Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 05, 2024, 04:46:02
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очакваме нашите съкровища - Януари Февруари Март- 3"
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очакваме нашите съкровища - Януари Февруари Март- 3" (Прочетена 124953 пъти)
pleasure
Баш Майстор
love is in the air....
Отг: "Очакваме нашите съкровища - Януари Февруари Март-
«
Отговор #285 -:
ноември 27, 2009, 21:40:14 »
Цитат на: kali_gali в ноември 26, 2009, 22:53:40
Ох момичета,срам ме е да кажа,но днес пак се изпльосках като жаба.Просто не знам какво ми става-на сухо време,на равното,даже не се и спънах.Ходя бавно,гледам си в краката и пак падам.Нямам думи.Вероятно е от изместване центъра на тежеста,нямам друго обяснение.Горкото бебе само го подмятам и то сигурно се чуди какво става.Слава Богу мърда си и то доста-вероятно протестира.Тази бременност хем я карам много леко,хем е съпроводена от безброй такива случки и перипетии.Мъжа ми ми забрани да ходя където и да било.
Кали, предполагам, че повече си се уплашила отколкото реално има някакви последици
На бебчето му няма нищо, то на сигурно място, но си го зашеметила сигурно :huh:Пък то може да си мисли, че това е вид игра...
....всъщност то как реагира, разбунтува ли се или притихна в причуда.Мдааа трябва да се внимава повечко :girl_impossible:да не се осиниш цялата.А ти как по дупе ли тупна, или напред?
Гледам покупките сте подхванали, аз срам не срам...ама си нямам нищичко....не че имам извинение де, но когато изляза е много рано, няма такива отворени магазини, вечер обаче обикновенно нямам сили
Пък и наш'то срамежливичкото така и не иска да ни се разкрие, какво точно е всъщност...
«
Последна редакция: ноември 27, 2009, 21:46:15 от pleasure
»
Активен
kali_gali
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #286 -:
ноември 27, 2009, 21:40:55 »
Момичета,внимавайте с тези списъци защото половината неща няма да ви трябват.Аз горе долу съм ориентирна,до колкото помня,но помня че бях накупила неща,които никога не използвах.Не купувайте много козметика.Не съм гледала списъците,ще им хвърля по едно око.
Активен
kali_gali
«
Отговор #287 -:
ноември 27, 2009, 21:45:09 »
Плежър много ми е смешно.Бебо се зашемети и сигурно вече е в очакване на следващия плонж.Първо не мърдаше,а после сигурно искаше още защото почна много да шава.
:laugh:Може да му е харесало.А как ще падам по дупе като тежи напред,падамкакто никога не бих паднала ако не съм бременна по корем в цял ръст.Не се уплаших а се ядосах на вързаните си крака.Имам сега мускулна треска,всичко ме боли и съм синя защото се опитвам да омекотя удара което си е напрежение в мускулите.Абе смях голям,ама много се ядосах на себе си.
Активен
pleasure
Баш Майстор
love is in the air....
«
Отговор #288 -:
ноември 27, 2009, 21:58:00 »
Цитат на: kali_gali в ноември 27, 2009, 21:40:55
Момичета,внимавайте с тези списъци защото половината неща няма да ви трябват.Аз горе долу съм ориентирна,до колкото помня,но помня че бях накупила неща,които никога не използвах.Не купувайте много козметика.Не съм гледала списъците,ще им хвърля по едно око.
Кали, аз лично ще съм ти задължена, като на мама минала по този път, когато ти остане време да погледнеш тези бебешки списъци, или пък ако ти имаш свой такъв да пуснеш тук един такъв, за да видим реално какво, къде, как и колко.То ясно, че повечето се правят от разни бебпки магазини и е нормално те да включат там и от пиле мляко, а дали ще трябва, то това друг въпрос.
Вярно, че мамите с първи бебчета са склонни да изкупят всичко от мерак, но защо да не погледнем по рационално и практично на нещтата. Благодаря, предварително, за отделеното време и съдействието.
