4 часа. Иначе диапазона, в който можеш да обядваш е от 12 до 16 ч, а за вечерята - от 16 до 20ч (важно е да не вечеряш след 20.00ч обаче!).
Плод се яде като междинно хранене, в случай че си много прегладняла. Тоест аварийна ситуация
А дали може и вечерта да ядеш месо, ако си обядвала месо - може, дори го препоръчват в диетата. Каквото обядваш, това и да вечеряш, но в по-малки количества. Е, аз не спазвам правилото да ям едно и също за обяд и вечеря, защото ми е много еднообразно, но да ти кажа не е фатално.
Аз днес съм на варива. За обяд си носим нещо като огретен от картофи, но без млякото. Както и салатка от печени чушки.
Качила съм почти килограм, но преди да ми дойде винаги съм така (както и около ову-то). Иначе съм 63 кг, а се стремя към 58, но и 60 да са, пак ме устройва. Успокоявам се с факта, че редовно тренирам вкъщи.
Успех на всички!
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
30