Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 15, 2025, 22:52:59
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Всичко около кърменето - 2 част
Страници:
1
...
29
30
[
31
]
32
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко около кърменето - 2 част (Прочетена 178184 пъти)
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
Отг: Всичко около кърменето - 2 част
«
Отговор #450 -:
април 26, 2011, 20:22:14 »
sweety_girl
сигурна съм,че ако се свържеш с тях(банката за кърма),растоянието не би било пречка
Има телефони за контакти в сайта им,който Наталия ти е дала
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #451 -:
април 27, 2011, 06:30:55 »
Здравейте, мами
Не зная дали поста ми е за тази тема, ако не е - моля модератор да премести поста ми.
На почивка сме и аз леко съм изгоряла на слънчевия сплит + горната част на гърдите. Гърдите са ми необичайно топли. И от тази нощ ми тече коластра (на бельото остават портокалово-жълти петна).
Зная, че е нормално за моите месеци да потече коластра, но мислите ли, че е свързано със изгарянето/затоплянето на гърдите или просто си е дошъл момента?
Тук няма аптека/доктори и тн...и аз на своя глава реших да сложа под гърдите за кратко хладка хавлиена кърпа. Добре ли постъпвам или не?
Благодаря предварително
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #452 -:
април 27, 2011, 09:05:01 »
Аничка
, топъл душ/ топъл компрес с масаж ще облекчи напрежението в гърдите, ако имаш такова, защото ще отпуши каналчетата.
Студеният компрес пък е за облекчение на болката. Не знам дали обясних добре разликата
Може би наистина си постъпила правилно със студените компреси, защото все още кърма няма, за да ти препълва гърдите
Толкова рано сякаш няма логика да ти се затоплят гърдите (което е свързано с препълване и подпушване на канали). Вероятно е по-скоро от изгарянето. Освен да ги мажеш с някакви натурални/ хомеопатични продукти
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
Обичаме нашето хубаво момиченце :)
«
Отговор #453 -:
април 27, 2011, 09:55:35 »
Anichka
и аз като теб бях пострадала точно на гърдите.Така бях изгоряла,че да ми идеше да
и те съветвам да се намажеш с вазелин или нещо с по-мазна консистенция.Няма да ти донесе мигновено облекчение,както студения компрес,но ще ти донесе дългосрочно оздравяване.Преспи така една вечер и ще видиш,че на следващия ден ще си ок
Този номер ми го каза майка ми,понеже аз съм с много бяла кожа и постоянно изгарям.
Не мисля,че изгарянето ти е свързано с коластрата,а че е просто съвпадение
Желая ти бързо оправяне
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #454 -:
април 27, 2011, 12:03:51 »
Хайде след 2 месеца и нещо, дойде време и аз да се оплача и да търся помощ. До вчера на обяд имах достатъчно кърма.О т след обяда намаля и реших аз след кърмене да изцедя да видя горе долу какво бебо изяжда. след 20 мин на помпата едвам усях да изцедя по 25 мл. 2,30 ч по-късно реших да се изцедя отново - ами същатата работа, при това без да съм кърмила. Едва бях събрала 100 мл за да нахраня бебчо. Сега 3 часа и половина по-късно се събуждам с не много напрегнати гърди . Детето сука около 5 мин и заспа. Усетих обикновенното напрежение , когато млякото слиза , но много слабо. Даже гърдите ми не текат. Незнам как просто изведнъж нещата се влошиха. Кърмя на поискване, не на режим, вече почвам да се чудя, дали не е от количеството солетите, които изядох последните няколко 2 дни??? наяправо ми се плаче
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
http://www.panoramio.com/user/3830585
«
Отговор #455 -:
април 27, 2011, 13:40:27 »
Miri
, според мен кърмата ти вече се регулира според нуждите на бебо.Аз никога, ама наистина никога не съм успявала да изцедя повече от 40мл( в повечето случаи 20мл).
Вярно, че мойта мадама е доста финна и едвали съм най-добрият пример за кърмене, но е факт, че все още си сучем.
Не е задължително да преливаш от кърма и да са постоянно напрегнати гърдите.
Освен, че не усещаш силно напрежение от слизането на млякото, според теб бебо гладен ли остава след хранене???Невярвам да е така щом се кърмите на поискване
.Просто количеството кърма вече се регулира.Поне аз така мисля.Дано и друг се включи с мнение.
Активен
dodo23
«
Отговор #456 -:
април 27, 2011, 13:43:59 »
Мири не се предавай!Как определи,че е намаляла кърмата?Често ли цедиш след кърмене?
Мисля,че всяка кърмачка преживява някакъв спад по ред причини.
На мен определено ми помага лактогонния чай.За да стимулирам лактацията,аз цедя през ноща,когато беба спи и прави по-големи паузи.
Приемай повече течности,почивай колкото можеш и слагай бебчо на гърда дори,когато не би трябвало да е гладен.
Ако до ден -два не се оправят нещата,търси ЛЛЛ-консултант.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #457 -:
април 27, 2011, 13:47:57 »
Аз сьм на мнението на Валка.
Ако трябва да сравнявам сьс себе си, гьрдите ми са сьвсем меки, не тече мляко от тях, цедила сьм само ведньж и беше толкова малко, че дори не слезе в шишето, а остана в трьбичката на помпата т.е може би 5 или 10 мл така, че това не е показателно. Детето суче по различен начин и изсуква много повече от това, което може да се издьрпа с помпа.