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #289 -:
ноември 27, 2009, 22:05:57 »
Кали, внимавай с паданията въпреки, че с теб май си се търкаляме от време на време и аз само падам
Eхе, кога успяхте да изпишете толкова
Аз да се оплача снощи не съм спала от уше и като отидохме днес на доки той каза че е много възпалено
Даде ми антибиотик, каза че не е опасно вече и че този въобще не се освоявал от плачентата и не преминавал към бебчо ама ме е страх :'(Изписаха ми AUGMENTIN някоя от вас пила ли го е. В сайта за лекарствата е в група, която се води безопасни, доктора ми е много начетен и знам, че няма да ми даде нещо, което да е проблемно за мен и бебчо ама си ме е страх. Ама как боли това уше ужас
Активен
pleasure
Баш Майстор
love is in the air....
«
Отговор #290 -:
ноември 27, 2009, 22:11:17 »
Цитат на: tasty в ноември 27, 2009, 22:05:57
Аз да се оплача снощи не съм спала от уше и като отидохме днес на доки той каза че е много възпалено
Даде ми антибиотик, каза че не е опасно вече и че този въобще не се освоявал от плачентата и не преминавал към бебчо ама ме е страх :'(Изписаха ми AUGMENTIN някоя от вас пила ли го е. В сайта за лекарствата е в група, която се води безопасни, доктора ми е много начетен и знам, че няма да ми даде нещо, което да е проблемно за мен и бебчо ама си ме е страх. Ама как боли това уше ужас
Аз мисля, че след като докторът запознат с твоето състояние ти е изписал антибиотика, значи е преценил, че е безопасен.Едва ли ние тук сме по начетени от него, за да ти дадем компетентен съвет
От какво те е страх?
Активен
kali_gali
«
Отговор #291 -:
ноември 27, 2009, 22:12:18 »
Ами аз погледнах първия-не са лоши списъците.Това кото е с по-тънък шрифт е под въпрос дали ти трябва или не и кога,но за другите неща-говоря за първия списък от пакостник:
1.Комплекта за изписване за мен е ненужен защото съдържа много излишни глупости.Може просто да си харесате тоалетче каквото ви харесва и отгоре космонавт защото ще е зима.В комплекта за изписнате има ръкавици,лигавници и куп неща,а и аз не ги харесвам защото са с много драперии.Това обаче е избор на всяка майка-аз ще си купя за изписването,боди с дълъг ръкав,чорапи,шапка,панталон и блуза и космонавт.
2.Шишета-не мисля,че са нужни повече от 2 шишета-1 малко и 1 -120мл.Ако кърмите тези ще са ви нужни ако евентуално давате вода.А и ако се наложи винаги може да се докупят.
3.Стерелизатор-това също е въпрос на личен избор.Аз не съм ползвала,използвах таблетки за стерилизиране,но пък това предполага вече повече шишета защото изисква време.Този път смятам да си купя,ако не ми дадат стерилизатор за микровълнова зощото стерилизира за 8 минути и тогава 2-те шишета са напълно достатъчни.
3.По въпроса за сапуна-до колкото си спомням първите дни бебето се къпеше само с вода и никакви козметики и сапуни защото може да се получи алергия-по препоръка на докторката.Т.е. бебешкия сапун не е от първа необходимост,но пък той не е перо и може и да се купи,пък нито се разваля нито нищо...
Активен
kali_gali
«
Отговор #292 -:
ноември 27, 2009, 22:19:29 »
...5.Виж по въпросът за шампоан за коса и тяло-е те това не знам за какво би ми било в началото.То още малко и пяна за коса да им купиме на бебоците.Нали сме си купили бебешки сапун.
6.Нокторезачка-толкова ме е страх от този уред,че и до сега никога не режа на дъщеря ми ноктите с нокторецачка/а да не говориме че вече и с ножица не режа защото тя си ги изгризва
/
7.Камизолки-те такова нещо не съм ползвала по препоръка на докторката-тази дето се връзва на вратлето-докторката ми беше казала да забравя за това,че с тези връзки имала чувството че ще го обеся и аз съм ползвала само бодита.
8.Пижамка-не знам как изглежда пижамка за бебе-ние спиме с пижами а не с дрехите от деня поради хигиенни причини,но бебето не се въргаля никъде другаде освен в леглото си иможе да спи с каквото го сложите...
Активен
kali_gali
«
Отговор #293 -:
ноември 27, 2009, 22:26:16 »
...9.Буйки-??????????????????????? и за какво са му буйки на новородено
10.Лигавници-не повече от 2бр.-не се знае дали ще са нужни до момента на захранване.Ако се излива бебето се ползва пелана на рамото,лигавник не спасява положеието.
