Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 15, 2025, 23:39:04
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Всичко около кърменето - 2 част
Страници:
1
...
30
31
[
32
]
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко около кърменето - 2 част (Прочетена 178405 пъти)
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
Отг: Всичко около кърменето - 2 част
«
Отговор #465 -:
април 27, 2011, 19:08:05 »
Цитат на: Miri в април 27, 2011, 18:13:52
Той е свикнл като захапе гърдата и тя да потече от три места, а той хем да яде, хем да си плакне очите с кърма.
Не знам дали ще те успокоя, но при мен никога не се е случвало да си плакне очите с кърма
Ама пак си суче и наддава, макар и не драстично с килограми. Това е точно урегулиране. Ще свикне да се труди, като е гладничък
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663
«
Отговор #466 -:
април 28, 2011, 13:11:35 »
Мири, успокой се. Винаги, когато имаш такъв период си повтаряй, че където е текло - пак ще тече.
Значи, лактацията ти се е установила вече. В такива моменти кърмата намаля (при мен също стана така, за един ден, както имах за 3 бебета едновр. да изхраня изведнъж така рязко намаля, че ги хранех през час и половина, за да се нахранят). При мен също едната пуска много по-малко от другата гърда.
За твое успокоение - това не е краят на кърменето. Слагай детето по-често н агърда, купи си лактогонни чайове (каот БГ или Веледа, от билки, не гранулките на Хип - химия чиста). Сминдух (фенугрийк) и разни други хомеопатични. Има и лактейшън ъп (био продукт). Ще имаш такива период (лактационни кризи), в които кърмата ще е доста по-малко, но хубавото е, че ще се оправят нещата. Аз минах през този период, но не съм давал аникога АМ. Взех си фенугрий и бирена мая, лактогонен чай и това ми помага в такива моменти. Цедях се сутрин, след каот те се нахранят и изцеденото пазех за добавка, ако вечер не стига млякото (за щастие, не ми се наложи да давам като добавка). Много е важно физически да си почиваш!!!
Ох, много неща исках да ти напиша, но се омотах нещо (мисля за още 100 неща и се оплетох). Не е от солетите, но е добре да се храниш пълноценно (иначе твоят организъм ще се изтощи). Аз в началото нямах време дори до тоалетна да отида и съответно ядях много малко, децата си взимаха своето, но аз заприличах на много болен човек (сега съм по-добре). А, да, цеденето не е гаранция, само на ръка би могла да провериш, но пак не е гаранция, че няма в гърдите. При установена лактация не можеш да се цедиш с помрпата, както преди това, в смисъл, че винаги ще цедиш много по-малко. Евентулен успех с цеденето ще постигнеш, ако цедиш и двете гърди едновременно (с ръчна помпа,не с ел.) или ако се цедиш, докато детето суче от другата гърда. Аз така правех и изцеждах доста повече дори и след хранене, отколкото, ако цедя гърда след гърда.
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663
«
Отговор #467 -:
април 28, 2011, 13:18:28 »
Когато бебчо започне да суче, организмът започва да произвежда мляко, в смисъл, че ако посуче малко "на сухо" (образно казано), винаги ще му слезне още мляко, поне още 10-20гр. (а може и повече, зависи от гърдата).
Не се притеснявай, всичко ще се оправи, само не се отказвай и не мисли, че вече нямаш мляко!!! Така и бебчо ще свикне да суче и от по-празна гърда.
п.п. извинявам се за поредния пост, но не ми стигна мястото в горния.
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #468 -:
април 28, 2011, 14:10:36 »
Дани
, успокоява ме и още как! Наистина нашия младеж , ако иска да яде, трябва да поработи
, а не да мързелува.
Гостенче
, аз не съм се отказала, но просто доста се притесних, защото не искам детето да преминава на формула. Взех си фенигрийк, наливах се със сокове и вода и като ше ли нещата се пооправиха. Явно съм била и леко дехидратирана.Пробвам се да го слагам по-често , даже и да не е гладен, но настава борба.Цеденето ми е важно само за четвъртъците и неделите, когато имам ангажименти и няма как да го накърмя, ще пробвам пак с ръчната, докато кърмя. Благодаря много за съветите. Сигурна съм ,че нещата е се оправят, аз съм голям инат и не се отказвам лесно.