Мисля, че това, на което трябва да обьрнеш внимание е дали Крис е гладен - плаче ли от глад? Ака и пишка ли редовно? Наддава ли добре? Ако тези показатели са Ок, значи кьрмата ти е Ок като количесвто и просто се е уравновесила. Ако не - тьрси специализирана помощ.
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #458 -:
април 27, 2011, 15:30:02 »
Ох, няма да се отказвам в никакъв случай. Аз не винаги се цедя, може би веднъж на ден, обикновенно сутрин. Тогава имам много кърма и бебо изяжда по малко и заспива. Цедя се също ако се налага да излеза някъде и не мога да го взема с мен. През ноща той се буди поне 2 пъти , веднъж се е случвало да спи цялата нощ и 2-3 пъти само по веднъж. Обикновенно като изцеждам от едната гърда е около 120 мл, а от другата 75мл. Вчера след обяд забелязах ,че Крис сука около 7-8 мин ислед това почна д апуска гърдата, пак да я захапва, извиваше се като геврече и плачеше. Сложих го на другата гърда там пък може би е бил по малко от 5 мин и пак същото. Преди малко да е сукал общо от двете гърди 15 мин и пак същото. В момента не плаче, но си свува устата все едно иска да яде и мляска. Това са обикновенно сигналите му, че е гладен. От друга страсна памперсите са мокри. Даже тази сутрин се беше напикал доста. Пълни ги редовно. Наддава и се издължава. Но целият проблем възникна вчера изведнъж. Както всичко беше ок след обяд нещата се влошиха.
Активен
dodo23
«
Отговор #459 -:
април 27, 2011, 15:43:44 »
Мири,аз не успявам да изцедя повече от 40-50мл от гърда преди кърмене,но беба е изсуквала до 130мл(общо), когато съм я теглила преди и след хранене.Това ти го казвам в подкрепа на твърдението,че изсуканото и изцеденото количество с помпа са различни.
Може би става дума точно за урегулиране на количеството според нуждите на Крис.
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #460 -:
април 27, 2011, 15:49:55 »
О, аз нямам съмнение ,че бебето е по-добрата помпа
. Много по-силно дърпа от помпата. Благодаря за бързите отговори. Ще видя днес как ще протече денят и ще си взема лактогонните капсулки за всеки случай.
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
http://www.panoramio.com/user/3830585
«
Отговор #461 -:
април 27, 2011, 15:57:46 »
Първо искам да споделя, че е нормално бебо да суче по-малко време отколкото преди.Сигурна съм, че го знаеш, но аз да припомня.Вероятно е да имате скок в растежа, тогава Крис ще суче по-начесто(правилно предлагаш и двете гърди).При всички положения е период, който скоро ще премине.Давай да суче на воля и всичко ще е
ПП.Скокове в растежа:3 седмица, 6 седмица, 3 месец, 6 месец.Първите 3 скока за нас бяха цяла драма.Вечното съмнение имам ли, нямам ли кърма.Скокът през 6-тия месец не го усетих, може би защото бяхме се захранили с пюре.
«
Последна редакция: април 27, 2011, 16:02:12 от valka27
»
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #462 -:
април 27, 2011, 16:22:32 »
И аз искам да подкрепя Валка
Мири
, сигурно ти се е урегулирала кърмата. На мен също не ми текат често гърдите. Е, има и такива случаи, но вече са по-редки
Обикновено когато не е сукала по-дълго време (ние през нощта нали вече не се храним...). Хубаво правиш, че се изцеждаш, но внимавай с количествата. Посъветваха ме да цедя колкото да получа облекчение, не повече, за да не си докарам хиперлактация. Тези над 100 мл от гърда, за които пишеш ми се струват много, но това е само моето мнение
Продължавай да предлагаш и двете гърди, пий много течности и се опитвай да поспиваш, че и това се отразява, за жалост
Аз също пия лактогонен чай и има ефект
Продължавай си с прясно изцедения ябълков сок, за който четох, че беше писала някъде другаде. И на мен ми действа благотворно
А и щом Крис спинка след ядене, не плачка, пълни памперсите, мисля че нямаш място за притеснение
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681
«
Отговор #463 -:
април 27, 2011, 17:32:21 »
Miri, извинявай за въпроса, ама ти само солети ли ядеш?
Така както го описваш, ако се храниш нормално, приемаш поне 2 литра течности и що годе спиш, става въпрос за скок в растежа. Слагай по-често на гърда и ще се регулират количествата. Нормално е на тази възраст на детето да не са твърди вече гърдите и да не текат, кърмата се урегулира вече. Малко лактогонни чайчета няма да навредят, както и мама да се понаспи. Всичко ще си дойде на мястото, не се притеснявай.
Активен
Miri
Баш Майстор
«
Отговор #464 -:
април 27, 2011, 18:13:52 »
Не съм само на солети
Но онзи ден страшно много ми се приядоха и си купих един голям пакет , който ометох за два дни. Иначе гледам да имам достатъчно протеини и пресни зеленчуци в менюто, както и течности, особено ябълков сок. Вчера може би малко се поизпуснах и май нямам събрани 2 л. течности. Преди малко го храних , е беше голяма мъка. Той е свикнл като захапе гърдата и тя да потече от три места, а той хем да яде, хем да си плакне очите с кърма. А сега трябваше да се потруди , а него го мързи и падна една борба. Дано да се е нахранил все пак.
Активен
Страници:
1
...
29
30
[
31
]
32
33
Нагоре