По въпроса за козметиката-на първо време на мен са ми били нужни -бебешки сапун,но не веднага,дефламол.Нашата лична не ни даде да ползваме друго преди 40 дни защото може да направи алергия.Дефламолът не прави алергия,омазнява кожата идеално и я прави невероятна.Сега ще процедирам по същия начин по въпроса за козетиката.След това съм ползвала олио за баня което се сипва във водата,крем за дупе и май е това.То това олио си омазнява кожата докато се къпе бебето и не се налага после да се маже пак.
Сега да ви кажа,всяка мама си има различен начин и това което съм написала не екритерий за всички.Просто при мен е било така.Имам мами,които си ползват козметика от началото,които ползват камизолки и ританки защото са им удобни.Не бих искала да си помислите,че ви давам акъл,просто споделям опит,а вие ще си прецените.
«
Последна редакция: ноември 27, 2009, 22:29:43 от kali_gali
»
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #294 -:
ноември 27, 2009, 22:45:28 »
Цитат на: pleasure в ноември 27, 2009, 22:11:17
Аз мисля, че след като докторът запознат с твоето състояние ти е изписал антибиотика, значи е преценил, че е безопасен.Едва ли ние тук сме по начетени от него, за да ти дадем компетентен съвет
От какво те е страх?
ами де да знам и аз от какво ме е страх
Да, той моя доктор първо, че е много начетен и ходи да се обучава само второ че ни е доста близък ама да питам дали някоя от вас е пила, как се е чувствала и дали е имало проблеми щото сте ми гушкалки
Активен
kali_gali
«
Отговор #295 -:
ноември 27, 2009, 23:04:56 »
Тейсти,за да си по-спокойна защо не се обадиш и на гинеколога си за консултация?За собствено успокоение.
Активен
tasty
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #296 -:
ноември 27, 2009, 23:13:35 »
защото са приятели с личния лекар би било тъпо
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Обичам те повече от всичко!!
«
Отговор #297 -:
ноември 27, 2009, 23:22:15 »
антибиотика , който са ти изписали н яма тератогеннен доказан ефект/е вреди на бебо/
Активен
kali_gali
«
Отговор #298 -:
ноември 27, 2009, 23:26:14 »
А в листовката какво пише.Абе щом имаш доверие на личния значи не се притеснявай.
Активен
pleasure
Баш Майстор
love is in the air....
«
Отговор #299 -:
ноември 27, 2009, 23:51:35 »
Цитат на: kali_gali в ноември 27, 2009, 22:26:16
Сега да ви кажа,всяка мама си има различен начин и това което съм написала не екритерий за всички.Просто при мен е било така.Имам мами,които си ползват козметика от началото,които ползват камизолки и ританки защото са им удобни.Не бих искала да си помислите,че ви давам акъл,просто споделям опит,а вие ще си прецените.
Ама разбира се, че е така @}->--Просто ми се искаше мнението на някой "препатил" то е ясно, че ще е на принципа проба-грешка
Аз лично смятам, този път да ползвам препоръките и съветите на някой по опитен, така или иначе накрая сама ще достигна до тези изводи, защо пък да не почерпя готов опит
Ммммм такаааа, дне се видяхме с нашето бебешорче.Ама тоооооо срамежилво, та срамежливоооо
питам аз докторката "Как да се обръщам към това бебе като към момче или като към момиче, изчаках се вече" и тя ми казва "Емииии, ще му викаш еййййййййййй бебееееееееееее...
" Та така разрешихме засега проблема с обръщението
Иначе това срамежливото, колкото срамежливо толкова и ритливо.През цялото време си риташе пъпната връв и правеше явни опити да съботира всички мерки и теглилки. Иначе набъбнало до внушителните 600 гр.
И понеже такова танцувално си пада, се беше обърнало надолу с главата (ама не му ли е раничко се чудя)или каквото е подвижно ще си смени позите неколкократно.
Досега не бях ходила толкова рано стрин на преглед и отивам и там пълно с бременни женоря, ама много бременни..и аз там с мойто преяло коремче барабар Петко с мъжете...
и така кришом се поогледах и ми идеше да избягам..
знаех си аз, че не трябва да се бутам във висшата категория, ама...ще знам за друг път
А мойто чудо явно сън не го лови, защото в момента почти ми мести лаптопа от корема с настойчивите си ритници
Активен
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...