Активен
leni_beni_
«
Отговор #469 -:
април 30, 2011, 22:34:35 »
Попаднах на интересна статия свързана с поведението на кърмачето по месеци
Дано е интересна и на някои друг
http://zizu.moetodete.bg/blogpost_883_0.html
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #470 -:
април 30, 2011, 23:57:10 »
Много е добра, мерси много
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #471 -:
май 01, 2011, 12:09:10 »
При нас нещата са доооста по-различни от тези в статията
1. Броя хранения - при това без аз да съм налагала отказване. 2. Броя изхождания - при нас има не повече от 2 празни (ненаакани) памперса на денонощие.
Благодаря за инфото все пак, интересно ми беше
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #472 -:
май 01, 2011, 12:11:36 »
По вьпроса за акането и ние сме така, иначе кьрменията са както е описано.
Аз намерих за особено интересно описанието как детето постепенно "се отделя" от личността на майката, защото психоложката в детския клуб сьщо говори за това, как в пьрвите месеци (докьм 8ия), то се чуства като част от нея, та ми беше интересно да прочета и тази информация
«
Последна редакция: май 01, 2011, 12:14:35 от inaxastra
»
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #473 -:
май 04, 2011, 17:05:50 »
При нас е точно така, даже с пощипванията и ухапванията
Активен
dodo23
«
Отговор #474 -:
май 04, 2011, 17:23:03 »
Цитат на: leni_beni_ в април 30, 2011, 22:34:35
Попаднах на интересна статия свързана с поведението на кърмачето по месеци
Дано е интересна и на някои друг
http://zizu.moetodete.bg/blogpost_883_0.html
Много полезна статия Лени!
Мисля,че и при нас написаното важи с пълна сила до тази възраст,като изключим използването на легена
Мами с какво се храните докато кърмите?Не мога да отсея митовете от реално опасните за беба храни...
Предложете някоя интересна статия ако сте попадали.
Тази вечер лигите ми текат по домашни репички и се чудя дали водят до колики?!
«
Последна редакция: май 04, 2011, 19:44:33 от dodo23
»
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #475 -:
май 04, 2011, 21:18:20 »
И при нас е така както описва статията.
Додо, аз нямам определена диета, която да спазвам. Единствено не консумирам шоколад и кофеинови продукти и цитросуви плодове (портокали и грейпфрути). Продължавам да си ям пикантни и люти храни, естествено умерено. Знам ,че от броколи, карфиол, спанак т.е. газообразуващи детето може да получи колики, но Крис не е имал колики (само 2-3 пъти подувания от преяждане). Ако смесиш репичките със салата и хапнеш малко, колкот да утолиш апетита не би трябвало да има проблем. Вие всъщност имате ли колики или не ?
Активен
sunray
Имам всичко.
«
Отговор #476 -:
май 04, 2011, 21:23:46 »
Значи само ние не отговаряме на стандартите, ако съдя по тази статия
Додо
, за коликите аз внимавах (и все още не смея да ям) със зеле, ряпа, боб, леща, грах, газирани напитки.
Активен
dodo23
«
Отговор #477 -:
май 04, 2011, 21:40:22 »
Цитат на: Miri в май 04, 2011, 21:18:20
Вие всъщност имате ли колики или не ?
Честно казано,не знам!Истеричен рев по цели нощи както са ми описвали коликите,не сме имали.
Случвало се е да реве очевидно от болка и дискомфорт,но хаотично-по обяд,вечерта,през няколко дни.
Газирани напитки и кафе не пия,люто и пикантно не обичам,цитруси съм си позволявала 2 пъти по 1 плод.Напоследък доста ми се хапва сладко,но гледам да ограничавам шоколада и какаото.
Много ми липсват вече бобовите храни.
Чувала съм,че не е добре да се яде зелена салата,но незнам дали е свързано с предполагаемото количество нитрати или води до проблеми при кърмачето.
А какви плодове са позволени-май трябва да се избягват "мъхестите"?
Активен
leni_beni_
«
Отговор #478 -:
май 04, 2011, 21:56:56 »
Аз избягвах само цитрусите . Всичко друго си ядях- люто много обичам, шоколад също ядях (имаше един период по 1 си изяждах ) , все още продължавам . Преди не обичах сладко, но сега не мога без нещо шоколадово .
Колики не сме имали
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #479 -:
май 04, 2011, 23:27:28 »
Додо за зелените салати не съм чувала дали вредят или не. Може би е свързано с нитратите, но аз купувам само био зеленчуци и плодове и не съм имала проблем. Шоколад ядях само в началото, но после спрях ,защото установих ,че Крис става неспокоен и не иска да спи.
Не съм експерт, но може Дари просто да има газове от време на време. Това , което съм чувала за коликите е, че бебтата си свиват крачетата към гърдите и плачат неистово.
Активен
Страници:
1
...
30
31
[
32
]
33
Нагоре
Изпечатай